Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen
 

Zoonoze

- - - - -
  • Please log in to reply
427 replies to this topic

#397
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010
Encefalita virala , transmisa de capuse :

Romania
Risk of tick-borne encephalitis is reported for the Tulcea district and in Transylvania at the base of the Carpathian Mountains and the Transylvanian Alps. However, details about the annual numbers of TBE cases have not been published.

articolul:
http://www.eurosurve...ArticleId=18916

#398
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010
In mesajul din 12 aprilie , scriam:
"Un alt caz aparte a fost un bichon cu manifestare de mielita transversa . Cainele de numai 2 ani a paralizat brusc de trenul posterior. Avea o stare de subfebrilitate . Microscopia a aratat :borrelia +anaplasma+bartonella."....

Desi avea rezultate bune , tratamentul a fost intrerupt de proprietar ,  pe faimosul motiv : ...prea mult antibiotic sa nu-i faca rau .... Asa ca, la distanta de 3 saptamani de la intreruperea antibioterapiei , cainele are o recadere si paralizeaza de  trenul posterior ! Bineinteles ca atunci , proprietarii apeleaza din nou la ajutor specializat.
Am schimbat antibioterapia si le-am spus ca , imi pare rau dar nu pot garanta succesul tratamentului , in acest moment . Semnele erau mult mai proaste ca data trecuta.   Acum s-a respectat tratamentul cu sfintenie , nu s-a mai intrerupt medicatia si ...surpriza : ieri au sunat sa ne spuna ca ...bichonelul este bine:merge ,  cam impiedecat , dar merge...Posted Image
Posted Image Vreau sa felicit proprietarii ca nu au eutanasiat cainele desi a fost foarte greu ( pampers , etc )

De aceasta data s-a mers cu antibioterapia 2 luni fara intrerupere. Acum se continua cu o schema Marshal .Vom prezenta cazul , in toamna , la simpozionul FMV.

Inclin sa cred ca ,infectia activa( dintre toate cele depistate pe microscop ) a fost ehrlichioza .

Edited by ditaanca, 31 August 2012 - 10:53.


#399
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009

 ditaanca, on 31 august 2012 - 10:50, said:

....Inclin sa cred ca ,infectia activa( dintre toate cele depistate pe microscop ) a fost ehrlichioza ...

Inclin sa cred ca leziunile vasculitice cerebrale nu de ehrlihioza au fost generate ci de combinatia garini/babesia si probabil ca daca ati fi avut inspiratia (ma rog, posibilitatea) sa-i fi facut bichon-ului un RMN cerebral, probabil ca am fi observat niste leziuni de demielinizare paraventriculare, asa ca niste degete ale lui Dawson. Oricum nici acum nu-i timpul pierdut si daca ati putea ar fi interesant de facut.

#400
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010
Am cerut sa se faca RMN , dupa recadere, si rezultatul a fost ca "imaginea " este normala. Am solicitat acest RMN( care este invaziv la animale pentru ca necesita anestezie) , deoarece  atunci cand am vazut a doua oara cainele, nu prezenta sensibilitate pe trenul posterior -prima oara prezenta sensibilitate. De aceea am vrut sa verific daca nu aveam de-a face cu o discopatie.
Interpretarea RMN-ului nu-mi apartine si dealtfel nici nu  stiu sa fac acest lucru. Ma bazez pe opinia specialistului. Dar  n-a fost vorba de RMN cerebral. Nu mai anesteziez inca odata cainele , plus ca un RMN la animale are un cost mai mare decat la oameni .
Nu a avut babesioza evolutiva , iar de raspuns mi-a raspuns foarte bine la doxi. Daca era vorba despre borrelioza , in experienta mea clinica , raspunsul favorabil apare la Zinnat. De aceea consider ca infectia evolutiva a fost anaplasma/ehrlichioza .( multi caini manifesta aceste probleme locomotori )

  Pentru ca am avut ceva timp la dispozitie , am intrat in librarie si am cumparat cea mai noua carte de Boli infectioase , pe care am gasit-o acolo .Cartea asta :
http://www.librariao...ircea-p10041895

O carte foarte actuala , in opinia mea  si bine documentata.
  Am vrut sa cumpar o carte care prezinta bolile infectioase in medicina umana pentru ca , tot cautand informatii am observat ca in ghidurile de diagnostic veterinare ,  pentru bolile acestea ( babesioza, borrelioza, ehrlichioza , bartoneloza ) diagnosticul este realizat astfel :
1.microscopie
2.PCR( analiza de identificare a ADN-ului patogenului )
3.serologie
Iar ceea ce imi place si mai mult la aceste ghiduri veterinare este urmatorul paragraf :
"The Consensus Statement is intended to be a guide for veterinarians, but it is not a statement of standard of care, or a substitute for clinical  judgment."  

   In  medicina umana diagnosticul se bazeaza in special pe serologie ! Si acum ma intorc la cartea pe care am cumparat-o :citez ..." metodele serologice nu au valoare diagnostica absoluta si nici valoare prognostica ."
  ..."exista riscul unor rezultate fals negative sau fals pozitive  ce nu tin de calitatea reactivilor, cat de particularitatile imunologice ale bolnavului. Astfel , pe un studiu american ce compara performanta a 7 kituri de diagnostic serologicdiferite,sensibilitatea a variat intre26%si 57%( Huh ? ) , iar specificitatea intre12%si 60%."
Atunci de ce  se absolutizeaza serologia  ?  Chiar nu mai inteleg ...
Cartea asta spune clar cat de inexacte sunt aceste teste , in cazul bolii Lyme. Este un lucru cunoscut si verificat !
Mai mult , in carte este recunoscut ca cel putin teoretic , transmiterea interumana se poate face vertical(transplacentar ) si orizontal (transfuzii ) !  Corticoterapia este nerecomandata , ba chiar daunatoare !
In privinta tratamentului recomandat , mi-a atras atentia un aspect: in vivo, experimental la animale , eficienta buna : amoxicilina (  eu nu am avut niciodata raspuns favorabil la acest antibiotic  - si experienta mea se refera la cainii care mi-au venit din alte cabinete, la indicatiile colegilor  , dupa o perioada de tratament cu amoxicilina injectabila  ) Vreau sa spun ca , primul antibiotic utilizat de un veterinar , de regula este amoxicilina . Daca   raspunsul intarzia sa apara , o parte dintre colegi  ne solicitau opinia.
  Mai sunt scrise acolo : tetraciclina si doxiciclina (  astea au eficienta ) , ceftriaxona , cefuroxima ,etc, si imipenem.( nu prea avem voie sa utilizam acest medicament, in medicina veterinara fiind considerat antibiotic de rezerva )
  Ar trebui sa ma supar ca se scrie despre animale ? Posted Image Posted Image  Sa ma simt lezata ? Posted Image




#401
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010
P.S.  Alte informatii acumulate au fost : in Franta boala Lyme este considerata a fi boala profesionala la veterinari .
Un alt studiu american scrie ca , babesiile sunt prezente la toti cei la care s-a depistat boala Lyme.

   De asemenea , profilul genetic este foarte important la caini: de exemplu , la ciobanesc german si huski , daca au nesansa sa fie infectati cu borrelii si ehrlichii /anaplasme , boala evolutiva va fi ehrlichioza/anaplasmoza , nu boala de Lyme. Alte rase sunt mai putin sensibile  la aceste infectii.
    In toate ghidurile veterinare , perioada de tratament indicata este  de minim o luna. In practica am observat ca , daca ma opresc mai devreme de 6 saptamani , 90% au recaderi.  Restul de 10% ,  nu au recaderi pentru ca au exprimat boala acuta ,  apropiate de prima infectare .( nu este vorba de un puseu  intr-un proces infectios cronic ). Asta este parerea mea.
   Pentru ca exista multe manifestari neurologice , ne-am dotat cabinetul cu EEG veterinar .( primul din tara )... si  pentru ca mi-e teama de encefalitele virale....  le putem vedea pe mapping. De asemenea il putem utiliza in diagnostic diferentiat : criza de epilepsie sau criza epileptiforma la care trebuie depistata cauza...etc.

   In studiile veterinare se vorbeste despre un numar de ordinul sutelor de specii de borrelia din care 22 patogene pentru om....dar in medicina umana am gasit scris : 8 specii din care doar 3 patogene pentru om!

Va urma !
( In  facultatea de medicina veterinara toate cursurile sunt comparative : anatomia comparata a animalelor domestice , sau fiziologia comparata, etc... Posted Image -d-aia fac comparatii ! )

#402
mariana196012

mariana196012

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 03.11.2011
As dori să întreb pe cei ce au cunostinte medicale daca o persoana cu lyme poate dona sănge?In regulamentul pt.donatori nu specifică acest lucru,ce se poate  Întămpla in org. celui ce doneaza mai exact in sange?sangele donat poate inbolnavi si alte persoane?

#403
adadoi

adadoi

    scorpie bãtrânã

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,603
  • Înscris: 25.10.2006
Din moment ce bacteria exista in sange, cu siguranţă cel care primeşte sângele va fi infectat. Nu există reguli din simplul motiv că nu le-a mai modificat nimeni de o suta de mii de ani. Nu ştiu dacă se fac verificări şi pentru zoonoze, ca pentru hepatite, dar ar trebui.

Edited by adadoi, 21 September 2012 - 13:03.


#404
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009
Problema transmiterii borreliei prin transfuzii de singe sau produse biologice inca nu este pe deplin elucidata. Teoretic, aceasta aflindu-se in singe si nefiind afectata de frig ar trebui sa se transmita fara probleme. MAI MULT, un pacient cu borrelii NICIOADATA nu are in singe NUMAI BORRELII ci si alti paraziti, bacterii si o multime de virusi, unii mai necunoscuti ca si ceilalti, care de asemenea isi fac veacul prin singele purtatorului simptomatic sau asimptomatic de borrelii.

Unii medici, printre care ma numar si eu, considera ca acest mecanism ESTE UNUL DINTRE CELE mai importante la ora actuala de INFESTARE A POPULATIEI CU BORRELII, deoarece gradul de infestare in populatie este unul urias, astfel ca probabilitatea de a face un mix de singe de la citiva donatori sa nu contina borrelii si coinfectiile uzuale, eu o consider egala cu ZERO!

Desigur ca ar fi simplu de a afla gradul de infestare al populatiei facind o analiza a donatorilor de singe la borrelii, adica o populatie considerata "potential sanatoasa" deoarece calitatea de donator se dobindeste in urma unor teste. Riscul insa de a face o astfel de testare consta in faptul ca singele de transfuzii este un rau extrem de necesar, fara de care se poate rapid muri, pe cind potentialul de infectie in urma transfuziei este greu de apreciat la ora actuala si oricum nu prea constituie un risc mortal, ci mai degraba unul economic, BORRELIOZA nefiind o boala MORTALA ci DOAR UNA MUTILANTA!

Cu stima,
dr. Ion

#405
mariana196012

mariana196012

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 03.11.2011

 HBOT, on 21 septembrie 2012 - 14:04, said:

Problema transmiterii borreliei prin transfuzii de singe sau produse biologice inca nu este pe deplin elucidata. Teoretic, aceasta aflindu-se in singe si nefiind afectata de frig ar trebui sa se transmita fara probleme. MAI MULT, un pacient cu borrelii NICIOADATA nu are in singe NUMAI BORRELII ci si alti paraziti, bacterii si o multime de virusi, unii mai necunoscuti ca si ceilalti, care de asemenea isi fac veacul prin singele purtatorului simptomatic sau asimptomatic de borrelii.

Unii medici, printre care ma numar si eu, considera ca acest mecanism ESTE UNUL DINTRE CELE mai importante la ora actuala de INFESTARE A POPULATIEI CU BORRELII, deoarece gradul de infestare in populatie este unul urias, astfel ca probabilitatea de a face un mix de singe de la citiva donatori sa nu contina borrelii si coinfectiile uzuale, eu o consider egala cu ZERO!

Desigur ca ar fi simplu de a afla gradul de infestare al populatiei facind o analiza a donatorilor de singe la borrelii, adica o populatie considerata "potential sanatoasa" deoarece calitatea de donator se dobindeste in urma unor teste. Riscul insa de a face o astfel de testare consta in faptul ca singele de transfuzii este un rau extrem de necesar, fara de care se poate rapid muri, pe cind potentialul de infectie in urma transfuziei este greu de apreciat la ora actuala si oricum nu prea constituie un risc mortal, ci mai degraba unul economic, BORRELIOZA nefiind o boala MORTALA ci DOAR UNA MUTILANTA!

Cu stima,
dr. Ion

Multumesc pt.răspuns.Domnu doctor dar ce se intampla cu donatorul infectat?Exista posibililtatea ca toate aceste ,găngănii"sa se înmulţeasca mai repede după donare?

#406
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010
Toate aceste "ganganii " au  ciclul lor biologic  care nu se modifica in cazul transfuziilor sangvine . Adica , rata de inmultire a lor este aceeasi .Exemplu : O generatie de babesii dureaza tot 7-10 zile , chiar daca au fost "transfuzate " .
In momentul transfuziilor conteaza "marimea inoculului " , adica numarul ( cantitatea ) de bacterii transmis. Este posibil ca prin transfuzie sa se transmita un numar mult mai mare de bacterii decat ar transmite capusele. De aceea este posibil ca  in urma unei transfuzii sa apara manifestari clinice dramatice si acute. Dar nu din cauza ca bacteriile s-au inmultit mai repede ci pentru ca au fost, din start ,  mai multe .
Donatorul poate trece in zilele urmatoare "evenimentului " printr-o cadere imunitara, care sa permita bacteriilor sa evolueze.

Edited by ditaanca, 25 September 2012 - 08:06.


#407
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010
Au inceput babesiozele de toamna !
Ploua cu imizol pe capul bietelor animale Posted Image Posted Image Posted Image !
Primele administrari ...primele necroze hepatice si insuficiente renale! Minunat !

#408
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010
Asta trebuie sa va arat  (, nu ma pot abtine)  lista bolilor incurabile la caine :
Va rog sa treceti cu vederea ca la nr. 17 este notata moartea subita ca si boala incurabila Posted Image  ( nu m-as fi gandit niciodata ), la numerele 45 este trecuta Borrelioza iar la numarul 46 este trecuta Babesioza . Posted Image

http://www.politialo...rarea_nr.24.pdf

Concluzia :  Cainii care au supravietuit babesiozei incalca legea !

  Dar marea intrebare este : Cum este posibil, ca una din bolile incurabile la caine ( borrelioza )  care este zoonotica , .....in cazul in care este contactata de catre om  sa poata fi vindecata cu numai doua saptamani de antibiotic ?( conform manualelor de boli infectioase )Posted Image

#409
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009

 ditaanca, on 08 octombrie 2012 - 09:43, said:

... Cum este posibil, ca una din bolile incurabile la caine ( borrelioza )  care este zoonotica , .....in cazul in care este contactata de catre om  sa poata fi vindecata cu numai doua saptamani de antibiotic ?( conform manualelor de boli infectioase )Posted Image

Nu este posibil, NUMAI ca aceste manuale NU SINT actualizate si se refera probabil la faza acuta a infectiei si nu la cea diseminata, situatie in care tratamentul este mult mai complex decit multi isi imagineaza.

#410
ioanabcd

ioanabcd

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 20.10.2012
Borrelia IgG
   Borrelia burgdorferi IgG .......... 0,04 index
   INTERPRETARE:
   index < 0,20 ................... NEGATIV
   index => 0,20 .................. POZITIV
   NB: se detecteaza simultan anticorpii fata de urmatoarele
   subspecii - garinii, afzelii si sensu stricto.
   Atentie! Modificare de metoda din 12.06.2012!
(ser, Vidas, Metoda Imunoenzimologie bioMerieux)
Borrelia IgM
   Borrelia burgdorferi IgM .......... 0,03 index
   INTERPRETARE:
   index < 0,20 ................... NEGATIV
   0,20 <= index < 0,32 ........... NECONCLUDENT
   index => 0,32 .................. POZITIV
   NB: se detecteaza simultan anticorpii fata de urmatoarele
   subspecii - garinii, afzelii si sensu stricto.

Analizele au mai fost facute odata acum 3 luni si au iesit pozitive iar acum au iesit negative .
Imi puteti spune ce sunt  acesti anticorpii garini ,afzelii si sensu stricto ?

Multumesc!

Edited by ioanabcd, 20 October 2012 - 16:34.


#411
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010

 ioanabcd, on 20 octombrie 2012 - 16:21, said:

Borrelia IgG
   Borrelia burgdorferi IgG .......... 0,04 index
   INTERPRETARE:
   index < 0,20 ................... NEGATIV
   index => 0,20 .................. POZITIV
   NB: se detecteaza simultan anticorpii fata de urmatoarele
   subspecii - garinii, afzelii si sensu stricto.
   Atentie! Modificare de metoda din 12.06.2012!
(ser, Vidas, Metoda Imunoenzimologie bioMerieux)
Borrelia IgM
   Borrelia burgdorferi IgM .......... 0,03 index
   INTERPRETARE:
   index < 0,20 ................... NEGATIV
   0,20 <= index < 0,32 ........... NECONCLUDENT
   index => 0,32 .................. POZITIV
   NB: se detecteaza simultan anticorpii fata de urmatoarele
   subspecii - garinii, afzelii si sensu stricto.

Analizele au mai fost facute odata acum 3 luni si au iesit pozitive iar acum au iesit negative .
Imi puteti spune ce sunt  acesti anticorpii garini ,afzelii si sensu stricto ?

Multumesc!

Nu este vorba de anticorpi garini, afzelii si sensu stricto  ( nu sunt anticorpi care se numesc astfel )  dar este vorba despre specii diferite de borelii . Vi se atrage atentia ca , testul depisteaza anticorpi pentru toate cele trei specii de borrelia : garinii , afzelii si sensu stricto .
Practic se considera ca a fost suficient un singur test pentru toate cele trei specii.

#412
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010
Datorita  Editurii Spandugino , medicii de la Augsburg au venit in Romania la Zilele Stiintifice ale Institutului de Boli Infectioase "Prof.dr. Matei Bals "
Aveti aici inregistrarea :
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/0d66XhPAg54?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Traducerea principalelor idei :
Diagnostic novelties of chronic Lyme/Neuroborreliosis” – Dr. Armin Schwarzbach, Germany”
Au fost prezentate principalele metode de indentificare a bacteriilor ce provoaca Lyme Chronic si implicit neuroborrelioza si problemele ridicate de aceste teste. Necunoașterea și neacceptarea acestor probleme pot conduce la un diagnostic gresit.
Testele ELISA si Westernblot
Problemele diagnosticării isi au orginiea in US. Există două metode clasice- ELISA si Westernblot. Testul ELISA, este un test de screening si este singurul platit de sistemele de sănătate, testul de confirmare-Immunoblot (Westernblot) nefiind acoperit de asigurări. Noi am descoperit prin cazurile noastre, ca și altii ca Immunoblot este un test mult mai specific fața de ELISA, ceea ce implica o pozitivare mult mai mare a Immunoblotului comparativ cu ELISA. Comparand diferite kituri de identificare, s-a consatat ca exista riscul ca peste 60% din pacienti sa fie diagnosticati gresit, ei prezentand ELISA negativ, indiferent de producator.
In stagiul cronic, am descoperit ca aproximativ 40% din pacienti nu au anticorpi luand in considerare incluziv testele Immunoblot, 28% aveau doar IgG pozitiv,  22% IgM si IgG poztiv   și  doar 10% doar IgM . Nu suntem singurii care realizam aceste cercetari stiintifice, mai exista diferite nuclee, printre care si cel din Polonia ce a demonstrat ca doar 53% din pacientii lor au prezentat ELISA pozitiv, grupul stiintific din Cehia a diagnosticat mai multe cazuri de borrelioza folosind Immunoblot, pacientii avand testul ELISA negativ.  Pacientii Lyme cronic dezvolta de cele mai multe ori o stare puternica de imunosupresie, sistemul imunitar neputand produce anticorpi. De aceea, in cazurile cronice, este vitala folosirea Westernblotului.  Literatura de specialitate  este plina de cazuri de Lyme cronic ce nu au dezvoltat anticorpi
Studiu de caz (2005) : Pacient, 43 ani,  parestezii în piciorul stang, pierderea vederii la ochiul stang, fibromialgie, toate testele au fost negative- nu s-au gasit anticorpi in lichidul cefalo-rahidian, testele ELISA SI WB negative, iar pacientul a primit diagnosticul de scleroza multipla, fiind tratat cu croticozii, iar starea acestuia s-a inrautatit zilnic. Pacientului i s-a realizat testul LTT – testul de transformare limfocitara- indicandu-se prezenta activa a proteinelor specifice, scorul CD57 la rândul lui fiind extrem de mic, indicand o infectie cronica cu Borrelia. Pacientul a fost tratat 8 saptamani iar la sfarsitul tratamentului acesta a fost vindecat, scleroza multipla a disparut, iar testele LTT, CD57 si PCR s- normalizat. In cazul acestui pacient diagnosticul a fost de neuroborrelioza cu simptome (asemanatoare) de screloza multipla si nu altceva.
Legat de prezenta/absenta anticorpiilor- IgM si IgG din lichidul cefalo-rahidian: am auzit si  in prezentarea de mai devreme ca prezenta anticorpiilor in lichidul cefalorahidian este obligatorie pentru diagnosticul de neuroborelioza. Nu este adevarat, absenta acestor anticorpi nu dovedeste absolut nimic, si testul in sine nu dovedeste nimic. Exista suficienta literatura stiintifica bazata de cazuri clinice ce au demonstrat reactii false negative  IgM si IgG in lichidul cefalo-rahidian in cazurile cronice.
Despre Immunoblot (pe care sper ca l-ati vazut cu totii): acesta prezinta benzi specifice si mai putin specifice. Noi folosim in clinica noastra kiturile de testare de la EUROIMMUN. Aceste kituri sunt cele mai specifice, pana la 95%  procent de specificitate insa problemele puse de testele Imunoblot nu sunt cele de specificitate ci cele de senzitivitate. De aceea, eu intodeauna verific si prin LTT- o tehnica moderna ce reflecta activitatea celulelor T in cronic lyme, si sub influenta altor virusuri ce provoaca diferite boli, iar testul a fost aprobat in Mai 2011
CD57- analizează celulele de tip ”natural killers” si reprezinta un marker pentru inflamatie de tip cronic, nu este 100% specific pentru Lyme, insa noi gasim la pacientii cu Lyme un scor destul de mic, exista cateva studii insa cercetarile nu au fost dezvoltate foarte mult in aceasta arie
PCR- cercetarile au dovedit ca aceasta tehnica prezinta un procent de senzitivitate mult mai mic decat WB, daca nu ai un PCR pozitiv, acest fapt nu exclude infectia de tip Lyme
Legat de tratament, nu trimiteti pacientii acasa dupa două săptămâni de terapie, acesta trebuie verificat.
Co-infectii: Nu se poate spune un număr exact de co-infectii posibile insa putem aminti de Babesia, Bartonella, Erhlichia/ Anaplasma, Chlamydia, Ricketsii, Mycomplasme si virusi.  O bacterie la care ma opresc acum si care este intalnita foarte des este Chlamydia pneumoniae, parazit intracelular ce se raspandeste inclusiv prin aerul pe care il respiram, se poate transmite de la om la om, insa se poate gasi si in capuse, alaturi de Mycomplasme, dovedit prin studii.  Simptome: tuse, simptomele specifice gripei, stare de anxietate,pneumonie, etc. Există numeroase studii ce au dovedit prezenta Chlamydiei in Alzheimer, SM, Fibroyalgie, Sindromul Oboselii Cronice, Artoscreloza, Autism. Intrebarea care se pune este daca singura Chlamydia este implicata in toate aceste procese infectioase sau si Borrelia. De aceea noi facem toate aceste teste pacientilor pentru co-infectii, LTT, ELIspot,  Chlamydia IgA, IgG. Studiile au indicat ca infectia cu Chlamydia este implicata in accidentele ischemice, infectia fiind prezenta la 60.8%  dintre pacientii investigatii, IgA fiind pozitiv, ceea ce eu consider ca este foarte interesant.
Simptome: Fiecare pacient ce pe prezinta la noi i se face un check-list al simptomelor, deoarece si fiecare infectie prezinta  si simptomatologie specifica, pe langa cea comuna mai multor bacterii. Apoi se realizeaza analizele.
Studiu de caz:  Pacient ce prezenta dificultati de concentrare, probleme legate de memorie, dureri in corp, dureri in articulatii, probleme la inima, tuse, dueri puternice de cap, oboseala, dureri musculare. Am făcut un check-list si multe din simptome se potriveau chlamydiei si ehrlichiei Testele au indicat infectie cronica cu Chlamydia si Ehrlichia. De asemenea, pacientul a dezvoltat si simtomatologie auto-imuna, dovedita prin ANA ( anticorpi antinucleari). Pacientul sufera de infecție multiplă, am trimis la mai multe laboratoare si pe langa Chlamydia si Ehrlichia, era prezenta si Borrelia Burgdoferi. Legat de cele doua coinfectii, la 60% din pacientii infectati cu Borrelia am găsit co-infectare activa  cu Chlamydia (IgA pozitiv).
Trebuie realizate mai multe teste pentru a vedea exact cu ce este infectat pacientul, deoarece Lyme&Co este un camelon si este foarte greu de prins. Tratamentul trebuie gandit pentru fiecare tip de infectie
Concluziile din studiile mele
    Senzitivitate ELISA in Lyme Cronic: 32-42% in functie de producator
    Senzitivitate Immunoblot (WB):  60%
Ceea ce arata ca de fapt ELISA ofera foarte multe raspunsuri false, fiind un test inutil. Absenta anticorpilor si protenilor nu exclud o infectie cronica de tipul Lyme &Co. Persistenta IgM reprezinta un semn de infectie cronica
3. Absenta anticorpilor din lichidul cefalo-rahidian nu exclude absenta infectiei. Testele din LCR indica destul de des rezultate fals negative.
4. Mai mult de 80% din pacientii clinicii sunt co- infectati cu mai bacterii si virusuri, iar sub o simptomatologie complexa se pot ascunde mai multe bacterii ca de exemplu Babesia, Bartonella, Chlamydia, Ehrlichia/ Anaplasma, Ricketsia, Mycomplasma
5. Pacientii trebuie testati pentru fiecare co-infectie prin mai multe teste inainte de a decide schema de tratament. Atentie la pacientii ce dezvolta simptomatologie auto-imuna.

“Therapeutical standards of chronic Lyme disease – Dr. Carsten Nicolaus, Germany”
Un pacient este suferind de Lyme cronic daca prezinta istoric legat de muscatura de capusa- daca isi aminteste ca a fost muscat, daca a dezvoltat EM, daca prezinta teste pozitive ELISA / Westernblot, daca prezinta teste seronegative ELISA/ Westernblot dar teste pozitive LTT, ELIspot, CD57, si simptomatologie mai mare de 6 luni. Coinfectiile joaca un rol major in infectia de tip Lyme.  Din punctul meu de vedere procesul infectios Lyme nu reprezintă infecție doar cu o singură bacterie, -Borrelia- ci cu mai multe.  Lyme reprezintă un sindrom multi-infectios si muti-stadial Toate aceste bacterii au rolul de a suprima sistemul imunitar,perturband/limitand activitatea sistemului nervos central. Bacteria Borrelia  poate persista in organism in ciuda tratamentului antibiotic si se poate transmite transplacentar mai departe.
Pentru stabilirea unui diagnostic este nevoie de inentificarea tututor agentilor patogeni. In clinica noi folosim un protocol complex pe care l-am numit ”Check-list”. Mai mult de 75% din pacienti prezinta simptomatologie comuna- cum ar fi starea de oboseala cronica. Noi cautam nu doar bacteriile ce se transmit doar prin muscatura de capusa ci si bacteriile ce au alta cale de transmitere. Legat de zoonoze, ne uitam atent la Babesia si Bartonella, in ultimii ani in multe tari europene numarul pacientilor infectati cu aceste bacterii a crescut simtitor, cred ca pot spune ca aproximativ 30% din pacientii europeni prezinta aceste co-infectii. De asmenea, se imune verificarea virusurilor ce sunt active/pot deveni active deoarece acestea pot pune o serie de probleme pe parcursul tratamentului, si de aceea este recomandat  ca pacientul sa fie scanat de virusi pentru a hotari daca in tratament intra anti-virale sau nu. De asemenea, este necesar inainte de a inceperea oricarui tratament, existenta diagnosticului diferentiat- alte posibile  inflamatii si raport toxicologic-
Pentru stagiul 3 exista o simptomatologie specifica- Bell’s palsy, ce se poate vedea si in stadiul 2, Lymphocitoma, Acrodermatitis Chronica Atroficans, Lyme neuroretinitis.
Borrelia &Co sunt prezente in foarte multe boli, cum ar fi SM, asa ca ar fi de recomandat inainte de a diagnostic cu SM un pacient sa fie effectuate toate testele necesare depistarii Borrelia& Co. Acest lucru nu inseamna ca Borrelia este raspunzatoare pentru toate cazurile insa trebuie  luat in calcul diagnosticul diferentiat.  Un exemplu in acest sens: 75% din pacientii diagnosticati cu sindromul oboselii cronice prezentau anticorpi anti-Borrelia. La fel in cazul multor afectiuni neuro-psihiatrice s-a demonstrat existent unei infectii cronice.
Exista foarte multe controverse legate de existenta Lyme Cronic. Exista doua tendinte:
Ca exista lyme cronic
    Ca nu exista lyme cronic si doar unele manifestari ce apar dupa ce infectia a fost tratata, asa numitul „post-lyme syndrome” si nu se impune un tratament de durata
Pentru noi este important sa ne concentram pe semnele clinice ale pacientului. Din pacate Lyme cronic exista si sunt numeroase evidente ce dovedesc persistenta bacteriei in ciuda terapiei cu antibiotic. Un studiu arata ca 39% din pacienti au fost vindecati dupa un an de tratament, si doar 20% din cei cu neuroborrelioza, un  alt studiu arata ca 69 de pacienti din 182 pacienti investigati au redezvoltat simptomatologie in decursul anilor.
Efectul antibioticelor in tratamentul de lunga durata al infectiei Lyme&C0:
-cei care au facut doar 3 luni de tratament, s-a putut constata redezvoltarea simptomelor
- studiile lui donta au aratat o imbunatire considerabila dupa un tratament de lunga durata cu tetracicline,
Noi promovam un tratament de lunga durata in cazul borreliozei/lyme&co ce implica toate formele bacteriei Borrelia si dar si toate co-infectiile. Atentie ca bacteria Borrelia dovedit prin studii isi poate pastra forma chistica si in forma intracelulara. Tratamentul trebuie continuat cel putin pana pacientul nu mai dezvolta simptome. Trebuie combinate cel putin doua antibiotice, am vazut rezultatele experientelor dezastruoase folosind doar  monoantibioterapie, deci cel putin doua antibiotice combinate cum ar fi tetraciclinele impreuna cu cele anti-parazitare
In mod uzual la noi in clinica se trateaza pacientii pentru o perioada ce variaza  de obicei intre 4-6 luni, exista unele recomandari ca un tratament sa dureze mai multi ani, noi nu respectam aceste reguli, noi de ghidam dupa starea pacientului corelat cu evidentele oferite de teste si atunci hotaram durata tratamentului. Daca pacientul si-a revenit din starea cronica si testele confirma absenta activitatii bacteriei, tratamentul este oprit. In functie de starea pacientului, tratamentul variaza intre 2 si 6 luni, existand insa si pacienti in stare grava ce au necesitat un tratament mai lung de 6 luni, insa majoritatea se recupereaza dupa 6 luni de tratament. Chronic Lyme necesita tratament individualizat.

#413
mariako

mariako

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 25.10.2009
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe Serban Ionescu.Daca moartea lui a avut de a face sau nu cu borelioza va ramane un mister pentru totdeauna dar daca intr-adevar a avut borelioza tot chinul si moartea lui au fost in zadar.Pacat de el ca om,ca actor si pacat de Romania care tot mai mult se dovedeste a fi "saraca tara bogata"

#414
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010
Dumnezeu sa-l ierte !
A avut analize pozitive in Ungaria si In Germania la Augsburg.( la Augsburg au iesit pozitive si LTT-urile de Micoplasma pneumoniae ca si Ehrlichia) S-au trimis toate datele in America ,( nu stiu unde ) de unde a primit raspunsul : " trateaza Lyme " .  Incepand din vara , tratamentul a fost tintit pe recuperare .

Am primit pe mail instiintare ca si invitatie , aici              ( va postez ceea ce este public )
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/1L7d16Q9s1k?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by ditaanca, 24 November 2012 - 09:27.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate