Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen
 

Programul ''Casa Verde''

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
764 replies to this topic

#271
aria_cluj

aria_cluj

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 996
  • Înscris: 01.08.2010

View Postduamna, on 18th July 2011, 10:05, said:

unde a aparut acea lista?
eu sunt din iasi si am aplicat pt pogramul casa verde 2011.
as dori sa-mi montez o centrala pe peleti.
este cineva care poate sa-mi dea mai multe informatii privind costurile, firme care monteaza sau eventuale branduri care sunt mai bune?
Multumesc


buna,stii cumva daca centralele electrice intra in programul casa verde?
merci mult de info

#272
duamna

duamna

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 66
  • Înscris: 10.04.2010

View Postaria_cluj, on 18th July 2011, 22:24, said:

buna,stii cumva daca centralele electrice intra in programul casa verde?
merci mult de info


nu, doar centralele pe peleti (biomasa) intra in programul casa verde

#273
Nebhotep

Nebhotep

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 66
  • Înscris: 02.10.2007

View Postduamna, on 18th July 2011, 22:05, said:

unde a aparut acea lista?
eu sunt din iasi si am aplicat pt pogramul casa verde 2011.
as dori sa-mi montez o centrala pe peleti.
este cineva care poate sa-mi dea mai multe informatii privind costurile, firme care monteaza sau eventuale branduri care sunt mai bune?
Multumesc
Listele cu cei acceptati/respinsi in programul Casa Verde se afiseaza pe site-ul afm. Acolo gasesti toate informatiile privind cele 2 sesiuni.
Pentru 2011 inca nu a inceput analiza dosarelor, si eu astept cu sufletul la gura. Eu am optat pentru instalarea unei centrale pe peleti de la Biodom. Am ales aceasta marca , in special in urma discutiilor de pe forumuri. Se pare ca ar fii cea mai economica si fiabila pentru conditiile din RO.

#274
jjy

jjy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 389
  • Înscris: 13.01.2009
buna ziua,
am o nelamurire legata de actele care trebuie depuse pentru acest program si anume:
pentru casele aflate in constructie se mentioneaza la un moment dat ca trebuie depus si "ordinul de incepere a lucrarilor". la ce se refera? la acea declaratie de incepere a lucrarilor care am primit-o de la primarie odata cu autorizatia de construire, am completat-o si am depus-o tot la primarie, sau la anuntarea inceperii lucrarilor la ISC ?
stie cineva exact?
problema ar fi ca nu m-as mai duce si la ISC sa le mai dau si alora niste bani ( construiesc in mediul rural).
multumesc.

#275
iuliean

iuliean

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 17.04.2010

View Postduamna, on 19th July 2011, 08:45, said:

nu, doar centralele pe peleti (biomasa) intra in programul casa verde

buna ziua,
Programul casa verde este din nou epuizat.
Noi am facut comentari, iar la forurile cele mai inalte de unde se asteapta reglementari corespunzatoare am inaintat propuneri concrete;
SCRISOARE DESCHISACATRE CONDUCATORII DE ASTAZI SI DE MAINE AI ROMANIEI,
ADRESATA DE FRATII HORNET

PREZENTAREA UNUI SISTEM ECOLOGIC PERFORMANT PENTRU PRODUCEREA DE ENERGIE TERMICA IEFTINA

Noi stim, cum de altfel stie toata tara, ca este foarte greu sa fie dezlipite toate capusele de pe sistemul energetic si sa fie stavilita agresiunea celor care roiesc in jurul acestui sector al economiei nationale.

Noi mai stim ca Romania dispune de o cantitate inepuizabila de resurse energetice regenerabile din biomasa si poate produce aceasta resursa cu eforturi financiare mult mai mici decat costurile necesare pentru achizitionarea combustibililor fosili.

De ce nu dezvoltam o industrie alternativa care sa aiba la baza folosirea biomasei?

De ce aruncam banii imprumutati de la institutii financiare internationale pe combustibilii fosili poluanti cand avem combustibilul ecologic in curtea noastra?

Pentru prezent, cat si pentru deceniile viitoare, fratii HORNET au pregatit sistemele de incalzire ecoHORNET. Acestea in contextul in care va fi foarte important sa raspundem la intrebarea cat poluam si sa calculam cat ne costa sa poluam; dar va fi important sa stim cat ardem si, mai ales, ce ardem.

Timp de 10 ani am investit peste 1,5 milioane de euro in cercetarea si dezvoltarea unui sistem ecologic de producere a energiei termice ieftine, iar de 2 ani producem in serie acest sistem de incalzire, care utilizeaza peleti (biomasa granulata si compactata). Noi am inventat si am brevetat un nou arzator - arzatorul gravitational - si un nou procedeu de ardere a biomasei granulate si compactate sub forma de peleti (Brevet de Inventie A2008/00996).

Aceste inventii se utilizeaza la construirea de:
- CENTRALE TERMICE cu putere de la 20 pana la 350kW ;
- ARZATOARE PENTRU TUBURI RADIANTE cu putere cuprinsa intre  20-60kW, aplicatie in premiera mondiala;
- ARZATOARE TIP INJECTOR cu putere de la 20 la 350 kW si cu extindere la 1 MW.

De ce sistemele de incalzire ecoHORNET sunt cea mai moderna tehnologie de producere a energiei termice ieftine, folosind biomasa granulata si compactata sub forma de peleti?
Inventia fratilor HORNET - noul arzator ecoHORNET si procedeul de ardere - asigura arderea completa a peletilor fabricati (din tot ce arde), fara fum, fara depuneri de gudroane (creozot), cu emisii minime de noxe si particule, cu cel mai mare randament inregistrat vreodata in lume la un sistem de incalzire.

Performantele tehnice ale sistemului ecologic performant de producere a energiei termice ieftine sunt urmatoarele:
– randament centrale  94 - 97%;
– randament ardere peste 98%;
– emisii de CO sub 250 mg/mc (maxim acceptat in Germania: 1000 mg/mc, maxim acceptat in Romania: 2500 mg/mc);
– emisii de particule sub 7.4 mg/Nmc (maxim acceptat in Germania: 60 mg/Nmc, maxim acceptat in Romania: 150 mg/Nmc);
– emisii COV sub 10 mg/mc (maxim acceptat in Germania: 78 mg/mc, maxim acceptat in Romania: 100 mg/mc);
– utilizarea de peleti (deseuri granulate si compactate), cu diametrul de la 6 la 12 mm, lungime de la 5 la 35 mm, umiditate sub 10%; acestia se  fabrica din tot ce arde: resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice, agrozootehnice, selectie de deseuri menajere, plante energetice, tocatura lemnoasa, inclusiv cu un continut mare de siliciu, rumegus de lemn sau in amestec etc. Astfel, centralele ecoHORNET cu peleti produc cel mai ieftin kilowat, utilizand un combustibil ieftin si la indemana tuturor.
        Toate celelalte sisteme de incalzire cu peleti produse in strainatate folosesc doar peleti albi din rumegus de brad sau stejar, curat, fara coaja, fara impuritati (la un pret de 155-230 Euro/tona).

Performantele sistemelor de incalzire ecoHORNET sunt net superioare altor sisteme de incalzire existente in lume. Aceste performante sunt confirmate de specialisti din mai multe tari, cu ocazia vizitelor pe care le-au facut la Bucuresti, dar si la standurile firmei noastre la expozitiile de profil din tara si de la Frankfurt, Moscova, Leipzig, Augsburg.

Dovada incontestabila a performantelor tehnice ale sistemului este certificata de  Universitatea Tehnică de Construcții București - Facultatea de Inginerie a Instalațiilor și de S.C. INSTALTENERG CERT S.R.L. - București (singurul laborator din Romania care are certificare europeana, certificat RENAR). Confirmarea performantelor a fost data cu ocazia efectuarii testelor cerute de firma pentru extinderea gamei de putere pentru centrale termice pana la 350 kW (detalii in Raportul tehnic de la sectiunea produse, aflat pe site-ul www.ecohornet.ro).

Coroborand toate aceste argumente in favoarea produselor ecoHORNET, suntem indreptatiti sa afirmam ca suntem lideri incontestabili pe acest segment si lideri mondiali in arderea si valorificarea superioara a biomasei granulate si compactate sub forma de peleti.
In prezent se cheltuiesc sume enorme pentru achizitii de combustibili fosili ignorandu-se gravele efecte asupra mediului inconjurator precum si risipa pe care le produc actualele sisteme de incalzire centralizata. Acest cerc vicios format din CET-uri (precum si unitati similare) poluante si ineficiente si retele de distributie a energiei termice facute „praf“ nu ne duc decat catre poluare,catre costuri foarte ridicate ale gigacaloriei concluzia ultimilor decenii fiind una foarte simpla: CET-urile inseamna:
- costul gazelor sau al altor combustibili fosili - care se reflecta in datoriile tot mai mari ale CET-urilor
- subventii la incalzire care duc la secatuirea bugetelor
- populatie saracita confruntata cu amenintarea iernilor viitoare
- coruptie, mita, contracte „cu cantec“, asa cum s-au vehiculat in mass-media din tara si nu numai in momentul diverselor privatizari si concesionari mai mult sau mai putin dubioase care au facut din Romania rusinea Europei.

Cum scapam de cercul vicios, de criza energiei?

Se vorbeste de concesionarea RADET, furnizorul de energie termica in Bucuresti.    Intr-adevar reteaua de transport si distributie este defectuoasa avand in vedere ca pierderile sunt enorme, pentru ca CET-urile sunt vechi, ineficiente, poluante, cu randamente mici, pline de datorii - o adevarata gaura neagra pentru buget si o adevarata nenorocire pentru mediu, avand in vedere faptul ca, in Bucuresti, CET-urile polueaza mult mai mult decat toate autovehiculele la un loc care circula in oras.

In final, populatia este cea care va avea de suportat toata aceasta “nota de plata” atat din punct de vedere financiar cat si din punct de vedere al sanatatii. Este inutil sa reamintim faptul ca romanii au ajuns la limita saraciei iar incidenta bolilor cauzate de mediul inconjurator este una extrem de ridicata.

Nu mai este timp pentru discutii, negocieri, impartiri pe zone de influenta, bugetele sunt saracite, bani de furat nu mai sunt, fonduri si imprumuturi obtinem cu greu si in conditii care ne subjuga. In plus, se pare ca iarna care vine va fi grea si pentru bugetele locale si pentru populatia deja saracita de criza economica; vom „iesi“ din iarna fie morti de foame (daca platim incalzirea), fie morti de frig (daca platim mancarea) ori morti in incendii, explozii sau intoxicati cu CO de la instalatiile de incalzire artizanale.

Solutia noastra: descentralizarea completa a producerii energiei termice, instalarea la nivel de consumator a sistemelor de incalzire cu peleti,performante si ecologice; apoi fiecare utilizator se gospodareste singur, fara ajutor de la buget, fara a suporta pierderile din retea, fara poluare.

Noi detinem in Romania cel mai eficient sistem de incalzire, cu cea mai performanta tehnologie de producere a energiei termice in sistem ecologic! De asemenea, noi avem in Romania capacitatea de a produce SINGURI combustibilul doar prin curatarea tarii de resturi si deseuri.

Concret, cum propunem sa actionam?

In loc sa se subventioneze gigacaloria, sa se suplimenteze bugetul spitalelor, scolilor pentru cheltuieli cu incalzirea, ca sa se plateasca producerea energiei termice in CET-uri ineficiente, cu pierderi enorme din cauza retelelor, mai bine sa investim in tehnologie noua, ultraperformanta. In loc sa se achizitioneze pe bani „grei“ combustibil poluant, adica sa se cheltuiasca bani fara nici un rezultat in viitor, doar sa trecem iarna, mai bine sa se directioneze toate fondurile pentru montarea de centrale termice ecoHORNET la fiecare bloc, la scoli, la spitale, la institutii publice etc.

Un exemplu in Bucuresti:

Conform informatiilor publicate pe site-ul RADET, acesta a asigurat in anul 2010 energie termica in Bucuresti pentru 570.210 apartamente; calculand cu o medie de 50 mp pe apartament rezulta o suprafata „incalzita“ de aproximativ 30.000.000 mp.

Costul MAXIM cu instalarea de centrale termice ecoHORNET la un bloc, inclusiv, instalatia din camera centralei - boiler, acumulator de caldura, pompe, vas de expansiune, automatizare, manopera, este de maximum 30 Euro + TVA/mp (la un apartament costurile ar fi: 50 mp x 30 Euro = 1500 euro).

Centralele termice ecoHORNET functioneaza automat, nu au nevoie de personal permanent de supraveghere si intretinere, au siguranta maxima in exploatare, sunt dotate cu sisteme de protectie la avarii pe instalatii, la intreruperi accidentale ale alimentarii cu energie electrica. In plus, consumul de energie electrica este de doar 100W/h (cat un bec).
Romania dispune astazi de o capacitate de productie a biomasei  sub forma de peleti  de 250.000 de tone/an.

Productia anului trecut a fost de  125.000 tone peleti, din care aproximativ 50% fabricati corespunzator normelor DIN +  au plecat la export,iar din jumatatea ramasa in tara s-a folosit aproximativ 50% iar  50%  se afla in stoc.Aceste stocuri care nu corespund normelor DIN sau DIN + pot fi utilizate cu eficienta maxima doar de centralele termice sau arzatoarele ecoHORNET .
        Cele aproximativ 570.000 de apartamente (cca.30.000.000mp)  deservite de R.A.D.E.T.au nevoie pentru incalzire si apa calda menajera de aproximativ 600.000 de tone de peleti pe an.Cele 1.500.000 de hectare parloaga ,produc anual natural (prin recoltarea buruienilor existente)cam 5 tone de peleti/ha.Rezulta circa 7.500.000 tone peleti/an suficienti sa incalzim jumatate din orasele Romaniei cu costuri minime, salvand mii de hectare de padure.
        Daca luam in calcul alte milioane de tone rezultate din: resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice, agrozootehnice, selectie de deseuri menajere, tocatura lemnoasa, inclusiv cu un continut mare de siliciu, rumegus de lemn sau in amestec etc,se pote spune adio gazelor si celorlalti combustibili fosili,iar lemnului sa-i redam nobletea de altadata prin utilizarea in constructii, lucrari de arta si sa ardem doar resturile.
       Daca pe aceste 1.500.000 ha se cultiva plante energetice a caror productie pe hectar se situiaza intre 20-40 tone (circa 45.000.000 tone pelet/an) putem  spune ca necesarul energetic pentru incalzire si apa calda al Romaniei este asigurat, iar jumatate din cantitate poate fi  exportata.
In consecinta, centralele ecoHORNET cu peleti produc cel mai ieftin kilowat, utilizand un combustibil ieftin si la indemana tuturor (pretul este cuprins intre 72-100 Euro/tona la producatori,fabricati in sistem privat pretul nu depaseste 40 euro/tona).

Toate celelalte sisteme de incalzire cu peleti produse in strainatate folosesc doar peleti albi din rumegus de brad sau stejar, curat, fara coaja, fara impuritati (la un pret de 155-230 Euro/tona).

Costul maxim cu combustibilul la blocuri fara izolatie, dotate cu sistemele de incalzire ecoHORNET cu peleti este de 4 Euro/mp/an, adica pentru un apartament de 50 mp se va plati pana la 200 Euro pe an.

Centralele ecoHORNET pot fi montate in subsol, in uscatorie sau intr-un container langa bloc. De exemplu, Germania ne-a solicitat sa livram 10 centrale pe luna, de 105 kW, care sa fie amplasate in containere de beton (tip garaj), avand deasupra cate un buncar de metal de 15 tone pentru peleti; sistemul se monteaza in exteriorul blocurilor. Subventia acordata de Guvernul German asociatiior de locatari pentru achizitia de centrale de peste 100 kW este de 50% din valoarea totala a investitiei.

Pentru toate blocurile deservite de RADET (570.210 apartamente), investitia totala ar fi de:

855.315.000 Euro + 205.275.000Euro TVA (inapoi la stat) = 1.060.590.000 Euro

Conform afirmatiilor d-lui  Raicu - viceprimar al capitalei, intr-o emisiune la postul TV Money Chanel, investitia care trebuie facuta la nivelul capitalei doar pentru reabilitarea retelei de distributie a energiei termice a RADET este de un miliard de Euro. Insa stim si noi cum se reabiliteaza in Romania: azi reabilitam, maine reparam reabilitarea (ca si la autostrada Bucuresti-Pitesti).
        
Daca am lua in calcul posibilitatea folosirii fondurilor pentru retehnologizarea CET-urilor si subventiile pe gigacalorie, precum si faptul ca si populatia ar participa la aceasta investitie s-ar putea realiza descentralizarea producerii energiei termice in capitala.
Ce parere aveti, domnule Primar General, privind alocarea acestor fonduri pentru un Bucuresti verde? Aveti CURAJ?

Domnul Ministru Borbely a afirmat ca in anul 2010 s-a cheltuit un miliard de Euro din fondurile Ministerului de Mediu, prin programele Casa Verde si Rabla, pentru imbunatatirea calitatii aerului, solului si apei, evitarea arderii lemnului si a diminuarii poluarii produse de combustibilii fosili. Este un prim pas, dar, sa fim seriosi!

Cati dintre posesorii de „rable“ le mai foloseau in mod frecvent, astfel incat sa polueze major? Mare parte dintre acestea erau deja transformate in custi pentru  caini sau in cuibare pentru gaini.S-au cheltuit bani pentru 50.000 de vaucere,adica tot atatea autoturisme casate si s-au vandut mai putin de 5.000 de autoturisme noi,adica sub 10% iar Romania este poluata in continuare de autoturisme la fel de vechi ca cele casate dar  inregistrate in Bulgaria.De ce a-ti cheltuit acesti bani ? De ce a-ti suplimentat din nou aceasta risipa ?
      
In cazul programului Casa Verde subventiile sunt acordate fara a se cere un minim de eficienta, un minim de emisii de noxe si particule pentru instalatiile subventionate. Noi propunem ca in functie de performanta energetica sa se acorde subventia, in mod gradual si nu ca o cota fixa de 6000 lei.

Ca urmare:                          
- romanii au fost incurajati tacit sa achizitioneze produse de proasta calitate, poluante si mai ieftine, apropiate ca pret de valoarea subventiei;
- agentiile de mediu instruiesc clientii sa specifice in facturi ca achizitioneaza un cazan hibrid si sa respecte dorinta d-lui ministru Borbely de a evita arderea lemnului;
- a fost incurajat, de asemenea in continuare, furtul de lemne din paduri pentru functionarea acestor cazane;
- s-au incurajat fabricantii europeni de cazane pe lemne sa-si modifice de urgenta cartile tehnice, specificand ca pot utiliza bricheti, tocatura lemnoasa dar si deseuri vegetale. Nimic mai adevarat, ca doar  acaste deseuri vegetale se folosesc inca de la descoperirea focului dar, sa subventionezi astazi tehnica de incalzire folosita de  stramosii nostri cu grad de eficienta foarte redus si cu nivel mare de poluare mi se pare cel putin o abordare gresita. Abordare gresita din care au de castigat doar cativa beneficiari (producatorii straini).

Peste 90% dintre instalatiile de incalzire subventionate prin programul Casa Verde sunt cazane pe lemne, lemne si carbuni, rumegus si tocatura, bricheti, surcele, coceni, tizic etc. sau cu arzator de peleti atasat, aduse din import.

Banii adunati cu greu prin taxele de mediu de la contribuabilul roman sunt aruncati peste granita pentru sustinerea industriei europene de profil si golirea depozitelor actuale de cazane depasite din punct de vedere tehnologic, iar romanilor li s-a oferit sansa sa-si inlocuiasa fierul vechi cu alt fier vechi, achizionat pe post de instalatii “nepoluante”.

Daca in cazul autoturismelor unde, prin programul Rabla, platim cu totii greseala Guvernului (care a permis importul de rable), prin programul Casa Verde se pune in carca romanilor chiar importul de rable pe bani publici.

Cand veti initia si in cazul acestor cazane poluante, importate acum, programul rabla ca sa ne scapati de poluare, D-le Ministru Borbely?
Cine opreste jefuirea Romaniei? Cine stopeaza jaful forestier? ROMANI, TREZITI-VA!!!

Inca de anul trecut am facut o propunere la Ministerul Mediului prin care aratam ca in tarile Uniunii Europene subventia se acorda doar sistemelor performante. Acestea trebuie sa se „califice“ pentru a intra in programul de subventionare de catre stat, ca ele trebuie sa intruneasca conditii stricte referitoare la: cantitatea de monoxid de carbon emisa in atmosfera (maxim 1000 mg/mc), emisiile de particule (maxim 60 mg/ Nmc), randamentul sistemului (minim 80%) si randamentul arderii (minim 90%).

Din nefericire, la noi in tara nu se aplica aceste criterii, fiind astfel invadati de toate vechiturile care nu mai au „loc” in tarile din vest. Nu trebuie sa se acorde subventie pentru orice fier vechi, pentru ca este important randamentul de functionare si gradul de poluare.

Centralele termice cu peleti ecoHORNET  beneficiaza de subventia Statului German, acordata cetatenilor sai prin programul B.A.F.A. (Oficiul Federal de Economie si Control), doar dupa efectuarea masuratorilor de catre firme specializate, care sa ateste incadrarea in normele mai sus mentionate. Cazanele pe lemne, rumegus sau tocatura cu randamente bune de peste 70% (cu gazeificare) beneficiaza de subventia minima doar daca ataseaza un acumulator de caldura (puffer) de minim 55 litri/1 kW, adica, la un cazan de 40 kW pufferul va fi de minim 2.200 litri.


Programul de subventie actual, Casa Verde, se adresează exclusiv persoanelor fizice, proprietari de case sau vile, si constă în acordarea unor sume fixe din bugetul Fondului pentru mediu, în funcție de tipul instalației, astfel:
- până la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare;
- până la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de căldură;
- până la 6.000 lei pentru instalații de producere a energiei termice pe bază de peleți, brichete, tocătură lemnoasă, precum și orice fel de resturi și deșeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

Potrivit acestui enunt din Programul Casa Verde - „ tocătură lemnoasă, precum și orice fel de resturi și deșeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice“ - ne intoarcem la sobita de tuci a bunicii, pe bani publici.

Fata de cele prezentate prin Programul Casa Verde, noi va supunem atentiei propunerea noastra de reformulare si imbunatatire a legislatiei in domeniu, astfel:

Se vor subventiona:
- până la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare;
- până la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de căldură.

Sisteme termice pe baza de peleti fabricati din: rumegus, tocatura lemnoasa, resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice, plante destinate fabricarii peletilor, sau in amestec dupa urmatoarele criterii:

- pana la 4.000 lei pentru sisteme de incalzire cu peleti, avand randamentul instalatiei intre 80-85%, emisii de CO intre 1200-1500mg/mc, emisii de particule intre  70-80mg/Nmc;
- pana la 8.000 lei pentru sisteme de incalzire cu peleti, avand randamentul instalatiei intre 85-90%, emisii de CO intre 1000-1200mg/mc, emisii de particule intre 60-70mg/Nmc;
- pana la 16.000 lei pentru sisteme de incalzire cu peleti, avand randamentul instalatiei de peste 90%, emisii de CO nu mai mult de  1000mg/mc, emisii de particule nu mai mult de 60mg/Nmc.


Domenii de aplicare:
- Persoane fizice pentru locuinte individuale sau pentru asocieri de proprietari care sa achizitioneze un sistem de incalzire pentru doua sau mai multe apartamente;
- Asociatii de locatari (pentru blocuri, scari de bloc etc.).
- Persoane fizice autorizate pentru incalzirea unitatilor de productie;
- Persoane juridice: incalzirea unitatilor de productie (incalzire sere, unitati de crestere a puilor, purceilor etc.).

La interventia noastra din anul 2010, ni s-a raspuns ca nu se mai poate modifica actuala decizie de subventionare (sa fie oare si aceasta impusa de Comisia Europeana?) si ca ni se multumeste pentru interesul nostru in ceea ce priveste  protectia mediului.

Solicitam pe aceasta cale Guvernului Romaniei implicarea sa in programul de acordare a subventiilor pentru realizarea culturilor de plante energetice si achizitia de fabrici de peleti cu bani din fonduri europene. Exista foarte multi bani pentru protectia mediului si trebuie accesate aceste fonduri.

Stiati ca, numai in Romania se vand cazane pe lemne, cu arzator de peleti, din import, care nu au fost niciodata omologate?

Sistemele de producere a energiei termice ecoHORNET reprezinta cea mai ieftina solutie pentru autoritatile locale de a iesi din aceasta criza a energiei! Si,totodata cea mai buna solutie!

Stimati conducatori, imaginati-va aceasta situatie ipotetica:
- fiecare bloc, fiecare scoala, fiecare spital se autogospodareste, isi cumpara sau isi fabrica peleti sau poate incheia contracte cu producatorii pentru  livrarea de peleti;
- proprietarii de teren agricol neutilizat se pot asocia in vederea cultivarii plantelor energetice de mare productivitate din care se fabrica peletii necesari sistemelor de incalzire;
- nimeni nu mai injura guvernul, primarul, presedintele pentru ca s-au scumpit gigacaloria si gazele;
- nici un pensionar nu se mai sinucide pentru ca a acumulat datorii la intretinere;
- nu mai exista RADET, bani aruncati in vant, conducte de reabilitat, salarii de platit;
- nu se mai platesc subventii, nu se mai depun acte, nu mai este nevoie de o multime de functionari care sa prelucreze toate datele, sa arhiveze toate hartiile cerute pentru acordarea subventiilor;
- nu se mai cauta prin buget bani pentru achizitia de combustibil pentru incalzire;
- nu mai exista licitatii pentru reparat conducte, reparat asfalt, pentru inlaturarea gropilor din tot Bucurestiul;
- adversarii politici nu mai acuza ca s-au trucat licitatiile;
- toti agricultorii obtin un plus de venit din valorificarea deseurilor agricole;
- terenurile nefolosite sunt cultivate cu plante energetice (tot nu se mai vand terenurile, nu se mai construieste nimic pe ele, este criza imobiliara);
- toti edilii isi pot construi o localitate verde.

Care ar fi costurile? Puteti calcula cate noi locuri de munca se pot crea in fabricile de peleti, la cultivarea plantelor energetice, la colectarea materiei prime pentru peleti, la distributia peletilor, la transportul peletilor si al materiilor prime, la producerea sistemelor de incalzire ecoHORNET si la instalarea sistemelor de incalzire la nivel national.

Costuri efective? Doar dezvoltarea unei industrii care se sustine singura si plateste taxe, TVA si impozite legale la stat.
      
Propunerea noastra este de a aloca in folosul Romaniei bruma de bani existenta sau banii imprumutati, sa nu-i aruncam pe produse din import, pentru ca vom ramane vesnic un popor sarac si dator (muntii nostri aur poarta ...!) sau ramanem doar prestatori de servicii in folosul Comunitatii Europene.

In Republica Moldova, s-a lansat deja programul Energie si Biomasa, in colaborare cu Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, prin care gradinite, primarii, scoli etc. din mediul rural sunt incalzite cu cazane ce folosesc bricheti din paie. Pana acum paiele putrezeau pe camp sau erau incendiate, astazi insa s-a incurajat colectarea, brichetarea si utilizarea lor ca si combustibil pentru a produce caldura.

Atentie, deci, se poate, stimati domni. Intrebarea este: chiar vrem sa traim bine cu adevarat?

    Cu responsabilitate,

Iuliean HORNET

SC HORNET GRUP SRL
www.ecohornet.ro
[email protected]

Bucuresti, 10.07.2011

#276
barbarian

barbarian

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,174
  • Înscris: 23.03.2008

View Postiuliean, on 21st July 2011, 08:23, said:

Iuliean HORNET

SC HORNET GRUP SRL
www.ecohornet.ro
[email protected]

Bucuresti, 10.07.2011

D-le Hornet, cat costa o centrala de, sa zicem, 25 kw? Si cat costa si sistemul automatizat de alimentare cu peleti? As dori preturile separat. Si ce greutate are centrala?
Multumesc

Edited by barbarian, 21 July 2011 - 14:01.


#277
iuliean

iuliean

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 17.04.2010

View Postbarbarian, on 21st July 2011, 14:58, said:

D-le Hornet, cat costa o centrala de, sa zicem, 25 kw? Si cat costa si sistemul automatizat de alimentare cu peleti? As dori preturile separat. Si ce greutate are centrala?
Multumesc

Ct 20 (20kw) costa 5.800 euro + TVA, ecoHORNET produce centrale termice cu peleti,iar sistemul este complect si compact,in componenta centralei la livrare intra:cazan, arzator, sistem de alimentator, buncar, exhaustor, kit evacuare-admisie, bloc de siguranta cu manometru de presiune, panou de automatizare full-protection, termostat ambiental radio, fluxostat, vana cu 3 cai pentru circuitul anticondens, toata gama de senzori de comanda si de protectie.
NU SE LIVREAZA:pompa circulare,vas expansiune, boiler (puffer) cu vana cu 3 cai, acestea fiind componente ale instalatiei beneficiarului.
OPTIONAL SE POT COMANDA:
-modul GSM pentru pornirea de la distanta
-sistem automat de evacuare a cenusii
-buncar de interior de alte dimensiuni decat standard
-buncar suplimentar de mari dimensiuni cu sistem de alimentare automata in buncarul de interior.
Greutate 260kg L=1400mm,l=760mm,h=1760mm.
Ecohornet va prezinta in site-ul sau detalii complecte.
O zi buna

#278
barbarian

barbarian

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,174
  • Înscris: 23.03.2008

View Postiuliean, on 21st July 2011, 19:59, said:

Ct 20 (20kw) costa 5.800 euro + TVA, ecoHORNET produce centrale termice cu peleti,iar sistemul este complect si compact,in componenta centralei la livrare intra:cazan, arzator, sistem de alimentator, buncar, exhaustor, kit evacuare-admisie, bloc de siguranta cu manometru de presiune, panou de automatizare full-protection, termostat ambiental radio, fluxostat, vana cu 3 cai pentru circuitul anticondens, toata gama de senzori de comanda si de protectie.
NU SE LIVREAZA:pompa circulare,vas expansiune, boiler (puffer) cu vana cu 3 cai, acestea fiind componente ale instalatiei beneficiarului.
OPTIONAL SE POT COMANDA:
-modul GSM pentru pornirea de la distanta
-sistem automat de evacuare a cenusii
-buncar de interior de alte dimensiuni decat standard
-buncar suplimentar de mari dimensiuni cu sistem de alimentare automata in buncarul de interior.
Greutate 260kg L=1400mm,l=760mm,h=1760mm.
Ecohornet va prezinta in site-ul sau detalii complecte.
O zi buna

Deci, ar costa o centrala de 20 kwh cam 7500 E. Este enorm de scump. Eu unul nu as plati un asemenea pret nejustificat de mare. Am un respect deosebit pentru cei care creeaza, pentru cei care inventeaza si ne imbunatatesc noua viata dar mi-e teama ca v-ati lasat dus de val. Cu o asemenea suma as putea sa cumpar o masina. Si ca nivel tehnologic nici nu se compara cu o centrala de-a d-stra. Este drept ca dreptul de autor trebuie platit dar si un automobil are inglobat in el o puzderie de patente si de drepturi de autor. Si totusi costa cam cat centrala d-stra.

Daca as lua o centrala fara gazeificare, cu un randament de 70%, m-ar costa vreo 2000 E. Sunt si mai ieftine dar una de o calitate mai buna cam la atat ma duce. Sa zicem ca pentru o casa izolata bine ar fi necesari 5 m.c. de peleti. Daca as avea centrala d-stra, care are un randament f. bun de 97%, as castiga un 25%, mai rotund. Adica, as castiga, la 5 t de peleti, cam 1.25t. Si cum 1 t de peleti se da cu 100 E, as economisi 125 E. Dar pentru asta ar trebui sa scot in plus din buzunar 5500, Deci, as amortiza diferenta in vreo 50 ani. Deci...?!

In rest, sunt de acord cu unele idei din mesajul d-stra ca statul nu se implica in obtinerea pe plan local a combustibililor ecologici. Cu mentiunea ca acest program, "Casa verde" este, dupa parerea mea, o HOTIE la drumul mare. Eu nu inteleg de ce trebuie ca statul sa bage mana in buzunarul meu pentru a subventiona, cica, cumpararea de catre populatie a pompelor de caldura, a panourilor solare, a centralelor termice pe lemne, peleti etc. As intelege daca ar ajuta niste copii bolnavi de leucemie sa se trateze in clinici straine dar... pentru ca niste producatori de diverse utilaje sa primeasca banii din taxele si impozitele mele, deja e marlanie.
Si, culmea, se pare ca nimeni nu-si da seama de asta. Vedeti cat costa o instalatie de ventilat aerul cu recuperare de caldura costa in State si comparati pretul cu una vanduta aici. Este de 3 ori mai scumpa. Sau o pompa de caldura care, cum a trecut granita plaiurilor noastre mioritice, si-a dublat si ea pretul. Iar noi vrem sa-i subventinam pe ...importatori???? WTF... :wallbash:

D-le Hornet, scoteti-va creatia la un pret rezonabil, eventual luati-va un manager care stie meserie si care va va stabili un pret de vanzare real, si va vom cumpara produsul. Si veti merita sa primiti subventie din partea statului.

Toate cele bune

Edited by barbarian, 21 July 2011 - 22:20.


#279
anonima1

anonima1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,952
  • Înscris: 05.01.2008
am fost admisi la acest program
urmeaza sa cumparam o centrala vigas lemn si bricheti(cred ca la asta ne vom opri)ce acte trebuie pentru a primi banii inapoi?noua asa ni s-a zis strangem chitantele si apoi ni se dau banutii.Cine a mai trecut prin asta ii rog sa ma lumineze.Multumesc anticipat

#280
dacis2

dacis2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,497
  • Înscris: 03.01.2007

View Postbarbarian, on 21st July 2011, 23:17, said:

Deci, ar costa o centrala de 20 kwh cam 7500 E.
Sa facem o comparatie, strict pe costuri. Aproximativa si neluand in discutie faptul ca e cumva disproportionat sa compar o centrala (pe gaze,  "normala", cu un randament de 93%) de 31 kW cu una de 20 kW.

- Am de tras gaze, pentru bucatarie si centrala. Pret: 1000-1200 de EUR. Deoarece gazele se utilizeaza si pentru gatit, sa zicem ca impartim costurile pe din doua: 500-600 de EUR pentru montarea centralei.
- Trebuie sa cumpar centrala de mai sus care costa (inclusiv montajul si punerea in functiune) aprox. 750 EUR
- Voi plati pe incalzire in medie 150 EUR / luna, timp de (sunt mai friguros!) cinci luni, adica 750 de EUR / an
- Costurile de instalare si pentru primii zece ani de utilizare sunt de 600 + 750 + 7500 de EUR
Eventual mai adugam 25 de EUR la doi ani, costul reviziei centralei (tocmai am facut-o la cea de la apartament acum o luna; a costat 100 lei)

Intrebarea mea pentru producatorul centralei ecoHORNET este: daca pretul centralei dvs este de 7500 de EUR, cat mai costa montajul, reviziile si peletii in primii zece ani de utilizare?

View Postjjy, on 20th July 2011, 10:50, said:

trebuie depus si "ordinul de incepere a lucrarilor". la ce se refera? la acea declaratie de incepere a lucrarilor care am primit-o de la primarie odata cu autorizatia de construire, am completat-o si am depus-o tot la primarie, sau la anuntarea inceperii lucrarilor la ISC ?
Mai intai ca intrebarea ta este probabil tardiva si, prin urmare, si raspunsul. (Mi se pare ca pe 15 iulie s-a inchis sesiunea de depunere de proiecte). Am depus anul trecut si ma batea gandul sa depun si anul asta sa iau ceva mai sofisticat. Chestia cu ordinul de incepere a aparut anul asta si am intrebat in Copou iar dna de acolo mi-a zis ca este OK daca depun declaratia de la ISC (eu nu trebuia sa fac, dar am aflat dupa ce am facut-o si am platit!....) ori pe cea de la Primarie

Edited by dacis2, 24 July 2011 - 18:00.


#281
toaderfl

toaderfl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 27.12.2006
Reprezint o firma importatoare care comercializeaza, deocamdata, doua sisteme complete cu panouri solare pentru producerea apei calde si oferta este urmatoarea:
Pachetul 1 contine:
- Set panou solar cu 20 tuburi colectoare vidate
- Bazin suplimentar de expansiune
- Plus controler digital
- Senzor de temperatura si nivel
- Distribuitor si incalzitor electric alternativ
- Acopera consumul de apa calda pentru 5-6 persoane
- Tuburile sunt rezistente la inghet
- Volum tanc incorporat: 200 litri
PRET PROMOTIONAL CU TVA: 2.500 LEI
Pachetul 2 contine in pricipiu pachetul 1 dar sistemul este presurizat cu serpentina de cupru
Contine o spirala de Cupru cu o lungime de 30m pentru schimbul termic. Apa menajera nu circula prin tuburi si nici prin boilerul panoului solar ci prin serpentina de cupru, preluand caldura din interiorul boilerului.
PRET PROMOTIONAL CU TVA: 3.300 LEI
Pentru cei cu aprobarea finantarii prin programul Casa Verde oferim un bonus de 100 lei.
Pentru detalii imi puteti scrie pe adresa de mail [email protected] sau tel: 0740063342

#282
iuliean

iuliean

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 17.04.2010

View Postbarbarian, on 21st July 2011, 23:17, said:

Deci, ar costa o centrala de 20 kwh cam 7500 E. Este enorm de scump. Eu unul nu as plati un asemenea pret nejustificat de mare. Am un respect deosebit pentru cei care creeaza, pentru cei care inventeaza si ne imbunatatesc noua viata dar mi-e teama ca v-ati lasat dus de val. Cu o asemenea suma as putea sa cumpar o masina. Si ca nivel tehnologic nici nu se compara cu o centrala de-a d-stra. Este drept ca dreptul de autor trebuie platit dar si un automobil are inglobat in el o puzderie de patente si de drepturi de autor. Si totusi costa cam cat centrala d-stra.

Daca as lua o centrala fara gazeificare, cu un randament de 70%, m-ar costa vreo 2000 E. Sunt si mai ieftine dar una de o calitate mai buna cam la atat ma duce. Sa zicem ca pentru o casa izolata bine ar fi necesari 5 m.c. de peleti. Daca as avea centrala d-stra, care are un randament f. bun de 97%, as castiga un 25%, mai rotund. Adica, as castiga, la 5 t de peleti, cam 1.25t. Si cum 1 t de peleti se da cu 100 E, as economisi 125 E. Dar pentru asta ar trebui sa scot in plus din buzunar 5500, Deci, as amortiza diferenta in vreo 50 ani. Deci...?!

In rest, sunt de acord cu unele idei din mesajul d-stra ca statul nu se implica in obtinerea pe plan local a combustibililor ecologici. Cu mentiunea ca acest program, "Casa verde" este, dupa parerea mea, o HOTIE la drumul mare. Eu nu inteleg de ce trebuie ca statul sa bage mana in buzunarul meu pentru a subventiona, cica, cumpararea de catre populatie a pompelor de caldura, a panourilor solare, a centralelor termice pe lemne, peleti etc. As intelege daca ar ajuta niste copii bolnavi de leucemie sa se trateze in clinici straine dar... pentru ca niste producatori de diverse utilaje sa primeasca banii din taxele si impozitele mele, deja e marlanie.
Si, culmea, se pare ca nimeni nu-si da seama de asta. Vedeti cat costa o instalatie de ventilat aerul cu recuperare de caldura costa in State si comparati pretul cu una vanduta aici. Este de 3 ori mai scumpa. Sau o pompa de caldura care, cum a trecut granita plaiurilor noastre mioritice, si-a dublat si ea pretul. Iar noi vrem sa-i subventinam pe ...importatori???? WTF... :wallbash:

D-le Hornet, scoteti-va creatia la un pret rezonabil, eventual luati-va un manager care stie meserie si care va va stabili un pret de vanzare real, si va vom cumpara produsul. Si veti merita sa primiti subventie din partea statului.

Toate cele bune

Buna ziua,
Multumesc pentru rabdarea de a lectura mesajul meu,multe dintre aprecieri sunt ok,iar unora va raspund aici:
-in calculul amortizarii invastitiei;cost cazan lemne=2000 euro + cos de fum=1000-1500 euro + panouri solare=3000-3500 euro,rezulta un cost total de aproximativ 6500 euro.
Daca se poate calcula si pretul "contractului de sluga" cu acest sistem de incalzire cu lemne cu siguranta  v-ati cumpara un vw golf. 50% dintre clientii nostri au afirmat ca doar prin faptul ca au reusit sa scape de acest contract considere investitia amortizata.
-in cazul pretului va pot informa:nu managerul stabileste pretul unui produs,el pote influenta un anumit procent prin eliminarea sau diminuarea piederilor in procesul de fabricatie, negocieri la sange cu furnizorii de materiale si de sevicii etc.Sa fiti sigur ca aceste masuri sunt cu caracter permanent la firma noastra.
M-ar bucura daca timpul v-ar permite sa faceti o analiza valoare-pret intre centrale cu peleti cu randamente de peste 80% si ma refer aici la marci fabricate in Elvetia, Germania, Austria, Suedia, etc,sa nu mai fancem prostia de a ne compara cu cei mai prost pe piata,pentru ca suntem cei mai buni si cei mai ieftini dintre cei buni.
Va asigur ca in anul 2010 centralele ecoHORNET s-au vandut la pretul de productie,bilantul negativ,dar l-am considerat un an al promovarii si nu am gresit prea mult.Nu am facut referire la subventionarea centralelor ecoHOTNET ,ci la acordarea acesteia populatiei pentru instalatii de incalzire  performante si ecologice iar coatumul sa aibe la baza acest criteriu,iar aprecierea d-stra ca aceasta subventi este o"HOTIE" o sustin si  argumentele mele sunt in scisoarea de mai sus.
Trebuie sa mentionam faptul ca furnizorul principal in acest domeniu"DEALER" pentru  ROMANIA este UNGARIA care ne absoarbe fondurile de mediu in schimbul unor fiare vehi poluante.Nu ma pot aptine sa nu-i felicit! bravo lor,prostii suntem noi.
I-mi cer scuze daca v-am stricat ziua!

#283
dacis2

dacis2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,497
  • Înscris: 03.01.2007
Dincolo de vizibila exagerare a preturilor sistemelor la care va raportati - un cazan pe lemne de pana in 30 kW, cu gazeificare costa in general pana in 1500 de EUR; cosul de fum facut de o firma si cu maetriale bune si foarte bune costa intre 600 si 1000 de EUR; iar un sistem solar complet de foarte buna calitate nu ajunge la 1700-1800 de EUR (inclusiv boilerul de 200l, automatizairle, panoul cu 30 de tuburi, conductele de legatura si tot ce mai trebuie - aici chiar sunt informat, ca am incheiat deja contractul la Casa Verde!) - ati ramas totusi dator cu un calcul: care este costul utilizarii sistemului dvs. de incalzire in primii 10 ani de functionare?

Spun asta pentru ca din start am prevazut in proiectul instalatiei termice (si al casei) un sistem de incalzire cu rol de back-up, care daca se dovedeste rentabil poate oricand sa devina sistemul principal de incalzire si apa calda. Probabil il voi monta la anul ori cel tarziu peste doi ani, dupa ce ma voi mai linisti dupa experienta  de constructor din aceste cateva luni bune... (De fapt mai mult diriginte de santier). Iar eu nu am nici o prejudecata in a lua in calcul si sistemul dumneavoastra, daca din calcule rezulta ca este rentabil. Si sunt convins ca si altii asteapta aceste calcule.

#284
flo3000

flo3000

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 90
  • Înscris: 08.12.2009

View Postduamna, on 19th July 2011, 07:45, said:

nu, doar centralele pe peleti (biomasa) intra in programul casa verde


la art. 7 litera c , din ghidul de finanatere pe 2011 spune ca finanteaza pana la 6000 lei instalatiile de producere a energiei termice pe baza de peleti, BRICHETE, etc.

#285
iuliean

iuliean

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 17.04.2010

View Postdacis2, on 27th July 2011, 14:49, said:

Dincolo de vizibila exagerare a preturilor sistemelor la care va raportati - un cazan pe lemne de pana in 30 kW, cu gazeificare costa in general pana in 1500 de EUR; cosul de fum facut de o firma si cu maetriale bune si foarte bune costa intre 600 si 1000 de EUR; iar un sistem solar complet de foarte buna calitate nu ajunge la 1700-1800 de EUR (inclusiv boilerul de 200l, automatizairle, panoul cu 30 de tuburi, conductele de legatura si tot ce mai trebuie - aici chiar sunt informat, ca am incheiat deja contractul la Casa Verde!) - ati ramas totusi dator cu un calcul: care este costul utilizarii sistemului dvs. de incalzire in primii 10 ani de functionare?

Spun asta pentru ca din start am prevazut in proiectul instalatiei termice (si al casei) un sistem de incalzire cu rol de back-up, care daca se dovedeste rentabil poate oricand sa devina sistemul principal de incalzire si apa calda. Probabil il voi monta la anul ori cel tarziu peste doi ani, dupa ce ma voi mai linisti dupa experienta  de constructor din aceste cateva luni bune... (De fapt mai mult diriginte de santier). Iar eu nu am nici o prejudecata in a lua in calcul si sistemul dumneavoastra, daca din calcule rezulta ca este rentabil. Si sunt convins ca si altii asteapta aceste calcule.

Buna
Am in pregatire un articol care sper sa va lamureasca si pe care vi-l prezint:
ENERGIE VERDE DIN GRADINA TA !
ULTIMA  NOUTATE  TEHNOLOGICĂ !        
PERFORMANTA  PENTRU  VIITOR !
TERREI  O  NOUA  SANSA  DE  SALVARE !

Această tehnologie de ultimă oră, asigura astazi dar si generațiilor  viitoare, o sursa de energie ieftina, ecologica si inepuizabila. Terrei i se acordă ocazia de a se salva de la colapsul dramatic pe care-l generează poluarea excesivă, iar Guvernelor, posibilitatea înființării unei noi industrii, moderne, durabile și în concordanță directă cu imperativele mileniului trei, așa numita INDUSTRIE A ENERGIEI VERZI, industrie ecologică, industria curățeniei, a aerului curat și sănătos, a spațiilor verzi.

Noua tehnologie despre care vom vorbi în continuare și așteptată de mai bine de  patru decenii, constă în  „arderea de o înaltă performanță și în totalitate ecologică, a gunoaielor, reziduurilor, resturilor menajere, deșeurilor, etc”, granulate si compactate sub forma de peleți - adică niște granule curate, fără miros, fără toxicitate și nealterabile. Tehnologia fraților HORNET, originari din ROMANIA, a fost brevetată și utilizata la  fabricarea  arzătoarelor incineratoare  „ecoHORNET”,  a căror performanțe de excepție: eficienta  > 94%; emisii în atmosferă: CO < 250 mg/mc; particule < 7,4 mg/Nmc; COV < 10 mg/Nmc, au fost obținute   folosind  peleți  fabricați din „tot ce arde”: resturi și deșeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice, agrozootehnice, selecție de deșeuri menajere, plante energetice, tocătura lemnoasă, în special  a lemnului degradat și uscat din pădurile și terenurile necultivate, chiar și pe cele cu un conținut mare de siliciu, rumeguș de lemn sau în amestec etc., cu o gama dimensionala larga: diametrul de la 6 la 12 mm, lungime de la 5 la 35 mm, umiditate sub 10%.

Dovada incontestabilă a performanțelor  tehnice ale acestui sistem unicat o constituie certificarea lor de către  Universitatea Tehnică de Construcții București - Facultatea de Inginerie a Instalațiilor și de S.C. INSTALTENERG CERT  S.R.L. - București (laborator cu acreditare europeana,  RENAR). Valorile concrete rezultate in urma testelor si incercarilor efectuate pot fi găsite în Raportul tehnic publicat pe site-ul: www.ecohornet.ro, pagina PRODUSE – Centrale termice.

       Această nouă tehnologie, a pus capăt supremației peleților fabricați din lemn curat (oprind devastarea padurilor), iar  noile arzătoare tip injector cu o emisie de particule<7,4 mg/Nmc, pot inlocui cu succes  injectoarel cu gaze, motorină, ulei, păcură etc. Utilizarea la scara larga a sistemelor de încălzire „ecoHORNET”, dincolo de avantajele economice si ecologice incontestabile, prin varietatea combustibililor utilizați la un randament  foarte  ridicat, vin  în sprijinul:
- producătorilor agricoli, aceștia putându-și valorifica cu mare rentabilitate, resturile și deșeurile vegetale, cu o investitie minima ;
- procesatorilor de lemn cărora le rămân reziduurile de: frunze, crengi, coajă de copac, rumeguș, etc ;
- cultivatorilor de plante energetice (salcie, miscanthus giganteus, anghinare etc.),obtinand o ardere curata si eficienta.
- crescătorilor de animale și păsări, prin valorificarea deșeurilor agrozootehnice, cum sunt: dejecțiile în combinație cu așternuturile vegetale care folosite în modul tehnologic specific, produc peleți de foarte bună calitate;
- procesatorilor de reziduuri și  deșeuri menajere,  incinerarea lor in folosul omenirii etc.

Produsele fabricate de compania HORNET GRUP:
-Centrale termice cu peleti, puteri de la 20 la 350 kw;
-Arzătoare cu peleti tip injector,  puteri de la 20 la 350 kw;
-Arzătoare cu peleti tip injector pentru  tuburi radiante 20-60 kw;

Aceste produse acopera necesitățile de încălzire și preparare a apei calde pentru toți utilizatorii: blocurile de locuințe, locuințele individuale, birouri, școli, spitale, hoteluri,  clădiri administrative, hale, sere, crescătorii de păsări și purcei, săli de sport, piscine, terenuri de fotbal, și orice fel de incintă care impune asigurarea unui regim termic adecvat și folosirea apei calde.
Costul unui gigacalorii obtinut cu tehnologia ecoHORNET este de maxim 120 lei la calorifere;
-de 3-4 ori mai mic decat cel obtinut de CET-uri;
-de 2.5 ori mai mic decat cel obtinut cu propan și CLU;
-de 4-5 ori mai mic decat cel obtinut cu curent electric și motorină.
Astfel, sistemele de încălzire  „ecoHORNET” cu peleți produce cea mai ieftina  gigacalorie. Costul pote fi redus cu 50% daca peletii se produc in gospodaria proprie.

ROMANIA, prin configurația sa geografică, este țara cu cel mai bogat potențial energetic natural din Europa. Cele 3.500.000  de hectare de teren necultivat, produc anual gratis circa 15.000.000 tone de masă vegetală uscată ce poate fi transformata cu ușurință în peleți, Romania consuma pentru incalzirea populatiei circa 13.500.000 Gcal/an, adica 3.300.000  tone/an peleti=412.000.000 euro (subventia Guvernului in 2010 a fost de 400.000.000 euro).
  După calculul specialiștilor, alte 60.000.000 tone peleți pe an, sunt oferițe aproape gratis de natură, din resturile și deșeurile vegetale, agricole, forestiere, silvice, agrozootehnice, selecția de deșeuri menajere, tocătura lemnoasă, rumegușul de lemn, plante energetice etc.
Cele peste 75.000.000 tone/an de masă vegetală transformată în peleți, impreuna cu noua tehnologie de ardere inventata de fratii Hornet, ar  face din România principalul producător, consumator si exportator european de energie regenerabilă din biomasă granulata.
             Aceste gunoaie, resturi și deșeuri  care, astăzi, zac mai peste tot și sufocă prin poluare mediul  înconjurător, constituie un combustibil ideal pentru arzătoarele incineratoare „ecoHORNET”, datorită tehnologiei de foarte mare performanță de ardere și a randamentului de excepție al instalatiilor precum si datorita emisiilor minime de noxe .
           Produsele marca  “ecoHORNET”, se fabrica  avand implementat sistemul de management al calitatii conform standardului  ISO 9001:2000, implementare certificata de SRAC-CERT, partener IQ NET - THE INTERNATIONAL CERTIFICATION NETWORK.
Certificatul CE nr. 044B1-584/EC/2010,emis de catre ISCIR-CERT atesta definitiv calitateta produselor ecoHORNET si creeaza posibilitatea desfacerii acastora fara restrictii si pe piata europeana.
         Aceste performante obtinute de fratii Aurel si Iuliean HORNET  sunt rodul unei indelungate perioade de cercetare ,concretizata in urma cu 3 ani, prin trecerea la productia de serie. Noi produse de prim rang in domeniul producerii  energiei termice si electrice(cogenerare)cu un randament neanticipat  pana in prezent. sunt  in faze avansate de cercetare si proiectare.

Cu întreaga responsabilitate a celor afirmate,
Iuliean HORNET
Tel: 0745.050.050
Site:  www.ecohornet.ro
e-mail: [email protected]

#286
dacis2

dacis2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,497
  • Înscris: 03.01.2007
OK. Va inteleg foarte bine argumentatia. Dar eu am o minte mai aritmetizata si ma impac mult mai bine cu cifrele decat cu evaluarile "New Age". Asadar, eu unul (si probabil nu sunt singurul) astept un calcul de rentabilitate pe 10-15 ani, plecand de la datele din mesajul cu pricina, de mai sus. Si, evident, EXCLUSIV cu cifre, fara alte ... bla-bla-bla. Multumesc si asptept.

#287
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006
eu inghit mai greu gargara publicitara (d-aia maestrii Hornet nu le prea publica la Instalatii, ci le plaseaza aici  :rolleyes: ), dar parca nici sa le replicam cu argumente ce-i privesc mai putin nu e o metoda..
Ref. preturi: cazanele Hornet nu sunt scumpe, ci ..n-are lumea bani. E o diferenta.
-atat timp cat ei le vand bine mersi la supra-pret in Germania, de ce le-ar da la jumatate in Olt sau Vaslui ..?

View Postdacis2, on 27th July 2011, 14:49, said:

Dincolo de vizibila exagerare a preturilor sistemelor la care va raportati -un cazan pe lemne de pana in 30 kW, cu gazeificare costa in general pana in 1500 de EUR;
un cazan bun cu gazeificare costa mai mult de atat.
Insa ce rost are comparatia unui cazan semi-automat (cel cu gazeificare) cu un cazan complet automat ..?
-daca e sa rostim doar preturi, un cazan clasic, fara gazeificare, eventual de la acelasi producator ceh sau ungur, costa si mai putin. iar o centrala pe gaze costa 500 euro.. So what ?

Quote

iar un sistem solar complet de foarte buna calitate nu ajunge la 1700-1800 de EUR (inclusiv boilerul de 200l, automatizairle, panoul cu 30 de tuburi, conductele de legatura si tot ce mai trebuie - aici chiar sunt informat, ca am incheiat deja contractul la Casa Verde!)
...solarele nu pot fi integrate si intr-o instalatie cu cazan Hornet ?  :habarnam:
-iar la banii aia, solare sunt de f. buna calitate ..chinezeasca, eventual cu boiler cehesc (iar boilerul de 200 litri, ori e prea mic, ori sunt solarele slabe..)

Quote

daca din calcule rezulta ca este rentabil. Si sunt convins ca si altii asteapta aceste calcule.
din calcule a rezultat ca Logan e cea mai rentabila masina. Ramane de stabilit doar varianta: ambiance, preference sau laureate.

Edited by scheleton, 09 August 2011 - 20:49.


#288
dacis2

dacis2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,497
  • Înscris: 03.01.2007

View Postscheleton, on 9th August 2011, 21:49, said:

eu inghit mai greu gargara publicitara
Si eu. Tocmai de asta am vrut sa ajungem la cifre.

View Postscheleton, on 9th August 2011, 21:49, said:

un cazan bun cu gazeificare costa mai mult de atat.
Era vorba de un cazan cu puterea in jur de 22-25 kW, nu mai mare

View Postscheleton, on 9th August 2011, 21:49, said:

iar la banii aia, solare sunt de f. buna calitate ..chinezeasca, eventual cu boiler cehesc (iar boilerul de 200 litri, ori e prea mic, ori sunt solarele slabe..)
Am primit eu o oferta la ceva peste 1800, Wes..... Sol....., branduite in Germania.

View Postscheleton, on 9th August 2011, 21:49, said:

din calcule a rezultat ca Logan e cea mai rentabila masina. Ramane de stabilit doar varianta: ambiance, preference sau laureate.
Mie mi-a dat ca Octavia, dar oi fi gresit pe undeva.

Ca o concluzie, cred ca este nu doar posibil, dar chiar probabil ca produsul fratilor Hornet sa fie foarte bun. Numai ca este destul de suparatoare incercarea lor de a-si lauda marfa pe citerii de rentabilitate finaciara, nesustinuta de nici un fel cifre. Ca sa ma fac inteles, e ca si cand cineva mi-ar propune sa cumpar un Mercedes ori un BMW aducandu-mi ca argument decisiv afirmatia ca va consuma putin, fara sa imi spuna si cat de putin. Asta ca sa nu aduc in discutie idea ca individul care intra intr-un show-room al unei astfel de marci este putin (spre deloc!) interesat de consumul mediu la suta de km.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate