totul despre cafea
Last Updated: Jan 03 2018 10:04, Started by
Fane
, Apr 11 2008 16:03
·
0
#37
Posted 04 September 2008 - 11:53
Ma alatur si eu clubului cafengiilor, ca o mare consumatoare de cafea ce sunt. ^_^
Beau cafea de la 13 ani :w00t: , cel puțin o ceașcă pe zi, și am băut-o preparată în fel și chip.... Am avut perioade când am băut și preparată la filtru, și cafea instant, dar m-am întors la vechea mea pasiune: cafeaua la ibric. Pe care din grabă o prepar de obicei așa: după ce dă apa în clocot, dau ibricul la o parte și adaug cafeaua. :D Nu o mai dau în clocot după. Tip infuzie. Când am răbdare, o prepar așa: adaug cafeaua în apă imediat după ce am pus ibricul pe foc și amestec în continuu până dă în clocot. Dau la o parte, apoi aduc din nou la fierbere de câteva ori, amestecând în continuare. Durează mult, însă garantat aroma va fi extraordinară. B) Nu adaug lapte, frișca etc., mi se pare că-i strică aroma. |
#38
Posted 05 September 2008 - 20:35
cand a aparul pe la noi, imi placea Lavazza.
acum prefer Davidoff, desi, nu mai e ce era acum cativa ani. imi place cu un strop de rom, de preferinta bautura, nu esenta, sau cu coniac, si cu frisca. si foarte concentrata (2-3 lingurite pline la o ceasca normala), si indeajuns de dulce. urasc cafeaua amara. :P de preparat o prepar ca si marinareasa, insa imediat dupa ce o amestec in apa fierbinte, stropesc cu degetele, spre caimac, cateva picaturi de apa rece, si astfel imediat zatul se duce la fundul ibricului. |
#39
Posted 27 September 2008 - 09:21
Ce parere aveti despre noul brand Doncafe (fosta cafea Elita)? Au aparut si mixuri, cu fel si fel de gusturi. Ce ziceti, clientii Elita se vor indrepta spre Jacobs Kronung sau se vor adapta la schimbare?
|
#40
Posted 27 September 2008 - 11:01
marinareasa, on Sep 4 2008, 12:53, said: .. Am avut perioade când am băut și preparată la filtru, și cafea instant, dar m-am întors la vechea mea pasiune: cafeaua la ibric. Pe care din grabă o prepar de obicei așa: după ce dă apa în clocot, dau ibricul la o parte și adaug cafeaua. :D Nu o mai dau în clocot după. Tip infuzie. .. Neaparat 2-3 lingurite de cafea pt o ceasca si ai o cafea super - beau 2 cesti in fiecare dimineata si deloc in restul zilei, oare o fi rau? Eu folosesc amaroy luata din .de, mi se pare mai ok decat cele de pe la noi; poate doar mi se pare, nu stiu.. |
#41
Posted 29 September 2008 - 12:58
Am auzit din doua surse ca cea mai sanatoasa cafea e cea de espresor. Cica espresorul o face la 80 grade, pe cand filtrul/ ibricul o fac la 100 grade (ca fierbe). Astfel, espreso retine un gust mai intens, fara sa extraga toata cofeina. Confirma cineva priceput ?
|
#42
Posted 29 September 2008 - 14:02
overseas, on Sep 29 2008, 13:58, said: Am auzit din doua surse ca cea mai sanatoasa cafea e cea de espresor. Cica espresorul o face la 80 grade, pe cand filtrul/ ibricul o fac la 100 grade (ca fierbe). Astfel, espreso retine un gust mai intens, fara sa extraga toata cofeina. Confirma cineva priceput ? Eu stiu ca e sanatoasa cafeaua in general :). Cu exceptia celei solubile... |
#43
Posted 29 September 2008 - 16:16
#44
Posted 29 September 2008 - 16:50
Cafea instant decofeinizata, cola light, inghetata de ciocolata, un dop de whiskey, doua cuburi de gheata, doua patrate de ciocolata cat mai amara, frisca...
Se freaca....nessul (daca ziceam cafeaua era cacofonie...) cu whiskeyul, pe urma se amesteca inghetata, se toarna cola, se injura zdravan ca nu se mai duce odata spuma, se adauga cuburile de gheata, se pune frisca (din spray, desigur) se presara un praf de cafea pe frisca si tot in ea se infig cele doua patratele de ciucalata... Si paiul, aussi... Se serveste rece, femeilor fierbinti. Niciodata invers. Si niciodata cu cafea cu cofeina daca nu sunteti convinsi ca faceti fata oricaror pretentii ulterioare. <_< |
#45
Posted 29 September 2008 - 21:13
#46
Posted 01 October 2008 - 12:59
Stiti cumva unde se mai poate bea o cafea la nisip in Bucuresti?
|
|
#47
Posted 01 October 2008 - 16:49
in bucuresti nu stiu....
dar in constanta o cafea la nisip se poate bea la resaturant Beirut (specific arabesc). este pe tomis vis-a-vis de de fostul club Deep. nu stiu cum e cafeaua acolo...am fost doar seara si am mancat. seara nu beau cafea. doar dimineata la servici o ceasca...si musai fara nimic in ea...Black. la serviciu se face la filtru Jacobs verde, deci asta beau. pot si eu sa confirm ca cea mai buna cafea pe care am baut-o a fost tot la nisip...la o cafenea turceasca din constanta de pe Stefan cel mare care acum nu mai exista (era unde e kenvelo acum...constantenii ar trebui sa stie). imi mai place mult si cafeaua la esspresor...este peste cea de ibric.... care la randul ei e mai buna decat cea la filtru. dar daca cu cafea la filtru "ne serveste" la serivici de asta beau. nu sunt un impatitimit al cafelei..chiar as putea lejer si fara...dar beau pt. ca-mi place gustul. nu ma dau in vant dupa cafea solubila |
#48
Posted 01 October 2008 - 16:53
bubalus, on Oct 1 2008, 17:49, said: in bucuresti nu stiu.... dar in constanta o cafea la nisip se poate bea la resaturant Beirut (specific arabesc). este pe tomis vis-a-vis de de fostul club Deep.nu stiu cum e cafeaua acolo...am fost doar seara si am mancat. seara nu beau cafea. doar dimineata la servici o ceasca...si musai fara nimic in ea...Black. la serviciu se face la filtru Jacobs verde, deci asta beau. pot si eu sa confirm ca cea mai buna cafea pe care am baut-o a fost tot la nisip...la o cafenea turceasca din constanta de pe Stefan cel mare care acum nu mai exista (era unde e kenvelo acum...constantenii ar trebui sa stie). imi mai place mult si cafeaua la esspresor...este peste cea de ibric.... care la randul ei e mai buna decat cea la filtru. dar daca cu cafea la filtru "ne serveste" la serivici de asta beau. nu sunt un impatitimit al cafelei..chiar as putea lejer si fara...dar beau pt. ca-mi place gustul. nu ma dau in vant dupa cafea solubila |
#49
Posted 17 October 2008 - 17:02
as vrea sa fac cafea espresso dar nu am aparat espessor, cum se prepara espresso cat mai original in lipsa aparatului scump si costisitor
imi place mult cafea espresso, beau des la cofetarii dar vreau sa fac acasa cafea espresso am doar ibric de inox,sita,cafea de calitate,ceasca si....lingurita |
#50
Posted 17 October 2008 - 18:04
cea mai buna cafea aromata bauta de mine vreodata este in stilul jazzy java. am tot cautat pe net si nu am dat de sa ceva in rom. stiti cumva daca ati vazut-o pe meleagurile astea?
|
#51
Posted 17 October 2008 - 18:05
dave, on Oct 17 2008, 18:02, said: as vrea sa fac cafea espresso dar nu am aparat espessor, cum se prepara espresso cat mai original in lipsa aparatului scump si costisitor imi place mult cafea espresso, beau des la cofetarii dar vreau sa fac acasa cafea espresso am doar ibric de inox,sita,cafea de calitate,ceasca si....lingurita La ce te referi cand spui "sita"? Nu ai espressor, dar ai putea achizitiona. Uite unul la un milion: http://www.elanko.ro...p?model_id=1346 Edited by Bebeluska, 17 October 2008 - 18:07. |
|
#52
Posted 18 October 2008 - 16:53
dave, on Oct 17 2008, 18:02, said: as vrea sa fac cafea espresso dar nu am aparat espessor, cum se prepara espresso cat mai original in lipsa aparatului scump si costisitor imi place mult cafea espresso, beau des la cofetarii dar vreau sa fac acasa cafea espresso am doar ibric de inox,sita,cafea de calitate,ceasca si....lingurita Exista un tip de ibric compus din mai multe elemente. Partea inferioara unde se pune apa, iar ca un capac, o sita care se umple cu cafea rasnita si partea superioara care se infileteaza peste partea inferioara. Ibricul are o forma octogonala. Cred ca se gaseste si prin supermarket-urile mari (gen Carrefour). Incearca, poate o sa-ti placa. alexei, on Oct 1 2008, 13:59, said: Stiti cumva unde se mai poate bea o cafea la nisip in Bucuresti? E o cafenea egipteana pe Brezoianu (vizavi de agentia CFR). Au o cafea la nisip (nisip nisip) de te lingi pe degete. Intrebare. Ce ingredient se pune in cafeaua cu alune (hazelnut). Sub ce forma se prezinta aroma de alune? lichida, solida? Se gaseste pe undeva? Exista vre-o reteta ceva/ sau cafea cu alune gata preparata? Edited by tomtom, 18 October 2008 - 16:54. |
#54
Posted 20 October 2008 - 16:45
De aproximativ doi ani beau numai cafea facuta la expresorul Ufesa din dotare,, 15bar (cica), o scula de nota 8.5 (din 10) as zice, la un pret fff bun - 250RON. Asta pt ca Ufesa face lucruri mai ieftine, de calitate buna. Un Saeco ar fi fost mai scump cu siguranta, la aceleasi performante.
Am incercat in timp tot felul de cafele. Din marcile romanesti Jacobs-ul mi-a placut mai mult dar si cand pui mana pe o Lavazza pt expressor (eventual direct din Italia), te lingi pe bot. O alternativa mai ieftina era sa cumpar un kg de Alka Expresso bar , 25RON, si o rasnita! Am mers si pe metoda asta un timp pana am dat la un targ de la Sala Dalles de cafeaua aromata! De atunci sortimentul irish cream m-a dat pe spate prin aroma extraordinara a cafelei. Practic nu miroase numai a cafea ci si a crema de whisky! In prezent, pe langa faptul ca m-am cam saturat de aceasta aroma, mi-a spus vanzatoarea ca e cam plina de chimicale, aroma aceea fiind adaugata artificial. Eram curios ce parerea aveti despre cafeaua aromata? Vi se pare un kitch sau e o alegere buna? Edited by Lyvyoo, 20 October 2008 - 16:48. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users