Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...
 problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox
 Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani
 Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...
 

Venetia

- - - - -
  • Please log in to reply
2410 replies to this topic

#1945
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010

View Postflorinbad, on 17 aprilie 2016 - 19:08, said:

... Ziua in care am vizitat Venetia a fost Vineri 08.08.2014 ...

Te întrebasem deoarece în ghidul meu Mic--lin despre Veneţia vinerea si sâmbăta (vara) se putea vizita Oratorio dei Crociferi până la 19.30. Între timp însă, am căutat pe net orarul din prezent şi nu se mai vizitează decât cu prenotare.
Oratorio dei Crociferi se află chiar în Campo dei Gesuiti şi mi se pare un obiectiv turistic de excepţie, pictura interioară fiind executată de maestrul Palma il Giovane.
Din păcate, deşi când ai scris de biserica Gesuiti am crezut altceva, în 2014 voi nu aveaţi cum să-l vizitaţi, din cauza orarului. Ar fi trebuit să daţi telefon cu cel puţin o zi înainte, dar este evident că nu planificaseşi vizita.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 17 April 2016 - 22:35.


#1946
mihaelagt

mihaelagt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 30.08.2013
Buna, planuiesc o vizita la Venezia si am inceput deja sa citesc ce s-a scris aici si iau notite Posted Image . Vom fi 2 adulti si un copil, durata vizitei 3 nopti/4 zile (n-am luat inca biletele de avion, sper sa gasim ore convenabile de zbor ca sa fructificam din plin prima si ultima zi).
As avea nevoie de ajutor in alcatuirea listei cu obiective de vizitat pentru ca nu vreau sa ratez nimic din ceea ce este cu adevarat reprezentativ pentru Venezia. (sa le vedem pe toate este clar imposibil). Lista mea cu muzee de vizitat cuprinde Basilica, Palazzo Ducale, Torre dell`Òrologio, Museo Correr, Ca`Rezzonico, Ca d`Oro, Museo del Vetro, Museo Storico Navale (ultimul pentru distractia copilului).
Pe lista ar mai fi muzeul dantelei pe Burano, Museo di Palazzo Mocenigo (al costumelor), poate si Casinoul si La Fenice ( am vazut ca sunt incluse in museum pass). Fiind vara o sa vrem sa cascam ochii si la Lido de Venezia. Vad ca pe aici sunt cunoscatori ai Veneziei, sper sa ma jutati cu niste sfaturi: ar trebui sa mai adaug ceva pe lista, este ceva in plus? Este timp pentru toate astea plus plimbarile de rigoare?
referitor la biserici: stiu ca sunt foarte multe si n-as vrea sa ratez ceva deosebit intrand la intamplare in cele care apar in drum. Am citit ca Chiesa di Santa Maria dei Miracoli este foarte frumoasa si Biserica iezuitilor, de asemenea. Imi sugerati ceva?

Edited by mihaelagt, 03 June 2016 - 20:04.


#1947
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,629
  • Înscris: 12.12.2006
Mihaela iti sugerez sa citesti un pic in urma ce am reusit noi sa facem in 3 nopti/2 zile pline. Doar Venezia, nici vorba de Lido, Murano, Burano. Nu ne-am indurat.

#1948
mihaelagt

mihaelagt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 30.08.2013
Multumesc Mdt, vazusem postul tau si m-am gandit si eu ca ar putea fi dificil la Venezia cu copilul de 7 ani care poate fi interesat de orice, numai de muzee de arta nu. Dar logica mea imi spune ca de vreme ce majoritatea atractiilor sunt grupate in piata San Marco, ele pot fi vizitate in 2 maxim 3 jumatati de zi iar in celelalte jumatati putem merge pe insule. Vom avea cu certitudine 3 zile pline . Eu am o fire organizata si mi-e imposibil sa plec undeva fara un plan precis, asa ca nu stiu daca sa ne multumim doar sa ne plimbam prin Burano sau sa vizitam si muzeul de acolo?  Tare mult as vrea sa vad haine din epoca de glorie a Venetiei si ma intreb daca vreunul dintre muzeele din San Marco expune piese de vestimentatie , pentru ca in acest caz as renunta la Museo di Palazzo Mocenigo.

#1949
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,629
  • Înscris: 12.12.2006
Nu e chiar asa, cu obiectivele situate in principal in jurul pietei San Marco. Rialto, Ca d' oro, Gran scuola di San Rocco si multe altele sunt in alta parte. In plus Venezia e frumoasa ca un tot, iar fara hoinarit pe stradute nu prinzi spiritul orasului. Deplasarea iti ia foarte mult timp, mai mult decat estimezi, uneori e coada la vaporetto si nu poti sa te urci in primul, iar orasul e mai mare decat pare pe harta.

Ai putea sa cumperi ghidul Lonely Planet, se poate cumpara pe capitole in format .pdf si te orientezi de acolo ce muzee sau biserici si vrea sa vizitezi in interior. Noi am facut si o parte din walking tour-ul lor si a fost super. Alternativ poti sa te uiti pe tripadvisor la things to do in Venice, in ordinea descrescatoare a popularitatii si sa alegi ce vi se potriveste.

Vacanta placuta!


Nu e chiar asa, cu obiectivele situate in principal in jurul pietei San Marco. Rialto, Ca d' oro, Gran scuola di San Rocco si multe altele sunt in alta parte. In plus Venezia e frumoasa ca un tot, iar fara hoinarit pe stradute nu prinzi spiritul orasului. Deplasarea iti ia foarte mult timp, mai mult decat estimezi, uneori e coada la vaporetto si nu poti sa te urci in primul, iar orasul e mai mare decat pare pe harta.


Edited by mdt, 03 June 2016 - 23:29.


#1950
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010

View Postmihaelagt, on 03 iunie 2016 - 20:03, said:

... Imi sugerati ceva?

Acum mulţi ani eu mi-am făcut o listă cu 48 de biserici pe care să ajung să le vizitez în timp. Până în prezent, după 3 scurte vizite (6 jumătăţi de zi şi încă o zi plină), am reuşit să intru şi să fac poze doar în 14.
Oricum, lista am întocmit-o studiind mai multe ghiduri, cel mai folositor fiind ghidul Mic--lin, care scoate în evidenţă în special obiectivele culturale, detaliind la fiecare biserică mai importantă şi principalele tablouri ce pot fi admirate (tablouri executate de mari maeştri, evident).
Chiesa di Santa Maria dei Miracoli este pe listă, însă doar pentru că e frumos împodobită cu marmură şi porfir, iar arhitectul ei este Tulio Lombardo. Biserica are pe altarul principal o "icoană-făcătoare-de-minuni" pictată de Nicolo di Pietro, un artist mai puţin cunoscut, dar ghidul Mic--lin nu menţionează vreun alt mare maestru, ci doar că înăuntru sunt organizate foarte des nunţi.
Piazza San Marco este foarte vizitată pentru că grupează câteva obiective majore, însă, cum spune şi @mdt, nici pe departe nu sunt majoritatea.
Poţi să faci multe trasee, de exemplu, un alt "nod" important, iarăşi cu multe obiective în apropiere este Campo Santa Margherita, în cartierul Dorsoduro. De acolo sunt aproape biserica I Frari, Scuola Grande di San Rocco, bisericile San Rocco şi San Pantalon, apoi Ca'Rezzonico nu e departe, şi nici Galleria dell'Accademia, un muzeu excelent, care văd că nu-l ai pe listă. Şi foarte aproape de el este atelierul de reparat gondole (Squero di San Trovaso) şi biserica San Trovaso. Iar cheiul canalului Giudecca e şi el în zonă, cu mai multe biserici, printre care Gesuati. Şi era să uit de biserica I Carmini şi Scuola Grande dei Carmini, care se găsesc chiar în Campo Santa Margherita (în sudul pieţii). Tot în această piaţă, care culmea, nu are ieşire la vreun canal (e înconjurată numai de clădiri) sunt şi câteva tarabe unde se vând diverse sortimente de peşte şi de fructe de mare, şi tot aici sunt şi destule terase cu preţuri acceptabile, probabil fiindcă e zonă studenţească. Ceva mai departe de Campo Santa Margherita se află bisericile San Sebastiano (multe tablouri de Veronese, care e chiar înmormântat acolo), Ognisanti, Arcangelo Raffaele, San Nicolo dei Mendicanti, iar în cealaltă direcţie Santa Maria della Salute şi Colecţia Peggy Guggenheim. Şi poţi trece Podul Academiei peste Canal Grande, pentru alte biserici, adică Santo Stefano şi Santa Maria del Giglio (cred că singura biserică din Veneţia în care e expus un tablou de Rubens), şi pentru a te îndrepta spre Piazza San Marco.
Nu sunt singurele obiective din zonă, am enumerat doar obiectivele vizitate de mine (cu 4 excepţii - S. Stefano, S. Nic. dei Mendicanti, Salute şi Guggenheim).
Ideea e că dacă treci pe lângă o biserică, e bine să te uiţi pe acel panouaş de la intrare, pe care sunt trecuţi principalii artişti care au executat cel puţin un tablou din biserica respectivă. Iar dacă nu cunoşti numele artiştilor dar biserica e deschisă, intră oricum, te asigur că nu-ţi va părea rău.
Şi discuţia poate continua cu Campo San Polo, dar aici nu am mai avut timp de vizite şi pot doar să spun ce vreau eu să văd în apropiere. Etc. etc. etc.

Oricum, aveţi mult prea puţin timp la dispoziţie, iar copilul e încă prea mic ca să guste arta, dar o iniţiere tot trebuie să-l faceţi odată şi-odată. Aşa că pentru o primă vizită la Veneţia chiar nu-şi are rostul vreo vizită pe alte "insule". Rămâneţi în Veneţia şi lăsaţi Murano, Burano, Lido etc. pentru vizite viitoare. Sau, ştiu şi eu, poate copilul chiar asta va gusta, o excursie Murano - Burano şi retur. Tu ştii cel mai bine, şi cred că de data asta va trebui să vă sacrificaţi în favoarea copilului, adică să vă gândiţi mai întâi ce-i place lui. De exemplu, cred că tarabele cu peşte şi fructe de mare din Campo Santa Margherita îl vor fascina, ca şi cântăreţii ambulanţi de acolo.
Peste câţiva ani, când copilu' o să perceapă altfel lumea, o să puteţi să faceţi şi ce vreţi voi, dar până atinci mai e.


Sănătate şi toate cele bune !

Edited by OvidiuNS, 04 June 2016 - 04:26.


#1951
mihaelagt

mihaelagt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 30.08.2013

View PostOvidiuNS, on 04 iunie 2016 - 04:18, said:


Multumesc Ovidiu, mi-am ajustat lista. Am adaugat Campo Santa Margherita, ceea ce insemna Ca`Rezzonico, Scuola Grande di San Rocco si Basilica dei Frari. Am renuntat la cele 2 biserici de pe lista mea initiala si la Turnul cu ceas (este numai tur ghidat oricum, in engleza sau italiana, copilul n-ar intelege mare lucru). Galleria dell`Accademia este muzeu de arta si copilul n-ar avea rabdare, deci nu. Nu sunt hotarata cu Ca d`Oro: este muzeu de arta, deci copilul s-ar plictisi dar ma gandesc ca este cel mai vechi palat din Venezia si as vrea sa-l vedem, chiar daca nu tratam cu maxima atentie operele expuse, cu certitudine ne place arhitectura ( copilului i-a placut Pantheonul, de exemplu, desi habar n-avea de grandes hommes inmormantati acolo). In functie de lista obiectivelor vom decide si ce tip de pass cumparam, un motiv in plus sa nu las vizita la voia intamplarii.

#1952
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010

View Postmihaelagt, on 04 iunie 2016 - 15:15, said:

... Galleria dell`Accademia este muzeu de arta si copilul n-ar avea rabdare, deci nu ...

Păi şi Ca' Rezzonico tot muzeu de artă este, exact la fel ca şi Accademia. Măcar Accademia e cotată "must-see" (aka cu 3 stele), pe când Ca'Rezzonico e cotată doar cu două.
Poate fi mai interesant pt. copil Museo Storico Navale. Cred că o să fie fascinat de Bucintoro. Aşa că o altă idee de plimbare ar fi să mergeţi ca şi @mdt, către Arsenal.
Şi încă o idee să-i placă şi copilului ar fi ca de la Podul Rialto să mergeţi către Fondaco dei Turchi, care este muzeu de istorie naturală (acvariu, diverse schelete din preistorie etc.). Alături este Ca' Pessaro, dar iarăşi nu e cazul, că tot muzeu de artă este, în schimb acolo e şi Palatul Mocenigo, pe care-l ai pe listă. Şi poţi să mai dai câte o raită şi prin vreo biserică, fiindcă de la Rialto către Fondaco dei Turchi treci pe lângă San Giacomo di Rialto, San Giovanni Elmosinario şi Santa Maria Mater Domini. Şi un pic mai la nord-vest este San Giacomo dal'Orio, care se află într-o piaţetă pitorească, iar biserica, chiar dacă e micuţă, e plină de comori de artă.

În fine, ţi-am mai spus, idei pot fi multe, timpul vostru e cam puţin.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 04 June 2016 - 15:50.


#1953
mihaelagt

mihaelagt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 30.08.2013
Caut cazare; stiu ca posibilitatile sunt multiple dar totusi noi suntem limitati la ofertele agentiei de turism (e o poveste lunga, n-are rost sa intru in detalii); agentia ofera cazare la Hotel Tre Archi in Cannaregio. (link aici) .Cum e zona? Daca ne-am caza la Russo Palace in Lido di Venezia (am vazut niste recenzii favorabile aici pe forum si au si preturi bune in perioada noastra) ar fi mai bine decat la Tre Archi? Exista si o veste buna: am facut sedinta si am extins sejurul la 5 nopti!

#1954
scoty

scoty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,948
  • Înscris: 01.01.2005
Help! Am ajuns dupa un ,,stau" pe A1 produs de un accident in Mestre si recunosc ca nu prea m-am pregatit pentru Venetia. Am luat din gara doua bilete dus intors pentru doua personae in valoare de 7 euro, tipa de la ghiseu mia spus ca sunt valabile o luna si acu intrebari: de la ce linie se ia trenul spre Venetia, care este orarul, biletele se valideaza in tren? Din gara St. Lucia cum ajung la vaporeto? inapoi o sa ajung pe jos, am a dispozitie doar o zi pentru Venetia, scuzati stiu ca la aceste intrebari exista raspunsuri pe forum dar nu mai am timp sa citesc, poate un binevoitor ma ajuta! Multumesc anticipat!

#1955
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,550
  • Înscris: 14.04.2008
nu am fost cu trenul in venetia, insa cu siguranta exista in gara un panou electronic cu orele si liniile. biletul se valideaza pe peron, INAINTE de a va urca in tren, in apartate (sunt galbene sau mai nou, verzi, cu sigla trenitalia. statia de vaporetto e  cum iesiti din gara, chiar in fata.  pt vaporetto va trebuie bilet, sigur gasiti sa cumparati in gara din venetia. cere la hotel o harta a venetiei, informatii, etc. sau la oficiul turistic, cand ajungeti.

#1956
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,629
  • Înscris: 12.12.2006
Noi am facut "naveta" cu trenul Mestre - Venezia Santa Lucia.
Cum zicea si Dariuscha, e ca la noi, cauta panoul electronic, trenurile sunt foarte frecvente, vei vedea pe panou linie, tot. Biletele trebuie validate la aparatele galbene de pe peron inainte de a urca in tren. E foarte important, altfel e ca si cum ai calatori fara bilet.
Din gara Santa Lucia cam toata lumea o ia spre vaporetto, n-ai cum sa nu-l nimeresti. Studiaza un pic pe net daca iti iei abonament la vaporetto sau platesti per calatorie. Noi am luat abonament pe cele 2 zile si a ne-a rentat cam la limita.

#1957
scoty

scoty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,948
  • Înscris: 01.01.2005
Multumesc,  :) @dariushica si @mtd, foarte importanta informatia cu validarea pe peron, cum voi sta o sigura zi voi lua bilet  pentru vaporeto cu o calatorie, inapoi  voi veni pe jos sper sa-mi reziste picioarele, nu sunt un fan al mersului pe jos dar asa voi vedea si eu ceva din vemetia!

#1958
florinbad

florinbad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,273
  • Înscris: 14.11.2006

View Postscoty, on 22 iunie 2016 - 06:24, said:

Multumesc,  Posted Image @dariushica si @mtd, foarte importanta informatia cu validarea pe peron, cum voi sta o sigura zi voi lua bilet  pentru vaporeto cu o calatorie, inapoi  voi veni pe jos sper sa-mi reziste picioarele, nu sunt un fan al mersului pe jos dar asa voi vedea si eu ceva din vemetia!
Pai asa gusti orasul, mergând pe jos. Pe mine m-a socat multul uscat si putinatatea apei, când ma asteptam sa fie taman invers (multa apa vs putin pamânt).

#1959
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,629
  • Înscris: 12.12.2006
@scoty planul mi se pare foarte bun!

#1960
scoty

scoty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,948
  • Înscris: 01.01.2005
Aproape am ajuns inapoi la gara, super oras, m-a impresionat dupa mizeria stradala gasita la Roma curatenia de aici mai ales ca totul e pe apa. O sarevin cu impresii si poze, in schimb preturile sant superhigh, o bere de a lor care intre noi fiind vorba este si proasta costa 6,5 euro, cand in Roma am dat intre 8 si 10 euro litrul de vin. Nu deosebit nici asta�

View Postmdt, on 21 iunie 2016 - 21:32, said:

Noi am facut "naveta" cu trenul Mestre - Venezia Santa Lucia.
Cum zicea si Dariuscha, e ca la noi, cauta panoul electronic, trenurile sunt foarte frecvente, vei vedea pe panou linie, tot. Biletele trebuie validate la aparatele galbene de pe peron inainte de a urca in tren. E foarte important, altfel e ca si cum ai calatori fara bilet.
Din gara Santa Lucia cam toata lumea o ia spre vaporetto, n-ai cum sa nu-l nimeresti. Studiaza un pic pe net daca iti iei abonament la vaporetto sau platesti per calatorie. Noi am luat abonament pe cele 2 zile si a ne-a rentat cam la limita.
Acu aparatele sunt verzi si ca sa vedeti ce inspirat sunt prima data am luat trenul spre Udine,  :o am coborat in prima statie si am luat-o in sens invers. Multumesc oricum pentru informatii!


#1961
scoty

scoty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,948
  • Înscris: 01.01.2005
Am ajuns si acasa, orasul este superb, am luat vaporeto pana in Piata San Marco, dupa care am vizitat Basilica. In campanile nu am putut sa urc era inchis pana la pranz si era deja o coada imensa. Am luat-o apoi pe jos pana in Piata Roma. Am mers dupa indicatoare, cu mici deviatii ici colo, pentru a vedea diverse biserici si piatete.  Nu mi-a placut ca orasul este plin de buticuri si de turisti pana la refuz, aproape estompeaza frumusestea cladirilor de pe canale si a pietielor din interior. Nu mi-au placut nici preturile la terase 6.5 euro o bere!!!! Cu toate asta orasul merita vizitat din plin si fata de Roma este foarte curat. Nu uitati sa vizitati daca sunteti cazat acolo Mestre, care a fost o surpriza foarte placuta pentru mine mai ales zona centrala cu terase cu preturi omenesti ca sa zic asa.

Attached Files



#1962
aissa

aissa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 240
  • Înscris: 11.06.2007
Am facut si noi un daytrip lunea trecuta, cazati fiind in Rimini. Am avut la dispozitie cca 4,5-5 ore in Venetia unde am fost prinsi intr-o aglomeratie sufocanta, unde am avut aceeasi senzatie ca sunt in Doraly de la atatea tarabe de chinezisme. Am gresit luand-o de la gara pe jos in loc sa luam vaporetto pana in San Marco asa ca tot intrand pe stradute si prin magazine se facuse destul de tarziu si am renuntat sa ajungem pana in piata, luand un vaporetto inapoi spre gara. Am mancat la o terasa fffff scump, lasand cca juma de masina de spalat acolo (95 eur pt 2 pizza si o portie minuscula de paste, 2 fanta,1 bere si 2 inghetate). In  momentul asta am dat jos de pe lista de to do Venetia. Poate candva sa o re-vizitam, dar in alt sezon. Nu imi place sa fiu intr-un fluviu de oameni....mai ales in vremurile astea iar caldura si apa mirositoare nu prea fac o atmosfera placuta. Momentan, cu riscul de a supara pe multi, prefer Brugge-ul (pe care l-am vizitat in februarie pe ploaie), decat Venetia vara.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

3 user(s) are reading this topic

1 members, 2 guests, 0 anonymous users

laurcj

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate