Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrebare procesoare

Deschid laptopul in 3minute

Ce fel de problema sa fie?

Tenda W308r deconectare automata
 Ce este wps?

Creative X-FI HD USB vs ASUS Xona...

Gresare Kia Sportage

Recuperare bani China
 Slefuitor cu banda sau vibratii

Ce windows sa bag pe acest sistem?

Erori Windows Installer

Multifunctional SAMSUNG SCX-1150F...
 Laptopul nu mai porneste dupa sch...

Masina de spalat Indesit WIDL 126

Sfat inmatriculare

UE vrea sa interzica mașinil...
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Ce antivirus folositi? A trecut ceva de el?

  • This topic is locked This topic is locked
663 replies to this topic

Poll: Top antivirus (1316 member(s) have cast votes)

Ce antivirus folositi?

  1. Active Virus Shield (15 votes [1.14%])

    Percentage of vote: 1.14%

  2. Avast! (90 votes [6.84%])

    Percentage of vote: 6.84%

  3. AVG (88 votes [6.69%])

    Percentage of vote: 6.69%

  4. Avira (61 votes [4.64%])

    Percentage of vote: 4.64%

  5. BitDefender (136 votes [10.34%])

    Percentage of vote: 10.34%

  6. Comodo (2 votes [0.15%])

    Percentage of vote: 0.15%

  7. Dr.Web (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

  8. eTrust (5 votes [0.38%])

    Percentage of vote: 0.38%

  9. F-Prot (2 votes [0.15%])

    Percentage of vote: 0.15%

  10. F-Secure (12 votes [0.91%])

    Percentage of vote: 0.91%

  11. Kaspersky (295 votes [22.43%])

    Percentage of vote: 22.43%

  12. McAfee (42 votes [3.19%])

    Percentage of vote: 3.19%

  13. NOD32 (434 votes [33.00%])

    Percentage of vote: 33.00%

  14. Norman (1 votes [0.08%])

    Percentage of vote: 0.08%

  15. Norton/Symantec (79 votes [6.01%])

    Percentage of vote: 6.01%

  16. Panda (12 votes [0.91%])

    Percentage of vote: 0.91%

  17. PC-Cillin (7 votes [0.53%])

    Percentage of vote: 0.53%

  18. Sophos (1 votes [0.08%])

    Percentage of vote: 0.08%

  19. Windows OneCare Live (2 votes [0.15%])

    Percentage of vote: 0.15%

  20. ZoneAlarm with Antivirus (31 votes [2.36%])

    Percentage of vote: 2.36%

Vote

#55
MadMike.Mitza

MadMike.Mitza

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,942
  • Înscris: 01.03.2006
  • ID membru: 68,025
  • Locație: Cluj-Napoca

View PostCristisp, on Mar 6 2007, 17:17, said:

Daaaaaaaaa

bun...dar de ce ai fost nevoit sa formatezi? din cauza KAV-ului? :huh:

#56
diabloasd

diabloasd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 547
  • Înscris: 22.06.2006
  • ID membru: 83,221
  • Locație: Timisoara
Oh man...

Hai sa-ti traduc.

"Avea o retea de 4 pc-uri la lucru si pe ele instalat nod32.
A avut insa probleme cu virusii sau cine stie ce si a trebuit sa formateze.
Acum a pus kaspersky pe ele."

That sums it up.

#57
Cosmain

Cosmain

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 80
  • Înscris: 16.11.2005
  • ID membru: 53,882
  • Locație: in front of the monitor
Antivirus: Nod32. De doi ani si nu am avut nici o problema.
Firewall: Outpost 4. Excelent. :coolspeak:

#58
pykko

pykko

    I love, therefore I am

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,163
  • Înscris: 10.02.2006
  • ID membru: 65,471
  • Locație: ▲Heaven▲
astazi daca nu stii ce si cum si rulezi tot ce-ti pica in mana nu prea te descurci cu un singur AV. Si chiar daca stii cate ceva poti sa te infectezi. Eu recomand sa aveti un AV ca real - time protection si unul ca on-demand, backup scanner. :)
Personal am NOD32 on-access si Avira Classic on-demand. :)

#59
Cristisp

Cristisp

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,263
  • Înscris: 29.01.2007
  • ID membru: 134,991
  • Locație: Bucuresti

View Postdiabloasd, on Mar 6 2007, 20:17, said:

Oh man...

Hai sa-ti traduc.

"Avea o retea de 4 pc-uri la lucru si pe ele instalat nod32.
A avut insa probleme cu virusii sau cine stie ce si a trebuit sa formateze.
Acum a pus kaspersky pe ele."

That sums it up.


:coolspeak:  THX

#60
anonimulno01

anonimulno01

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 682
  • Înscris: 04.09.2006
  • ID membru: 95,297

View Postshadow_x3x, on Mar 5 2007, 23:18, said:

Nod 32 e cel mai bun antivirus. De altfel Nod 32 a fost desemnat de catre AV-Comparatives.org ca fiind cel mai bun antivirus in anul 2006. Si faptul ca in testele efectuate de Virus Bulletin are cele mai putine esecuri (si alea de acum vreo 5 ani) fata de toti antivirusii il face unul din cei mai tari antivirusii.

Daca tu zici ca poti testa mai bine decat unii specializati sa faca acest lucru inseamna ca visezi...Nu zic ca , Kaspersky nu e bun dar nod32 e peste el.

Nu dau 2 bani pe testele lor... sa nu mai zic ca unii fac teste aranjate :lol: si ghici cine iese castigator?  :rolleyes: Ala care sponsorizeaza :lol:
Testeaza tu cu mana ta si atunci vezi ce poate... ia dupa net virusi (intentionat) si bagale pe un cd si apoi iei antivirusii la rand ;)
iti dadeam si link de unde sa iei o gramada de virusi da am uitat pe moment... aveam linku scris pe undeva intr-un document...

Edited by anonimulno01, 07 March 2007 - 07:39.


#61
amar20

amar20

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 461
  • Înscris: 12.09.2005
  • ID membru: 46,878
  • Locație: iasi

View PostCosmain, on Mar 6 2007, 20:46, said:

Antivirus: Nod32. De doi ani si nu am avut nici o problema.
Firewall: Outpost 4. Excelent. :coolspeak:


ia mergi pe pagina celor de la bitdefender si da o scanare on line.s-ar putea sa ai niste surprize.
si eu tot nod 32 am.dar azi merg sa-mi cumpar o licenta bitdefender.si eu credeam ca nu am nici o pb.dar la o simpla scanare cu bitdefender am gasit 4 bucati virusi.

#62
Nicoara

Nicoara

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 627
  • Înscris: 22.02.2007
  • ID membru: 146,378
  • Locație: Oradea BH

View Postanonimulno01, on Mar 5 2007, 12:46, said:

[...]

pentru cei ce spun ca de nod nu trece nimic le recomand scanare cu kaspersky si apoi sa vorbeasca B)
ma intreb cum isi dau seama ei ca nu trece nimic de nod :lol: cred ca daca nod nu vede si tace inseamna ca e ok...


sa stii ca sunt zeci, sute sau mii sau la scara macro - milionae de omaneni care folosesc nod si ignora gramada de virusi ce le intra numai de dragul nodului ...


te-ai gandit ca poate ti-ai setat tu av-ul aiurea ? sau cine stie din ce motiv, inclusiv ala ca aberezi (e doar o ipoteza), te umpleai de virusi pe vremea cand te protejai cu nod ?

sa nu intelegi ca sunt mare fan nod32.  imi place de el dar nu e preferatul meu. insa, orice ai spune, este unul dintre cei mai buni antivirusi.


eu folosesc un mai modest avast! home edition si n-am nici o problema de o groaza de timp. pt siguranta scanez on line cu kaspersky sau bitdefender. pana acuma astia mari si grei pt verificare nu au nimic de reprosat micului avast.  :peacefingers:

#63
antinVidia

antinVidia

    I'm deranged.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,687
  • Înscris: 14.02.2007
  • ID membru: 142,440
  • Locație: Pitesti

View Postamar20, on Mar 7 2007, 07:55, said:

ia mergi pe pagina celor de la bitdefender si da o scanare on line.s-ar putea sa ai niste surprize.
si eu tot nod 32 am.dar azi merg sa-mi cumpar o licenta bitdefender.si eu credeam ca nu am nici o pb.dar la o simpla scanare cu bitdefender am gasit 4 bucati virusi.

Depinde si cum iti setezi NOD-ul . Daca il lasi default cum e el dupa instalare , e si normal sa ai probleme.

Attached File  my_nod.JPG   96.5K   176 downloads   Attached File  nod2.JPG   70.8K   165 downloads

Plus ca NOD32 este doar o solutie antivirus , deci nu are firewall,antispam sau antispayware cum are Bitdefender (de exemplu). Astfel e normal sa mai scartaie la capitolele alea , dar daca il setezi cum trebuie si mai instalezi Ad-Aware SE Personal sau Spybot - Search & Destroy (ambele gratuite) nu mai trece nimic de el.
Ca sa nu mai vorbesc de resursele care le consuma BITDEFENDER, (NOD32 + firewall + Spybot - Search & Destroy ) astea toate impreuna nu consuma cat BITDEFENDER sau Kaspersky si te protejeaza la fel de bine ca cele 2.

#64
katman

katman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,434
  • Înscris: 16.05.2004
  • ID membru: 16,508
  • Locație: In a bad place

Am trecut pe nod32 dupa ani buni pe avast. In special ca sa-mi curete resursele de avast.
Nu e vreo revista care da licente gratuite de nod?

#65
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,011
  • Înscris: 02.02.2006
  • ID membru: 64,205
  • Locație: Galați/Iași, România

View PostantinVidia, on Mar 7 2007, 11:42, said:

Ca sa nu mai vorbesc de resursele care le consuma BITDEFENDER, (NOD32 + firewall + Spybot - Search & Destroy ) astea toate impreuna nu consuma cat BITDEFENDER sau Kaspersky si te protejeaza la fel de bine ca cele 2.

Eu nu inteleg de ce toata lumea se ia de "cat de multe resurse consuma BitDefender". Eu am BitDefender de vreo 4 ani, si n-am absolut nici o problema la capitolul asta, si nici calculator de top n-am.
Am un amarat de AMD Sempron 2600+, cu 512 DDR, iar BitDefender (10 Internet Security) e setat aproape la maxim in sensul ca:
- Antivirus: e setat la maxim (inclusiv scanare trafic HTTP, cu care, practic, virusii de pe pagini web nici macar nu ajung in cash B) ), cu exceptia setarii sa deschida arhive la accesare (optiunea asta nici nu e recomandata, si nu e default)
- Firewall: setat la maxim, cu cerere permisiune pt orice incercari de acces
- Anitspam: setat la Moderat+  (da, folosesc si antispam, pt ca folosesc Outlook si am probleme cu SPAM-ul)
- Antispyware: setari implicite ("control apeluri", pt k am un modem instalat si nu vreu figuri de genul programe dialer :D , si "control registrii")
- Control parental: OFF (nu-mi trebuie :rolleyes: )
- Actualizare: la 2 ore, automat

La memorie imi ocupa cam pana in 40MB (in total RAM + memorie virtuala. m-am uitat special la asta. in RAM sunt pana in 10 MB) toate procesele, iar la CPU nici nu se simte.
Ca ocupa 40 MB memorie n-am nici o problema, pt ca e un produs foarte bun (de top, in ciuda celor care spun altceva pe forum) si e normal sa faca ce face cu un oarecare consum de resurse (care, apropo, nu e mare pt un antivirus cu firewall, antispyware, antispam, control registrii, HTTP scan, etc... :coolspeak: )

D.P.D.V. al CPU-ului, am facut special un test cu NFS Most Wanted. NFS-ul mergeal la fel (de prost :D ) la setari maxime si cu BD ON, si cu el OFF. Iar la setari medii, asa cum l-am si jucat (si terminat) mergea exact la fel de bine.

Si inca ceva: prima data cand am instalat BitDefender (versiunea 6, daca nu ma insel) aveam un amarat de Pentium II, la 400 MHz, cu 32 MB SDRAM. Si mergea brici, chiar si cand jucam Quake III cu setari maxime. :naughty:

Cu alte cuvinte, pur si simplu nu inteleg de ce toata lumea spune ca BitDefender ocupa resurse multe. <_< Ma lamureste cineva si pe mine?

Edited by alexcrist, 07 March 2007 - 20:11.


#66
diabloasd

diabloasd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 547
  • Înscris: 22.06.2006
  • ID membru: 83,221
  • Locație: Timisoara
Versiunea 10 consuma mai putin decat 9.
Daca actuala consuma de obicei intre 5 si 15MB, versiunea 9 bd folosea tot timpul peste 40MB.

Multi au ramas cu impresiile de la 9. :)

#67
Memo

Memo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,551
  • Înscris: 08.02.2005
  • ID membru: 30,341
  • Locație: Cluj-Napoca, Romania
5, 15, 20 MB, de parca inca a-ti mai avea calculatoare cu 64 sau 128 ram. Hai sa fim seriosi, in analiza unui antivirus, nu asta e important. Cati dintre voi nu stati constant cu Yahoo Messenger deschis? Ala nu va doare ca mananca 20 MB din ramii vostri?
Cred ca important la un antivirus e suportul pe care cei ce il dezvolta il asigura (ma refer aici la update-uri, avertizari&co), de asemenrea importante sunt functiile pe care le are antivirusul: scaneaza mailul?, are modul anti spyware?, cat de bun e motorul de detectie? si alte asemenea aspecte. Pana acum v-am tot auzit cu expresii de genul ala mi-a scos virusii ala nu. Nu e prea firesc sa fie asa, dar asta se intampla si din cauza userului. De multe ori te astepti ca dupa ce ai luat virusul sa instalezi un antivirus si sa il scoti. Nu merge asa nici in 90% din cazuri. O data infectat e destul de greu sa te desinfectezi. Ce ai nevoie e sa fi avertizat ca respectivul fisier ar putea contine un virus si sa actionezi in consecinta.
Veti fi surprinsi sa aflati cate persoane am intalnit care pur si simplu ignora acel mesaj de avertizare la deschiderea unui fisier executabil downloadat cu un browser sau altul.

#68
diabloasd

diabloasd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 547
  • Înscris: 22.06.2006
  • ID membru: 83,221
  • Locație: Timisoara

View PostMemo, on Mar 7 2007, 21:06, said:

Cati dintre voi nu stati constant cu Yahoo Messenger deschis? Ala nu va doare ca mananca 20 MB din ramii vostri?
Ba da! Acum in idle state consuma 11MB ram si 35MB vm. I-am pus skin-ul de system, i-am scot toate plugins, am zburat si flash-ul de jos si am ascuns tot ce nu am nevoie. Activ consuma 25MB+ din ram.
As folosi miranda insa nu merg transferurile.
Doar pentru ca avem tot mai multa memorie nu inseamna ca trebuie sa folosim bloatware si sa irosim resursele.
Daca ai un pc cu 256 ram si un av care consuma 50MB acesta va lasa un impact puternic asupra performantei.
Desigur odata ce vom sari pe vista... in cativa ani... nu prea va mai conta daca antivirus-ul consuma 100MB. Vom fi obligati de sistem sa punem macar 2 core-uri si 2GB ram... daca vrei decenta.

#69
anonimulno01

anonimulno01

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 682
  • Înscris: 04.09.2006
  • ID membru: 95,297

View PostNicoara, on Mar 7 2007, 09:44, said:

sa stii ca sunt zeci, sute sau mii sau la scara macro - milionae de omaneni care folosesc nod si ignora gramada de virusi ce le intra numai de dragul nodului ...
te-ai gandit ca poate ti-ai setat tu av-ul aiurea ? sau cine stie din ce motiv, inclusiv ala ca aberezi (e doar o ipoteza), te umpleai de virusi pe vremea cand te protejai cu nod ?
mare dreptate ai la faza cu ignoratu
chiar crezi ca nu stiu sa setez un amarat de antivirus? :lol:

View PostantinVidia, on Mar 7 2007, 11:42, said:

Depinde si cum iti setezi NOD-ul . Daca il lasi default cum e el dupa instalare , e si normal sa ai probleme.
Ca sa nu mai vorbesc de resursele care le consuma BITDEFENDER, (NOD32 + firewall + Spybot - Search & Destroy ) astea toate impreuna nu consuma cat BITDEFENDER sau Kaspersky si te protejeaza la fel de bine ca cele 2.
te inseli la faza NOD32 + firewall + Spybot - Search & Destroy = Bitdefender (din punct de vedere al resurselor)
deci Kaspersky ocupa foarte putin la mine, apoi locul doi e undeva intre BD si nod32

View Postdiabloasd, on Mar 7 2007, 20:20, said:

Versiunea 10 consuma mai putin decat 9.
Daca actuala consuma de obicei intre 5 si 15MB, versiunea 9 bd folosea tot timpul peste 40MB.
Multi au ramas cu impresiile de la 9. :)
dap deja multi vorbesc de ceva ce nu stiu...
toti cred ca ce au ei pe sistem e cel mai bun :nonobad:

View PostMemo, on Mar 7 2007, 21:06, said:

5, 15, 20 MB, de parca inca a-ti mai avea calculatoare cu 64 sau 128 ram. Hai sa fim seriosi, in analiza unui antivirus, nu asta e important. Cati dintre voi nu stati constant cu Yahoo Messenger deschis? Ala nu va doare ca mananca 20 MB din ramii vostri?
Asta asa e... din cauza asta urasc Y!Messenger ocupa memorie in prostie si nu face nimic...

View Postdiabloasd, on Mar 7 2007, 21:31, said:

As folosi miranda insa nu merg transferurile.
Pentru ce va trebuiesc transferurile astea frate?
sa luati muzica? :lol:
poate incercati pe siteuri sa luati, e si viteza mai mare ;)
decat sa stai dupa gheorghe care are pe dial up...

si sa vedeti un test: http://www.av-compar...sse_2007_02.php, vedeti care e cotat bine ;)

Edited by anonimulno01, 07 March 2007 - 22:58.


#70
pykko

pykko

    I love, therefore I am

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,163
  • Înscris: 10.02.2006
  • ID membru: 65,471
  • Locație: ▲Heaven▲

View Postanonimulno01, on Mar 7 2007, 07:36, said:

Nu dau 2 bani pe testele lor... sa nu mai zic ca unii fac teste aranjate :lol: si ghici cine iese castigator?  :rolleyes: Ala care sponsorizeaza :lol:
Testeaza tu cu mana ta si atunci vezi ce poate... ia dupa net virusi (intentionat) si bagale pe un cd si apoi iei antivirusii la rand ;)
iti dadeam si link de unde sa iei o gramada de virusi da am uitat pe moment... aveam linku scris pe undeva intr-un document...
ma mir cum unii vorbesc fara sa gandeasca  :rolleyes: Stii tu ceva despre av-comparatives.org si testele realizate de ei ? Exista o multime de lucruri de care trebuie sa ii cont cand testezi un Av: suportul pentru runtime packers, sa verifici daca fisierele sunt corupte sau nu, FP-uri sau nu, daca au extensia corecta pentru a fi executate (unii AV nu-i detecteaza decat asa), etc.

Edited by pykko, 07 March 2007 - 23:21.


#71
pykko

pykko

    I love, therefore I am

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,163
  • Înscris: 10.02.2006
  • ID membru: 65,471
  • Locație: ▲Heaven▲

View Postamar20, on Mar 7 2007, 07:55, said:

ia mergi pe pagina celor de la bitdefender si da o scanare on line.s-ar putea sa ai niste surprize.
si eu tot nod 32 am.dar azi merg sa-mi cumpar o licenta bitdefender.si eu credeam ca nu am nici o pb.dar la o simpla scanare cu bitdefender am gasit 4 bucati virusi.
ce virusi ? Spune ce nume aveau... sunt curios.

#72
FadeToBlack

FadeToBlack

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,708
  • Înscris: 15.09.2005
  • ID membru: 47,199
  • Locație: Iasi
Nu folosesc un antivirus de mult timp. Ganditul e cel mai bun antivirus. Fara antivirus, fara firewall, fara nimic...

Edited by FadeToBlack, 07 March 2007 - 23:26.


Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users