Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Mierea de rapita
Last Updated: Dec 31 2016 17:39, Started by
Gabi_Gabone
, Dec 10 2016 19:00
·
0
#1
Posted 10 December 2016 - 19:00
Buna seara, am o întrebare in ce priveste mierea de rapiță: E mai buna decât cea de salcâm sau de tei? ( nu stiu unde am auzit ca daca consumi in exces pe o perioada mai lunga de timp iti afectează sănătatea). In ce priveste gustul, este foarte buna. Cum iti dai seama daca mierea de rapiță nu este contrafacuta, pentru ca e in stare solida?
|
#2
Posted 10 December 2016 - 19:15
Toata mierea este buna,dar fiind mai rara si cu un gust/parfum mai deosebit lumea prefera pe cea de salcâm,tei,rapita,mană......
Mierea cristalizata iti ofera o garantie mai mare ca nu este contrafacuta. Si mierea ca orice alt aliment trebuie consumat cu masura. |
#3
Posted 10 December 2016 - 19:32
Mierea de rapiță e solidă și de culoare albă. Nu știu ce vă place așa mult, eu o prefer pe cea de salcâm. Miere de mană am văzut de vânzare, nu știu ce e de fapt, culoarea e aproape neagră.
|
#4
Posted 10 December 2016 - 19:37
Eu stiu ca poti sa deosebesti mierea buna de cea contrafacuta atunci când întorci borcanul si se formează o bula de aer si prin gradul de zaharisire.
|
#5
Posted 10 December 2016 - 20:06
Da,acestea sunt doua metode bune,in general trebuie evitata cea din magazine care este procesata industrial cu glucoza,siropuri si alte "balarii" in ea.
|
#6
Posted 10 December 2016 - 21:36
Gabi_Gabone, on 10 decembrie 2016 - 19:00, said:
Buna seara, am o întrebare in ce priveste mierea de rapiță: E mai buna decât cea de salcâm sau de tei? ( nu stiu unde am auzit ca daca consumi in exces pe o perioada mai lunga de timp iti afectează sănătatea). In ce priveste gustul, este foarte buna. Cum iti dai seama daca mierea de rapiță nu este contrafacuta, pentru ca e in stare solida? Procesul de cristalizare la o miere curata se produce in toata masa mierii ,nu numai la fundul vasului. Mierea de rapita cristalizeaza foarte repede(cateva zile),daca nu este extrasa la timp cristalizeaza in faguri in stup.Din cauza asta se vinde mai mult cristalizata. Gabi_Gabone, on 10 decembrie 2016 - 19:37, said:
Eu stiu ca poti sa deosebesti mierea buna de cea contrafacuta atunci când întorci borcanul si se formează o bula de aer si prin gradul de zaharisire. |
#7
Posted 10 December 2016 - 22:17
dinupaltinis, on 10 decembrie 2016 - 21:36, said:
Numai mierea naturala cristalizeaza.Mierea pe care o vezi prin marketuri cu cristale de un deget pe fundul borcanului ,este un fel de maclavais, nu miere curata. Procesul de cristalizare la o miere curata se produce in toata masa mierii ,nu numai la fundul vasului. Mierea de rapita cristalizeaza foarte repede(cateva zile),daca nu este extrasa la timp cristalizeaza in faguri in stup.Din cauza asta se vinde mai mult cristalizata. Tine minte.Mierea naturala,curata nu se ,,zahariseste",mierea cristalizeaza. Multumesc mult |
#8
Posted 13 December 2016 - 20:45
Mierea de rapita arata ca untura.
Mierea de mana nu e "miere adevarata" adica din nectar. E facuta de albine din transpiratie de copac si gainati de paduchi de plante. Are un continut de zaharuri mai scazut decat mierea din nectar si mai multe substante secundare (diverse rasini si uleiuri din plante). Din cauza asta este toxica pentru albine. Edited by End-L-user, 13 December 2016 - 20:49. |
#9
Posted 31 December 2016 - 17:39
Am incercat si eu astazi pentru prima oara in viata mea miere de rapita. Este cum a zis colegul mai sus: arata ca untura.
Este fenomenal de buna, are un gust extrem de placut. Am cumparat-o la recomandarea apicultorului de la care m-am dus sa fac provizii de miere de salcam si poliflora pentru returul in strainatate, pentru ca mierea din magazine e cu glucoza industriala. Acum imi pare rau ca nu il mai prind pe om inainte sa plec ca sa mai cumpar cateva borcane de miere de rapita. Edited by Groot, 31 December 2016 - 17:41. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users