Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 

Catalin Tolontan, ziaristul sportiv de investigatie

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
133 replies to this topic

#1
Billy

Billy

    Cautator ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,256
  • Înscris: 26.06.2005
Porcaria senzationalismului ieftin din mass-media a atins cote de neinchipuit, trecand de mult de-acuma de limita ridicolului absolut. Ceea ce este peste puterea mea de intelegere este cum de inca reuseste sa pacaleasca si sa atraga atat de mult sheeple in siajul lui atat de urat mirositor pentru orice spirit independent, autosuficient, cu putere proprie de investigare si de decizie.

Si ma tot intreb, pe aceasta tema, nu atat de ce prinde prostia asta la prostime cat de ce apare si prin ce parghii este intretinuta aceasta fuga dupa senzationalul de sant ...?

Si ca sa facem si un studiu de caz, sa luam intamplarea umflata pana la scara cosmica a subiectului HexiPharma.

Inca de la primele franturi de text pe care le-am citit in legatura cu (Oh my GOD!!!) diluarea produselor farmaceutice de dezinfectie pe care HexiPharma le vindea spitalelor, ceva mi s-a parut dubios. O fi fost oare din cauza ca eu chiar am invatat cu seriozitate chimia la scoala, de la liceu si pana in ultimul an de facultate (chiar daca la sport n-am stralucit niciodata)? Sa fi fost oare pentru ca pe mine ma lasa rece, neafectat emotional, exprimarile imprecise, parca special facute ca sa trezeasca emotii tari cu minimum de argumente? Sau o fi fost din cauza ca senzationalul ieftin, fara baza REALA, fara a investiga cu SERIOZITATE faptele si legandu-se de fraze cu duble intelesuri, reporterii de duzina post-comunista (ori pre-capitalista) urmaresc parca o agenda anume si ascunsa prin care nu doresc altceva decat sa prosteasca lume, cat mai multa lume.

Nu stiu care este exact cauza insa cel mai probabil este ca reporterii astia tolomaci, autointitulati "de investigatie" nu sunt in realitate decat niste amatori ignoranti si inculti si care, ca oameni, nu au prea multe principii de care sa se agate cu dintii. Oameni deci fara principii si fara cultura, nici umanista si mai ales nici tehnica, nu fac decat sa isi dea cu PAREREA ignoranta despre orice pe lumea asta. Si nici macar asta n-ar fi chiar atat de rau, caci intelegem cu totii, ca ce mai multi ar face ORICE pentru o viata mai comoda. Macar daca s-ar INFORMA dracului, inainte de apasa literele pe tastatura.

Si ziceam sa luam ca studiu de caz scandalul cu diluarea dezinfectantilor in care a intrat HexiPharma. N-as mai fi zis nimic, pana astazi, la subiect, nici ca diluarea este ABSOLUT NORMALA pentru un inginer chimist atunci cand prepari asemenea produse precum dezinfectantii. DA, solutiile dezinfectante se produc prin DILUAREA unor produse chimice PUTERNIC ACTIVE care sunt cumparate in concentratii maxime dupa care sunt la fel de puternic, DA, diluate.

Ma enerveaza insa prostia si ignoranta celor care pun in fata noastra drept rezultate ale unor "investigatii" declaratii de genul "am stiut ca nu este bun produsul HexiPharma pentru ca nu mirosea deloc a alcool".. E de-a dreptul strigator la cer ca asemenea idioti ce se autointituleaza ziaristi, insista in prostia lor pe care o intretin cu maxima lipsa de informare; nici macar mult prea populara "enciclopedie" pentru ignorantii contemporani, Wikipedia, nu pot consulta si nici macar din pura curiozitate nu incearca sa se destepte nitel, cat sa ii faca sa isi puna singuri intrebari.

Si ii vezi cum emit in continuare fraze de genul "ANGAJAȚII HEXI PHARMA ȘI TOȚI DIRECTORII AU RECUNOSCUT DILUAREA DEZINFECTANȚILOR ÎN FAȚA PROCURORILOR!" ... EVIDENT ca au recunoscut pentru ca asa este procesul tehnologic. Dar ce sa stie tolomacii.

Ori vin cu fraze absurde de genul "23 AUGUST, ZIUA ÎN CARE PROCURORUL GENERAL AUGUSTIN LAZĂR A ÎNTORS ARMELE DE LA FAPTE LA SCIENCE FICTION", senzationalul devine complet.

Cu exprimari de genul "Diluarea lui oficială de pe etichetă este de 0,5% la 15 minute." orice copil de scoala cat de cat silitor la chimie, isi da seama imediat ca sta in fata unui text scris de inepti.

Dar cand ajungi la exprimari care au pretentia ca vin de la cunsocatori in domeniu de genul "1,6% glutaraldehidă este ceea ce s-a descoperit real în zeci de buletine de analiză" venind dupa "”Nu există niciun dubiu în privința diluării majore a produselor. Un număr surprinzător de mare de angajați știau că produsele sunt falsificate”, susțin mai multe surse, concordante, care cunosc investigația.", tolomacul nostru te lasa sa intelegi (si si el este convins) ca 1,6% glutaraldehidă in solutia dezinfectanta este o mare hotie si o crima la adresa sanatatii oamenilor, in spital.

Stiti ce, io zic sa le dam tolomacilor catalinisti solutii din astea de glutaraldehidă, de 10 ori mai concentrate, de 16%, ca poate asa scapam naibi de niste idioti care nu fac decat sa zgandare rahatul si numai de investigatie nu se pot numi (cum naiba o fi ajuns o gazeta de sport sa aiba pretentia ca are reporteri de investigatie printre ei, cu oameni care mai mult decat probabil si-au luat diploma de bacalaureat pe vremea cand sportul era o materie acceptata printre cele care iti dadeau sansa sa treci maturitatea?!)

Caci iata ma copii ce zice Wikipedia, aia pe care tolomacii o evita ca dracu tamaia; macar p-aia sa puna si ei mana inainte de a se apuca sa pretinda ca fac investigatii:

"A glutaraldehyde solution of 0.1% to 1.0% concentration may be used for system disinfection and as a preservative for long term storage. It is a sterilant, killing endospores in addition to many microorganisms and viruses."

Sau pentru cei mai curiosi, o descriere a actiunii acestei substante asupra pielii, facuta de cunoscuta firma "DOW":

"Aqueous glutaraldehyde solutions containing 45% and greater may be corrosive to the skin. Prolonged contact with concentrations higher than 5% cause mild-to-moderate local redness and swelling. Low concentrations of glutaraldehyde, e.g., 2-4%, may cause minor irritation with local itching and possible slight local redness. At 0.2%, less than 3% of tested human volunteers had barely perceptible redness of the skin. Concentrations of glutaraldehyde below 0.1%, typical of most industrial applications, have not demonstrated allergic skin reaction."

Asadar, in incheiere voi face o recomandare cu toata afectiunea de care sunt in stare, tolomacilor de profesie: Puneti ma dracu mana pe carte sau macar aruncati un ochi pe populara Wikipedia inainte de a va apuca de "investigatii" despre lucruri despre care habar n-aveti. Nu mai lansati venin printre noi cu crasa voastra ignoranta si vedeti-va mai bine de investigatiile la care va pricepeti, alea din sport unde lucrurile sunt mai simple si pe masura tolomanciei de care dati dovada.

Edited by Billy, 26 August 2016 - 18:09.


#2
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,623
  • Înscris: 07.02.2003
Unde a mai facut anchete Tolontan sa stim ce se mai inchide si pe unde se mai sinucide lumea? :P

#3
xymzar

xymzar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,639
  • Înscris: 14.10.2004
Ce nesimtit si Tolontan asta!
Cata insolenta sa scrie  vrute si nevrute.

Dmdv era de asteptat sa apara atacuri dupa emisiunea de la Antana 3.


Go go!

#4
Digynykraf

Digynykraf

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 706
  • Înscris: 28.02.2016
Billy a gasit unele inadvertente.( inerente daca nu esti de profesie. )
Ca atare, totul se desfasura corect. Prostilor!


Am incheiat rezumatul.

#5
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Ori nu stii deloc chimie, ori ai niste interese pentru care ai deschis acest topic.

Pana una alta, poti sa incepi "instruirea" citind comunicatul ICECHIM:

http://mediartv1.fre...im_99478700.pdf

Edited by pasilla, 26 August 2016 - 18:15.


#6
mot_3311

mot_3311

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 502
  • Înscris: 16.08.2012
@Billy, eu scriu doar ca sa te anunt ca ai scris mult si plictisitor.
Cat despre scandalul Hexi Pharma si diluarea dezinfectantilor, o fi normal sa se dilueze dezinfectantii industriali dar nici asa mult cum s-a descoperit ca au facut cei de la Hexi Pharma.
Plus de asta, sinuciderea lui Dan Condrea chiar e stranie mai ales partea cu strangerea dovezilor de la locul accidentului.

Orice se dezvaluie acum despre dezinfectantii de la Hexi Pharma nu e decat o distragere a atentiei.

#7
159

159

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,609
  • Înscris: 22.05.2016
Emisiunea lui Gâdea se va repeta până când Tolontan va recunoaşte că Băsescu e de vină

#8
Lup_Victor

Lup_Victor

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,536
  • Înscris: 06.03.2016
Billy,probabil cititorii sunt prosti,insa nu la fel se poate spune despre tot procesul penal cat se poate de serios care e in desfasurare,daca nu exista obiectul procesului atunci se incheia balciul,deci despre ce vorbim?


Era sa uit,Condrea a iesit din peisaj pt ca nu stim noi chimie,nu?Posted Image

#9
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,633
  • Înscris: 02.10.2009
Consider deplasat sa arunci atatea acuzatii, pe baza consultarii Wikipedia si a amintirilor din scoala.
E o problema complicata, plina de informatii false, interpretari diverse, pe deasupra in plina investigatie de cei care au calitatea de a face astfel de cercetari.
E o inflamare inutila a unei intamplari nefericite in societatea romaneasca si a a runca vina asupra celui care a dezvaluit-o, inainte de concluzii finale este un lucru inacceptabil.

#10
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View Post1orgu, on 26 august 2016 - 18:38, said:

A fost vreunul dintre voi care a lecturat ,,da capo al fine'' prima postare?
Eu nu am avut rabdare. Mea culpa, sunt un superficial.
Am reusit sa citesc tot. Eram curios cum se incearca "gestionarea" situatiei de catre specialisti.

Nu ai nevoie decat de o minima cultura generala ca sa pulverizezi cu argumente tot ce scrie acolo.

Edited by pasilla, 26 August 2016 - 18:43.


#11
Lup_Victor

Lup_Victor

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,536
  • Înscris: 06.03.2016
In plus te contrazici singur chiar in postul initial Billy,ne spui ca concentratia gasita e daunatoare uitand ca nu se spala direct cu solutia pe jos,ci se dilueaza la randul ei,deci care e concentratia finala?

#12
Billy

Billy

    Cautator ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,256
  • Înscris: 26.06.2005

View Postpasilla, on 26 august 2016 - 18:14, said:

Ori nu stii deloc chimie, ori ai niste interese pentru care ai deschis acest topic.

Pana una alta, poti sa incepi "instruirea" citind comunicatul ICECHIM:

http://mediartv1.fre...im_99478700.pdf

Si tu ce ai inteles de acolo? Eu am facut practica la ICECHIM, la vremea mea ...

View PostLup_Victor, on 26 august 2016 - 18:45, said:

In plus te contrazici singur chiar in postul initial Billy,ne spui ca concentratia gasita e daunatoare uitand ca nu se spala direct cu solutia pe jos,ci se dilueaza la randul ei,deci care e concentratia finala?

Nu ma contrazic deloc ... concentratia eficienta dar si nepericuloasa pentru om este in jur de 0,5-1,5%. Atat. Nu cum vrea Tolontan sa ne induca in eroare cu 12%.

#13
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View PostLup_Victor, on 26 august 2016 - 18:45, said:

In plus te contrazici singur chiar in postul initial Billy,ne spui ca concentratia gasita e daunatoare uitand ca nu se spala direct cu solutia pe jos,ci se dilueaza la randul ei,deci care e concentratia finala?
Billy umple masina de spalat cu detergent si nu foloseste apa. Asa a facut analogia cu dezinfectantii.

#14
Billy

Billy

    Cautator ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,256
  • Înscris: 26.06.2005

View PostLup_Victor, on 26 august 2016 - 18:45, said:

In plus te contrazici singur chiar in postul initial Billy,ne spui ca concentratia gasita e daunatoare uitand ca nu se spala direct cu solutia pe jos,ci se dilueaza la randul ei,deci care e concentratia finala?

Ma copii ma, nu se lasa asemenea substante la indemana femeii de serviciu sa dilueze ea cat crede de cuviinta. Substanta e prea periculoasa ca sa fie livrata concentrata.

#15
Lup_Victor

Lup_Victor

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,536
  • Înscris: 06.03.2016

View PostBilly, on 26 august 2016 - 18:48, said:

Atat. Nu cum vrea Tolontan sa ne induca in eroare cu 12%.
Lasa ce zice Tolontan in detalii,omul nu e specialist,insa ce a scos la iveala Tolontan e ca ce e pe eticheta nu corespunde cu ce e in bidon,iar asta e grav,pt ca ce apare pe eticheta a fost stabilit intr-un mod clar pt a avea un produs eficient si sigur.

#16
Lup_Victor

Lup_Victor

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,536
  • Înscris: 06.03.2016

View PostBilly, on 26 august 2016 - 18:50, said:


Ma copii ma, nu se lasa asemenea substante la indemana femeii de serviciu sa dilueze ea cat crede de cuviinta. Substanta e prea periculoasa ca sa fie livrata concentrata.
Mai Billy,pricepe odata ca nu spala nimeni pe jos cu solutia direct din bidon.

View Post1orgu, on 26 august 2016 - 18:52, said:


De ce jignesti?
Oare ai facut 3.078 de posari in 6 luni cu asemenea mod! De regula inteligenta invinge trivialitatea. Dar si prostia! Cred ca ceva din astea doua lipseste.
Dar mai concret, sunt sigur ca inteligenta!
Ala e rezumatul,pune mana si citeste daca nu esti multumit.

#17
Niuu

Niuu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,169
  • Înscris: 22.06.2016
N-am eu mari cunostiinte de chimie dar stiu ca rezultatele analizelor de laborator s-au comparat cu ce scria pe eticheta , nu cu substanta cu concentratie de 100% cum incearca nea Bili sa ne induca ideea .

#18
Billy

Billy

    Cautator ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,256
  • Înscris: 26.06.2005

View PostRosebud09, on 26 august 2016 - 18:35, said:

Consider deplasat sa arunci atatea acuzatii, pe baza consultarii Wikipedia si a amintirilor din scoala.
E o problema complicata, plina de informatii false, interpretari diverse, pe deasupra in plina investigatie de cei care au calitatea de a face astfel de cercetari.
E o inflamare inutila a unei intamplari nefericite in societatea romaneasca si a a runca vina asupra celui care a dezvaluit-o, inainte de concluzii finale este un lucru inacceptabil.

Si la urma urmei, CE a "dezvaluit" Tolontan, dragul meu Rosebud09?
Ca eu nici in ziua de azi n-am inteles ce, cu subiect, predicat si ... CIFRE clare. Atentie! Nu pareri ori marturii ori opinii de genul "nu mirosea a alcool".

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate