Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Indreptare gard.

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
Lovele

Lovele

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 482
  • Înscris: 02.02.2009
Buna ziua.

Dupa cum se vede in poza avem un gard din beton care ar trebui indreptat si vopsit. Care e cea mai buna solutie? Adeziv, sau m-am gandit si la un polistiren de 2? ...

Multumesc de sfaturi ;)

Attached Files



#2
V_i_c_t_o_r

V_i_c_t_o_r

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,868
  • Înscris: 04.12.2010
Plasă din fibră de sticlă, adeziv de polistiren. Apoi, după uscare tencuială decorativă.

#3
ArmanMedina

ArmanMedina

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 254
  • Înscris: 28.12.2015
Ce lungime are? Baga si tu multibat pana aduci la nivel, asta daca nu este prea lung...

#4
TheWarrior

TheWarrior

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,065
  • Înscris: 16.10.2007
Daca e vorba de braul de jos, mai bine tencuiesti cu multibat, este mult mai rezistent decat polistirenul. Fiind jos, poti lovi cu ceva.
Daca ti se pare ca e prea gros braul, dupa ce arunci cu tencuiala, mai bagi tigle sparte, pietre, bucati de caramida sparta, sa mergi mai repede si sa nu bagi asa mult material.

#5
Lovele

Lovele

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 482
  • Înscris: 02.02.2009
Este vorba de tot gardul. Cam 2 metri inaltime si 7 metri lungime.

#6
TheWarrior

TheWarrior

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,065
  • Înscris: 16.10.2007
Se pare ca nu te pricepi sa tencuiesti.

Atunci cere oferta de pret pt polistiren si pt tencuiala.
Aduna si materialele si daca pretul e tot pe acolo la amandoua variantele alege varianta cu tencuiala clasica.

#7
usrnm

usrnm

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,761
  • Înscris: 29.06.2015
eu as zice sa ii dai cu tencuiala clasica. daca totusi vrei cu polistiren, pune extrudat, dar cred ca te va duce la pret de tencuiala. ba nu, mai mult :D

#8
Stokkton

Stokkton

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,155
  • Înscris: 09.05.2016

 TheWarrior, on 23 mai 2016 - 09:55, said:

Se pare ca nu te pricepi sa tencuiesti.

Atunci cere oferta de pret pt polistiren si pt tencuiala.
Aduna si materialele si daca pretul e tot pe acolo la amandoua variantele alege varianta cu tencuiala clasica.

 usrnm, on 24 mai 2016 - 07:32, said:

eu as zice sa ii dai cu tencuiala clasica. daca totusi vrei cu polistiren, pune extrudat, dar cred ca te va duce la pret de tencuiala. ba nu, mai mult Posted Image
spuneti-mi si mie care e ratiunea pentru care sugerati aplicarea polistirenului pe un gard care - prin definitie - este la exterior si separat de construtia casei? Sa nu cumva sa-i fie frig ?Posted Image

pentru o astfel de operatie e suficienta tencuiala clasica apoi finisarea in forma dorita. Fiind vorba de un gard aflat sub intemperii, tencuiala trebuie sa fie una mai tare - adica sa contina ciment mai mult decat orice alta tencuiala de interior sau exterior pe care o folosesti la finisarea unei case.
Si un amanunt important.
Este recomandat ca la o astfel de tencuiala sa NU fie folosit varul. In trecut se folosea doar nisip si ciment. Varul "lucreaza" in timp, tencuiala devine mai poroasa si orice finisare - de pilda, vopsea decorativa, lavabila, tencuiala mozaicata cu granule etc - se deterioreaza rapid
De exemplu, tencuiala mozaicata cu granule se exfoliaza si in cativa ani o tragi jos de pe gard ca si cum ai decoji o rosie dupa ce ai oparit-o.Posted Image
Si asta doar pentru ca "meseriasii" au folosit var ( probabil si altfel de lianti, cu exceptia cimentului, au acelesi efect) ca sa le fie mai usor la tencuit. Ca, nah, se lipeste mai bine, termina mai repede, iau banul si s-au carat.
Mai departe mnezo cu mila.

Edited by Stokkton, 24 May 2016 - 08:54.


#9
IngN

IngN

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 765
  • Înscris: 04.06.2012
Corect Stokkton, exclus polistiren si caramizi in tencuiala. Peste tencuiala recomand un tinci de calitate pt a proteja de intemperi.
Mai adaug ceva ce vad ca nu a observat nimeni, gardul acela e in unghi. adica nu e linie dreapta paralela cu linia gardului vechi. Pe lungine de 7 m e posibil sa fie de tencuit(incarcat) 20-30 cm poate mai  mult. Mai bine il tencuiesti asa in unghi cum e si pastrezi doar planeitatea peretelui. Daca il vruiai drept trebuia sa te gandesti cand ai turnat temelia, dar nu-i un capat de lume.

#10
TheWarrior

TheWarrior

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,065
  • Înscris: 16.10.2007

 Stokkton, on 24 mai 2016 - 08:49, said:

spuneti-mi si mie care e ratiunea pentru care sugerati aplicarea polistirenului pe un gard care - prin definitie - este la exterior si separat de construtia casei? Sa nu cumva sa-i fie frig ?Posted Image
In ultimii ani, au luat amploare lucrarile facute in regim DIY. Chiar marile magazine de bricolaj incurajeaza asta, fac tot felul de cursuri, ofera suport informational.
Nu este usor sa tencuiesti, iti trebuie mana pt asta (calificare si de ce nu, si ceva constitutie fizica). Pt cineva nepriceput, care nu are suficienti bani si doreste sa isi faca singur operatiunea aceasta (un gard de indreptat pe interior, la tara, unde nu trebuie sa iasa perfect), e mult mai simplu de realizat operatiunea aceasta cu polistiren (extrudat bineinteles). Nu iti trebuie cine stie ce calificare, si cu o oarecare indemanare poate sa iti iasa rezonabil.

Bineinteles, solutia corecta si cea mai rezistenta in timp, este cea cu tencuire clasica.

#11
Stokkton

Stokkton

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,155
  • Înscris: 09.05.2016

 TheWarrior, on 24 mai 2016 - 09:23, said:

1. In ultimii ani, au luat amploare lucrarile facute in regim DIY. Chiar marile magazine de bricolaj incurajeaza asta, fac tot felul de cursuri, ofera suport informational.

2. Nu este usor sa tencuiesti, iti trebuie mana pt asta (calificare si de ce nu, si ceva constitutie fizica).

3. Pt cineva nepriceput, care nu are suficienti bani si doreste sa isi faca singur operatiunea aceasta (un gard de indreptat pe interior, la tara, unde nu trebuie sa iasa perfect), e mult mai simplu de realizat operatiunea aceasta cu polistiren (extrudat bineinteles). Nu iti trebuie cine stie ce calificare, si cu o oarecare indemanare poate sa iti iasa rezonabil.

4. Bineinteles, solutia corecta si cea mai rezistenta in timp, este cea cu tencuire clasica.
1. Pai aia sunt vanzatori, prietene. Posted Image  Sigur ca te incurajeaza sa cumperi.

Eu zambesc de fiecare data cand ascult "explicatiile si ratiunile" celor care vand. Sunt simpatici. Daca-l intrebi pe vreunul daca a pus mana sa faca ceea ce spune si daca a verificat zece ani mai tarziu sa vada ce i-a iesit, incepe s-o dea din colt si sfarseste prin a spune ca el doar prezinta produsul. De unde sa stie? E un angajat luat cine stie de pe unde si facut peste noapte specialist . Astia care explica prin BricoDepot, Praktiker sau Dedeman, in proportie de peste 80% habar n-au ce vorbesc.
Pe de alta parte, e  foarte adevarat ca au aparut tot felul de produse noi si inovative. Tot felul de lianti, adezivi, tinciuri si mai stiu eu ce. Insa chiar si asa, destul de putini sunt cei care au verificat in practica noile produse. De pilda, cand eu am vreo nedumerire referitoare la vreun produs din asta cu care n-am mai avut de-a face, nu ma apuc sa-l intreb pe ala care il vinde, pentru ca oricum imi pierd vremea cu el.  Sun diferiti mesteri cunoscuti, care se ocupa cu asa ceva si ii intreb daca au lucrat vreodata cu produsul respectiv si cum se prezinta. De pilda, afli ca exista o diferenta semnificativa intre tinciul de la Knauf si ala de la AdePlast. Omul care a pus mana si le-a verificat, avand experienta, sesizeaza rapid diferentele. Atat in timp ce lucreaza cu el, cat si cum se comporta dupa ce este aplicat.
Sa dau un exemplu.
De regula la gardurile cu stalpi se fac capacele alea bordurate din beton, care acopera soclul sau fiecare stalp. Scopul acestor capace din beton e sa protejeze soclul gardului de infiltrarea apei de ploaie.
- Majoritatea, nestiind cum sa le faca, le cumpara prefabricate din mai multe bucati si le lipesc acolo. Pe langa faptul ca se dezlipesc in timp, mai arata si ca naiba.
- O alta varianta este turnarea directa si finisarea cu tinci dupa ce betonul s-a intarit. Cel mai adesea, in timp, tinciul respectiv fiind expus tot timpul la intemperii, vara iarna, se desprinde pe alocuri.
- Solutia cea mai buna este cofrarea si turnarea directa cu un cofraj rindeluit si vopsit, astfel incat sa nu fie nevoie de reparatii dupa decofrare. La finisajul care este necesar in zona necofrata folosim -  in loc de tinci cumparat din comert -  nisip cernut de 0 - 1 mm amestecat cu doua parti de ciment si apa. ( fara var)  Un astfel de tinci, prelucrat in regie proprie, se aplica in timp ce betonul proaspat turnat incepe sa faca priza (adica atunci cand incepe sa se intareasca iar nu a doua zi dupa ce s-a intarit) In felul acesta stratul de finisare care este expus tot timpul la ploaie, soare, inghet si dezghet, devine compact cu masa betonului turnat si nu mai exista niciun risc ulterior de decojire.
Asta e un exemplu care sugereaza ca experienta este intotdeauna cea mai buna metoda prin care poti verifica materialele. Iar materialele care s-au folosit si acum doua sute de ani si care sunt verificate si rasverificate, alea nu mai au nevoie de nicio prezentare. Devin axiome.Posted Image


2. Pai nu e usor sa tencuiesti, desigur, dar gardul prietenului nostru nu e chiar un capat de tara. Da-l incolo. 7 metri lungime si 2 inaltime. O nimica toata. Asta inseamna 28 mp pe ambele parti. Gogu n-are ce lucra la ala intr-o zi cand are chef de lucru ( Gogu fiind unul din oamenii mei)  Daca-i mai dai s-o bere iti mai si canta ca popa la liturghie.

3. Dap, asta poate fi, intr-adevar, o ratiune suficienta in virtutea careia cineva ar putea folosi polistirenul la finisarea unui gard.Posted Image

Edited by Stokkton, 24 May 2016 - 18:07.


#12
Stokkton

Stokkton

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,155
  • Înscris: 09.05.2016

 Stokkton, on 24 mai 2016 - 18:04, said:

La finisajul care este necesar in zona necofrata folosim -  in loc de tinci cumparat din comert -  nisip cernut de 0 - 1 mm amestecat cu doua parti de ciment si apa. ( fara var)  
Aici am gresit.
raportul e invers.
doua parti de nisip si una de ciment.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate