Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
M-am culcat cu un tip și apo...

Facultate din Bucuresti posibil o...

Eroare steering

Recomandare service pentru repara...
 Premier Energy se listeaza la bursa

Unde recomandati un CT cu Casa de...

Adaptare masina pentru o persoana...

Bios laptop Myria MY8315
 Folie display laptop in Bucuresti?

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...

Salariu de șofer Uber 8000 l...

Problema token semnatura electron...
 Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...

RMN Decontat

Jgheab clasic forma "U"- ...
 

Asistenta sociala in Norvegia si cazul familiei Bodnariu

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
3987 replies to this topic

#1315
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004

 Fumatorul, on 11 ianuarie 2016 - 10:49, said:

Legea română( normele metodologice, mai precis) este mult mai bine scrisă decât cea norvegiană, din acest punct de vedere. Că stăm noi mai prost cu aplicarea e altceva.
De unde stii cum este sau ce efecte - pozitive sau negative - produce daca nu este aplicata? Sau se discuta basme, nuvele si telenovele pe aici?

Pentru ca, dupa cum stii, la teorie si pareri stam bine, extrem de bine. Practica, in schimb, ne omoara...

#1316
Claudiu_J

Claudiu_J

    Too old for this shit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,207
  • Înscris: 13.05.2008

 Daco_Get, on 11 ianuarie 2016 - 10:50, said:

PraguePost/ Jan Simonsen: Simonsen: Norwegian Embassy makes gross bluff about Norwegian child protection
http://www.praguepos...zes-barnevernet
Ambasada Norvegiei din Bucuresti a comunicat despre Serviciul de Protectie a Copilului norvegian (Barnevernet) pe pagina sa web. Comunicatul contine, probabil, acelasi tip de informatie pe care celelalte ambasade ale Norvegiei le raspandesc in alte tari, cum ar fi Republica Ceha.
Comunicatul este inadecvat si, in parte, mincinos. Are scopul de a promova o imagine roz a unui sistem care e resimtit de mii de norvegieni drept abuziv si care a provocat largi proteste nu doar in Bucuresti, ci si in alte capitale europene, dar si in Norvegia.
Ambasada comunica: ”In 2014, aproximativ 53 000 copii au primit asistenta de la Serviciul de Protectie a Copilului. Mai mult de 8 din 10 din aceste cazuri au constat in masuri voluntare de asistenta pentru copii si familii.”
Numarul de copii care primesc asistenta de la Barnevernet este, bineinteles, complet irelevant in legatura cu problema in sine: ca multi copii din Norvegia sunt luati de la parintii lor.
Statisticile Directiei pentru Copii, Tineret si Afaceri Familiale din Norvegia arata ca 11 200 copii si tineri au trait in centre de plasament in 2014. In cursul anului, 1 665 au fost luat involuntar de la parintii lor. In fiecare zi pe an, asadar, 3-4 copii sunt luati de la parintii lor.
Ambasada a comunicat ca o decizie de transfer este eliberata de o curte norvegiana speciala sau obisnuita, ”si numai cand copilul este supus unor neglijente serioase, maltratari sau abuz”, adaugand ca ”plasarea unui copil in afara casei, fara consimtamantul parintilor, este intotdeauna o masura de ultim rersort.”
Aceasta afirmatie este o alegatie serioasa, implicand, indirect, acuzatii grave impotriva parintilor, care au posibilitati precare de a se apara. Intr-un caz in care a fost implicata o mama din Cehia, faptul ca ea a apelat la media a fost folosit impotriva ei in curtea de apel.
Afirmatia Ambasadei despre luarea copiilor de la parintii lor doar acolo unde exista ”neglijente serioase, maltratari sau abuz” este atat de departe de adevar incat poate fi caracterizata drept minciuna.
Mai multe sute de cazuri au fost examinate de Åge Simonsen, doctor in stiinte, ale carui concluzii au fost ca doar unele din transferuri au fost motivate de reale probleme familiale, si ca deciziile au fost luate mai degraba in urma unor afirmatii subiective ale cate unui birocrat din Serviciul de Protectie a Copilului despre parintii carora ”le-ar lipsi abilitatea de a ingriji” (copii-n.n.).
Acesti oameni au fost evaluati ca neavand abilitatea de a fi parinti.
Acest lucru este in acord cu statisticile Directoratului pentru Copii, Tineret si Afaceri Familiale, statistici care arata care sunt 20 dintre cele mai frecvente motive pentru care Barnevernet intra in actiune. In fruntea listei am gasit ”parintii nu au abilitati parintesti”. Intr-un interviu acordat ziarului norvegian Verdens Gang, avocatul Thea Totland a spus ca a observat in ultimii ani o crestere a cazurilor in care, de fapt, nu exista problema lipsei de ingrijire (a copiilor de catre parinti – n.n.), ci in care ”abilitatea de a ingriji este judecata pe baza unei pareri si pe baza unor cerinte pe care multi nu le pot indeplini”.
Multi avocati au fost de acord cu afirmatia lui Totland.
Care sunt, asadar, cerintele pe care Barnevernet le pretinde pentru a diagnostica parintii ce nu ar avea suficiente abilitati pentru a-si creste copiii?
Profesoara Marianne Skånland este, probabil, persoana din Norvegia care a monitorizat cel mai mult timp activitatile Barnevernet cu un ochi critic si a studiat campul intr-un mod exhaustiv.
Intr-un articol ea enumera argumentele folosite de protectia copilului din Norvegia si alte tari nordice care au un sistem similar. Din 69 de exemple am selectat 5 ca reprezentative:
Psihologul a remarcat ca mama nu a putut sa faca o omleta care sa-l satisfaca si ca a taiat painea in felii prea subtiri.
Copilul se uita curios la straini si le zambeste. Asta inseamna ca nu e atasat de mama.
Copilul (pruncul) isi intoarce fata cand tatal incearca sa-l spele.
Mama vrea sa lase bunica sa duca copilul la psihoterapie sau la alt tratament medical de care are nevoie, in loc sa ii duca ea insasi. Asta arata ca mama pune interesele sale inaintea celor ale copilului.
Cand viziteaza copiii, bunica vrea sa ii imbratiseze. Protectia ar trebui sa impiedice acest lucru, de vreme ce creeaza un atasament nedorit.
Ambasada afirma ca ”parintii au dreptul la un proces corect, inclusiv la un avocat platit de guvern, au dreptul de a fi ascultati si de a face recurs la decizie”.
Pe hartie e corect. Insa procesul judiciar este o iluzie. Cazurile de pana acum arata ca niciodata acuzatii nu au castig de cauza. Avocatii norvegieni confirma acest lucru.
In timp ce are loc procesul, copilul se afla in mainile parintilor adoptivi, iar Barnevernet aduce aceasta ca un argument impotriva parintilor biologici, aratand ca copiii s-au adaptat la noii parinti si ca ar fi traumatic pentru ei sa fie luati din noul mediu!
Acest argument este sustinut din ce in ce mai mult in tot mai multe cazuri si are greutate in deciziile curtilor.
Trebuie spus ca in cele mai multe cazuri Barnevernet ia copiii de la parinti pe baza unei judecati subiective legate de ”lipsa abilitatii de a ingriji” si pe baza unor argumente fragile.
Atitudinea, de la bun inceput, este ca responsabilitatea pentru copii e o prerogativa ce apartine statului, nu parintilor. Parintii si copii sunt zilnic supusi actiunilor abuzive ale Barnevernet.
Aceasta afecteaza atat parinti norvegieni cat si parinti straini aflati in Norvegia. Chiar copiii celor ce cauta sa obtina azil, copii care au fost confiscati de Barnevernet, sunt tinuti cu parintii adoptivi norvegieni, in timp ce parintii lor biologici sunt expulzati din tara.
Am vazut, odata cu aparitia Barnevernet, cum s-au produs catastrofe umane, cum s-au distrus familii si, in unele cazuri, cum si-au luat viata unii parinti sau au ajuns dependenti de droguri in disperarea lor cauzata de pierderea celor ce le erau cei mai dragi. Un raport al Institutului Norvegian pentru Cercetari Urbane si Regionale arata, totodata, ca copiii adoptivi norvegieni isi iau viata de opt ori mai frecvent decat ceilalti.
Acesta este adevarul despre Barnevernet pe care Ambasada din Bucuresti a Norvegiei nu a vrut sa-l arate publicului roman.

http://www.cuvantul-...na-barnevernet/
.

Uite asta e site-ul ambasadei Norvegiei: http://www.norvegia.ro/

Aaa, ca mai vine o psiholoaga si le baga cuvinte in gura ambasadei, mda,....

Dar ia uite ce zice ambasada aia:

"Ordine de plasament
    Un ordin de plasament este emis de către Consiliul regional de Protecție Socială sau de către Tribunalul Districtual numai atunci când copilul a fost supus unei neglijențe grave, maltratare sau abuz. În plus, ordinul de plasament trebuie să fie necesar și în interesul superior al copilului.
    Plasarea unui copil în afara căminului familial, fără consimțământul părinților, este întotdeauna o măsură de ultimă instanță. Un raport recent al Consiliului Europei arată că Norvegia este printre țările cu număr scăzut de copii aflați în îngrijire alternativă.
    Părinții au dreptul la un proces echitabil, inclusiv un avocat plătit de către guvern, dreptul de a fi audiați și de a contesta decizia Consiliului la Tribunalul Districtual. O dată pe an părinții au dreptul să depună cerere pentru revocarea ordinului de plasament."

In niciun caz rahatul pe care il papa aia cu gura mare;

#1317
Fumatorul

Fumatorul

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,945
  • Înscris: 18.01.2009

 dexterash, on 11 ianuarie 2016 - 10:54, said:

De unde stii cum este sau ce efecte - pozitive sau negative - produce daca nu este aplicata? Sau se discuta basme, nuvele si telenovele pe aici?

Pentru ca, dupa cum stii, la teorie si pareri stam bine, extrem de bine. Practica, in schimb, ne omoara...

Cum este ştiu fiindcă am învăţat să citesc, iar legea e publicată.
Probleme există datorită indolenţei sau incompetenţei funcţionarilor,  e adevărat, ai dreptate, dar nu datorită legii, care e apreciată chiar şi de cei de la ONG-urile specializate în protecţia copiilor. Legea norvegiană, în schimb, este scrisă prost. Şi aplicată, din câte vedem, la fel de prost, uneori.

#1318
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,666
  • Înscris: 15.12.2009
Eu stau si ma intreb altceva vis-a vis de treaba asta:
De fiecare data cand Europa sugereaza anumite directii de dezvoltare si anumite structuri legislative ca fiind necesare in Romania, mai toti romanii sar de cur in sus ca "stat suveran si independent" ca Europa sa se duca dracului si sa nu se amestece in treburile interne ale Romaniei ... bla bla bla ... chestiile uzuale, chiar daca, Romania este parte a UE, lucru pentru care a facut niste compromisuri.
Totusi, acum, cand unii romani se revolta pentru niste proceduri ale unui stat suveran si independent, care nici macar nu este parte a UE, multora li se pare ceva absolut normal si firesc ca sa intram in treburile interne ale Norvegiei si sa le spunem noi cum sa isi faca treaba .... curat murdar coane, curat murdar.

Vi se pare firesc asta?

Edited by ro_explorer, 11 January 2016 - 11:10.


#1319
Fumatorul

Fumatorul

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,945
  • Înscris: 18.01.2009

 Claudiu_J, on 11 ianuarie 2016 - 11:01, said:



"Ordine de plasament
Un ordin de plasament este emis de către Consiliul regional de Protecție Socială sau de către Tribunalul Districtual numai atunci când copilul a fost supus unei neglijențe grave, maltratare sau abuz. În plus, ordinul de plasament trebuie să fie necesar și în interesul superior al copilului.
    


Dacă termeni ca "neglijenţă gravă", "maltratare" şamd nu sunt definiţi clar apar probleme. De aici pleacă tot scandalul din jurul acelei instituţii, funcţionarii au prea multă autonomie.
Cazul polonezei pe care l-a adus în discuţie Tomaso parcă, dovedeşte asta. Instanţa norvegiană a dispus decăderea din drepturi a mamei. Cea poloneză a dispus invers.

#1320
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,121
  • Înscris: 04.03.2014
Nu mai mergeti in Norvegia daca regulile de acolo nu sunt compatibile cu mentalitatea noastra, la fel cum nu mergem in anumite tari musulmane unde pentru o bere risti lovituri de bici...simplu.

#1321
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,631
  • Înscris: 30.01.2008

 ro_explorer, on 11 ianuarie 2016 - 11:08, said:

Eu stau si ma intreb altceva vis-a vis de treaba asta:
De fiecare data cand Europa sugereaza anumite directii de dezvoltare si anumite structuri legislative ca fiind necesare in Romania, mai toti romanii sar de cur in sus ca "stat suveran si independent" ca Europa sa se duca dracului si sa nu se amestece in treburile interne ale Romaniei ... bla bla bla ... chestiile uzuale, chiar daca, Romania este parte a UE, lucru pentru care a facut niste compromisuri.
Totusi, acum, cand unii romani se revolta pentru niste proceduri ale unui stat suveran si independent, care nici macar nu este parte a UE, multora li se pare ceva absolut normal si firesc ca sa intram in treburile interne ale Norvegiei si sa le spunem noi cum sa isi faca treaba .... curat murdar coane, curat murdar.

Vi se pare firesc asta?

Problema e ca si alte tari au criticat nu doar Romania :
------------------------
Cehia trăieşte o dramă asemănătoare: în 2011, copiii familiei Michalak au fost luaţi de statul norvegian şi daţi spre adopţie, deşi nu existau dovezi ale vreunui abuz. Întreaga opinie publică din Cehia s-a solidarizat cu această familie. Preşedintele Cehiei, Milos Zeman, a reacţionat: i-a scris regelui Norvegiei, a calificat drept nazistă atitudinea acestui stat şi a refuzat să-l mai primească pe ambasadorul norvegian la recepţia din 2015, de Ziua Naţională a Cehiei.

http://praguemonitor...nazi-lebensborn

Edited by Daco_Get, 11 January 2016 - 11:15.


#1322
Claudiu_J

Claudiu_J

    Too old for this shit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,207
  • Înscris: 13.05.2008

 Fumatorul, on 11 ianuarie 2016 - 11:10, said:

Dacă termeni ca "neglijenţă gravă", "maltratare" şamd nu sunt definiţi clar apar probleme. De aici pleacă tot scandalul din jurul acelei instituţii, funcţionarii au prea multă autonomie.
Cazul polonezei pe care l-a adus în discuţie Tomaso parcă, dovedeşte asta. Instanţa norvegiană a dispus decăderea din drepturi a mamei. Cea poloneză a dispus invers.

Problema ta este ca nu intelegi ca intre tari termenele de "maltratare", "neglijenta" pot fi definiti diferit;  Cu ce te incalzeste ca la noi poti sa iti bati copilul? Daca tu crezi ca e normal, stai aici, in niciiun caz nu te duci acolo unde legislatia e "deformata";

 Daco_Get, on 11 ianuarie 2016 - 11:12, said:

Problema e ca si alte tari au criticat nu doar Romania :
------------------------
Cehia trăieşte o dramă asemănătoare: în 2011, copiii familiei Michalak au fost luaţi de statul norvegian şi daţi spre adopţie, deşi nu existau dovezi ale vreunui abuz. Întreaga opinie publică din Cehia s-a solidarizat cu această familie. Preşedintele Cehiei, Milos Zeman, a reacţionat: i-a scris regelui Norvegiei, a calificat drept nazistă atitudinea acestui stat şi a refuzat să-l mai primească pe ambasadorul norvegian la recepţia din 2015, de Ziua Naţională a Cehiei.

Cum s-a finalizat acest caz, ai idee? Chiar sunt curios;

Edited by Claudiu_J, 11 January 2016 - 11:16.


#1323
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,666
  • Înscris: 15.12.2009

 Daco_Get, on 11 ianuarie 2016 - 11:12, said:

Problema e ca si alte tari au criticat nu doar Romania :
"Doamna profesoara, dar nu numai eu am intrat cu bocancii cu noroi in clasa, uitati, si Ionescu a facut asa" ...
Pierzi esentialul ... nu conteaza cine mai face sau ce face, conteaza ca noi facem ceea ce nu ne place sa ne faca altora noua.

Edited by ro_explorer, 11 January 2016 - 11:16.


#1324
Fumatorul

Fumatorul

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,945
  • Înscris: 18.01.2009

 ro_explorer, on 11 ianuarie 2016 - 11:08, said:


Totusi, acum, cand unii romani se revolta pentru niste proceduri ale unui stat suveran si independent, care nici macar nu este parte a UE, multora li se pare ceva absolut normal si firesc ca sa intram in treburile interne ale Norvegiei si sa le spunem noi cum sa isi faca treaba .... curat murdar coane, curat murdar.

Vi se pare firesc asta?

Da, ni se pare, de ce n-ar fi firesc? La fel de firesc este să condamni Iranul fiindcă spânzură oamenii de macarale pentru preferinţe sexuale. Sau Arabia Saudită fiindcă aplică pedepse corporale severe pentru infracţiuni minore.

#1325
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,631
  • Înscris: 30.01.2008

 Claudiu_J, on 11 ianuarie 2016 - 11:15, said:



Cum s-a finalizat acest caz, ai idee? Chiar sunt curios;
Nu s-a finalizat ,din ce inteleg, nici pina in ziua de azi.
-
Zeman said he had also asked the ambassador to currently inform Prague about the development of the Michalaks case. However, if he heard the ambassador say once again that the information is confidential, he cannot rule out using the Lebensborn parallel in an official conversation as well, Zeman said.
http://praguemonitor...nazi-lebensborn

#1326
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,666
  • Înscris: 15.12.2009

 Fumatorul, on 11 ianuarie 2016 - 11:16, said:

Da, ni se pare, de ce n-ar fi firesc?
Ok, multumesc, mi-ai raspuns la intrebare. Asta am vrut sa stiu.

#1327
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004

 Fumatorul, on 11 ianuarie 2016 - 11:03, said:

Cum este ştiu fiindcă am învăţat să citesc, iar legea e publicată.
Probleme există datorită indolenţei sau incompetenţei funcţionarilor,  e adevărat, ai dreptate, dar nu datorită legii,
Pai sa o vedem aplicata si mai discutam. Posted Image

 Fumatorul, on 11 ianuarie 2016 - 11:03, said:

care e apreciată chiar şi de cei de la ONG-urile specializate în protecţia copiilor.
Fiecare ONG cu interesul lui - pentru asta ia(u) bani.

 Fumatorul, on 11 ianuarie 2016 - 11:03, said:

Legea norvegiană, în schimb, este scrisă prost. Şi aplicată, din câte vedem, la fel de prost, uneori.
Admitem ca este cea mai idioata de pe planeta. Ce naiba cauta romanu' acolo unde legea e tampita, desi stie ca trebuie respectata? Motive sa se planga? Sau, de fapt, problema apare datorita faptului ca lui nu prea ii place sa respecte legea - asta in cazul fericit in care se intereseaza de ea?

Adica, na, nu stiu... ce cauta o familie de romani mega-educati, super/supra civilizati printre salbaticii aia?

Edited by dexterash, 11 January 2016 - 11:36.


#1328
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,631
  • Înscris: 30.01.2008

 ro_explorer, on 11 ianuarie 2016 - 11:16, said:

.
Pierzi esentialul ... nu conteaza cine mai face sau ce face, conteaza ca noi facem ceea ce nu ne place sa ne faca altora noua.

Man,pe noi ne-a criticat si ne critica toata lumea.Unii au dreptate,altii au interese. Problema nu e ca te critica sau critici ci daca ai sau nu dreptate sa critici.
Ceea ce se face si acum. Exista informatii rezonabile in care sa se arate ca s-a abuzat de catre serviciul respectiv ?

#1329
Fumatorul

Fumatorul

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,945
  • Înscris: 18.01.2009

 Claudiu_J, on 11 ianuarie 2016 - 11:15, said:

Problema ta este ca nu intelegi ca intre tari termenele de "maltratare", "neglijenta" pot fi definiti diferit;  Cu ce te incalzeste ca la noi poti sa iti bati copilul? Daca tu crezi ca e normal, stai aici, in niciiun caz nu te duci acolo unde legislatia e "deformata";

Nu înţeleg de ce deplasezi discuţia spre faptul că la noi îţi poţi bate copilul.  Nici la noi nu îţi poţi bate copilul, legea nu permite asta.

#1330
Claudiu_J

Claudiu_J

    Too old for this shit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,207
  • Înscris: 13.05.2008

 Daco_Get, on 11 ianuarie 2016 - 11:18, said:

Nu s-a finalizat ,din ce inteleg, nici pina in ziua de azi.
-
Zeman said he had also asked the ambassador to currently inform Prague about the development of the Michalaks case. However, if he heard the ambassador say once again that the information is confidential, he cannot rule out using the Lebensborn parallel in an official conversation as well, Zeman said.
http://praguemonitor...nazi-lebensborn

Deci din 2011 nu s-a rezolvat inca;  Ce sa zic altceva decat ca probabil aia au luat copiii extrem de motivat; Banuiesc ca nimeni nu poate tine copiii sechestrati 5 ani fara o decizie definitiva;

#1331
she_wolf

she_wolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,601
  • Înscris: 10.12.2014

 MembruAnonim, on 11 ianuarie 2016 - 09:15, said:

Pur si simplu nu faceam decat sa ma intreb daca farmacista, casiera de la market sau un simplu vecin care nu pricepe de ce fii miu urla cand il vede in unifirma de doctor cand pleaca de acasa spre munca ( ca am inteles ca acolo asa se face, spionezi si suni ) ar alerta branevernetul, CAM CE S AR FI INTAMPLAT? Mi ar fi luat copilul fara niciun fel de ancheta!!!! Binele copilului MEU eu il stiu, pt ca eu sunt mama lui si nu s vreo mama alienata mintal. Punct! Au legi de cacat, puse in apilcare ca un cacat, interpretari de cacat!!

Asa, ziceai de aia mica, ce prostii a indrugat cu ma sa. Pai pe fii miu daca il intrebi daca il hranesc o sa spuna ca nu pt ca nu m a vz niciodata gatind. Acum, tu, asistent social, te apuci sa crezi asa ceva? CA NU IL HRANESC?


Ce faci? Ai vazut ca nu ti-a reusit ieri sa ma ucizi, mai incerci si azi, nu? :lol:

Yseultuta, mai fetita, mai femeie, cum poti tu sa faci asemenea asocieri aiurea? :ewwpu:
Cum sa compari sesizarea pe care a facut=o directoarea scolii unde copiii aia mergeau zilnic!!!!!! si care vorbea des cu copiii aia!!!!, cu ceva sesizare facuta de o farmacista, care ti-a vazut copilul 5 minute, cat ai stat intr-o farmacie? :huh:

Cat despre faptul ca nu gatesti, stai linsitita, nu e motiv sa ti se ia copiii, bagi un slogan feminist la protectia copilului si te poarta aia ca pe moaste, din centru in centru, ca sa tii conferinte despre cum femeia nu e obligata sa stie sa faca sarmale =))

Eu ti-as lua copilul pentru cat de panicoasa esti, asta da motiv (am glumit!!!!! :P)

#1332
Claudiu_J

Claudiu_J

    Too old for this shit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,207
  • Înscris: 13.05.2008

 Fumatorul, on 11 ianuarie 2016 - 11:22, said:


Nu înţeleg de ce deplasezi discuţia spre faptul că la noi îţi poţi bate copilul.  Nici la noi nu îţi poţi bate copilul, legea nu permite asta.

NU o permite, o tolereaza din lipsa de fonduri; DAr sa vezi surpriza, norvegienii nu au lipsa asta de fonduri;

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate