Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Subiect dedicat amatorilor de picanterii
Last Updated: Jan 20 2016 23:55, Started by
benis
, Nov 28 2015 17:17
·
0
#1
Posted 28 November 2015 - 17:17
Eu sunt un mare amator de picanterii. Și în domeniul culinar, dar și în viață în general. Femeile știu mai bine la ce mă refer și nu cred că am să reușesc să găsesc una fidelă.
Dar hai să trecem la partea alimentară, unde, alimentat de materie primă de calitate, cum ar fi renumiții tabascos sau halapino dar chiar și unii mai nerenumiți, se pot produce adevărate "bombe" culinare. Tabasco vine în mai multe categorii, eu conosc 3, cel clasic, universalul, bun la orice mâncare, inclusiv sandwich, cel verde, pentru supe/ciorbe, fiins mai slab și mai aromat, iar cel afumat, ideal pentru un grătar tunat pănă la refuz. Pentru cei mai zgârciți, există o variantă mai accesibilă, un produs fuchs, ușor acrișor, asemănător unui borș. Acesta poate "tuna" în schimb orice ciorbă, lucru care nu poate fi decât bun. Apoi.. Să nu uităm de prietenii noștrii de peste Tisa, aici îl avem pe puternicul Pișta (Erös Pista) sau pe puternica Anna, pentru cei ce vor să o ia ușurel (Erös Anna). E drept, au fost cumpărați de Unilever, pe care i-aș boicota din principiu, însă măcar ăștia au avut bunul simț să nu își bage picioarele în calitate. Sigur, există și specialități de casă, în Banat aici se face un ardei macerat care are un gust ce aduce a zacuscă. Am gustat din 2 surse diferite, chiar la o shawormerie am remarcat imediat gustul specific acestei specialități. Chiar și în Oltenia se face ceva, ei îi spun "ciușcă", conține ceva usturoi și are un gust aparte. Voi ce gustați în materie de picanterii? |
#3
Posted 28 November 2015 - 17:39
Un fel de Eros Pista home made și o paprică la fel, home made. În rest, prefer ardeii iuți proaspeți, când se găsesc.
Tabasco-ul nu-i pe placul meu... |
#4
Posted 28 November 2015 - 17:55
Jalapeno in orice mod: murat, gem, umplut cu cedar, proaspat, uscat, afumat.
|
#5
Posted 28 November 2015 - 17:56
Unilever ăla nu face și detergenți?
Eros Pista e bun dar cam sărat. Am găsit un produs românesc, Capricii și delicii, pastă de ardei iute, care este acceptabil. Tabasco nu-mi place. Mai cumpăr sosuri vitnameze și chinezești, se găsesc unele într-un supermarket din Dragonul Roșu care te pun în cur. În rest ardei iute proaspăt. ardei iute uscat, rar murat dar doar în saramură îmi place. Pudră de chili (un fel de boia mai mare, care conține și semințe) pentru diverse mâncăruri, omlete, paste, gulaș. Am făcut cândva și pastă de ardei iute în casă. Am făcut, după rețeta cuiva, un sos super iute, mai iute decât orice am cumpărat din magazin veodată. [ http://s1emagst.akamaized.net/products/693/692703/images/res_c2d95610291d2e11b54f6c2ece530d23_350x350c_mm1l.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by neur0, 28 November 2015 - 17:58. |
#6
Posted 28 November 2015 - 18:16
Aia cu Eros Pista se numesc Univer, nu Unilever.
ON - tabasco verde, dulceata de ardei iute. |
#7
Posted 28 November 2015 - 18:43
Ar mai fi și sosul acela chinezesc cu susan.. Cum fras' îl găsesc sau îl produc?
balauru69, on 28 noiembrie 2015 - 18:16, said:
Aia cu Eros Pista se numesc Univer, nu Unilever. neur0, on 28 noiembrie 2015 - 17:56, said:
Am găsit un produs românesc, Capricii și delicii, pastă de ardei iute, care este acceptabil. [ http://s1emagst.akamaized.net/products/693/692703/images/res_c2d95610291d2e11b54f6c2ece530d23_350x350c_mm1l.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by benis, 28 November 2015 - 18:42. |
#8
Posted 28 November 2015 - 18:55
Il gasesti la Mega.
Daca ai drum prin BG, si-ti suporta si matu', gasesti in Metro sos Louisiana Gold. La noi n-am vazut. |
#9
Posted 28 November 2015 - 18:58
benis, on 28 noiembrie 2015 - 18:43, said: Ar mai fi și sosul acela chinezesc cu susan.. Cum fras' îl găsesc sau îl produc? benis, on 28 noiembrie 2015 - 18:43, said:
Unde îl găsesc? edit: Mi-am adus aminte că mai cumpăr și clasicul sos vietnamez iute Vifon. Și ar mai fi un sos iute la o sticlă înaltă și îngustă care apare sub diverse mărci/denumiri. Să vă povestesc cum se prepară cel mai iute sos care a existat vreodată în România? Edited by neur0, 28 November 2015 - 19:02. |
#10
Posted 28 November 2015 - 19:12
|
#11
Posted 28 November 2015 - 20:24
Foarte simplu.
Se cumpără 1 kg de ardei din aceia foarte iuți, de exemplu cei verde închis cu striații. Se cumpără o sticlă de ulei de floarea soarelui. Ardeii se toacă rondele mărunte - bine ar fi să purtați mănuși că altfel o să vă usture pielea. Se pune uleiul într-o cratiță, ardeii deasupra cu tot cu semințe. Se pune cratița pe aragaz cu focul foarte mic și se lasă să fiarbă în ulei minim 30 -40 de minute. Să fiarbă înseamnă că nu trebuie să se prăjească ci să clocotească încet de tot. După ce se răcește, se strecoară printr-o sită și se pune în sticle. Câteva picături din chestia asta iuțesc orice mâncare. |
#12
Posted 28 November 2015 - 20:34
Ați uitat de Wasabi.
Gusturi exotice, nu neapărat picante, ghimbir murat, ceva mentă verde pe lîngă felul principal, mîncarea gătită la Wok. Să nu uităm de caracatiță, sepie, creveți, chips de creveți (de la mama lor), samoussa cu curry, etc. Nu neapărat picante, dar suficient de tari. Revenind la subiect, Tabasco roşu, iar ardei iuți cu adevarat iuți, de Guyana, de Cayenne şi o grămadă de alte soiuri. |
#14
Posted 28 November 2015 - 21:29
In materie de curry: jalfrezi si madras mi se par cele mai iuti. Phall (paal, faal) parca e cel mai iute curry, dar nu am gasit (si nici nu as incerca).
|
#15
Posted 28 November 2015 - 22:01
Nu prea îmi place curry, mi se par cam împuțite condimentele indiene.
|
|
#17
Posted 29 November 2015 - 01:02
incercati chimay pentru iute moderat-tare
[ http://www.almalibrebooks.com/chimay.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] si daca chiar vreti iute iute, dar foarte gustos, incercati paste din habanero, nu sosuri. |
#18
Posted 29 November 2015 - 01:05
Uite că nu m-a dus capul să fotografiez condimentele arabesti. Cum semănau cu zacusca noastră, mi-am uns o felie de pâine, a fost una din puținele situații din viața mea când am plâns.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users