Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Aparat aer condionat - unitatea externa

- - - - -
  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#1
Razvan03Andrei

Razvan03Andrei

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 697
  • Înscris: 20.09.2011
Am dat comanda de aparat de aer conditionat pe la sfarsitul lunii iulie si am comandat si instalare (de la depanero). Pe 3 August au venit baietii sa mi-l instaleze. Baietii s-au uitat la toate posibilitatile (unde il putem plasa si sa fie si practic, sa dea in toate incaperile) si erau doar 2 posibilitati. Una pe hol dar erau necesari peste 7m de cablu si una in bucatarie si erau necesari doar 3.5m de cablu si il puneam fix sub geam. Ne-au zis ca totusi cea mai buna solutie este sa-l punem in bucatarie ca asa putea sa dea in toata casa si erau necesari doar 3-4 m de cablu (dupa cum au masurat ei). Prin urmare ne costa mai putin si ne-au spus ca cu cat este mai scurt traseul (adica cu cat mai putin cablu folosesc) este mult mai bine pentru aparat pentru ca il putem folosi la randamentul lui. Pana la urma l-au instalat baietii si l-am lasat o noapte pornit sa vedem cum e (oricum dimineata plecam in vacanta o saptamana). Dupa ce ne-am intors din vacanta ne trezim la usa cu vecinul din celalalt bloc (ne-am mutat recent oricum) care spune ca ne da in judecata ca lui i-a intrat numai caldura de la unitatea externa, ca noi nu am instalat aparatul de aer conditionat cu firma autorizata (ca s-a interesat el in oras, oricum baietii de la depanero au venit din Craiova..) si ca el nu a putut sa stea de caldura ca ii intra lui totul pe geam. Faza amuzanta e ca noi am oprit aparatul de aer conditionat si oricum era totul scos din priza. I-am pus ca noi am fost plecati si nu avea de unde..dar tipu' asta sta cu geamul deschis non-stop si in perioada aia erau coduri portocalii de canicula (40 grade la umbra la noi in oras). I-am si spus ca nu cred ca are cum sa-i intre lui ATATA caldura pe geam dar el nu si nu. Ca a citit el pe internet ca toata caldura de la noi din casa i-o baga lui si nu mai stiu ce, ca noi am luat un cacat. I-am explicat ca acea unitate externa NU ii sufla aerul de la noi din apartament la el in apartament si ca e doar o impresie de-a lui. I-am explicat de altfel ca daca il mutam de acolo trebuie iar sa vina baietii, sa faca alt traseu (si cu cablu nou) si costurile ajung destul de ridicate. Acuma nici nu stiu ce sa zic..cam ce ar trebui sa fac? De mutat putin mai jos sau mai in stanga nu stiu daca ar fi vreo solutie sa-l multumesc pe om..pana la urma am dat niste bani..acuma nu-l tin pe perete oprit mereu ca el nu isi tine geamul inchis deloc (si serios, chiar nu-mi dau seama daca lui chiar ii intra caldura..).

Cam ce ar trebui sa fac in aceasta situatie? Cei de la depanero nu cred ca s-au gandit la asta..adica nici noi nu ne-am gandit ca s-ar putea intampla una ca asta. De aceea am si preferat sa-l punem acolo (ca asa daca stiam de la bun inceput ca s-ar fi creeat o astfel de situatie am fi preferat sa gasim o alta solutie).

Am sa pun si cateva poze sa fie mai clara situatia.

http://imgur.com/a/j8gul#0

#2
Super Chief

Super Chief

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,491
  • Înscris: 21.08.2007
Cam are dreptate omu'.

Da drumu la ac si verifica la ce distanta bate ventilatia. Leaga o bucata de carpa/plastic la varful unui bat lung si tine-l la distanta cam in bataia ventilatorului si o sa vezi ce si cum.

Oricum degaja ceva caldura ca doar asa iti face rece in casa. Practic caldura ce o scoate de la tine din casa plus cea produsa de motor o sufla ventilatorul ala vreo 2 metri fata de unitatea exterioara.

La lungimea traseului nu conteaza cablul ci conductele de cupru. Legat de eficienta si altele, aia sunt ca fost tarabagii. In cel mai fericit caz din astia electrozugravi recalificati pa 100 euro certificatul.

Edited by Super Chief, 01 September 2015 - 16:44.


#3
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013
Unitatea interioara transfera caldura de la aerul interior la freon.
Unitatea exterioara transfera caldura de la freon la aerul exterior.
Deci aerul care iese din unitatea exterioara este incalzit tocmai cu caldura extrasa din interior + caldura rezultata din energia electrica consumata de catre compresor.

Unitatea exterioara trage aer prin spate, ii transfera caldura ce trebuie eliminata si il sufla incalzit prin fata, dupa cum arata si sagetile de pe capacul unitatii exterioare.

#4
Razvan03Andrei

Razvan03Andrei

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 697
  • Înscris: 20.09.2011
http://www.emag.ro/a...e/pd/D30XCMBBM/

Asta e aparatul, daca ajuta cu ceva.

Care ar fi cea mai buna solutie? Pana la urma, daca are dreptate sau nu tot trebuie facut ceva. Am sunat la service si mi-au spus ca as putea instala un paravan dar nu-mi prea place ideea. Ar putea rezolva oarecum problema (redirectionand aerul care-l sufla) dar nu e prea safe si implica alte chestii. Daca as putea vedea fix cum bate aerul de la el poate isi pune omul ceva langa geam sa nu fie vreo problema? Daca fac eu un paravan acolo unde e pus sigur cand o sa fie o vijelie oricat de bine prins e tot se intampla ceva.

Edited by Razvan03Andrei, 01 September 2015 - 16:46.


#5
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,128
  • Înscris: 10.07.2013

 Razvan03Andrei, on 01 septembrie 2015 - 16:45, said:

http://www.emag.ro/a...e/pd/D30XCMBBM/

Asta e aparatul, daca ajuta cu ceva.

Mai bun era acesta de la Daikin: http://www.emag.ro/a...M/?tree_ref=312
Da, intradevar are dreptate vecinul din dreapta, unitatea exterioara ventileaza aerul cald la 3~4 metri de ea!
Daca se poate muta UE mai in stanga ferestrei cu 30 cm...
Sau se poate orienta din suruburile de prindere pe console sa bata aerul ventilat in stanga.....
Paravanul din tabla/policarbonat sau directionarea fluxului de aer ventilat spre stanga cu 10~15 grade!

Edited by xmanyacs77, 01 September 2015 - 17:09.


#6
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006
Un deflector spre verticală, poate rezolva ieftin situația.

Asta dacă-i vecinul OK.
Nu prea-mi pare a fi, dacă-i băga aer fierbinte-n casă chiar și cu instalația oprită...

#7
c14h3r

c14h3r

    Membru nesanatos..

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,822
  • Înscris: 12.12.2007
bai nene... cum drac ii baga vecinului aer cald in casa daca aerul nu-i pornit??!?! Si chiar daca e pornit..... Asta ca sa nu mai spun ca e "vecinul de la celalalt bloc"!!!! Cum plm ii ajunge lui aer cald la o distanta de minim 100m de la celalalt vecin constant? Chiar si la 50 m distanta de vecin, aerul expulzat de unitatea centrala va fi briza marii si nu aer cald.. Las-o-n pasti pa ma-sa de fizica ca oricat de beat ai fi tot tot rece de la natura ajunge la geam... Da-l in ma-sa, sa te dea in judecata si sa vina si cu experti... De fapt, ca sa nu-i ceara el, cere-i tu... II va plati el la sfarsitul tambalaului....Dinamica fluidelor, fizica in sine spune cu totul altceva... Vecinul tau e un cretin... Pentru aerul cald, roaga-l sa dea in judecata primaria ca-i vine din asfalt... Chiar si la 1m distanta de unitatea externa, aerul nu este cald.... Verificat la parter in dreptul unitatii externe la juma' de metru distanta de aceasta.... Ce drac bre? Chiar atat de limitati sunteti cate unii care dati sfaturi de genul asta?

Edited by c14h3r, 01 September 2015 - 17:44.


#8
Razvan03Andrei

Razvan03Andrei

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 697
  • Înscris: 20.09.2011

 scaiba, on 01 septembrie 2015 - 17:17, said:

Un deflector spre verticală, poate rezolva ieftin situația.

Asta dacă-i vecinul OK.
Nu prea-mi pare a fi, dacă-i băga aer fierbinte-n casă chiar și cu instalația oprită...

Din ce am inteles pe aici, de intrat aer in casa (cat timp este pornit)..ii intra. Dar sa fim seriosi si rezonabili. Eu daca folosesc aerul il tin pornit maxim o ora cat sa reglez temperatura din apartament, atat. Seara pur si simplu deschis un geam in camera si e foarte ok. In schimb, el sta cu geamul mereu deschis la el in camera si nu vrea sa inteleaga omeneste ca noi pur si simplu nu l-am mai deschis din cauza lui si i-am spus ca se rezolva lucrurile saptamana asta dar daca-l deschidem 5 minute sa facem putina racoare nu vrea sa-si inchida geamul absolut deloc. Acuma daca as fi in locul sa fiu sincer nu mi-ar place sa fiu conditionat de cineva cand sa-mi deschid sau inchid geamul de la dormitor dar fiind vecini si afara fiind 35 grade nu cred ca m-ar ajuta un geam deschis sa fie mai racoare in camera..

Eu pana sa instalez aerul am stat pe timpul zilei cu toate geamurile inchise, iar seara cu geamurile deschise.

#9
radudd

radudd

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,296
  • Înscris: 08.02.2007
Nu stiu daca varianta deflectorului este viabila, avand in vedere ca pe toata durata concediului vecinul a "resimtit" caldura emisa de un aparat nefunctional. Ar putea foarte bine sa spuna dupa montajul panoului deflector ca in continuare primeste gratuit incalzirea proprietatii.
Trebuie cautat in manualul aparatului care este lungimea maxima acceptata pentru traseul frigorific la care sistemul functioneaza in parametri, fara a avea pierderi de randament. Zicerea ca "cu cat traseul este mai lung, cu atat este ma slab randamentul" este reala atat timp cat aceasta lungime este depasita.
Mutarea unitatii exterioare la sufragerie (care imi imaginez ca este in stanga bucatariei cum se priveste in exterior), din pacate, pare a fi cea mai convenabila solutie prin care se evita conflicte ulterioare. Mutarea unitatii doar la cativa centimetri pe peretele bucatariei poate sa nu rezolve, sau sa rezolve partial problema si in plus s-ar putea sa nu fie accesibila racordarea in siguranta din punct de vedere al manoperei (om care lucreaza spanzurat in exterior) a traseelor frigorific si electric.
Observ la unitatea mea exterioara, care are in fata la cca. 1,5 metri ramurile unui copac, ca fluxul de aer este directionat cu o raza destul de lejera stanga/dreapta, prin urmare nu este doar un jet de aer perpendicular pe unitatea exterioara.

Edited by radudd, 01 September 2015 - 17:49.


#10
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006
Problema ta nu-i atât instalația de climă cât vecinul.

Estimez un 150E pentru demontarea/montarea cu trasee mai lungi a instalației.
Cu materiale și manoperă.
Poate găsești o modalitate de a-i da vecinului parte din acești bani, să-şi pună şi el una.

Dacă nu o fi unul dintre cei care se "îmbolnăvesc" de la aer rece...

#11
Super Chief

Super Chief

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,491
  • Înscris: 21.08.2007

 c14h3r, on 01 septembrie 2015 - 17:38, said:

bai nene... cum drac ii baga vecinului aer cald in casa daca aerul nu-i pornit??!?! Si chiar daca e pornit..... Asta ca sa nu mai spun ca e "vecinul de la celalalt bloc"!!!! Cum plm ii ajunge lui aer cald la o distanta de minim 100m de la celalalt vecin constant? Chiar si la 50 m distanta de vecin, aerul expulzat de unitatea centrala va fi briza marii si nu aer cald.. Las-o-n pasti pa ma-sa de fizica ca oricat de beat ai fi tot tot rece de la natura ajunge la geam... Da-l in ma-sa, sa te dea in judecata si sa vina si cu experti... De fapt, ca sa nu-i ceara el, cere-i tu... II va plati el la sfarsitul tambalaului....Dinamica fluidelor, fizica in sine spune cu totul altceva... Vecinul tau e un cretin... Pentru aerul cald, roaga-l sa dea in judecata primaria ca-i vine din asfalt... Chiar si la 1m distanta de unitatea externa, aerul nu este cald.... Verificat la parter in dreptul unitatii externe la juma' de metru distanta de aceasta.... Ce drac bre? Chiar atat de limitati sunteti cate unii care dati sfaturi de genul asta?

Daca te uiti in pozele din primul post o sa vezi ca geamul vecinului ii apx 3 metri de unitatea exterioara.

Faza cu intratul aerului cald pe perioada cat a fost oprit ii doar o exagerare tipic romaneasca. Basme, chestii, na Creanga & co. is romani din cate stim.

#12
bietu

bietu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,545
  • Înscris: 17.03.2008
Am citit incepultul si m-am oprit! Cea mai mare prostie sa vrei racoare in toata casa de la un singur aer conditionat!Posted Image

#13
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,128
  • Înscris: 10.07.2013
Deci sunt doua solutii:
1. Isi monteaza si vecinul AC Posted Image
2. Sau trebuie reglata pozitia unitatii exterioare sa bata aerul cald mai in stanga cu 10~15 grade.........

Edited by xmanyacs77, 01 September 2015 - 18:16.


#14
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006
@bietu:
Colegul locuiește la bloc.
Are probleme cu un vecin, consideri că nu ar fi avut și cu celălalt ?

Că poți dirija mai apoi aerul rece cu câteva ventilatoare strategic amplasate în apartament, este clar, nu ?

Edited by scaiba, 01 September 2015 - 18:18.


#15
bietu

bietu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,545
  • Înscris: 17.03.2008

 scaiba, on 01 septembrie 2015 - 18:17, said:

@bietu:
Colegul locuiește la bloc.
Are probleme cu un vecin, consideri că nu ar fi avut și cu celălalt ?

Că poți dirija mai apoi aerul rece cu câteva ventilatoare strategic amplasate în apartament, este clar, nu ?

Din ce vad in poze eu zic ca daca il punea la sufragerie sau dormitor nu mai avea probleme cu nimeni!
Ai si tu o logica...daca mi-am luat aer conditionat mai folosesc si ventilatoare?

Edited by bietu, 01 September 2015 - 18:23.


#16
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006

 bietu, on 01 septembrie 2015 - 18:21, said:

...daca il punea la sufragerie sau dormitor nu mai avea probleme cu nimeni!...
Insha'Allah.
Opinia mea-i alta, greu să afli o cale de mijloc este.

 bietu, on 01 septembrie 2015 - 18:21, said:

...Ai si tu o logica...daca mi-am luat aer conditionat mai folosesc si ventilatoare?
Dacă-i musai, da.
Și o fost aproape OK în vreo 70m2.

Am trecut și prin asta, am trăit între betoane Posted Image

#17
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Intoarce aerul spre tine, adica amplaseaza UE pe peretele lui exterior. Astfel nu trebuie sa modifici nici tevile.

#18
Razvan03Andrei

Razvan03Andrei

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 697
  • Înscris: 20.09.2011

 bietu, on 01 septembrie 2015 - 18:11, said:

Am citit incepultul si m-am oprit! Cea mai mare prostie sa vrei racoare in toata casa de la un singur aer conditionat!Posted Image

Imagineaza-ti ca apartamentul are aproximativ 70mp cu tot cu balcon..deci este un apartament micut. Cat l-am utilizat (si nu l-am pus la turatie maxima, deci maxim 2 ventilatoare si cam 20-22 grade in medie pentru maxim o ora) a racit tot apartamentul! Oricum idee principala e sa fie racoare in dormitoare, deci pot sa inchid linistit camera la living si e mai ok asa.

 bietu, on 01 septembrie 2015 - 18:21, said:

Din ce vad in poze eu zic ca daca il punea la sufragerie sau dormitor nu mai avea probleme cu nimeni!
Ai si tu o logica...daca mi-am luat aer conditionat mai folosesc si ventilatoare?

Da, daca il puneam in living era ok din acest punct de vedere (nu mai aveam treaba cu nimeni) insa mi-au spus ca nu o sa se raceasca decat in living in principal (acum nu-s sigur, daca stau si ma gandesc are o putere destul de mare si ma gandesc ca reusea..) insa tot la 6-7 m au masurat baietii ca lua. Treaba sta cam asa ca tot o dau cu acest traseu si cu acesti metri de cablu. Daca te uiti pe eMAG pe site la serviciul de instalare sau pe net..sau daca intrebi prin oras cam acelasi e pretul. Nu cred ca gasesti la o firma autorizata sub 70-80 lei m suplimentar de traseu. La eMAG specifica clar Traseu frigorific suplimentar – 90 LEI / m . Ei vin cu 3 metri de traseu si mi-au spus ca asta e kit-ul pe care-l au ei de vin sa-l instaleze. Este kit-ul standard si cel mai potrivit pentru majoritatea aparatelor de aer conditionat. Cineva mi-a zis mai sus sa ma uit exact care ar fi fost traseul maxim "admis" (adica cel mai potrivit cat sa fie aerul la randamentul lui maxim, sa nu-i scada din randament). Baietii mi-au spus ca 3m e standardul la toate, cu fiecare m in plus ii scade din randament. Asta a fost primul factor, nu stiam exact cu cat ii scade din randament si iti dai seama ca nu doream acest lucru din moment ce am dat niste bani pe el. In al doilea rand e si pretul..costa destul "manopera" + alte lucruri contra cost ce ti le fac ei. Imagineaza-ti numai ca inca 3-4 m de de traseu venea inca 270-360 lei.

Edited by Razvan03Andrei, 01 September 2015 - 18:45.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate