Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Peste marinat
#1
Posted 12 August 2008 - 15:45
Doresc sa prepar (daca asta inseamna ) peste marinat exact ca acela care se gaseste in comert .
Detin o anumita cantitate de peste fara sare, otet, ceapa,morcovi , etc... Detin de asemenea unul sau mai multe borcane cu capac cu filet . Vreau sa stiu care e metoda cea mai indicata pentru a ajunge la scopul propus . Am folosit functia de cautare si aici si pe internet si nu m-am edificat complet . Astept sfaturi de la cineva care a facut asa ceva sau a primit reteta de la bunica . Edited by cspot, 12 August 2008 - 15:46. |
#2
Posted 12 August 2008 - 16:27
Cateva retete de peste marinat de pe net :
http://www.pescarula..._conservata.htm http://www.culinar.r...ste-marinat.htm http://www.delly.ro/...te-marinat.html Reteta de la mama, desi nu stiu daca te ajuta prea mult, pentru ca nu e de pastrat peste iarna, ci doar in frigider cateva saptamani. Pestele intreg (e verificata cu hering sau macrou, nu stiu daca merg si alte specii) se eviscereaza, se indeparteaza capul si apoi se taie felii de aproximativ 2 cm grosime (cu tot cu oase). Bucatile de peste se fierb cateva ore la foc mic, cu capac, intr-un amestec de apa cu otet (la 1 kg de peste, 500 ml de otet si 4l de apa) in care se adauga boabe de piper, boabe de mustar, foi de dafin, o lingura de sare, 100 ml linguri de ulei si cateva linguri de zahar( dupa gust). Dupa ce se raceste, se pot adauga morcovi taiati rondele si felii de ceapa. |
#3
Posted 12 August 2008 - 16:50
Multumesc de raspunsuri , dar dupa cum lesne vezi in link-urile alea , se cere ca pestele sa fie prajit mai intai , ceea ce eu nu doresc .
Vreau sa fie exact ca macroul marinat de la magazin , dar sa nu fie plin de conservanti si sa nu mi-l dea vanzatoarea dintr-o cutie deja desfacuta in care s-a format intre timp un fel de mucus . Recent am observat ca au aparut si solutii la doze de 100-500 de grame dar dupa retete stupide . Am gustat cu sos si cu zahar ...bleah . Vreau sa-i fac la mine acasa , fara aditivi si conservanti , in borcane mici pe care se le consum imediat dupa ce le deschid . Reteta de la mamica e numai buna . O sa ma bazez pe ea , numai ca trebuie sa fierb borcanele cu totul . P.S. Totusi pestele marinat care se gaseste in comert NU pare a fi fiert deloc . Dupa cateva ore de fierbere pestele se cam face praf si pulbere . Si , nu pricep cum il fierb in galetushele alea de plastic . Edited by cspot, 12 August 2008 - 17:02. |
#4
Posted 12 August 2008 - 17:16
cspot, on Aug 12 2008, 17:50, said: Reteta de la mamica e numai buna . O sa ma bazez pe ea , numai ca trebuie sa fierb borcanele cu totul . P.S. Totusi pestele marinat care se gaseste in comert NU pare a fi fiert deloc . Dupa cateva ore de fierbere pestele se cam face praf si pulbere . Si , nu pricep cum il fierb in galetushele alea de plastic . Nu cred ca e o idee buna sa fierbi in borcan, mai degraba pui dupa fierbere compozitia in borcane si le sterilizezi. Iti dai seama ca alea din galetuse nu sunt fierte acolo - rezista in galetuse datorita chimicalelor adaugate. LE - am mai gasit niste variante : Macrou marinat 1 1-2 kg macrou, il curatati de mate, taiati capetele, apoi il portionati in bucati cam de 2 degete (cca 2 cm), 1 kg de ceapa taiata solzi. Intr-o oala mai inalta asezati un rând de ceapa, un rând de peste, pâna se termina. Separat firbeti 1 l otet si 1 l apa cu foi de dafin, sare (dupa gust) si piper boabe; dupa ce a dat in clocot, lasati putin sa se racoreasca, apoi turnati peste peste. Acoperiti si lasati vreo 2 zile. Macrou marinat 2 3-4 buc. macrou, curatat si taiat bucati, 1-2 morcovi taiati rondele, ceapa pestisori sau rondele, se aseaza intr-un vas. Se fierbe 1 l de apa cu o cana otet din vin, piper boabe, foi de dafin, boabe de mustar, sare. Compozitia se toarna peste macrou si se lasa o zi la macerat. Peste marinat Ingrediente: 2kg peste (de preferat macrou sau hering sau peste autohton mic intre 15-20 cm lungime),250ml ulei,200ml otet din vin,600ml apa,4-5 foi dafin piper boabe,sare. Preparare:Se curata pestele se spala apoi se portioneaza in bucati de 4-5 cm.Se aseaza pestele intr-o cratita apoi se pun :uleiul,otetul apa ,boabele de piper,sare,si foile de dafin. Se pune pe foc mic cu un capac etans timp de 4 ore. Important : in acest interval nu se va ridica deloc capacul.Se lasa sa se raceasca in cratita in care a fost preparat .Dupa racire se scot bucatile de peste se aseaza pe un platou se orneaza cu felii de lamaie si se pot servi .Pestele astfel preparat se poate pastra in borcane,la rece,in care se va turna zeama de la fiert dupa ce a fost strecurata. Edited by Moaca, 12 August 2008 - 17:36. |
#5
Posted 28 August 2008 - 11:02
Am incercat si a iesit un mare dezastru .
Am pus pestele crud intr-un borcan si am fiert amestec de otet 1 parte otet , 3 apa . Am turnat amestecul fierbinte in borcan . Dupa 48 de ore pestele s-a transformat intr-un fel de mucilagiu dezgustator . Nu s-a stricat , dar nici nu era bun de mancat . |
#6
Posted 28 August 2008 - 14:45
cspot, on Aug 28 2008, 09:02, said:
http://www.homefamil...arinate_safely/ http://www.bigoven.c...Oil-recipe.html oare e bine sa pui ceva fierbinte? daca nu, incearca pe site-ul videojug, e cu tare multe chestii interesante. poate gasesti ce vrei tu. dar spune-ne si noua daca vei avea rezultate. Edited by Jonica76, 28 August 2008 - 14:48. |
#7
Posted 28 August 2008 - 14:47
avem de asteptat pana se marineaza pestele
le: mai bine il afumi e mai gustos Edited by Cutzu, 28 August 2008 - 14:53. |
#8
Posted 29 August 2008 - 13:12
Am eu o reteta, am facut-o de cateva ori si a fost ok, este fara fierbere, se face un amestec de apa cu otet care se toarna peste peste; o voi cauta, daca mai sunteti interesati, chiar vreau sa mai fac asa ceva zilele astea.
|
#9
Posted 13 June 2010 - 16:14
O tava de teflon inalta de 5 cm. Presari foi de dafin si boabe de piper negru. Pestele - Macrou - il tai rondele de lana in 3 cm si il pui peste covodul de dafin si boabe de piper. Pui ulei, otet si apa (dupa gust) si bagi tava la cuptor la foc mic 3-4 ore. Din cand in cand trebuie sa completezi cu apa pentru ca e obligatoriu ca nivelul lichidului sa acopere pestele. Se poate manca dupa ce se raceste pentru ca deja are oasele moi insa ar fi ideal sa-l pui in borcan in ulei pentru ca se face mai bun la gust pe zi ce trece.
|
#10
Posted 13 June 2010 - 17:00
Skärgardssill
600 g hering filetat marinada: 5 decilitri apa 1 lingura sare 0,75 decilitri otet sosul: 1 galbenus 1 lingurita otet 2 decilitri ulei 1 lingurita mustar 1 lingurita sare ceva piper 4 picaturi sos Worcester marar taiat fin 1 lingurita rozmarin taiat fin patrunjel taiat fin 1 catel de usturoi taiat fin 1 decilitru smantana Pestele se marineaza cam o zi, sosul se prepara cu blenderul (Iese un fel de maioneza). Se toarna peste pestele marinat si se mai tine doua zile la frigider. Edited by alalaltu, 14 June 2010 - 00:38. |
|
#11
Posted 13 December 2011 - 16:53
In orice caz, pentru cei carora le place pestele marinat, evitati firma SABIKO
Am luat un borcan cu peste frumos aranjat si la un pret bun. Inauntru - felii de juma de cm lipite de sticla borcanului si in mijloc saramura si ceva felii de ceapa !!! Cam 10% din cat te asteprtai sa fie in asa borcan ! |
#12
Posted 13 December 2011 - 19:01
Simplu si nu da gres :
- stavrid sau macrou eviscerat taiat la 3-4 cm ; - solutie : 1 lingura sare + 1 lingura zahar / 1 l solutie ; - pui otet dupa gust dar rece , pana sa fiarba altfel intra otetul la nas si nu mai siti exact gustul solutiei . Chestiile cu 1/3 otet , 2/3 apa nu sunt valabile pentru ca este foarte acru si oricum relativ : teoretic otetul are 9 ' dar nu poti sa stii chiar daca il gusti . - torni solutia clocotita in borcanele pline cu rondele de peste si inchizi cand e fierbinte . - in afara de peste se pot pune multe , fie pentru aspect , fie pentru aroma : foi dafin , usturoi , rondele de morcov , rondele de ceapa , boabe de piper , etc . Dupa doua zile se poate consuma . Pofta mare ! |
#13
Posted 10 October 2013 - 18:19
eu acum ce sa cred,cum sa fac?este bine oparit sau nu?cred ca e un subiect interesant si cu mult gust si nu sa scris nimic din 2011?haideti va rog,ceva sigur.ori o fi si reteta asta ca reteta prepararii coniacului din vin!?va multumesc
|
#14
Posted 06 November 2015 - 18:37
Cum se mananca pestele (heringul) marinat ? Se mai fierbe/prajeste ? Am incercat mainainte sa mananc crud ceva cumparat la galetusa de plastic si mi s-a parut cam tare si pielea ca si cauciucul.
Edited by Handicarpati, 06 November 2015 - 18:37. |
#15
Posted 06 November 2015 - 19:55
Handicarpati, on 06 noiembrie 2015 - 18:37, said:
Cum se mananca pestele (heringul) marinat ? Se mai fierbe/prajeste ? Am incercat mainainte sa mananc crud ceva cumparat la galetusa de plastic si mi s-a parut cam tare si pielea ca si cauciucul. De la ce firma? Pestele marinat trebuie sa fie mic --- hamsie sau alt peste marunt. Daca este macrou sau alt peste mare taiat rondele, nu se marineaza prea bine.. nici eu nu pot manca din cel vandut la galetusa. |
|
#16
Posted 06 November 2015 - 23:15
cspot, on 28 august 2008 - 11:02, said:
Am incercat si a iesit un mare dezastru . Am pus pestele crud intr-un borcan si am fiert amestec de otet 1 parte otet , 3 apa . Am turnat amestecul fierbinte in borcan . Dupa 48 de ore pestele s-a transformat intr-un fel de mucilagiu dezgustator . Nu s-a stricat , dar nici nu era bun de mancat . Edited by Freddy12, 06 November 2015 - 23:20. |
#17
Posted 07 November 2015 - 02:26
Handicarpati, on 06 noiembrie 2015 - 18:37, said:
Cum se mananca pestele (heringul) marinat ? Se mai fierbe/prajeste ? Se mananca ca atare! ... daca iti place! Handicarpati, on 06 noiembrie 2015 - 18:37, said:
Am incercat mainainte sa mananc crud ceva cumparat la galetusa de plastic si mi s-a parut cam tare si pielea ca si cauciucul. Heringul este asa cum l-ai descris! M0D3, on 06 noiembrie 2015 - 19:55, said:
De la ce firma? Nu conteaza asta! M0D3, on 06 noiembrie 2015 - 19:55, said:
Pestele marinat trebuie sa fie mic --- hamsie sau alt peste marunt. Gresit! ... se marineaza orice dimensiune! Freddy12, on 06 noiembrie 2015 - 23:15, said:
Peștele trebuie pus in sare si lăsat 24 de ore. Corect! Freddy12, on 06 noiembrie 2015 - 23:15, said:
Apoi se spala , se taie in bucati si mai departe asa cum ai procedat. Gresit! Eu fac asa: 3 etape: sare-otet-ulei. Prefer macroul (heringul iese cam tare/cauciucat). Tai rondele de 3-4 cm sau filetez ... min 24 h in sare (rondelele stau in sare grunjoasa, din abundenta, sa scot apa din fibra musculara) ... la final pestele se intareste ... apoi spal rondelele cu apa rece si le asez in vas (adaug ceapa rosie, masline kalamata si rondele de morcov) si pun otet nediluat peste ele pana le acopar ... dupa alte 24 h scurg otetul (care dizolva oasele) si aduag ulei de floarea-soarelui pana le acopar! ... consum dupa alte 24 h ... o "bunatate"! La macrou scot si pielea si insist sa scot si peritoneul (pielita neagra din abdomen: e amara!)! Numai bine! |
#18
Posted 16 November 2015 - 18:59
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users