Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Obiecte vechi și inutile car...

Mentenanta Acoperis

Cheder deteriorat , zgariat, cum ...

Laptop HP 15-AF001NQ, AMD E1-6015...
 Blat de bucatarie lungime 4,60 m

Termostat incalzire si racire

Configurare retea cu modem Vodafo...

Curtea Penala Internationala soli...
 Sunt obligate bancile sa opteze p...

Pensie anticipata partiala cu cer...

Subscriptii

Cat ar costa acest poster, se poa...
 Cum sa scapam de sobolani?

Alser Forest SA a dat teapa de 1,...

COD Eroare ABS ( Ford Mondeo MK5 )

Implanturi dentare clinici Consta...
 

Lentile de contact

- - - - -
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
Bowser

Bowser

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,147
  • Înscris: 07.12.2006
Salutari

Prietena mea ar vrea sa isi puna lentile de contact de culoare albastra, dar pentru asta m-a rugat sa postez pe forum cerand de la voi, fetele, informatii cu privire la etapele ce trebuiesc parcurse pana la achizitie, pretul si durata de folosinta. Orice alte detalii sunt binevenite. Va multumesc.

#2
Jaqueline

Jaqueline

    HyperActive Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,834
  • Înscris: 08.09.2005

 Bowser, on Feb 6 2007, 11:40, said:

Salutari

Prietena mea ar vrea sa isi puna lentile de contact de culoare albastra, dar pentru asta m-a rugat sa postez pe forum cerand de la voi, fetele, informatii cu privire la etapele ce trebuiesc parcurse pana la achizitie, pretul si durata de folosinta. Orice alte detalii sunt binevenite. Va multumesc.
Intai trebuie sa-si faca programare la oftalmolog.In urma unui control ii va da o reteta. Tot acolo o sa-i dea sa probeze niste tipuri de lentile (d'alea moi, ca parca alea sunt folosite in scop estetic). Cu reteta se duce frumos la magazin, isi alege culoarea (asta si in functie de culoarea naturala a ochilor) si in cateva zile ii da lentilele. Ele costa in jur de 400 RON, depinde de tip si de firma. Astea de 400 sunt purtabile o luna, dar nu mai mult de 8h/zi. Noaptea trebuie sa le puna intr-o solutie speciala de curatat. Exista si lentile de unica folosinta, dar astea nu stiu cat costa.

Nu stiu daca astea sunt etapele standard, dar la mine cel putin asa a fost.  :rolleyes:

#3
cristina_boboc

cristina_boboc

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 28.09.2006
O multime de site-uri lauda lentilele de contact, fara macar sa gasesc un rand despre dezavantajele lor.
Cum eu sunt purtatoare de lentile torice (nu in scop estetic) de mai bine de un an, nu am gasit in prea multe reviste o descriere amanuntita a dezavantajelor, doar ceva de genul unghii scurte si igiena.
Va dau un exemplu: inainte de a aplica lentilele pe ochi, mainile trebuie sa fie foarte curate, adica nu te duci la baie, te speli pe maini, si deschizi doua usi, aprinzi lumina prin camera, si apoi aplici lentilele. Nuu, asta nu mai e igiena si te alegi cu o infectie astfel incat cateva saptamani nu trebuie decat sa-ti ploua in ochi cu alte picaturi pentru insanatosire.
Vederea este un lucru foarte important si sunt sigura ca aveti ochii foarte frumosi si mai sanatosi fara ele.
Totusi, prima mea zi fara ochelari (dupa 15 ani de ochelari pe nas), dar cu lentile a fost nemaipomenita.
Inca un sfat: in zilele noastre mai sunt doctori oftalmologi care nu sunt la curent cu noutatile in domeniul lentilelor de contact, asa ca mergeti la cabinetele particulare, bine dotate, unde chiar daca veti plati mai mult o consultatie, medicul de acolo va alege cea mai buna solutie pentru problema voastra.

#4
lentilecontact

lentilecontact

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 16.08.2007
Buna,

Lucrurile sunt simple dar in acelasi timp si "complicate". Decizia este simpla - vreau sa port lentile de contact cosmetice(adica colorate)!
Partea complicata abia acum incepe:
1. Obligatoriu - control la un specialist .
De ce ?
Lentilele de contact sunt dispozitive medicale individuale si trebuie adaptate de un specialist.
Desi, in zilele noastre, aproape oricine poate purta lentile de contact, exista si anumite exceptii (varsta etc).
Medicul va efectua un consult preliminar pentru a determina daca poti purta lentile de contact si-ti va prescrie lentilele de contact adaptate nevoilor tale.

2. Ce "brand" sa-mi aleg? Ce culoare? Cum o sa-mi stea? ... :cursing:
Acum va trebui sa te decizi : vrei sa le testezi - mergi la o optica medicala
Vrei sa studiezi problema comod acasa - accesezi www.lentilecontact.ro

3. Am ales - acum trebuie sa le cumpar
Am timp  si nu conteaza banii - merg la optica...
Nu am timp, vreau preturi bune si livrare la domiciliu  - le comanda la www.lentilecontact.ro

4. Ura!! Am lentile de contact .
Problemele nu s-au terminat:
- grija la aplicarea lor - de respectat indicatiile primite sau pe care le gasesti gratuit la www.lentilecontact.ro
- grija la respectarea tuturor regulilor de igiena etc

.......

Deja cred ca vrei sa renunti... NU ESTE CAZUL !
MERITA EFORTUL!!!!!!

#5
SeNsaTioNs

SeNsaTioNs

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 16.10.2005
intrebare
daca am ochii negri, si vreau sa fie verde smarald, intens, am vreo sansa? din cate`am vazut pana acum, nu prea.

#6
nile

nile

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 999
  • Înscris: 03.10.2006

 SeNsaTioNs, on Aug 18 2007, 00:32, said:

intrebare
daca am ochii negri, si vreau sa fie verde smarald, intens, am vreo sansa? din cate`am vazut pana acum, nu prea.
Don't think so. Verdele smarald presupune "adancime" (poti sa o iei la propriu) sau bla-bla-uri de genul asta, si e cam imposibil daca tu la 1mm sub ele ai culoarea neagra.
Se cam combina culorile, si am vazut cu ochii mei ca un verde sau albastru peste caprui/negru te face sa arati ca un robotel. Cam ca Andreea Antonescu.

#7
penca

penca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 304
  • Înscris: 15.01.2006
Salut,

Ma intereseaza care este cea mai buna formula pentru lentilele de contact. Adica, cit % polymer si cita apa ?

Stie cineva, este adevarat ca o lentila este cu atit mai buna cu cit are mai putin polymer si mai multa apa ?

#8
Alexis

Alexis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,263
  • Înscris: 22.01.2004
Cea mai buna formula este cea folosita de AcuVue 1-Day Moist.

Acum sa-ti zic si de ce:

- contin 58% apa si sunt permeabile pentru oxigen, ceea ce inseamna ca permit oxigenarea corneei in timpul purtarii lentilelor
- sunt de unica folosinta, pui lentilele dimineata iar seara le arunci. Asta inseamna reducerea pana aproape de zero a riscurilor de infectie fiindca nu necesita dezinfectare sau intretinere intre purtari
- elibereaza treptat o substanta asemanatoare lacrimilor artificiale, pe parcursul unei zile intregi, pentru a mari confortul si a evita problemele care pot sa apara in cazul ochilor uscati
- sunt suportate si de persoanele care au un ochi mai sensibil si de obicei au senzatii neplacute dupa ce poarta mai multe ore lentile de contact obisnuite
- au protectie UV

O lentila este cu atat mai buna cu cat este mai curata si mai noua. Din cauza asta lentilele care se arunca la sfarsitul unei zile sunt cele mai bune: a doua zi folosesti o pereche noua, sterila, scoasa din pachetul sigilat. Lentilele pentru purtare mai indelungata incep sa isi piarda proprietatile si sunt mai greu suportate de ochi.

Problemele care pot sa apara in timpul purtarii lentilelor de contact se datoreaza:

- lipsei de igiena: lentile aplicate fara ca mainile sa fi fost spalate inainte; lentile care au fost murdarite si nu au fost curatate cu substanta speciala dezinfectanta (de ex: ConmfortVue);
- purtarea lentilelor mai mult decat timpul recomandat: lentile de 1 zi purtate mai multe zile; lentile de 1 luna purtate mai multe luni;
- purtarea lentilelor in timpul somnului, daca ele nu sunt destinate specific purtarii permanente;
- purtarea lentilelor la bazinul de inot, la dus: risc foarte mare de a se produce o infectie grava a corneei, care lasa sechele;
- purtarea lentilelor pe plaja sau in locuri in care este risc sa intre praf sau nisip in ochi (daca intra sub lentila zgarie corneea. Nu este ceva foarte grav, se vindeca in cateva zile dar doare de zici ca ti-a infipt cineva o furculita in ochi). Cand merg pe strada port ochelari de soare, de sport, protejeaza si impotriva vantului si au si protectie UV.

Eu personal cred ca lentilele de care ti-am spus sunt cea mai buna alegere. Eu am ochi sensibili, imediat ma irit de la fum de tigara sau de la calculator, sau daca ma trage curentul. Cu toate astea am suportat fara nici o problema lentilele de contact (pur si simplu uitam ca le am la ochi, nu simteam absolut nimic).

Evident, alegerea finala iti revine tie (lentilele de unica folosinta sunt mai scumpe, cam 6 RON/pereche - zi) si medicului, fiindca e obligatoriu ca acestea sa iti fie recomandate de oftalmolog. Oftalmologul trebuie sa verifice daca ochii tai sunt sanatosi, iar daca ai vreo conjunctivita iti va da un tratament de o saptamana cu picaturi si dupa aceea poti purta lentilele. Iti recomand sa mergi la Oftapro, consultatia pentru lentile de contact costa 70 RON (determinare dioptrii, reteta pentru ochelari clasici, reteta pentru lentile de contact, consult pentru a vedea daca ochii sunt sanatosi, proba cu o pereche de lentile de contact pentru a vedea daca le suporti).

Indiferent ce tip de lentila alegi nu depasi sub nici o forma perioada de timp recomandata de purtare. Nu dormi cu lentilele decat daca ele sunt destinate purtarii permanente. Daca tii cont de sfaturile astea nu o sa ai probleme  :coolspeak:

#9
mishiky

mishiky

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 309
  • Înscris: 04.07.2007
saluty..deci,sapt asta am fost la doctorita pt un control la ochi si i-am spus ca as prefera lentilele de contact in locul ochelarilor..boon..pana aici toate bune,mi-a facut consultatia,mi-a dat sa incerc niste lentile etc  :blink:   si atunci m-am gandit ca daca tot o sa port asa ceva de ce sa nu fac o schimbare ..adica sa imi schimb si culoarea ochilor..cand i-am spus a zis ca nu se poate asa ceva pt ca nu se fac lentile colorate pt dioptrii cu plus(+) ci doar pt cele cu minus(-)  :wacko: ok,m-am conformat  :unsure:  cica..acum vreau sa va intreb pe voi ce parere aveti..e adevarat ce mi-a spus?tin sa mentionez ca am +2.00 dioptrii :ack:

#10
mishiky

mishiky

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 309
  • Înscris: 04.07.2007

 mishiky, on Sep 21 2007, 23:23, said:

saluty..deci,sapt asta am fost la doctorita pt un control la ochi si i-am spus ca as prefera lentilele de contact in locul ochelarilor..boon..pana aici toate bune,mi-a facut consultatia,mi-a dat sa incerc niste lentile etc  :blink:   si atunci m-am gandit ca daca tot o sa port asa ceva de ce sa nu fac o schimbare ..adica sa imi schimb si culoarea ochilor..cand i-am spus a zis ca nu se poate asa ceva pt ca nu se fac lentile colorate pt dioptrii cu plus(+) ci doar pt cele cu minus(-)  :wacko: ok,m-am conformat  :unsure:  cica..acum vreau sa va intreb pe voi ce parere aveti..e adevarat ce mi-a spus?tin sa mentionez ca am +2.00 dioptrii :ack:


a ma scuzati..n-am citit tot titlul topicului..."cu scop estetic...

uff..oricum daca stiti ceva despre ce am intrebat pls raspundeti-mi :rolleyes:

#11
badgirl13

badgirl13

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 21.08.2009
intradevar la lentilele cu + nu se pot face lentile  colorate

Deci in primu rand am auzit niste preturi enorme nui adevarat meregi la consult care poate sa fie de 35 ron si vb cu doctoru care iti zice el ce trebuie sa faci.Eu miam luat lentile cu 180 lei pentru 3 luni  nu cu 400 pt 1 luna mi se pare enorm mi leam  luat de la ideal optica daca ai si tu in orasu tau sa te duci acolo ca au preturi bune si calitate.Succes!

#12
bubu30

bubu30

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,396
  • Înscris: 04.11.2008
Eu zic sa iti iei ochelari de citit, asa poate ai sa iti observi greselile gramaticale.

#13
nicc

nicc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 219
  • Înscris: 08.11.2007
Eu am pentru ochiul drept lentila de contact torica.Problema este ca aceasta creaza probleme. Am observat sa se arajeaza mai greu la inceput si pe timpul purtarii apare probleme de neclaritate fara sa ma frec la ochi.
Este cineva care are probleme similare??

#14
ghitaeu

ghitaeu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 18.08.2006

 nicc, on 7th September 2009, 12:38, said:

Eu am pentru ochiul drept lentila de contact torica.Problema este ca aceasta creaza probleme. Am observat sa se arajeaza mai greu la inceput si pe timpul purtarii apare probleme de neclaritate fara sa ma frec la ochi.
Este cineva care are probleme similare??

Te sfatuiesc sa iti iei lentile "de firma". Eu am gasit la Optinova lentile excelente si nu am avut niciodata probleme cu ele.

#15
Cris12345

Cris12345

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 10.03.2012
Exista lentile care sa iti accentueze culoarea ochilor? Spre exemplu: Eu am ochii alabstrii, dar as dori sa ii am putin mai stridenti. Insa, daca imi iau lentile de contact albastre arat ca un vampir. Nu as dori ca efectul sa fie atat de puternic. Multumesc  :rolleyes:

#16
Bogdan-I

Bogdan-I

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 27.06.2012

 Bowser, on 6th February 2007, 12:40, said:

Salutari

Prietena mea ar vrea sa isi puna lentile de contact de culoare albastra, dar pentru asta m-a rugat sa postez pe forum cerand de la voi, fetele, informatii cu privire la etapele ce trebuiesc parcurse pana la achizitie, pretul si durata de folosinta. Orice alte detalii sunt binevenite. Va multumesc.


ai aici un ghid complet http://optiplaza.blo...tilelor-de.html.

sper sa-ti raspunda la toate intrebarile. :)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate