Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

emisie radio /radioamatorism /reglementari

- - - - -
  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1
fonrabie

fonrabie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 645
  • Înscris: 02.11.2006
ROG toti electromisti sa ma ajute cu un modulator fm problema este urmatoarea ce trebuie sa schimb in el sa aiba raza de acoperire mai mare ceva gen 200 metri va multumesc mult STIMA

#2
undercoverbrother

undercoverbrother

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 18,293
  • Înscris: 02.04.2007
pt distanta asta iti trebuie in primul rand un avocat bun  ;)

#3
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Folosirea emitatoarelor/modulatoarelor  este limitata de legislatia in vigoare, dar se comercializeaza modulatoare cu raza mica de actiune: 5-20m , care teoretic nu deranjeaza vecinii.  B)

#4
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Pentru  a lamuri problema emitatoarelor: comunicatiile pot sa fie comerciale sau in regim de amator.


In ambele situatii este nevoie de o licenta de emisie  sau de o autorizare ca radioamator, detalii:

http://www.hamradio....a...&content=17

Quote

Art. 34 – (1) Activitatea de radioamator prin utilizarea staþiilor de emisie-recepþie este permisã numai persoanelor care deþin o autorizaþie în acest sens eliberatã de IGCTI.

(2) Autorizaþiile nu sunt transmisibie, iar durata de valabilitate a autorizaþiei de radioamator este de 5 ani.

(3) Autorizaþia de radioamator individualã se poate emite oricãrei persoane ce deþine un certificat de radioamator emis în România, sau oricãrei persoane rezidente în România care are un certificat emis în strãinãtate dar recunoscut CEPT, în baza unei solicitãri adresate în scris Direcþiei Teritoriale a IGCTI în raza cãreia are domiciliul stabil.
..................
(6) Autorizaþia de radioamator individualã dã dreptul la operarea staþiilor de radioamator corespunzãtoare clasei autorizaþiei respective la domiciliu ºi în amplasamentele menþionate în autorizaþie utilizând indicativul atribuit, indiferent de zona geograficã; în cazul staþiilor mobile/portabile se vor respecta prevederile prezentului Regulament.
Art. 35 – Autorizaþia de radioamator nu dã dreptul de a presta muncã contra cost sau de a efectua operaþiuni comerciale.


Licentele de emisie comerciale se acorda pentru societatile care au o licenta audiovizuala si se acorda de CNA.
http://www.cna.ro/re...zii/d40305.html

Nu se acorda pentru persoane fizice...
Exista o lista cu aceste licente:
http://www.cna.ro/licente/RADIO.pdf

Numarul licentelor este limitat pentru a se evita ca programele respective sa se influenteze la receptie. Frecventele necesare sunt stabilite prin conventii internationale, in urma carora se imparte teritoriul in zone si fiecare zona primeste anumite frecvente cu anumite puteri, necesare pentru a acoperi aria respectiva fara  a  influenta receptia in regiunile inconjuratoare.

Tabelul de alocare a frecventelor:
http://www.igcti.ro/...iilor/TNABF.pdf

Quote

Extrase din Legea Audiovizualului
ART. 50
Difuzarea unui serviciu de programe de catre un radiodifuzor aflat in jurisdictia României se poate face numai in baza licentei audiovizuale si, dupa caz, si a licentei de emisie.
ART. 52
(1) Licenta audiovizuala se elibereaza fie in baza unui concurs, in cazul unui serviciu de programe difuzat pe cale radioelectrica terestra, fie in baza unei decizii a Consiliului, in cazul unui serviciu de programe difuzat prin orice alte mijloace de telecomunicatii.
(2) La concursul pentru obtinerea licentei audiovizuale pot participa numai solicitantii care au obtinut, in prealabil, avizul tehnic eliberat de Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii, in conditiile stabilite de aceasta.
(4) Difuzarea pe cale radioelectrica terestra a serviciilor publice de radiodifuziune si de televiziune se realizeaza de catre un operator de retele de telecomunicatii, in baza licentei acordate acestuia de Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii.


ART. 55
(1) Licenta audiovizuala se acorda pentru o perioada de 9 ani, atât in domeniul radiodifuziunii sonore, cât si in cel al televiziunii.
(2) Termenul curge:
a) de la data obtinerii autorizatiei tehnice de functionare, in cazul difuzarii pe cale radioelectrica terestra;
(3) Licenta poate fi prelungita pentru o perioada de inca 9 ani, in conditiile stabilite de Consiliu.


ART. 58
(1) Difuzarea serviciului de programe poate incepe dupa obtinerea deciziei de autorizare audiovizuala.
(2) Decizia de autorizare audiovizuala se acorda de Consiliu, in termen de 30 de zile de la data obtinerii de catre titularul de licenta audiovizuala a documentului de autorizare corespunzator, emis de Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii.


ART. 59
(1) In cazul in care difuzarea unui serviciu de programe implica utilizarea unei frecvente radioelectrice terestre, aceasta se face in baza licentei audiovizuale, precum si a licentei de emisie, care se acorda, in mod obligatoriu, de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii titularului de licenta audiovizuala, in conditiile prezentei legi.
(2) Sunt interzise operarea si exploatarea licentelor audiovizuale de catre alte persoane decât detinatorii de drept ai acestora.


ART. 60
Procedura si conditiile de eliberare si modificare a licentei de emisie se stabilesc de Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii.

ART. 61
(1) Licenta de emisie se acorda pentru o perioada de 9 ani, atât in domeniul radiodifuziunii sonore, cât si in cel al televiziunii.
(2) Termenul curge de la data emiterii autorizatiei tehnice de functionare.
(3) Licenta poate fi prelungita pentru inca o perioada de 9 ani, in conditiile stabilite de Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii.


ART. 62
(1) Titularul licentei de emisie are obligatia de a plati anual, anticipat, un tarif de utilizare a spectrului, stabilit de Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii.
(2) In cazul in care titularul licentei de emisie utilizeaza retele de emisie inchiriate, plata tarifului de utilizare a spectrului cade in sarcina proprietarului retelei.


ART. 63
Monitorizarea si controlul parametrilor prevazuti in licenta de emisie fata de reglementarile tehnice in vigoare din domeniul radiocomunicatiilor, respectiv monitorizarea si controlul acestora pe parcursul perioadei de valabilitate a licentei, se realizeaza, direct sau prin intermediul unei alte persoane juridice de drept public sau privat, de Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii, in baza unei proceduri stabilite de aceasta.


ART. 64
Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii poate modifica, din motive tehnice sau din motive ce tin de schimbarea Planului national de alocare a frecventelor, frecventa si datele tehnice ale acesteia, prevazute in licenta de emisie, fara intreruperea serviciului si cu asigurarea unei receptii de calitate echivalenta.


ART. 66
Licenta de emisie poate fi cedata catre un tert numai impreuna cu licenta audiovizuala, cu acordul prealabil al Consiliului si al Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii si cu asumarea de catre noul titular a tuturor obligatiilor decurgând din licente.

ART. 69
(1) Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii elaboreaza Planul national al frecventelor radioelectrice, denumit in continuare Plan.
(2) Prin Plan se face stabilirea frecventelor destinate difuzarii serviciilor de programe audiovizuale.


ART. 71
Prin Plan sunt disponibile cel putin 4 retele nationale de radiodifuziune sonora si 3 retele nationale de radiodifuziune televizata, care se asigneaza astfel:
a) 2 retele nationale in FM destinate radiodifuzorului public - Societatea Româna de Radiodifuziune, in banda CCIR, o retea nationala in AM, o retea pentru posturile regionale si locale in AM si FM, precum si frecvente de emisie in banda de unde ultrascurte, pentru difuzarea emisiunilor pentru strainatate;
b ) 2 retele destinate radiodifuzorilor de radiodifuziune privati;
c) 2 retele destinate radiodifuzorului public - Societatea Româna de Televiziune;


ART. 73
Utilizarea statiilor de emisie sau a retelelor de telecomunicatii aflate sub jurisdictia României, in scopul difuzarii sau retransmisiei oricarui serviciu de programe pe, respectiv de pe teritoriul României, se poate face numai dupa obtinerea autorizatiei tehnice de functionare a acestora, de la Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii, pe baza procedurii stabilite de aceasta.

ART. 75
(1) Retransmisia oricarui serviciu de programe, difuzat legal de catre radiodifuzori aflati sub jurisdictia României sau sub jurisdictia unui stat cu care România a incheiat un acord international de libera retransmisie in domeniul audiovizualului, este libera, in conditiile legii.
(2) Retransmisia pe teritoriul României a serviciilor de programe, difuzate de catre radiodifuzori aflati sub jurisdictia statelor membre ale Uniunii Europene si receptionate pe teritoriul acestor state, este libera si nu necesita nici o autorizare prealabila.


ART. 78
Orice persoana interesata poate cere Consiliului eliberarea unei autorizatii de retransmisie pentru un anumit serviciu de programe.


ART. 80
Retransmisia oricarui serviciu de programe care a obtinut autorizatie de retransmisie se poate face liber, de catre orice distribuitor de servicii, fara nici o autorizare prealabila, in conditiile art. 74.


ART. 90
(1) Constituie contraventii urmatoarele fapte: e) retransmisia de catre un distribuitor a unui serviciu de programe care nu se incadreaza in prevederile art. 75 alin. (1) si (2) si nu a obtinut autorizatia de retransmisie;
f) retransmisia de catre distribuitori a serviciilor de programe, cu incalcarea art. 74 si 82;
g) emiterea pe alta frecventa sau nerespectarea datelor tehnice, a zonei ori a parametrilor tehnici prevazuti in licenta de emisie;
h) difuzarea unui serviciu de programe in afara zonei specificate in licenta audiovizuala;
j) difuzarea unui serviciu de programe fara a detine, dupa caz, licenta audiovizuala, decizie de autorizare audiovizuala, licenta de emisie sau autorizatie tehnica de functionare;
k) exploatarea licentelor audiovizuale de catre alte persoane decât titularii de drept ai acestora.
(2) Faptele prevazute la alin. (1) se sanctioneaza cu amenda de la 50.000.000 lei la 500.000.000 lei.
(3) In cazul in care Consiliul decide ca efectele unei fapte prevazute la alin. (1) sunt minore, va adresa o somatie publica de intrare in legalitate.
(4) Individualizarea sanctiunii in cazul savârsirii uneia dintre contraventiile prevazute in prezenta lege se face tinându-se seama de gravitatea faptei, de efectele acesteia, precum si de sanctiunile primite anterior, pe o perioada de cel mult un an.


ART. 91
(1) Incalcarea de catre radiodifuzori sau distribuitorii de servicii a prevederilor prezentei legi, altele decât cele prevazute la art. 90, sau a deciziilor cu caracter de norme de reglementare emise de Consiliu constituie contraventie.
(2) In cazul in care se constata savârsirea uneia dintre faptele prevazute la alin. (1), Consiliul sau, dupa caz, Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii va emite, pâna la aplicarea amenzii, o somatie de intrare in legalitate, cu termene precise.
(3) In cazul in care radiodifuzorul sau distribuitorul de servicii nu intra in legalitate in termenul si in conditiile stabilite prin somatie sau incalca din nou aceste prevederi, se aplica o amenda contraventionala de la 25.000.000 lei la 250.000.000 lei.

ART. 93
(1) Sanctiunile pentru incalcarea dispozitiilor prezentei legi se aplica de Consiliu sau de Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii, precum si de catre personalul de control anume imputernicit al persoanei juridice de drept public prevazute la art. 88 alin. (2).
(2) Deciziile luate in conditiile alin. (1) pot fi atacate la instanta de contencios administrativ, potrivit legii, in termen de 15 zile de la comunicare.
(3) Decizia luata in conditiile alin. (1) si neatacata in termenul prevazut la alin. (2) constituie, de drept, titlu executoriu.


ART. 96
(1) Constituie infractiuni si se pedepsesc cu amenda penala intre 1.000.000 lei si 30.000.000 lei urmatoarele fapte:
a) emiterea sau retransmiterea de programe fara licenta audiovizuala, licenta de emisie sau autorizatie de retransmisie;
b ) emiterea pe alta frecventa sau cu o putere radianta mai mare, dintr-un alt amplasament decât cele prevazute in decizia de emisie, daca autorul faptei nu se conformeaza de indata somatiei emise de Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii;
c) producerea, importul, distribuirea, vânzarea, inchirierea, detinerea, instalarea, intretinerea si inlocuirea, in scop comercial, a dispozitivelor ilicite de decodificare, utilizate pentru serviciile audiovizuale cu acces conditionat.
(2) Somarea se poate face prin orice mijloc de comunicatie si prin difuzare, de cei care exploateaza retele publice de radiodifuziune si televiziune.
(3) Difuzarea se face in mod gratuit, in cel mult 30 de minute de la solicitare.
(4) In cazul savârsirii infractiunilor prevazute la alin. (1) lit. a) si c) instanta poate dispune si confiscarea echipamentului tehnic.


Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 27 iunie 2002, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia României


#5
rvic77

rvic77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,129
  • Înscris: 03.12.2004

 fonrabie, on Apr 20 2007, 12:44, said:

ROG toti electromisti sa ma ajute cu un modulator fm problema este urmatoarea ce trebuie sa schimb in el sa aiba raza de acoperire mai mare ceva gen 200 metri va multumesc mult STIMA
Asta e singurul care bate 300 m in camp si 100-150 prin obstacole. L-am testat cu un radio excelent pe sensibilitate : Sony 7600, pe radio de mobil distanta acoperita e mult mai mica, cam 50-80 m!
http://www.digitalwo...r...&idcat=1239
Pacat ca la calitate audio sta destul de prost, si eu caut de mult timp un modulator care sa se auda si bine si in tot blocul  :D, dar deocamdata nu am gasit asa ceva.  Am testat peste 5 modele si cred ca ma intorc la cel din link  :rolleyes:

Edited by rvic77, 23 April 2007 - 13:42.


#6
rvic77

rvic77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,129
  • Înscris: 03.12.2004
Chiar sunt curios daca acest produs este legal... dar ma gandesc ca daca cineva are vila sau macar apartament de 4 camere nu are ce face cu ceva de 10 m-dar majoritatea sunt slabe pe putere doar pentru uz auto !

Edited by rvic77, 23 April 2007 - 13:41.


#7
baldovica

baldovica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,193
  • Înscris: 07.01.2007
...http://www.pira.cz/eng/  
http://members.tripo...tters/links.htm    daca vrei sa patesti ca mine, si sa iti bata la usa IGR-ul
  

in copilaria mea (tarzie) , s-a intamplat sa imi vina acasa IGR-ul si, doar sa ma puna sa iau un ciocan si sa faram  emitatorul, dupa o vreme aveam sa inteleg  de ce ;)

#8
Gheorghe Dracu

Gheorghe Dracu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,974
  • Înscris: 02.11.2004

 baldovica, on Apr 24 2007, 00:01, said:

...http://www.pira.cz/eng/  
http://members.tripo...tters/links.htm    daca vrei sa patesti ca mine, si sa iti bata la usa IGR-ul
  

in copilaria mea (tarzie) , s-a intamplat sa imi vina acasa IGR-ul si, doar sa ma puna sa iau un ciocan si sa faram  emitatorul, dupa o vreme aveam sa inteleg  de ce ;)

Norocosule! Bine ca nu ti-au faramat tineretea (in acest caz mult scurtata) cu un dosar penal gros.

#9
rvic77

rvic77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,129
  • Înscris: 03.12.2004

 baldovica, on Apr 24 2007, 00:01, said:

...http://www.pira.cz/eng/  
http://members.tripo...tters/links.htm    daca vrei sa patesti ca mine, si sa iti bata la usa IGR-ul
  

in copilaria mea (tarzie) , s-a intamplat sa imi vina acasa IGR-ul si, doar sa ma puna sa iau un ciocan si sa faram  emitatorul, dupa o vreme aveam sa inteleg  de ce ;)

Nu cred ca pentru 200 m  :rolleyes: !
Am cumparat al 3-lea modulator din link-ul de sus (dupa ce am testat cateva modele m-am intors la primul...) si culmea norocului e ca se aude frumos si la fel de puternic. Adica eu de la parter (pacat ca nu stau la 7 :D ) acopar 6 scari de bloc testat pe Sony 7600 pe 99 Mhz.
Apropo de IGR (asa ii zice acum ?! il stiam de IGCTI), ce zice de 89.9 National FM, 97.3 Bucuresti, 89.8 Megic, 89.45 Guerilla si probabil ca exemple ar mai fi; astea sunt spletere datorate emitatoarelor 'bine reglate' ale posturilor de mai sus. Aceste intermodulatii sunt aici doar pe radiouri cu filtre serioase, pe cele din piata se aude o haraiala totala si nu e numai vina lor. Asa ca sa stam cuminti si sa ne putem acoperi radio casa chiar daca e mai mare !

Edited by rvic77, 24 April 2007 - 17:59.


#10
techs

techs

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 19.10.2006
Sper ca nu deranjez pe nimeni cu urmatoarea intrebare:
-De unde au aparut asemena restrictii  si teama de a experimenta , construi sau discuta pe teme de radioemisie ?  Am avut colectia  revistei Tehnium din anii 70 pana  prin 1990 si am gasit in aceste reviste nenumarate articole despre construirea statiilor de radioemisie , unele dintre ele foarte detaliate privind modul de realizare si punere in functiune, retineti  ca aceste articole au aparut pe vremea comunismului  cind restrictiile legale ereau  mai dure ca  in prezent, cred ca stim cu totii acest lucru.
Nu ma pasioneaza domeniul radioemisiei insa mi-am dat cu parerea pentru ca mi se pare pacat sa fie generate asemenea conflicte intre useri sau intre moderator si useri, cel mai simplu  ar fi sa se specifice undeva la inceputul  topicului ca cei fara autorizatie de  radioamator nu au voie sa emita altfel isi asuma riscurile de rigoare.

Edited by techs, 29 June 2007 - 21:18.


#11
gabicen

gabicen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,874
  • Înscris: 27.06.2006

 techs, on Jun 29 2007, 22:16, said:

Sper ca nu deranjez pe nimeni cu urmatoarea intrebare:
-De unde au aparut asemena restrictii  si teama de a experimenta , construi sau discuta pe teme de radioemisie ?  Am avut colectia  revistei Tehnium din anii 70 pana  prin 1990 si am gasit in aceste reviste nenumarate articole despre construirea statiilor de radioemisie , unele dintre ele foarte detaliate privind modul de realizare si punere in functiune, retineti  ca aceste articole au aparut pe vremea comunismului  cind restrictiile legale ereau  mai dure ca  in prezent, cred ca stim cu totii acest lucru.
Nu ma pasioneaza domeniul radioemisiei insa mi-am dat cu parerea pentru ca mi se pare pacat sa fie generate asemenea conflicte intre useri sau intre moderator si useri, cel mai simplu  ar fi sa se specifice undeva la inceputul  topicului ca cei fara autorizatie de  radioamator nu au voie sa emita altfel isi asuma riscurile de rigoare.

Salut techs...

Tu esti aproape de adevar...teama de a experimenta/construi statii radio de emisie a aparut cu mult timp in urma,
pe vremea cand exista S.C.T.R - serviciul de control al traficului de radioamator si legislatia in vigoare pe atunci.
Tot pe atunci eram adunati/invitati  radioamatorii cu de-a sila periodic, in fiecare an, intr-o sala ca de cinematograf pe undeva prin centrul Bucurestiului. Ne vorbea unul cu petlitze albastre si trei stele mari pe umar cad de rau este sa nu fi corect...in plus ni se difuzau prin boxe modele de conversatii inregistrate intre radioamatori, incorecte, si cu sanctiunile aplicate - suspendarea autorizatiei sau retragerea autorizatiei. In final in sala de cinema se dadea un film bun care nu il vedeai la televizor sau TV.

Revenind la timpurile actuale legislatia este clara: http://www.igcti.ro/igcti.php?id=154

Gabi

#12
SuperDuper

SuperDuper

    Crushed

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,295
  • Înscris: 25.04.2006
Personal sunt de acord TOTAL cu interdictia posturilor "de bloc" in banda FM. Orice pustan cu aere de DJ poate sa imi bruieze programele mele de radio pentru ca el considera ca "libertatea" insemna doar libertatea lui de a polua radio, nu si a mea de a nu avea un mediu radio curat.
Despre schemele din Tehnium - da erau multe dar casca ochii la frecventele emitatoarelor respective si citeste regulamentul radioamatorilor - din care au fost postate extrase chiar aici.
Ce faceau "organele" inainte de '89 nu are nici o legatura cu discutia asta. Aia controlau CONTINUTUL ce se emitea pe benzile radioamatori, nu mai este cazul astazi... acum este restrictionata TEHNICA - la fel ca in orice parte a lumii.

PS: Am un prieten din Porto Rico care pe la 17 ani s-a apucat sa friga 2000W in 144MHz (avea licenta de 5W). Evident ca semnalul se auzea si in liniile telefonice ale vecinilor si asta nu datorita faptului ca nu ar fi avut filtre ci a puterii pure. La un moment dat nu i-a mai mers statia si cand a iesit afara, in fata casei era o duba cu insemne oficiale si in gradina 2 indivizi cu baroase ii culcasera antena la pamant. 4000$ mai tarziu si cu licenta suspendata, s-a lamurit ce si cum.
Intrebare retorica - aia de l-au agatat erau tot "comunisti" cum incerca unii de pe aici sa devieze responsabilitatea???

Edited by SuperDuper, 30 June 2007 - 02:10.


#13
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,631
  • Înscris: 07.02.2003
Sunt curios ce o sa faca baietii cand se da drumul la DAB fac pe dj-ii si pe acolo ? :D

#14
BlueSoon

BlueSoon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,526
  • Înscris: 10.06.2006

 andreic, on Jun 30 2007, 04:17, said:

Sunt curios ce o sa faca baietii cand se da drumul la DAB fac pe dj-ii si pe acolo ? :D

Sa emiti in DAB nu mai are nici un farmec (cel putin pt mine) e ca si cum ai avea radio pe net(nu ma refer la raza de acoperire) ...analogicul are insa farmecul lui aparte

#15
bebelu_ro

bebelu_ro

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 24.08.2006
Uf, atatea discutii fara o baza stiintifica!
Aveti aici o colectie de standarde privitoar ela emitatoare, frecventele libere si modul de utilizare a lor!
[ur]Legislatie radio[/url]

Edited by mister_rf, 01 January 2008 - 15:02.


#16
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Daca citesti cu atentie vei gasi si ''baza stiintifica'' a discutiilor.
Legislatia va fi intodeauna disponibila pe site-urile  institutiilor care le-au emis.
La vremea respectiva IGCTI acum ANRCTI
http://www.anrc.ro/D...aspx?tabid=2749
http://www.igcti.ro/....aspx?tabid=122


O putem anexa si aici dar se poate citi si acolo...

Edited by mister_rf, 01 January 2008 - 15:02.


#17
1Q-D3xT3r

1Q-D3xT3r

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 373
  • Înscris: 11.10.2008
Care este distanta maxima legala emitator ->receptor ?Fara a fi nevoie de licenta sau altceva..

Edited by mister_rf, 16 January 2009 - 22:46.
Fara QUOTE! inutil in aceasta situatie!


#18
1Q-D3xT3r

1Q-D3xT3r

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 373
  • Înscris: 11.10.2008
Am vazut gasit pe net tot felul de emitatoare ,avand diferite frecvente, am acasa un emitator pe care-l conectez la calculator si imi transimte la niste casti care au si radio .Am luat un radio cu condensator variabil si emitatorul transimte pe frecventa de 65-70 Mhz .Dar nu merge mai mult de 30 de m . E ilegala frecventa asta ? Am inteles ca frecventa legala este 27 Mhz , sub 27 e legal ? Pana la cati m pot sa transmit cu un emitator , legal ? Nu am gasit nicaieri raspuns la intrebarile astea ...

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate