Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vreau sa cumpar o tableta de pe a...

Statie radio maritima portabila P...

Accident afumați

Ventilator PC
 La mulți ani @cotzi!

La mulți ani @hvz!

Ciperci otravitoare?

Problema de assembler x86
 Burn-in-ul la OLED-uri

Para de dus

Zgomot masina de spalat noua

Solutie transfer ape murdare
 Inlocuire folie silicon telefon

problema receptie posturi

Memorii USB 3.0 merg doar pe port...

Se modifica numerotarea sectoarel...
 

Oferte, info, discuții etc. despre tehnologia V.D.S.L. la Telekom România.

- - - - -
  • Please log in to reply
161 replies to this topic

#37
Rao633

Rao633

    Setting the stage to ride into the sunset

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,932
  • Înscris: 21.10.2014

View PostKyKyKyKy, on 09 mai 2015 - 20:19, said:


Frectie! Notiunile astea au importanta numai in cadrul retelei, pentru partea tehnica. Pentru abonat prea putin conteaza un FTTN. Cred ca multa lume are FTTN si navigheaza cu 8 mbps.

Pana si FTTB-ul e un bullshit in cele din urma, intocmai cum zicea Tehnicianul1970. FTTH-ul e singura solutie ok, restul FTTx-urilor sunt povesti de adormit copii. Am crezut si eu ca FTTB e super. Nu e.

Edited by Rao633, 09 May 2015 - 20:48.


#38
micutu82

micutu82

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,654
  • Înscris: 25.07.2004

View PostRao633, on 09 mai 2015 - 20:44, said:


Pana si FTTB-ul e un bullshit in cele din urma, intocmai cum zicea Tehnicianul1970.

La mine merge super fttb-ul :). Sunt mai norocos :P

#39
w21

w21

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,616
  • Înscris: 04.04.2008

View PostRao633, on 09 mai 2015 - 20:16, said:



Ce inseamna FTTC? E prima oara cand aud acronimul asta. Stiam de FTTB si FTTH.

Ceva... numai să fie cu fibră. Așa și dial-up sau ADSL sunt, pe undeva, FTTx.

Cel mai corect, are VDSL.

Doar FTTH și FTTB pot fi numite "fibră".

View PostRao633, on 09 mai 2015 - 20:44, said:

Am crezut si eu ca FTTB e super. Nu e.

Poate la Telepom nu, alții dau 1Gbps pe FTTB fără probleme.

Edited by w21, 09 May 2015 - 22:13.


#40
Tehnicianul1970

Tehnicianul1970

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,509
  • Înscris: 09.11.2014

View Postmicutu82, on 09 mai 2015 - 21:47, said:

La mine merge super fttb-ul Posted Image. Sunt mai norocos Posted Image
Ia baga un test de viteza sa vedem si noi cat de bine merge FTTB-ul ala! La un vecin cu FTTB din blocul de vis-a-vis,la un abonament de 50 Mb/sec,prindea... valurile Dunarii... in afara orelor de varf... ba avea 46 - 47 Mb/sec (asta era OK)... ba avea 2 - 3 Mb/sec (DA,ati citit corect,va asigur) si "sarea" modemul din conexiune! La mine pe scara,vad ca merge bine FTTB-ul.La un 50 Mb/sec,prinde (cine are abonament,eu n-am la astia si bine fac)... se prind cam 46 - 47 Mb/sec! Niciodata pe cupru,Telekom nu baga viteza maxima!!! La nicio tehnologie "sarmoasa"! Hai,te asteptam cu testul!
P.S. - Concurenta poate sa dea viteza maxima promisa!(abonament de 60 Mb/sec) Si... n-am facut testul pe serverul providerului ci pe unul luat la intamplare! Mai am si mess-ul cu camera,deschis!
Telekoi.... de ce nu poate?

Attached Files


Edited by Tehnicianul1970, 09 May 2015 - 22:33.


#41
micutu82

micutu82

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,654
  • Înscris: 25.07.2004
Daca si la tine pe scara un vecin cu cu ab de 50 prinde 48-49, înseamnă ca se poate in mai multe locatii :P

#42
xcit

xcit

    afara ninge linistit si in casa arza-te-ar focu'

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,656
  • Înscris: 29.06.2006

View PostTehnicianul1970, on 09 mai 2015 - 22:24, said:

Ia baga un test de viteza sa vedem si noi cat de bine merge FTTB-ul ala! La un vecin cu FTTB din blocul de vis-a-vis,la un abonament de 50 Mb/sec,prindea... valurile Dunarii... in afara orelor de varf... ba avea 46 - 47 Mb/sec (asta era OK)... ba avea 2 - 3 Mb/sec (DA,ati citit corect,va asigur) si "sarea" modemul din conexiune! La mine pe scara,vad ca merge bine FTTB-ul.La un 50 Mb/sec,prinde (cine are abonament,eu n-am la astia si bine fac)... se prind cam 46 - 47 Mb/sec! Niciodata pe cupru,Telekom nu baga viteza maxima!!! La nicio tehnologie "sarmoasa"! Hai,te asteptam cu testul!
P.S. - Concurenta poate sa dea viteza maxima promisa!(abonament de 60 Mb/sec) Si... n-am facut testul pe serverul providerului ci pe unul luat la intamplare! Mai am si mess-ul cu camera,deschis!
Telekoi.... de ce nu poate?

in afara de ftth, toate sunt sarmoase, de la fttb pana in casa la modem este vdsl, care poate duce lejer 100mbps. Daca din pizza pana in casa firul este nasol, atunci de aia are oscilatii, asta nu inseamna ca nu se poate, se schimba firul si gata.

#43
Tehnicianul1970

Tehnicianul1970

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,509
  • Înscris: 09.11.2014
Chiar il voi verifica eu astazi,ca-mi este si amic.O sa verific firul,fireste.Are din ala izolat cu panza (din anii '60 - '70)... brida cred ca este.Din pizza box pare totul OK.Modemul este modern,chiar o sa verific si fac o inlocuire de fir cu unul modern.Trebuie sa merarga bine dupa aia.

#44
xcit

xcit

    afara ninge linistit si in casa arza-te-ar focu'

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,656
  • Înscris: 29.06.2006
daca nu e departe pizza de el pune provizoriu un fir direct din modem pana pe portul din pizza si ai sa vezi ca se conecteaza la viteza din contract, iar daca te uiti la parametri vei ramane surprins ca duce pana in 120-150 mb

#45
micutu82

micutu82

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,654
  • Înscris: 25.07.2004
Uite aici cum imi merge mie pe un abonament de 50mb, fttb. Inainte aveam 100 si mergea 98/30 dar nu am nevoie de viteza asa mare. In ghencea aveam vdsl si mergea cu 60/25 la abonamentul de 100. Atunci abonamentu M pentru vdsl era 20mb si la abonamentu L era maxim 100 eu prinzand maxim 60. Pentru uz caznic, surfing, iptv cu doua televizoare si download de filme, mie imi este suficient

Blocul unde am facut eu testul (zona Garii de Nord, Bucuresti) este din anii 62. Nu este schimbat nici un cablu in casa, fiind cele vechi (ma refer la cele de cupru)

http://www.speedtest...sult/4349861569

Edited by micutu82, 10 May 2015 - 13:47.


#46
Tehnicianul1970

Tehnicianul1970

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,509
  • Înscris: 09.11.2014
Iti merge super OK!
Am remediat si eu la al meu vecin si amic.Am postat din eroare cu un topic in urma:
Iata postarea:

Am remediat astazi si problema instabilitatii la vecinul din blocul de vis-a-vis! La regleta aferenta scarii respective,la firele ce duc spre apartamentul lui,acestea erau sertizate cam prost.Avand sertizor Krone,am refacut conexiunile,am schimbat cablul si la el in apartament... am scos brida ceausista de la doza din perete si am pus cablu bifilar pe cupru pana la priza telefonica cu RJ11 unde este conectat modemul.Acum totul este altfel.Nu se mai desincronizeaza,viteza de 46 - 47 Mb/sec oricand... asa DA!
Telekom,mai are inca destui Dorei care fac treaba la oha! Dar daca te implici putin si faci totul in regim DIY,treaba se schimba in bine!

#47
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,847
  • Înscris: 18.04.2008
[ http://www.speedtest.net/result/4366604293.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Avarie pe partea de upload.

#48
Neaceasca85

Neaceasca85

    Ciuma verde este mai rea decat ciuma rosie.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 84,572
  • Înscris: 14.10.2008
Poate a trasnit cand faceai testul, era furtuna in Bucuresti atunci, a picat Dolce, i-a lasat pe pensionarii de la Caciulata fara stiri. Posted Image

#49
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,847
  • Înscris: 18.04.2008
Nu.
Valorile se erau foarte nasoale, dar spre surprinderea mea, nu a picat internetul. :)

#50
Neaceasca85

Neaceasca85

    Ciuma verde este mai rea decat ciuma rosie.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 84,572
  • Înscris: 14.10.2008
La ADSL-ul meu am tot povestit cum a fost, cand aveam 1 mbps, apoi 3 mbps, mergea OK, cand au marit la 6 mbps (5,30 reali), pe timp de fulgere indepartate sau apropiate era inutilizabil.

#51
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,847
  • Înscris: 18.04.2008
La ce șuvoi a fost pe stradă, mă mir că nu a luat apă DSLAM-ul.
Attached File  20150517_204309_HDR.jpg   152.42K   72 downloads
Asta a fost făcută pe la 30 de minute.
Nu am putut să faco poză în timpul ploii pentru că nu se vedea absolut nimic.

#52
Rao633

Rao633

    Setting the stage to ride into the sunset

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,932
  • Înscris: 21.10.2014

View PostKyKyKyKy, on 18 mai 2015 - 13:15, said:

La ce șuvoi a fost pe stradă, mă mir că nu a luat apă DSLAM-ul.
Attachment 20150517_204309_HDR.jpg
Asta a fost făcută pe la 30 de minute.
Nu am putut să faco poză Ăźn timpul ploii pentru că nu se vedea absolut nimic.

In sectorul 2 parca n-a fost chiar asa turbata furtuna. :)

#53
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,847
  • Înscris: 18.04.2008
Nici în 6

#54
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,847
  • Înscris: 18.04.2008
Se pare că problemele persistă și a cam crescut ping-ul.
Attached File  suge-o, Telekom!.jpg   221.84K   93 downloads

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate