Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Fisuri beton de egalizare

Reincepe mineritul in UE

Playlist melodii radio - unde?

P0335 senzor arbore cotit - senzo...
 Avocatul Poporului vs European Om...

Recomandari firme pentru draperii...

Receptie Eutelsat 5 West. Este po...

Poti receptiona semnal de la mai ...
 Cabluri HDMI 2.1 de 4m-5m care sa...

Zoom comparat cu Google Meet

Monitor/Display wireless?

Pornire greoaie dupa cateva zile ...
 De la un proiect scris in python ...

Audi A4 B9 quattro 190 CP!

Tepari la pariuri pe TikTok

Banca imi cere justificativ fondu...
 

Probleme adaptor retea.

- - - - -
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,340
  • Înscris: 26.02.2008
Buna ziua. Am o cunostinta ce a fost nevoita sa schimbe routerul. Inainte de schimbarea routerului se putea realiza legatura la internet pe o masina Apple cu OS X 10.5.
După schimbarea routerului calculatorul afiseaza mesajul : „ Cablul de retea nu e instalat”.
Internet este asigurat de la RDS fiber link, se foloseste un router Cisco RVS4000, conexiune PPPoE, verificat cablul si conexiunea cu o masina WIN 7 si functioneaza perfect.
Este activat DHCP din router in limita 192.168.0.50-200.
Am incercat sa introduc datele in setarile retelei din masina Apple, am ales DHCP automat, totusi se specifică ca nu exista cablu legat la computer.
Nu incerca sa ia setarile de la router, nu face nimic.... Parca nu ar avea cablu.
Puteti sa ma ajutati va rog?

Sunt nou in aria sistemelor de operare Apple.

Multumesc.

Edited by orlandobarbulescu, 24 July 2014 - 13:55.


#2
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,040
  • Înscris: 26.04.2007
in mac > Sytem Preferences > selecteaza adaptorul in cauza si in fereastra respectiva in stanga jos ai o mica iconita ca o rotita > Make Service Active
Asigurate ca ai bagat firul unde trebuie !

Edited by Mihai_3, 24 July 2014 - 14:10.


#3
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,340
  • Înscris: 26.02.2008
Este sigur in mufa rj 45 a portului LAN.
Este selectat adaptorul ETHERNET si activat. Mesajul: „Network Cable Is Unplugged” ramâne.

#4
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,040
  • Înscris: 26.04.2007
Ma refer in portul MAC-ului nu al routerului.
MAC_ul tau poate avea doua mufe....verifica ca amandoua sunt active !
Studiaza cu atentie mufa MAC-ului sa nu fie ceva neinregula in mufa, lamele indoite sau alta trasnaie.

OffTopic: ce a condus la decizia radicala de a schimba routerul ?

Edited by Mihai_3, 24 July 2014 - 14:28.


#5
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,340
  • Înscris: 26.02.2008
on topic  Macul are doua mufe rj45? Nu e una de lan si una  rj 11 de telefonie ( vechiul modem?)

off topic Fumul ce a iesit din el.

Mufa nu e alterata in niciun fel.
Am citi pe net ca la aceasta varianta de sisteme  10.5 pana la 10.6 au fost multe plangeri ca se dezactiva pur si simplu placa de retea.
Nu am gasit nicio rezolvare totusi.

Edited by orlandobarbulescu, 24 July 2014 - 14:38.


#6
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,040
  • Înscris: 26.04.2007
este prima oara cand aud ca iese fum dintr-un router.....sincer.
M-ai blocat sincer sa fiu. :)
Imi vine greu sa cred ca router-ul nou CISCO a fost setat sa dea IP-urile in retea doar la MAC_ADREESS-uile pe care au fost setate in prealabil.
Banuiesc ca ai accces la router si poti verifica ca nu exista limitari in aceasta privinta.

#7
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,340
  • Înscris: 26.02.2008
Imi vine greu sa cred ca router-ul nou CISCO a fost setat sa dea IP-urile in retea doar la MAC_ADREESS-uile pe care au fost setate in prealabil.
Poti fi mai explicit te rog? Nu am înteles ce ai spus? despre ce limitari  este vorba? Mulțumesc.

Off topic. Si inca stins cu stingatorul de o doamna speriata.

Edited by orlandobarbulescu, 24 July 2014 - 15:04.


#8
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,040
  • Înscris: 26.04.2007
pai daca are ceva setat in aceasta sectiune atunci ai un filtru impus pe MAC_ADDRESS in router. (sa nu incurci expirmarea MAC cu MAC_ADDRESS)
Posibil ca MAC_ADDRESS filtering-ul sa fie activ....ceea ce ma indoiesc.

Edited by Mihai_3, 24 July 2014 - 15:39.


#9
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002

View Postorlandobarbulescu, on 24 iulie 2014 - 14:44, said:

on topic  Macul are doua mufe rj45? Nu e una de lan si una  rj 11 de telefonie ( vechiul modem?)

off topic Fumul ce a iesit din el.

Mufa nu e alterata in niciun fel.
Am citi pe net ca la aceasta varianta de sisteme  10.5 pana la 10.6 au fost multe plangeri ca se dezactiva pur si simplu placa de retea.
Nu am gasit nicio rezolvare totusi.

ba da, exista o rezolvare, adaptor usb-ethernet
si pentru ca e "mac style" costa de 3 ori mai mult decat unul "pc style" Posted Image
tocmai am cautat azi o prostie din asta, cele de pc au (unele) si hub usb inclus + adaptor de retea, led-uri de link si speed.. cel pentru mac e doar mult mai scump si nimic in plus

#10
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,340
  • Înscris: 26.02.2008
Media Acces Control. si Macintosh stiu ca sunt diferite. Nu-s atât de novice.

Am sa încerc mâine sa intru în safe mod si sa reinstale placa de retea. Poate asa o vede.

#11
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002
huh? suntem la categoria MAC (Apple) - os
ce treaba are media access in discutia asta? am vrut sa zic ca daca se dovedeste ca placa de retea e defecta exista o solutie: acel adaptor usb-ethernet

pe acesta l-am comandat ieri (pentru un macbook care nu are deloc ethernet)
http://www.pcgarage....hernet-adapter/

#12
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,040
  • Înscris: 26.04.2007
ma gandesc ca daca acel router anterioir s-a "prajit" sa nu fi fost afectat si MAC-ul....
Deamenea, si reciproca este valabila : MAC-ul sa fi prajit router-ul.

#13
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002
totul e posibil
partea proasta este ca acel adaptor pentru apple e nesimtit de scump cand pentru windows gasesti si cu 30-40 de lei
totusi, poate unul din cele ieftine merge si pe macbook, un pic de noroc si se gasesc drivere pe undeva Posted Image

Edited by aeon, 25 July 2014 - 09:42.


#14
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,340
  • Înscris: 26.02.2008
Am probat calculatorul in alta parte si functioneaza.
Deci poate e de vina cablarea veche a cladirii.
Poate sunt ceva setari in routerul nou pe care trebuie sa le fac.
Deocamdata sunt plecat de la birou, deseara incerc sa conectez calculatorul, in camera centralei direct din router.
Incerc si direct din mediaconvertorul FIBER LINK printr-o conexiune PPPoE.

Mulțumesc pentru raspunsuri

#15
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,040
  • Înscris: 26.04.2007
teoretic si logic NU ar trebui sa mearga nici acolo.
Deoarece, ai spus ca ai pus o statie de Win7 si merge perfect pe locatia unde este MAC-ul ala.
Citat " verificat cablul si conexiunea cu o masina WIN 7 si functioneaza perfect."

#16
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002
o treaba asemanatoare am avut zilele trecute pe un computer cu windows 7 (tot un router cisco la baza, ip-uri fixe)
a mers mult timp si intr-o zi, brusc, a "pierdut" reteaua (adica cablul il vedea introdus, ip exista (fix), totusi ramanea cu un semn de exclamare galben

solutia a fost sa schimb ip-ul si apoi sa revin cel initial :)

#17
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,340
  • Înscris: 26.02.2008
Practic insa s-a conectat imediat.
Si-a luat setarile prin DHCP si s-a conectat in mai putin de 5 sec.

Am o rezerva de ip-uri fixe unde DHCP-ul nu se baga, de la .....0.2 la ....0.49 unde-s legate toate calculatoarele de la contabilitate.( vre-o 6)
Pe routerul vechi, tot CISCO ( in care azi aflu ca au turnat doamnele de la curătenie un intreg bidon rasturnat de apă) era la fel.

Edited by orlandobarbulescu, 25 July 2014 - 15:24.


#18
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,040
  • Înscris: 26.04.2007
bun insa spunea-i ca  citez: "Este activat DHCP din router in limita 192.168.0.50-200."
iar aici spuneai " verificat cablul si conexiunea cu o masina WIN 7 si functioneaza perfect."

Ce concluzie as putea trage ? Ca nu ai avut nici un IP liber intre 50 si 200 pentru acel MACOS atunci cand ai testat pe locatia intiala ?
Nu stiu ce sa mai spun.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate