Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
[CUM] se poate face rachiu/whiskey(moonshine)din porumb
Last Updated: Jun 10 2021 19:36, Started by
redcamel
, Jan 21 2014 17:03
·
0
#3
Posted 21 January 2014 - 17:29
Eu vreau explicatii in romana, ma interesa si parerile unora care au facut, daca iese bun, se merita osteneala?
|
#5
Posted 21 January 2014 - 18:28
Mi se pare ca din porumb iese prima data alcool metilic, adica spirt, de abia pe urma etilicul. Daca nu esti sigur cum se face nu are rost sa risti aiurea. Sunt pe net retete si in romana, dar nu stiu cat de bune sunt, astia il fac la cazan ca pe tuica.
|
#7
Posted 21 January 2014 - 19:19
gerbil, on 21 ianuarie 2014 - 18:28, said:
Mi se pare ca din porumb iese prima data alcool metilic, adica spirt, de abia pe urma etilicul. Daca nu esti sigur cum se face nu are rost sa risti aiurea. Sunt pe net retete si in romana, dar nu stiu cat de bune sunt, astia il fac la cazan ca pe tuica. |
#8
Posted 21 January 2014 - 20:15
cred ca da. si eu as fi interesat. pretul la porumb fiind aiurea, mai bine sa il bem si sa ne petrecem. acum, sincer, chiar as fi curios daca a facut cineva, nu reteta, doar daca e bun
|
#9
Posted 21 January 2014 - 20:42
Vezi ca trebuie sa platesti acciza si sa inregistrezi alambicul, ca asa vrea statul(sa mai spuna cineva ca statul suntem noi).
Materiale necesare: Obtine un alambic de whisky care este facut in cupru sau otel inox. Mai ai nevoie de -4.5 kg porumb -18.9 l apa fiarta -237 g drojdie -o canistra de malt. -2.25 kg zahar -1 calup de drojdie -1 sac -o panza tifon -o fata de perna Pune 4.5 Kg de porumb intr-un sac de panga si satureaza-l cu apa calda. Pastreaza sacul intr-un mediu care este cald si intunecos, cum este un garaj bine izolat sau subsol si asigura-te ca porumul ramane umed pentru o saptamana si jumatate. Pastreaza temperatura porumbului intre 17 gr C si 30 gr C. Asteapta ca coltii sa creasca pana la o lungime de 0.6 m si apoi limpezeste porumbul in apa curata si inlatura coltii si radacinile. Arunca coltii si radacinile si pastreaza miezul porumbului. Procesul de fabricare al whisky-ului foloseste boabe care incep sa incolteasca si apoi sunt oprinte din crestere deoarece la acest punct bobul incepe sa faca enzime care transforma amidonul in zahar. Zaharul apoi ajuta la producerea portiunii de alcool al whisky-ului, pe cand porumul ii da savoarea. Pune doar mizeul porumbului in vasul de fermentare. Foloseste o prajina grea de metal ca sa strivesti porumbul in asa fel incat fiecare miez este spart. Adauga 18.9 l de apa fierbinde piurelului din vas si lasa-l sa se raceasca. Odata ce solutia s-a racit adauga 237 c de drojdie gaureste vasul si sigileaza-l. Procesul de fermentare va dura 1 saptamana. Transfera lichidul, strecurand solidele utilizand o fata de perna in alambic dupe 7 sau 10 zile. Adauga 18.9 l de apa calda si o canistra de malt in alambic. Apoi incorporeaza 2..26 kg de zahar pana ce boabele s-au dizolvat si nu mai sunt intregi apoi adauga un calup de drojdie. Amesteca noua solutie in alambic acopera-o cu un material ca panza de tifon si pune-l intr-un loc cald intre 17 gr C si 30 gr C cat timp fermenteaza. Fierbe amestecul in alambic si daca preferi sa colorezi whisky-ul poti sa arzi o bucata de lemn de artar si sa plaseszi lemnul ars in alambic. Amestecul se va colora natural in cateva zile. --- Cam complicat ca sa platesti niste paraziti de functionari la stat dupa aia. Edited by jadnycky, 21 January 2014 - 20:56. |
#10
Posted 21 January 2014 - 21:12
Ce te face sa crezi ca eu daca vand rachiul din porumb la cativa vecini sau consateni dau si la stat? La stat dau numai mumu.
|
|
#11
Posted 21 January 2014 - 21:16
Vad fumul de alambic, si te paraste cineva la pompieri.
|
#12
Posted 21 January 2014 - 21:33
Cine sa parasca ma daca la mine in fiecare toamna fac toti rachiu din boasca.
|
#13
Posted 21 January 2014 - 21:40
Și nu bei mai bine rachie sănătoasă decat plosnita strivita?
|
#14
Posted 22 January 2014 - 09:56
Am uitat sa spun ce inseamna malt(maltz):
Maltul sunt cerealele germinate care au fost uscate intr-un proces numit "matzificare". Boabele sunt determinate sa germineze imbibandu-le in apa si apoi sunt oprite sa germineze in continuare uscandu-le cu aer cald. Deci toata esenta acestui proces de facere a whisky-ului este sa faci porumbul sa germineze ca sa contina zahar. Si de aici esti ca in punctul de start la prunele fermentate(borhot). De asemenea lungimea coltilor maxima e in cm 0.6 cm. KR_MAN, on 21 ianuarie 2014 - 21:40, said:
Și nu bei mai bine rachie sănătoasă decat plosnita strivita? Poate nu-i plac bauturile din fructe ci din cereale(cum imi place si mie de altfel). Iar ca sa obtiii mirosul specific al whisky-ului (de fum) trebuie lemn ars. Altfel alcoolul obtinut fara fumul asta se numeste caine alb(white dog). Edited by jadnycky, 22 January 2014 - 10:12. |
#16
Posted 22 January 2014 - 21:02
jadnycky, on 22 ianuarie 2014 - 09:56, said:
Am uitat sa spun ce inseamna malt(maltz): Maltul sunt cerealele germinate care au fost uscate intr-un proces numit "matzificare". Boabele sunt determinate sa germineze imbibandu-le in apa si apoi sunt oprite sa germineze in continuare uscandu-le cu aer cald. Deci toata esenta acestui proces de facere a whisky-ului este sa faci porumbul sa germineze ca sa contina zahar. Si de aici esti ca in punctul de start la prunele fermentate(borhot). De asemenea lungimea coltilor maxima e in cm 0.6 cm. Poate nu-i plac bauturile din fructe ci din cereale(cum imi place si mie de altfel). Iar ca sa obtiii mirosul specific al whisky-ului (de fum) trebuie lemn ars. Altfel alcoolul obtinut fara fumul asta se numeste caine alb(white dog). 2. dupa ce "arzi"lemnul, il pui in alambic si il distilezi? sau il pui in vasul cu white dog si astepti sa se coloreze. adica cum facem noi cu palinca si lemnul de dud de o ingalbenim 3. camtitatile alea de 18.9 l apa fiarta si 237 g drojdie, trebuie sa fie asa exacte? 4. cata licoare iese din amestecul asta 5. trebuie dublu rafinat? simplu nu am prea baut |
#17
Posted 24 January 2014 - 19:21
cristi_mre, on 22 ianuarie 2014 - 21:02, said:
stai putin ca nu pricep. lemnul ars, sa fie tinut la flacara pana se innegreste, sau chiar ARS, 2. dupa ce "arzi"lemnul, il pui in alambic si il distilezi? sau il pui in vasul cu white dog si astepti sa se coloreze. adica cum facem noi cu palinca si lemnul de dud de o ingalbenim 3. camtitatile alea de 18.9 l apa fiarta si 237 g drojdie, trebuie sa fie asa exacte? 4. cata licoare iese din amestecul asta 5. trebuie dublu rafinat? simplu nu am prea baut Eu am tradus de undeva, nu-i reteta mea. E o reteta unor racheti americani, nu a unor oameni de stiinta sa fie exprimata f exact. Experimenteaza, fa si cu lemn ars complet si cu lemn ars doar la suprafata 2. Nu cred ca il distilezi cu lemnul inauntru. De obicei carbunele de lemn de artar se foloseste ca filtru prin care se trece cainele alb. Ca urmare a faptului ca trece prin el ia si o parte din seva de artar. 3. Asa-i stiinta cuantificabila. Daca nu-ti plac cifrele renunta la whisky, internet, masina. 4. N-am idee. Mai putin decat suma maselor elementelor componente(porum, apa, drojdie, malt) probabil. 5. Nu. Unde vezi in reteta dubla rafinare? In plus iti ia mai mult timp, si nici nu cred ca e mai bun la gust. Reteta e pentru whisky american. Pt whisky irlandez si scotian se foloseste orz. Edited by jadnycky, 24 January 2014 - 19:37. |
#18
Posted 02 February 2015 - 21:15
cea mai buna tuica e cea din pruna, facuta clasic. lasati restul, nu avem noi tehnologia si priceperea sa facem whisky. Voi ati vazut cum se face in scotia whisky-ul autentic in Scotia?? Oare daca facem o zeama din porumb o putem numii whisky?
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users