Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Colectionari de telefoane

Tavan plin de apa in baie, de la ...

Aplicație funcționala pentru flip...
 Taiat gheare pisica - Cu ce, ce r...

Retragere email trimis

German maister

Sfat Sistem hi-fi
 Cați kilowati am consumat?

Alegere antigel - G11/G12 etc

Problema centrala

Caut o culegere de probleme de fi...
 Nu-mi mai pot practica meseria di...

Alternativa daca cade curentul: c...

Înștiințare - schema de ...

A reusit cineva sa vanda energie ...
 

configurare server DNS pe Win server 2012

- - - - -
  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1
klamathos

klamathos

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 25.09.2006
Salut,

In scop de testare m-am decis sa-mi fac acasa un server DNS.
Infrastructura este in felul urmator:

-net de la RDS
-router cisco seria 800 cu port forward pe portul 53 TCP si UDP, pentru ip-ul serverului intern de DNS. Routerul are configurat DHCP si trimite clientilor DNS-ul meu intern (serverul meu Windows).
-Windows server 2012 cu roluri de Active Directory si DNS.

Pe ROTLD am un domeniu pe care l-am redirectionat catre adresa mea IP externa. Altfel spus, am pe ROTLD, domeniul XYZ.ro directionat catre ip-ul 188.78.x.x(adresa mea externa)
In Win server am setat Active directory cu exact acelasi domeniu. Am urmat pasii din acest tutorial:  http://www.winadmin....na-zona-part-1/
Firewall-ul pe Win server este oprit.
Cu toate acestea, nu reusesc sa rezolv numele in DNS.
nslookup pe XYZ.ro nu gaseste nimic.

Orice sfat ar fi de un real ajutor.

Multumesc

#2
Bucifon

Bucifon

    Enervant

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,661
  • Înscris: 08.05.2005
Ai putea sa incerci sa "sari" routerul cisco din schema, conecteaza serverul direct la cablul de rds.

Pune aici listing-ul ce-l primesti de la nslookup xyz.ro

Pune si un printscreen cu inregistrarile din forward zones din AD

Edited by Bucifon, 11 January 2014 - 01:07.


#3
klamathos

klamathos

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 25.09.2006

View PostBucifon, on 11 ianuarie 2014 - 01:04, said:

Ai putea sa incerci sa "sari" routerul cisco din schema, conecteaza serverul direct la cablul de rds.

Pune aici listing-ul ce-l primesti de la nslookup xyz.ro

Pune si un printscreen cu inregistrarile din forward zones din AD

Salut,

Nu prea pot sa suntez routerul, pentru ca serverul meu DNS, nu este fizic, ca sa i pot introduce cablul RDS direct in el. Este o masina virtuala, pe platforma VMWare.
Nu cred ca routerul este vinovat; am facut teste de telnet pe portul 53 din exterior si imi apare deschis si ok.
Am rulat comanda netstat pe Win server, sa vad daca testele mele din exterior de telnet, ajung pana pe server si se pare ca da. Nu imi apare clar ip-ul extern de pe care fac telnet, insa imi apare o anumita adresa care deschide portul 53.
Problema cred ca este de la configurarea serverului, zonele din DNS. Aici recunosc ca nu am inteles exact cum sa fac.
Mai departe am atasat prct screen de la nslookup din exterior, rezultate cautare domeniu pe intoDNS si Forward Zone din Win Server.

Multumesc

Attached Files



#4
xchelos

xchelos

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 17.01.2006
Problema este data de faptul ca serverul tau comunica cererilor din exterior adresa IP interna, care nu este accesibila la interogarile din exterior. La host-urile din DNS pune adresa IP externa in forward lookup zone, pentru a putea fi interogate corect de catre clienti, adica "ns de tip host(A) cu IP 188.78.x.x".

#5
klamathos

klamathos

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 25.09.2006

View Postxchelos, on 15 ianuarie 2014 - 23:22, said:

Problema este data de faptul ca serverul tau comunica cererilor din exterior adresa IP interna, care nu este accesibila la interogarile din exterior. La host-urile din DNS pune adresa IP externa in forward lookup zone, pentru a putea fi interogate corect de catre clienti, adica "ns de tip host(A) cu IP 188.78.x.x".

Am facut ce zici tu si tot nu merge. New forward zone cu domeniul meu si un A record cu ns.xyz.ro si ip extern la el.

#6
danpdc

danpdc

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 17.03.2014
Scuze ca intru cam tarziu in discutie dar mie mi se pare ca ceea ce vrei tu sa faci este sa iti hostezi un website pe un server propriu. Pentru asta nu ai nevoie de AD. Din cate am vazut in printscreen-uri tu ai facut configurarile in AD, dar acest configurari ar trebui facute pe partea de configurare a rolului de DNS.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate