Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!

Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...
 

apa in combina no-frost

- - - - -
  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#19
iogamac

iogamac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,329
  • Înscris: 05.11.2009
Văd că nu a mai postat nimeni pe aici. Am și eu o combină Beko RCNA406E40XB, prima combină produsă de Beko A+++, cumpărată în ianuarie 2019. În 2020 cu pandemia, nepotul de 3 ani care a locuit cu noi s-a cam jucat la ușa congelatorului în timp ce găteam în bucătărie. Ginerele meu a văzut că am setat frigiderul pe 4 gr. și l-a mutat pe 3gr.(despre problema cu setările o să vă povestesc mai jos, la punctul 2Posted Image).
1. Mă trezesc cu gheață în congelator, sub ultimul sertar. După câteva zile cu apă în frigider sub sertarul cu legume. Am scos frigiderul din priză, am mutat produsele în congelatorul vecinilor și am pornit la dezghețarea cu feonul cum spune și în manual. Totul bine și frumos până înainte de paștele 2021, când s-a repetat situația. Garanția de 5 ani mi-a folosit din plin. Primul tehnician de la service a înclinat combina din piciorușe spre spate și a spus că problema e rezolvată. Pentru el a fost, pentru mine nu. După 2 sătămâni situația se repetă. Alt tehnician, îmi schimbă masca ventilatorului din congelator. OK. Mai, iunie 2021 umezeală multă în aer, cam 87%. Iar apă în frigider și gheață în congelator. Sesizez service Beko și în call center și pe site-ul lor pe 26 iulie. Mă programează în 4 august, apoi pe 5 mă programează pentru 6 august. Pe 6 august, văzând că nu mă sună apelez call center-ul și mi se comunică să aștept....am așteptat până la ora 18, când am sunat iar la call center și au deschis o sesizare în care au comunicat că vreau banii pe combină pentru că luni se făceau 15 zile de când au înregistrat cererea. Mi-au confirmat că luni, 9 august mă va suna cineva de la Beko. Cum i-ați auzit dumneavoastră, așa i-am auzit și eu. Luni seara am trimis o sesizare pe mail cu toată povestea împănată cu numere de sesizare, ore la care au venit tehnicieni și ce-au făcut, mai bine spus ce n-au făcut, copii după bonurile de la service, poze, etc. La final am spus că nu mai am nervi și răbdare să suport indiferența lor față de clienți. Am încheiat cu un anunț apocaliptic. A doua zi acea sesizare va pleca sper ANPC.
La ora 9, a doua zi m-a sunat un tehnician de la Beko, altul, nu din cei care fuseseră. A venit, a desfăcut cum trebuie și frigiderul și congelatorul, a umblat prin gheața de acolo și a scos o piesă cu o punguță din staniol pe ea, care era ruptă și plină de gheață. Cred că degivratorul. A comandat-o, a curățat-o de gheață pe cea veche și mi-a pus-o provizoriu până o aduce pe cea nouă. Combina funcționează în parametrii.
2. Ce mi-a explicat tehnicianul în privința setării temperaturilor. Vara când este foarte cald să las frigiderul la 6 grade. La multe din combinele frigorifice, senzorul pentru temperaturi este calibrat să arate pe display cu 3 grade mai puțin decât în realitate. La Beko am verificat. Am termometru în frigider și l-am pus în toate zonele. Pe ușă temperatura e mai ridicată, dar în interior erau 4 grade, temperatură afișată și de display. Deci ginerele meu are setarea pe 3 grade, dar în interior are 6 Posted Image .

#20
sorindts

sorindts

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 23.06.2009

 haleluia, on 08 ianuarie 2014 - 16:14, said:

Este normala prezenta apei in interiorul unei combine no-frost ?
Este vorba de o combina noua full no-frost cu multiflow marca Beko. Se strange aproape o cescuta de apa in frigider, sub una din cele doua ladite de legume(la vechiul frigider care era tot un fel de no-frost daca nu ma insel, era un orificiu de evacuare pe peretele din fundul frigiderului cu un tub in spate care colecta apa din frigider intr-un vas de plastic montat deasupra compresorului).
Ma gandesc ca poate nu l-am pus corect in functiune, sau ceva...
Cum ai rezolvat problema?

#21
iogamac

iogamac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,329
  • Înscris: 05.11.2009

 sorindts, on 03 octombrie 2021 - 18:48, said:

Cum ai rezolvat problema?

Eu am rezolvat-o făcând cerere de returnare a contravalorii combinei. La mine a durat vreo 5 luni de „lupte greco-romane” cu firma Beko. Când m-am dus să duc actele pentru returnarea banilor, m-am îngrozit. Eram în sediul Arctic și aveam senzația că sunt în filmul Călăuza regizat de Tarkovski. Băiaul care m-a întâmpinat era cam amărât și mi-a spus că se bucură pentru mine și m-a sfătuit să-mi iau LG. Mi-a explicat că sunt niște vicii din construcție. Am scris mai mul în postarea #19.

#22
Angelitto

Angelitto

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,395
  • Înscris: 10.03.2005
Haideti sa va spun cum am rezolvat eu.
Am o combina frigorifica Artic AK60406NFMT++ No Frost si de la un timp imi tot aparea apa sub sertarul de fructe. Ma gandeam ca se va rezolva de la sine cu timpul, dar nu a fost asa. Un timp am tot pus servetele de bucatarie sub sertar ca sa nu mai treaca apa, dar se forma gheata si trebuia sa o scot tot la 1-2 saptamani.
Asa ca zilele trecute am dezghetat combina si am zis sa investighez un pic problema. Pe net nu prea am gasit rezolvare. Am citit ca ar fi un furtunas infundat sau inghetat, dar nu stiam exact unde sa il gasesc caci nu se vedea nicio usita in partea de sus a frigiderului ci doar jos la congelator, in spatele ultimului sertar.
Asa ca am inceput de jos si am scos sertarele de la congelator, trei la numar. Acolo am observat un surub care tinea o masca de plastic. Dupa ce am scos masca aceea (spatele), am dat de un fel de gratar cu niste lamele. Nici vorba de furtunas. Totusi am dat un pic pe acolo cu foenul cu aer cald asa preventiv, apoi mi-am mutat atentia in partea de sus a combinei. Acolo am observat ca are la fel, o masca de plastic care acoperea tot spatele pana sus. Ea e prinsa cu un fel de cleme (pe marginile stanga si dreapta, de jos pana sus) dar se desface destul de usor. Am inceput din partea de jos, incetisor sa nu o rup si  am desprins-o pana sus. Acolo era o mufa cu 2 fire care trebuia deconectata, caci pe spatele mastii de plastic, chiar sus unde e un patrat si scrie ”Full No Frost”, e un ventilator care impinge aer rece in frigider, deci trebuie manevrat cu grija sa nu se rupa firele.
In fine, dupa ce am scos masca, am vazut unde era problema. Chiar  in spatele sertarului de fructe era un santulet de colectare a apei si era plin cu o bucata lunguiata de gheata. Se poate vedea si in poze. Aceasta gheata acoperea orificiul furtunasului si probabil din aceasta cauza nu mai curgea apa in jos pe furtunas si neavand unde sa curga, se prelingea inauntru si astfel ajungea sub sertarul de fructe.
Asa ca, am aruncat bucata de gheata, am bagat o bucata de sarma moale prin furtunas sa vad daca ajunge pana la tavita de colectare a apei si vazand ca nu e infundat, am pus masca de plastic inapoi, impingand usor cu mana  in locul unde erau clemele. A fost destul de simplu. Bineinteles ca nu am uitat sa conectez inapoi mufa ventilatorului din partea de sus. In final i-am facut si o proba de functionare si totul pare ok. Sa vedem pe viitor daca se mai prelinge apa inauntru.
Totusi acum stiu ce trebuie facut. Nu mai iau toata masca jos ci pur si simplu o desfac doar de la primele 2 cleme de jos. E de ajuns, caci imi incape mana si pot trage afara bucatile de gheata daca vor mai fii acolo. Iar furtunasul (daca e inghetat) se va dezgheta singur daca combina sta o zi sau doua fara alimentare la retea.
Am atasat si cateva poza ca sa va faceti o idee despre ce am explicat mai sus.
Sper ca prin aceste randuri am fost de ajutor celor care au combine frigorifice Arctic si  li se prelinge apa prin spatele si sub sertarul de fructe.
Daca era ceva mai complicat, eram nevoit sa-i chem pe cei de la service, dar a fost destul de simplu de rezolvat. Cel mai greu a fost pana mi-am dat seama de acea masca de plastic si de procedeul de desprindere a ei in siguranta, fara sa rup vreo clema.
Sanatate si numai bine, tuturor!

Attached Files

  • Attached File  1.jpg   112.35K   85 downloads
  • Attached File  2.jpg   81.22K   80 downloads
  • Attached File  3.jpg   104.68K   71 downloads
  • Attached File  4.jpg   80.86K   65 downloads
  • Attached File  5.jpg   155.72K   64 downloads


#23
iogamac

iogamac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,329
  • Înscris: 05.11.2009
@angelitto, am explicat eu pe alt forum că produsele frigorifice neo-frost de la artic și beko sunt o invenție a lor, de fapt nu sunt No Frost. Este un frigider static cu ventilator (vezi produsele Liebherr, care nu mint). În fața acelei scurgeri ei au pus acel panou care induce în eroare. Caută pe net să vezi cum arată instalația unui frigider No-frost. În niciun caz nu are foițele alea de staniol de la ciocolată înșirate pe o conductă.  Cu denumirea de neo-frost ei sunt acoperiți în caz de proces, pentru că pot declara că nu este tehnologie no-frost... Exact ca cei care au denumiri de Lowfrost, smart-frost, etc.
Deci, eu m-am confruntat cu această problemă jumătate de an. Curățam, dezghețam și în 2 săptămâni gheața era la loc. Au venit 4 tehnicieni de la service și nu au rezolvat problema, pentru că de fapt e un viciu de proiectare.

#24
Angelitto

Angelitto

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,395
  • Înscris: 10.03.2005
iti dau dreptate. Am un Samsung No Frost si e diferenta mare intre ele. dar asta e ... acum daca l-am luat ... sper totusi sa nu mai faci figuri curand. Oricum am garantie extinsa de 5 ani la el. Dar sper sa nu am nevoie de ea :)
O sa vad pe viitor cum se comporta, dar intr-adevar nu as mai lua Arctic. In schimb, Samsung as lua cu ochii inchisi.

#25
iogamac

iogamac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,329
  • Înscris: 05.11.2009

 Angelitto, on 19 octombrie 2021 - 22:41, said:

iti dau dreptate. Am un Samsung No Frost si e diferenta mare intre ele. dar asta e ... acum daca l-am luat ... sper totusi sa nu mai faci figuri curand. Oricum am garantie extinsa de 5 ani la el. Dar sper sa nu am nevoie de ea Posted Image
O sa vad pe viitor cum se comporta, dar intr-adevar nu as mai lua Arctic. In schimb, Samsung as lua cu ochii inchisi.

Eu am făcut un istoric al vizitelor de la service și după numeroase telefoane la call center și mailuri trimise, le-am pus în vedere să-mi dea banii. Citește cu atenție Regulamentul garanției pentru că acolo găsești tot, inclusiv nr. legii consumatorului și pregătește povestea etapelor pe care le-ai parcurs. Eu am salvat și screen shot-urile linkurilor trimise în sms-uri. Cei de la service cunosc problema și din cauza asta trenează...eu zic să te pregătești să le ceri banii. Deja la a doua vizită pentru aceeași problemă poți să faci cererea în care să invoci Legea consumatorului.  Pe mine m-au făcut din vorbe și din cauza asta m-am întins. La ultima conversație le-am spus că am actele pregătite și mă duc la ANPC.
Uite aici povestea mea.

#26
WarpS

WarpS

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,456
  • Înscris: 30.07.2009
Salutare,

In cazul meu, combina Beko tot neo-frost s-au dovedit că erau doua garnituri de pe doua conducte de evacuare ce trebuiau scoase de cei de la vânzări întrucât e un viciu de procedura. Erau înfundate cele doua garnituri și astfel apa nu mai putea fi evacuată. Am sunat la service, a venit omul după 2 sau 3 zile, a fost o treabă de 5 minute. De circa două luni merge normal, nu mai face deloc apa in interior, sub sertarul de fructe. Făcea o cantitate nesimțită de apa, credeam că nu face fata la călduri lunii Iulie.

#27
iogamac

iogamac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,329
  • Înscris: 05.11.2009
@warpS, garniturile erau în spate unde se scurge apa în vasul de colectare de deasupra compresorului?

#28
Angelitto

Angelitto

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,395
  • Înscris: 10.03.2005
@iogamac, mersi de informatie. O sa tin cont de ea daca voi ajunge in situatia ta, sa cer banii inapoi.

#29
WarpS

WarpS

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,456
  • Înscris: 30.07.2009

 iogamac, on 20 octombrie 2021 - 11:53, said:

@warpS, garniturile erau în spate unde se scurge apa în vasul de colectare de deasupra compresorului?

Da. In spate erau. După ce au fost scoase, s-ar fi auzit un sunet de bolboroseala. Relatez din spusele persoanei care a stat cu tehnicianul, eu neputând fi de față.

Așa arată cele doua garnituri.

Attached Files



#30
Angelitto

Angelitto

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,395
  • Înscris: 10.03.2005
Acum ca ai  pomenit de garniturile alea, mi-am amintit ca si la mine cand am verificat vasul de colectare a apei, si am strans putin de garnitura aia, a curs dintr-o data cam 100ml apa in vas. Te pomenesti ca si la mine tot garnitura aia o fi fost vinovata. S-o fi lipit sau infundat. Trebuie sa o verific constant ca poate ea e de vina, si daca e asa, o scot si eu afara.

#31
WarpS

WarpS

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,456
  • Înscris: 30.07.2009
In cazul meu a zis ca e un defect de design / fabricatie, si ei au instruit vanzatorii sa le scoata de pe frigiderele inainte de a le vinde, si era mirat cum de nu s-au conformat. Frigider achizitionat in Octombrie 2020.

Eu le am scoase de circa 2 luni si nu intampin nici o problema.

Erau infundate si lipite, murdare cu cine stie....

#32
Angelitto

Angelitto

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,395
  • Înscris: 10.03.2005
E bine de stiut asta. Cel mai probabil o sa le scot si eu. Dar parca am numai una. Trebuie sa mai verific o data.

#33
iogamac

iogamac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,329
  • Înscris: 05.11.2009

 WarpS, on 20 octombrie 2021 - 14:21, said:

Da. In spate erau. După ce au fost scoase, s-ar fi auzit un sunet de bolboroseala. Relatez din spusele persoanei care a stat cu tehnicianul, eu neputând fi de față.

Așa arată cele doua garnituri.

Am fost convinsă că despre alea e vorba. Când am cumpărat combina, le-am văzut și cu mintea mea de „ingineră de pietre”, pensionară, m-am întrebat dacă nu cumva trebuie scoase. Am trimis mail la beko și după o săptămână au răspuns că nu trebuie scos nimic. Primul tip de la service s-a uitat pe spate și pentru că l-am întrebat și pe el despre garnituri,  a tăiat puțin una din garnituri și a poziționat combina puțin pe spate...puținul lui, mie mi s-a părut cam mult, dar asta este, am spus să-l cred pentru că el este specialistul.

#34
Angelitto

Angelitto

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,395
  • Înscris: 10.03.2005
Eu le-am scos asta seara. Nici nu stiu cum curgea apa pe acolo la cat erau de lipite. Unul nu a vrut sa iasa si pur si simplu l-am rupt. Acum are destul loc sa curga apa. O sa am liniste.

#35
iogamac

iogamac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,329
  • Înscris: 05.11.2009
Aștept feedback!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate