Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Ardei iute in ghiveci
Last Updated: Mar 09 2024 14:30, Started by
Tiby_med
, Dec 14 2013 01:21
·
6
#667
Posted 18 June 2017 - 20:52
Planta si forma fructului arata identic cu ce am vazut pe site-ul de unde am comandat semintele Habanero White, dar in loc de "culoarea smantanii" ai mei sunt galbeni!
Cert este ca sunt iuti si aromati! |
#669
Posted 23 June 2017 - 12:24
@SineNomine, doua dintre Fataliile de la tine o duc excelent, cea de-a treia s-a ofilit rau desi a stat langa celalalte doua si a fost tratata la fel. Am mutat-o in alt ghiveci ieri si i-am schimbat pamantul, dar nu stiu daca o sa-si revina
[ https://thumb.ibb.co/ghFrq5/IMG_20170623_123830.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://thumb.ibb.co/byJpck/IMG_20170623_123847.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://thumb.ibb.co/mXn4A5/IMG_20170623_123932.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by Madhellena, 23 June 2017 - 12:25. |
#670
Posted 24 June 2017 - 12:15
24 iunie, la 30 de zile după un tuns drastic, cei mai mici și mai deși Habaneros ai mei.
Abia dau semne de boboci. Valabil pentru primele două fotografii. Primii ardei și multe floricele. Attached FilesEdited by vladaudio, 24 June 2017 - 12:18. |
#671
Posted 25 June 2017 - 11:42
Madhellena, on 23 iunie 2017 - 12:24, said:
@SineNomine, doua dintre Fataliile de la tine o duc excelent, cea de-a treia s-a ofilit rau desi a stat langa celalalte doua si a fost tratata la fel. Am mutat-o in alt ghiveci ieri si i-am schimbat pamantul, dar nu stiu daca o sa-si revina [ https://thumb.ibb.co/ghFrq5/IMG_20170623_123830.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://thumb.ibb.co/byJpck/IMG_20170623_123847.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://thumb.ibb.co/mXn4A5/IMG_20170623_123932.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Mai bine il arunci. S-ar putea sa fie vreo boala. Am mai avut si eu o planta care arata la fel si nu si-a mai revenit. Ceilalti doi arata foarte bine! |
#672
Posted 25 June 2017 - 13:36
Salutare!
Am o intrebare, poate stie cineva: ce specie de ardei sint astia? IMG_4669.JPG 87.18K 68 downloads IMG_4672.JPG 183.94K 60 downloads Au cam 1cm lungime, si pisca de plingi. Attached Files |
#673
Posted 06 July 2017 - 23:20
Naga Jolokia, cunoscut si ca Bhut Jolokia, este unul dintre cei mai iuti ardei din lume.
Trebuie tratat cu respect si atentie de catre cei care aleg sa creasca si mai ales, sa manance acest soi! Attached Files |
#674
Posted 07 July 2017 - 09:23
#675
Posted 10 July 2017 - 12:37
A cultivat cineva ardei Padron? Am mancat de vreo doua ori la un restaurant si m-am indragostit de acesti ardei. Unde-i pot gasi de cumparat?
multumesc |
#676
Posted 10 July 2017 - 18:41
E ceva deficienta? Zonele alea arata ca si cum ar fi pierdut pigment:
IMG_2276-1.jpg 289.8K 14 downloads |
|
#677
Posted 15 July 2017 - 12:41
Salutări tuturor. Revin cu poze noi.15 iulie 2017.
Habaneros care tot cresc dar nu-și schimbă deloc culoarea Tare sunt curios cum vor arăta... Attached Files |
#678
Posted 26 July 2017 - 12:41
#679
Posted 28 July 2017 - 07:42
Black Naga
Trinidad Moruga Scorpion (desi cam am dubii, nu prea seamana cu ce am vazut pe net). Pink Habanero Attached FilesEdited by Hybr1d, 28 July 2017 - 07:43. |
#680
Posted 28 July 2017 - 22:09
Anul trecut am luat 5-6 ardei habanero din Barcelona (Boqueria) si am pastrat semintele.
Acum incep sa culeg roadele: IMG_20170728_215554.jpg 236.12K 22 downloads Un sfat despre cum sa il conserv cat mai bine? Ma gandeam sa il murez 'clasic' in otet, putina apa si sare si poate sa pun si frunze de telina, cimbru si hrean. Dar fiind un ardei special, ma gandesc ca poate fi mai bine pus in valoare altfel. |
#681
Posted 28 July 2017 - 22:44
Deci... M-a mancat sa musc din naga asta... Am luat cam varful, ce pot sa zic, m-a luat cu sughit, iute rau, persistent rau, dar asta ar fi fost de asteptat sa zicem; in schimb a inceput sa ma doara stomacul de iute Am ras 2-3 iaurturi instant, si acum incepe sa ma lase.
Nu mai zic ca mirosea buretele cu care am spalat farfuria a iuteala de imi venea sa stranut, asa ca a ajuns in gunoi (buretele). Gata, am hotarat, ma las de ardei ultra iuti Attached FilesEdited by Hybr1d, 28 July 2017 - 22:45. |
|
#682
Posted 01 August 2017 - 15:37
costinthebest, on 28 iulie 2017 - 22:09, said:
Anul trecut am luat 5-6 ardei habanero din Barcelona (Boqueria) si am pastrat semintele. Acum incep sa culeg roadele: IMG_20170728_215554.jpg Un sfat despre cum sa il conserv cat mai bine? Ma gandeam sa il murez 'clasic' in otet, putina apa si sare si poate sa pun si frunze de telina, cimbru si hrean. Dar fiind un ardei special, ma gandesc ca poate fi mai bine pus in valoare altfel. eu anul trecut am conservat niste jalapenos in otet (1/3), apa (2/3), sare, boabe de piper si foaie de davin. Am fiert mai intai totul bine de tot, dupa care am turnat peste ardei apa fierbinte, si acum mai ma tin, cred ca si la habanero merge Hybr1d, on 28 iulie 2017 - 22:44, said:
Deci... M-a mancat sa musc din naga asta... Am luat cam varful, ce pot sa zic, m-a luat cu sughit, iute rau, persistent rau, dar asta ar fi fost de asteptat sa zicem; in schimb a inceput sa ma doara stomacul de iute Am ras 2-3 iaurturi instant, si acum incepe sa ma lase. Nu mai zic ca mirosea buretele cu care am spalat farfuria a iuteala de imi venea sa stranut, asa ca a ajuns in gunoi (buretele). Gata, am hotarat, ma las de ardei ultra iuti seama a ardei combinati cu castraveti murati ) |
#683
Posted 01 August 2017 - 23:01
Hybr1d, on 28 iulie 2017 - 22:44, said:
Deci... M-a mancat sa musc din naga asta... Am luat cam varful, ce pot sa zic, m-a luat cu sughit, iute rau, persistent rau, dar asta ar fi fost de asteptat sa zicem; in schimb a inceput sa ma doara stomacul de iute Am ras 2-3 iaurturi instant, si acum incepe sa ma lase. Nu mai zic ca mirosea buretele cu care am spalat farfuria a iuteala de imi venea sa stranut, asa ca a ajuns in gunoi (buretele). Gata, am hotarat, ma las de ardei ultra iuti |
#684
Posted 01 August 2017 - 23:10
Aparent nu
Ce-i drept, de la white habanero de anul trecut incoace n-am mai mancat nimic care sa-mi dea sughituri. Edited by Hybr1d, 01 August 2017 - 23:10. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users