Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

Cat valoreaza aceste monede?
 ce parere au fetele despre barbat...

Prima comanda pe aliexpress

Temperaturi mari in idle rtx 3060

Schema Statie amplificare Electro...
 MBP de pe OLX

Vrei sa lucrezi la stat? Creaza-t...

Cum se inmulteste Caprifoiul?

Cum reciclați ambalajele Tet...
 Probleme cuptor aragaz Beko

Toaletare/taiere cais batran

Reparatie garaj

Retete simple slow cooker
 

Cazane Lemne cu gazeificare (Seria 3, 2014-.20..)

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
6277 replies to this topic

#19
bzalex

bzalex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,800
  • Înscris: 02.05.2008
Am masurat umiditatea lemnelor: e pe undeva intre  30%  si 38%.
Am mai facut ceva experimente cu reglajele si cred ca lemnele ard cam in trei feluri:
-daca nu e jar destul, ard in prima camera, fum destul de mult, flacara mica sau inexistenta in camera a doua. Reglajul de aer secundar nu are nici un efect.
- daca e jar mult, flacara e mare rosiatica alba cu tente albastrui, asemanatoare cu pozele de pe prima pagina de pe site-ul oficial Irleh din .ro .Reglajul de aer secundar are un efect foarte redus fara schimbari semnificative
- dupa cateva ore bune de functionare, daca ventilatorul merge pe turatie mica(5-10%) apare o flacara lenta influentata puternic de aerul secundar: daca nu e destul se stinge, daca e mult devine instabila.

Am umblat la reglaje si am facut ca turatia ventilatorului sa fie de 5% atunci ca a intrat in SUSTINERE(la depasirea temperaturii programate 85gr.). Rezultatul a fost ca am reusit sa aduc centrala in SUPRAINCALZIRE si am fost nevoit sa micsorez temperatura de lucru la 80gr. Dupa o noapte intreaga de mers cu acest regim la o temperatura exterioara de -12gr. autonomia s-a redus de la 12-16 ore(la -8gr noaptea) la 10-12 ore. Nu stiu daca reducerea autonomiei a fost din cauza acestei configurari sau din cauza ca a fost mai frig afara.

Am inceput sa am si condens. Probabil lemne prea umede.

Am consumat peste weekend, de vineri seara(5gr. in casa) pana duminica, aprox. 0.25 m steri
<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/3mqlSw0FWgw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>



Flacara cu lemne putine si cu usa de alimentare deschisa:
<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/3mqlSw0FWgw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Flacara de gazeificare:
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/_Mgy7khmNuQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Alarma de supraincalzire:
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/8ZrkggCKpJA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Attached Files


Edited by bzalex, 15 December 2013 - 15:12.


#20
bzalex

bzalex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,800
  • Înscris: 02.05.2008
Flacara cu lemne putine si cu usa de alimentare deschisa:
<iframe width="420" height="315" src="http//www.youtube.com/embed/3mqlSw0FWgw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Flacara de gazeificare:
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/_Mgy7khmNuQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Alarma de supraincalzire:
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/8ZrkggCKpJA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/8ZrkggCKpJA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Edited by bzalex, 15 December 2013 - 15:53.


#21
bzalex

bzalex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,800
  • Înscris: 02.05.2008
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/_Mgy7khmNuQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/8ZrkggCKpJA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/3mqlSw0FWgw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by bzalex, 15 December 2013 - 16:37.


#22
teofilact

teofilact

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 22.10.2010

 maryo_instal, on 15 decembrie 2013 - 00:31, said:

salutare ...skoda, fontanero si alti profesionisti ...am nevoie de ajutorul vostru....probleme cu un orlan ...nu mai sare de 65 grade....va rog sa imi dati cateva sugestii service..trecem peste formalitati gen ..corect dimensionat, sistem de ridicare a returului, lemne ude , cos infundat, samd...astept raspunsuri avizate..mersi...
da-I foc.....

#23
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 45,723
  • Înscris: 30.01.2008

 teofilact, on 15 decembrie 2013 - 19:00, said:

da-I foc.....
Interesant raspuns...
Se poate si ceva on-topic ?

#24
allexutz

allexutz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 22.02.2006

 ggelu, on 14 decembrie 2013 - 01:06, said:

-  Inteleg ca deja ai o schema , fie facuta de tine , fie data de un  prieten.  Nu-i mai bine sa  o postezi decat sa incepem cu intrebarile : de ce 1000 / 150 litri ?  De unde e dimensionarea asta ?
- Unde sunt  amplasate pufferul / boilerul ? Nu poti pune cazanul  intr-o anexa lipit de casa ?
- de  ce  trei pompe ? mie imi ies cel putin 4 .
Hai sa lasam ghicitorile  ; fa cel putin un desen de amplasare sa inteleg ideea de baza.
- Amplasarea : daca pufferul nu e dimensionat bine vei avea placerea de a te trezi in toiul noptii sa faci focul . In cazul in care nu ai o izolatie FOARTE BUNA  a casei  acesta poate fi  cazul tau cu pufferul de 1000  litri .
Nu,nu am nici o schema,tocmai asta era rugamintea mea,sa gasesc o schema de montaj la Dvs.De ce 1000/150 l? Pentru ca asa am considerat eu ca ar fi necesarul,tocmai de aceea am postat aici,sa pot fi corectat daca e cazul.Boiler 150 l am zis eu pt ca sunt eu, sotia si 2 copii mici de 3 si 6 ani. Puffer de 1000 pentru ca din cate am citit se foloseste cam 1000 l la 25 kw,e adevarat ca centrala mea are 32 kw,dar am zis eu ca e ok si asa.Puffer-ul si boilerul ma gandeam sa le amplasez langa centrala,in anexa din curte.La nevoie pot fi amplasate si in casa,as avea spatiul necesar,initial pastrasem o camera tehnica de 2,5x2 in interiorul casei pentru o centrala pe gaz,ulterior cei trei vecini ai mei nu au mai vrut gaz si costul pentru a suporta racordarea la gaz de unul singur nu mi-l pot permite.Nu pot pune cazanul intr-o anexa lipit de casa,ar insemna o alta constructie si nu mai vreau asta in  conditiile in care am deja magazia asta peste beci care este izolata cu polistiren de 10 si casa este deja finisata exterior. Cu pompele aveti dreptate,sunt mai mult de 3,cel putin 4,acum am realizat ca am uitat de pompa puffer centrala.Casa mea este din caramida de 30,tencuiala 2,5 cm si izolatie polistiren 10 cm eps 80.Am polistiren extrudat de 5 cm in pardoseala si am pus si pe tavan cand s-au turnat placile de beton ale casei,etajul are placa de beton peste,iar podul este unul relativ mare dar nu va fi locuit si nici incalzit.In pod am vata de 10 cm cu folie,lambriu din lemn sicasa e invelita cu tigla bramac.Atasez o poza cu casa,anexa este in spatele casei lateral dreapta la 10 m distanta,in anexa va fi montat si un calorifer,sub anexa am beci.

Attached Files


Edited by allexutz, 15 December 2013 - 23:29.


#25
crisvp

crisvp

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 520
  • Înscris: 04.08.2010
salutare! Avem la asociatia noastra umanitara multe centrale, printre care si un Orlan. A avut probleme cu automatizarea si ventilatorul a fost trecut oarecum pe direct, controlerul avand doar functia de repornire a ventilatorului si afisarea/setarea temperaturii. Bineintees ca randamentul nu este cel dorit... Am montat un UPS Apollo 1100/24V cu doua baterii si a functionat OK cateva ore pe baterii. A doua zi am vrut sa arat cuiva cum functioneaza UPS-ul. Centrala era oprita, in standby. Am decuplat de la retea si sunetul produs de UPS era ciudat mai tare decat atunci cand functiona in sarcina, cu centrala pornita, deconectat de la retea). Am cuplat iar la retea si atunci s-a ars controlerul Ekoster2. Am inlocuit sigurantele fuzibile si s-au ars. Are cineva idee de ce s-a intamplat asa? Exista solutii de functionare fara controler? Poate repara cineva controlerul ars? Se poate cumpara un altul la un pret decent? Daca se poate sa primesc raspunsuri pe forum, daca nu macar PM. multumesc!

#26
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Cea mai rapida solutie de rezolvare provizorie a problemei este montarea unui termostat cu imersie, de preferat in corpul cazanului, cu care sa fie comandat ventilatorul. Insa solutia asta, daca nu este realizata corect, va fi intr-un fel o improvizatie, si depinde foarte mult si de schema hidraulica a cazanului si de modul in care sunt comandate pompele in momentul de fata. Teoretic, ca sa fie ok, acest termostat ar trebui dublat si de un termostat de siguranta de 115grd cu rearmare manuala.

O alta varianta este inlocuirea cntrolerului actual cu unul Euroster 11W sau 11WB. Modelul 11W stie sa controleze ventilatorul si pompa de recirculare cazan/radiatoare, iar modelul 11WB stie sa controleze si pompa de boiler. Nu stiu un pret exact, dar banuiesc ca este undeva la ~300ron un controler dinasta.
Si la varianta asta eu as pune si un termostat mecanic cu rearmare manuala pe ventilator.

Intre timp se poate duce si Ekoster-ul 2 la un electronist la reparat.

#27
bzalex

bzalex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,800
  • Înscris: 02.05.2008

 crisvp, on 16 decembrie 2013 - 02:11, said:

Am decuplat de la retea si sunetul produs de UPS era ciudat mai tare decat atunci cand functiona in sarcina, cu centrala pornita, deconectat de la retea).

Parerea mea e ca UPS-ul are o problema cu stabilizarea tensiunii de iesire si cel mai probabil a scos o tensiune prea mare care a ars controlerul de la centrala. Nu stiu specificatiile lui dar poate are nevoie de un consumator minim. Oricum eu as merge cu UPS-ul la service, poate schimbat pe un model care sa ofere o siguranta mai mare in exploatare. Este inadmisibil ca un dispozitiv conceput sa protejeze o instalatie sa fie el cel care o arde ...

#28
budulan

budulan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 542
  • Înscris: 11.06.2007
Ce model de UPS ai folosit?

#29
ggelu

ggelu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,208
  • Înscris: 21.01.2009

 allexutz, on 15 decembrie 2013 - 23:05, said:

Nu,nu am nici o schema,tocmai asta era rugamintea mea,sa gasesc o schema de montaj .....
Ok, o parte am inteles-o.
Unde vrei sa instalazi pufferul + boilerul ? Daca il instalezi in anexa  , langa cazan iti mai trebuie o pompa - cea de la puffer la ....butelia de egalizare  / punctul termic din casa.
Un compromis ar fi instalarea cazanului in anexa  iar pufferul + boilerul in casa in spatiul centralei cu gaz.  Macar pierderile ( care nu sunt putine ) raman in casa. Verifica daca ai loc.
O idee de schema ar fi cea atasata.
LE: acum am vazut ca  pufferul  boilerul vrei sa le montezi in anexa. Incearca ca cel putin boilerul sa il muti in casa.
ALE: nu vrei te rog sa treci la adresarea  uzuala pe forum ? Aia la pers. II singular ?

Attached Files


Edited by ggelu, 17 December 2013 - 10:11.


#30
jemy

jemy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 218
  • Înscris: 16.02.2010

 budulan, on 17 decembrie 2013 - 09:56, said:

Ce model de UPS ai folosit?

 crisvp, on 16 decembrie 2013 - 02:11, said:

  ... Am montat un UPS Apollo 1100/24V cu doua baterii si a functionat OK cateva ore pe baterii.................


#31
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 45,723
  • Înscris: 30.01.2008
Stie cineva unde pot gasi termostatul incercuit ca si piesa de schimb ??


Attached File  cartus laddomat.JPG   113.66K   302 downloads

Attached Files



#32
ion_ion_lucian

ion_ion_lucian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 06.01.2013
bzalex, melinter2000
Salutare!
incerc sa fiu si eu mai activ ca mi-a cam ajuns cutitu la os cu venirea iernii
am comandat si eu un montaj de irleh plus 40kw, si puffere 2x1000l si automatizare tech, cupru, ladomat atmos, cos izolat ino de 25cm int, si nu sunt deloc multumit cu rezultatul...
firma U.G. nu este f prompta deloc, locatia mea e in Iasi, a lor  in Alba, si nu sunt bagat in seama prea tare cand aduc aminte de cati bani am cheltuit pe toate (peste 10000euro)
ma asteptam la rezultate foarte bune, chiar exceptionale, dat fiind ca nu am facut nici un compromis , casa noua, termosistem de minim 12cm, tripan veka, extrudat peste tot... nu reusesc sa fiu multumit nici macar cat o centrala normala fara puffer, de la Dedeman, montata de amatori..
desi folosesc doar 100mp din casa, am consumat in oct nov si dec cam 25-30 steri, desi nu a fost frig decat max 1 sapt, autonomia e de max 10 ore, lemnele ard in 2-3 ore in centrala, si pufferele mai tin apa pt recirculare inca 7-8 ore max.
ca exemplu, trebuie sa fac macar 2 plinuri de centrala (cam 70-80 kg lemne) ca sa incalzesc pufferele de 2x1000l pana la 60-65 grade, dupa care porneste recircularea si o tine cam 8 ore, dupa care incepe sa scada temp in casa de la 22 grade , dupa care apa din puffere e deja racita..
voi ziceti aici ca focul trebuie sa arda 10-12 ore in centrala? la mine in 3-4 ore nici jar nu mai e, si pufferele in loc sa stocheze caldura pt mafrirea autonomiei, ele de fapt imi consuma din puterea lemnelor si se racesc prin circulare in restul de 7-8 ore de calorifere calde..
aveti idee cum sa procedez? nici nu au venit gerurile si jumate de lemne au ars... foioase dar si brichete raf de la dedeman
merci sa traiti!

#33
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 45,723
  • Înscris: 30.01.2008

 ion_ion_lucian, on 17 decembrie 2013 - 16:00, said:

ca exemplu, trebuie sa fac macar 2 plinuri de centrala (cam 70-80 kg lemne) ca sa incalzesc pufferele de 2x1000l pana la 60-65 grade,
Ai incercat sa functionezi cu un singur puffer ?

 ion_ion_lucian, on 17 decembrie 2013 - 16:00, said:

voi ziceti aici ca focul trebuie sa arda 10-12 ore in centrala? la mine in 3-4 ore nici jar nu mai e, si pufferele in loc sa stocheze caldura pt mafrirea autonomiei, ele de fapt imi consuma din puterea lemnelor si se racesc prin circulare in restul de 7-8 ore de calorifere calde..

Ti s-a facut un reglaj a functionarii CT in functie de temperatura gazelor arse  la cos ?

#34
DANIELBUZDUGAN

DANIELBUZDUGAN

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 720
  • Înscris: 28.01.2008

 ion_ion_lucian, on 17 decembrie 2013 - 16:00, said:

bzalex, melinter2000
Salutare!
incerc sa fiu si eu mai activ ca mi-a cam ajuns cutitu la os cu venirea iernii
am comandat si eu un montaj de irleh plus 40kw, si puffere 2x1000l si automatizare tech, cupru, ladomat atmos, cos izolat ino de 25cm int, si nu sunt deloc multumit cu rezultatul...

Posteaza niste poze cu instalatia, centrala , pufferele,  detalii despre lemne, umiditate etc.
Pare incredibil !!!

#35
ion_ion_lucian

ion_ion_lucian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 06.01.2013

 gelunechifor, on 17 decembrie 2013 - 16:25, said:

Ai incercat sa functionezi cu un singur puffer ?


Ti s-a facut un reglaj a functionarii CT in functie de temperatura gazelor arse  la cos ?

pai si asta e o pb... pufferele sunt legate in serie... cred ca era mai bine sa le puna in paralel

cu temperatura pe cos.. tot in ei ca si specialisti am avut incredere..

#36
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 45,723
  • Înscris: 30.01.2008

 ion_ion_lucian, on 17 decembrie 2013 - 16:34, said:


.. pufferele sunt legate in serie... cred ca era mai bine sa le puna in paralel


Asa cred si eu...

 ion_ion_lucian, on 17 decembrie 2013 - 16:34, said:


cu temperatura pe cos.. tot in ei ca si specialisti am avut incredere..
Pai si ei ce zic ?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate