Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...
 Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...
 switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa
 

Invertoare energie verde pareri, idei

* * * * - 7 votes
  • Please log in to reply
4539 replies to this topic

#1567
vast

vast

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,471
  • Înscris: 04.05.2008
Te rog citeste topicul indicat mai sus de mine, caci acela este ABC-ul care iti va da aproape toate raspunsurile. Te rog sa intelegi ca este total aiurea sa tot reluam de la capat, de fiecare data cand apare cineva nou, aceleasi si aceleasi raspunsuri pentru care noi deja am facut un rezumat.

Pe de alta parte, tu ai o multime de goluri nu numai in domeniul fotovoltaicelor, dar chiar si in notiunile de baza ale electricitatii. De aceea, fara suparare, iti repet: pune mana si citeste acel topic prima data, unde ai notiunile de baza. Unde nu intelegi, ia manualul de fizica din scoala si reciteste ce scrie la electricitate, iar apoi vii si pui intrebari. Trebuie sa intelegi ca fiecare dintre noi avem timpul limitat si nu putem sa facem scoala de la zero cu fiecare nou venit.
De asemenea, citeste INTEGRAL si topicul cu baterii de plumb.

Spre exemplu, eu, inainte de a ma apuca sa pun prima intrebare pe acest forum, am luat de la zero si am citit FIECARE topic in parte din aceasta arie. A luat ceva timp, dar in schimb am invatat o multime de lucruri.

Din afara, multi cred ca sistemele acestea de tip "green" (fotovoltaice, eoliene, hidro) sunt de tip plug-in si ca daca iti cumperi pe bucati componentele, gata ai pus-o de curent gratis. Din pacate nu este asa.

#1568
dobrin_22

dobrin_22

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 08.06.2011
credema ca mai am un pic si il termin, am citit cam ce am prins pe forum, 6 topicuri am deschise  in chrome, greseala mea este ca nu am notat cand trebuia, fiecare avem dreptul la o opinie, eu chiar daca am mers cum zici tu pe bucati sunt multumit pt ce mi am propus.Fiecare la orce nivel este cred ca nu le stie pe toate, eu am zis ca  sunt incepator. :) as vrea sa fiu ultimul care '' va streseaza''

#1569
rinaldoparaipan

rinaldoparaipan

    Green member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,434
  • Înscris: 13.02.2006
@ wolfman si dobrin_22, o parte din raspunsuri la intrebarile voastre le gasiti aici, in arhiva:

https://ecowindsolar...-energie-verde/

#1570
wollfman

wollfman

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 14.08.2009

View Postrinaldoparaipan, on 21 aprilie 2019 - 14:04, said:

@ wolfman si dobrin_22, o parte din raspunsuri la intrebarile voastre le gasiti aici, in arhiva:

https://ecowindsolar...-energie-verde/
multumesc pentru raspuns, am vazut continutul site-lui dar nu gasesc informatii care le caut, este mai mult reclame ale firmei care face instalarea sistemelor. Eu vreau sa gasesc raspunsuri despre alegerea unui invertor hibrid comparand functiile lui din conceptia de fabricatie. Un invertor hibrid 5kw 48v am studiat datele tehnice la zeci de modele, nu stiu ce sa aleg ; varianta invertor cu modulator MTTP separat, sau  hibrid, sunt unele HF care au 9-10 kg si altele LF cu greutate peste 20kg,care varianta ar fi mai buna cu transformator sau fara,  unele au intrare MTTP 60-145v altele 100-500v sau mai mult. Multe au aceleasi continut dar cu nume diferite de brand , daca sa cumpar din tara sau din china unde sunt foarte multe feluri , ma refer la complicatia de timp de primire, pret transport, vama , alte taxe. Am intrebat pe forum in ideea ca poate sunt persoane care imi spun ce varianta au ales si din ce cauze, daca au avut probleme cu functionarea. Care ar rezista mai mult de 4-5 ani?  Consumul utilizatorilor este 6-7 kw in 24 ore. Panourile pentru inceput sunt 9x300w. Ce diferenta ar fi daca le combin in serie si paralel la 90v  pentru regulator MTTP pana la 145v , sau le combin in serie de 9x30=270 v pentru regulator MTTP pana la 500v . Spun aceste variante in functie de modelul invertorului.

#1571
cavit

cavit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,089
  • Înscris: 08.05.2016
Invertorul LF este cu transformator pe tole de fier siliciu la frecventa joasa, acesta este cel greu, si dureaza mai mult, dar are pierderi mai mari.

Invertorul HF este cu sursa in comutatie de la tensiunea bateriilor pana la 350-400v dc, curentul alternativ este generat pornind de la aceasta tensiune de DC, fara transformator. Transformatorul/transformatoarele pe miez de ferita se gasesc in sursa dc/dc acesta este mai usor si are pierderi mai mici, dar de regula dureaza mai putin,

Durata de viata poate fi marita utilizand mosfeturi cu carbura de siliciu si condensatoare fixe cu polipropilena atit pe DC link cat si pe auxiliare.

Tehnologia este pe piata, poti cumpara toate condensatoarele de care ai nevoie in varinata cu film de polipropilena sau poliester, pentru a inlocui toate electroliticele.

Exista si invertoare echipate din fabrica cu aceasta tehnologie, dar la hibride nu te pot ajuta, singurul care il cunosc echipat astfel este unul ongrid, ABB, PVI 5000 OUTD-S.

Poti alege varianta all in one, chagerul este fizic independent doar ca este monitorizat de microcontrollerul invertorului, depinde cum iese mai ieftin.

Edited by cavit, 22 April 2019 - 15:05.


#1572
vast

vast

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,471
  • Înscris: 04.05.2008
wollfman,

MPPT = Maximum Power Point Tracking, adica in romaneste: cauta punctul maxim de putere. Acesta NU este un modulator, ci un regulator de incarcare, caci preia o putere variabila ce vine de la panouri si o reconverteste intr-o putere adecvata incarcarii bateriilor: U1 x I1 = U2 x I2 (daca e sa fim "politicaly correct, trebuie sa scadem pierderile prin conversie).

Intr-adevar, pe piata exista o multime de invertoare hibride identice, dar vandute sub nume diferite. TOATE acestea sunt facute de o singura firma din Taiwan cu numele de Voltronic Power si revandute apoi sub diverse nume de diversi comercianti care cumpara en-gros de la ei.
Avantajul major al acestor invertoare hibride este faptul ca ai la dispozitie un combo All-In-One de tip 3 in 1 (charger solar + charger de retea + invertor), cu un singur soft ce steaza toti parametrii de care ai nevoie. Personal, de cand folosesc asa ceva am sesizat ca pe partea de invertor este excelent, in schimb pe partea de regulator solar nu am fost multumit de setari, asa ca am optat pentru achizitia unui regulator dedicat separat de firma, care sa imi ofere posibilitatea reglarii tuturor parametrilor care ma interesau.

Tu zici ca ai panouri ce sunt date ca avand o putere de 300W. Trebuie sa intelegi ca acea putere este data conform unor conditii standardizate de laborator la care fac referire toti producatorii. In realitate, ceea ce obtii tu variaza in functie de gradul de iluminare, de temperatura exterioara si de unghiul de incidenta. Un alt factor MAJOR care afecteaza productia este: UMBRIREA. Am scris special cu litere mari, tocmai ca sa retii acest aspect important. Umbrirea chiar si partiala a unui singur panou dintr-o serie de panouri (ex. umbra unei frunze, un nor, gainat de pasare, etc) face ca toata puterea acelui sir sa fie data de panoul cel mai slab (mai multe info gasesti pe net sub "partial shading").
La un MPPT de max. 150V, vei lega cele 9 panouri de tip 3S3P. Daca iti pica umbra pe un panou dintr-un sir, atunci celelalte doua siruri vor produce la putere maxima. Dar daca ai un MPPT de 500V si trece o cioara care iti tranteste o diaree pe un panou, atunci pica in cap tot sirul de 9 panouri.
Se spune ca MPPT-urile de tensiune mare ar recolta un pic mai multa energie de la soare, prin faptul ca ar porni mai repede in zori si s-ar opri mai tarziu seara. Cum nu am putut verifica acest lucru nu pot sa sustin sau sa infirm afirmatia aceasta.
Un avantaj ar fi totusi in aceste combo-uri hibride la cele cu MPPT de tensiune mare fata de cele cu tensiune mica: se pierde mai putina energie la conversia din CC in CA, caci cele doua sunt foarte apropiate, fata de coborarea tensiunii de la 150V la 48V sau chiar mai jos (12 sau 24V).

Quote

Consumul utilizatorilor este 6-7 kw in 24 ore.
Tu consumi o energie (kWh) si nu o putere (kW). Atentie pe viitor la exprimare, caci este important.

#1573
cavit

cavit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,089
  • Înscris: 08.05.2016
La PIP 4850 ms nodul este pe bara dc link stiu de a a lui Topcat36, practic ce iesedin panouuri merge direct spre bara dc link iar chargerul bateriilor este un dc.dc reversibil cu redresare sincrona, asta presupune pierderi mai reduse.

La sistemul meu artizanal este dubla conversie, dar tensiunea bateriilor este mare 120v, chargerul are sic jfet pierderea este 3w/kw, iar dc/dcurile au sic mosfet pierdera este de 6w/kw.

Am ales varianta asta deorece ofera o izolare galvanica intre panouri si circuitele de dc si ac, diverterul are si el izolare galvanica fata de restul sistemului.

#1574
wollfman

wollfman

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 14.08.2009

View Postvast, on 22 aprilie 2019 - 16:35, said:

wollfman,

MPPT = Maximum Power Point Tracking, adica in romaneste: cauta punctul maxim de putere. Acesta NU este un modulator, ci un regulator de incarcare, caci preia o putere variabila ce vine de la panouri si o reconverteste intr-o putere adecvata incarcarii bateriilor: U1 x I1 = U2 x I2 (daca e sa fim "politicaly correct, trebuie sa scadem pierderile prin conversie).

Intr-adevar, pe piata exista o multime de invertoare hibride identice, dar vandute sub nume diferite. TOATE acestea sunt facute de o singura firma din Taiwan cu numele de Voltronic Power si revandute apoi sub diverse nume de diversi comercianti care cumpara en-gros de la ei.
Avantajul major al acestor invertoare hibride este faptul ca ai la dispozitie un combo All-In-One de tip 3 in 1 (charger solar + charger de retea + invertor), cu un singur soft ce steaza toti parametrii de care ai nevoie. Personal, de cand folosesc asa ceva am sesizat ca pe partea de invertor este excelent, in schimb pe partea de regulator solar nu am fost multumit de setari, asa ca am optat pentru achizitia unui regulator dedicat separat de firma, care sa imi ofere posibilitatea reglarii tuturor parametrilor care ma interesau.

Tu zici ca ai panouri ce sunt date ca avand o putere de 300W. Trebuie sa intelegi ca acea putere este data conform unor conditii standardizate de laborator la care fac referire toti producatorii. In realitate, ceea ce obtii tu variaza in functie de gradul de iluminare, de temperatura exterioara si de unghiul de incidenta. Un alt factor MAJOR care afecteaza productia este: UMBRIREA. Am scris special cu litere mari, tocmai ca sa retii acest aspect important. Umbrirea chiar si partiala a unui singur panou dintr-o serie de panouri (ex. umbra unei frunze, un nor, gainat de pasare, etc) face ca toata puterea acelui sir sa fie data de panoul cel mai slab (mai multe info gasesti pe net sub "partial shading").
La un MPPT de max. 150V, vei lega cele 9 panouri de tip 3S3P. Daca iti pica umbra pe un panou dintr-un sir, atunci celelalte doua siruri vor produce la putere maxima. Dar daca ai un MPPT de 500V si trece o cioara care iti tranteste o diaree pe un panou, atunci pica in cap tot sirul de 9 panouri.
Se spune ca MPPT-urile de tensiune mare ar recolta un pic mai multa energie de la soare, prin faptul ca ar porni mai repede in zori si s-ar opri mai tarziu seara. Cum nu am putut verifica acest lucru nu pot sa sustin sau sa infirm afirmatia aceasta.
Un avantaj ar fi totusi in aceste combo-uri hibride la cele cu MPPT de tensiune mare fata de cele cu tensiune mica: se pierde mai putina energie la conversia din CC in CA, caci cele doua sunt foarte apropiate, fata de coborarea tensiunii de la 150V la 48V sau chiar mai jos (12 sau 24V).


Tu consumi o energie (kWh) si nu o putere (kW). Atentie pe viitor la exprimare, caci este important.
Multumesc pentru comunicarea care ai facuto, incepe sa se faca baza sistemului care urmeaza. Cate o ideie sau mai multe face o orientare potrivita. Am inteles avantajul si dezavantajul cand panourile sunt in serie- paralel cu tensiune mai mica sau numai serie cu tensiune mai mare. Ma gandeam ca avantaj ar fi si pierderea mai mica de tensiune intre panouri si regulator cand distanta este de 12-15m si tensiunea este mare. Folosirea cablurilor cu sectiune mai mica pentru conectare.  Treaba cu umbrirea sau murdaria pe un panou cand ele sunt doar in serie  este in realitate efect ce afecteaza productia totala a panourilor. Eu am in lucru acum un tracker dual ax care cred ca m-ar ajuta sa am productie buna de dimineata pana seara cand sunt zile senine. Astept sa mai treaca ceva timp , dupa comunicarea cu mai multe persoane,pe mai multe idei poate ca voi lua o hotarare potrivita care sa aibe avantaj pe mult timp.

#1575
wollfman

wollfman

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 14.08.2009

View Postcavit, on 22 aprilie 2019 - 15:00, said:

Invertorul LF este cu transformator pe tole de fier siliciu la frecventa joasa, acesta este cel greu, si dureaza mai mult, dar are pierderi mai mari.

Invertorul HF este cu sursa in comutatie de la tensiunea bateriilor pana la 350-400v dc, curentul alternativ este generat pornind de la aceasta tensiune de DC, fara transformator. Transformatorul/transformatoarele pe miez de ferita se gasesc in sursa dc/dc acesta este mai usor si are pierderi mai mici, dar de regula dureaza mai putin,

Durata de viata poate fi marita utilizand mosfeturi cu carbura de siliciu si condensatoare fixe cu polipropilena atit pe DC link cat si pe auxiliare.

Tehnologia este pe piata, poti cumpara toate condensatoarele de care ai nevoie in varinata cu film de polipropilena sau poliester, pentru a inlocui toate electroliticele.

Exista si invertoare echipate din fabrica cu aceasta tehnologie, dar la hibride nu te pot ajuta, singurul care il cunosc echipat astfel este unul ongrid, ABB, PVI 5000 OUTD-S.

Poti alege varianta all in one, chagerul este fizic independent doar ca este monitorizat de microcontrollerul invertorului, depinde cum iese mai ieftin.
E bine sa stii varianta de fabricatie si ce contine in montaj. Eu nu am atins ,nu am vazut nici un fel de invertor in fata mea, decat ca poze pe internet. Daca as avea posibilitatea sa le vad deschise, ar fi mai usor sa iei o decizie referitoere la durata de functionare sau reparare -modificare. In cateva zile totusi am inteles cateva sfaturi, am sa fac un tabel in office care sa contina toate datele fiecarui model. In forum am vazut ca sa mai discutat de modificari de componente, descrierea catorva modele , dar era prin 2016. Acum au aparut modele mai noi ,diferite,oll in on , sper ca vor apare descrieri sa le cunoastem mai bine decat datele din tabelul cu specificatii. Daca ar fi expuse manualele de utilizare sau instalare la toate ar fi fost mai bine puteam sa le comparam si sa vedem avantajele si dezavantajele.

#1576
RaulPV

RaulPV

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,597
  • Înscris: 26.06.2016
@Wollfman
Daca cauti un invertor de cursa lunga, te uiti dupa un manufacturier care a fost pe piata 20-30 ani+; care a cheltuit milioane in R&D si au un customer service worldwide bine formata. De obicei, cumperi ieftin, vei cumpara din nou.
Daca vrei ceva industrial, facut de ingineri cu experienta, te vei orienta dupa ceva premium atat la pret, cat si calitate.

Edited by RaulPV, 22 April 2019 - 21:35.


#1577
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,237
  • Înscris: 03.03.2010
Au apărut panouri fotovoltaice care folosesc diode bypass pentru fiecare celulă și care reduc la minim efectul hot-spot la fotovoltaicele mono și policristaline, adică dacă ai un panou cu 72 de celule, acestea vor avea 72 diode bypass, care se activează separat dacă una din cele 72 de celule va suferi de efectul hot-spot, ea va fi exclusă temporar ! Aici documentul Posted Image

Panourile mele CdTe nu suferă de efectul hot-spot, este unul din avantajul dat de producători pentru această tehnologie, pe lângă faptul că sunt recunoscute ca fiind panourile care dau o eficiență cu cca. 25% mai bună pe timp închis decât cele pe siliciu ! Panourile CdTe (Cadmiu-Telur) au început să fie montate în interiorul clădirilor iluminate artificial, reușesc să producă curent începând cu 250 lux lumină ambientală ! Posted Image

Edited by Viorelsolar, 22 April 2019 - 22:03.


#1578
wollfman

wollfman

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 14.08.2009

View PostRaulPV, on 22 aprilie 2019 - 21:34, said:

@Wollfman
Daca cauti un invertor de cursa lunga, te uiti dupa un manufacturier care a fost pe piata 20-30 ani+; care a cheltuit milioane in R&D si au un customer service worldwide bine formata. De obicei, cumperi ieftin, vei cumpara din nou.
Daca vrei ceva industrial, facut de ingineri cu experienta, te vei orienta dupa ceva premium atat la pret, cat si calitate.
asa gandesc si eu ,dar am intrat pe forum in ideea ca una sau mai multe persoane deja au folosit metoda asta si aflu si eu surse, marci, modele care se incadreaza la o calitate si functionare de lunga durata, si in acelasi timp sa nu fie prea scump. Am vazut ceva care avea 10 ani garantie dar era foarte scump. Daca costa peste 20000 lei sunt convins ca este de calitate dar ma indeparteaza pretul, si atunci trebuie sa mai caut poate aflu de ceva similar dar la o treime din pretul celuilalt. Asta intreb pe colegii de pe forum care se ocupa de mai multi ani de sistemele solare. Daca ar fi fost ceva comparabil cu frigidere, masini de spalat, centrale termice,aere conditionate, auto(mai putin hibridele auto sau electricele care gasesti informatii mai putin ca la invertorii solari) aveam posibilitatea sa le studiez si ca teorie si ca fabricatie, pentru ca ai posibilitatea sa le studiezi in interior si mai gasesti si manuale de service sau centre de service ,persoane care repara. Sistemele solare sunt la inceputul activitatii in Romania de 5-7 ani, cred ca peste 30 de ani o sa fie ceva raspandit si cu persoane care au experienta. Acum sunt firme care se ocupa cu montajul si vanzarea anumitor marci dar au personal ce se descurca doar cu proiectarea si executia doar in variante care ii avantajeaza pe ei, profitand ca nu ne pricepem sa le cerem indeplinirea anumitor conditii. Nu exista scolarizare si calificare in domeniu solar fotovoltaic, AFMul valideaza pentru sisteme fotovoltaice firme cu electricieni angajati care unii din ei nu stiu nici sa inadeasca cabluri electrice. Daca ma duc la ei si conversam subiect in domeniu, chiar daca habar nu au de detalii de constructie ale invertoarelor si accesoriilor din schema de instalare totusi sustin niste prostii profitand ca nu ii contrazicem findca nu ne pricepem la activitatea lor. Aceleasi situatii sunt si la montaje aer conditionat, instalatii termice cu centrale diferite, instalatii electrice etc. Nu spun ca sunt toti asa dar mare parte sunt. Imi place sa gasesc persoane pe forum care sunt autodidacti si care singuri afla din partea practica sau din ce studiaza pe internet aleg variante convenabile si le compara sau inverseaza cu altii.

#1579
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,237
  • Înscris: 03.03.2010
@wollfman, tu umbli după himere când vorbești de invertoare care să te țină 100 de ani ! Cumpără orice invertor de la Voltronic și schimbă condensatorii electrolitici cu cei de polipropilenă, mai bagi și sic mosfet, diode sic în locul celor originale și ai invertor să te țină cât trăiești, important să-l trimiți lui Ionuț, @cavit să ți-l tuneze, dacă acceptă ! Posted Image

#1580
wollfman

wollfman

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 14.08.2009

View PostViorelsolar, on 23 aprilie 2019 - 10:16, said:

@wollfman, tu umbli după himere când vorbești de invertoare care să te țină 100 de ani ! Cumpără orice invertor de la Voltronic și schimbă condensatorii electrolitici cu cei de polipropilenă, mai bagi și sic mosfet, diode sic în locul celor originale și ai invertor să te țină cât trăiești, important să-l trimiți lui Ionuț, @cavit să ți-l tuneze, dacă acceptă ! Posted Image
mersi , asta am asteptat sa aud pareri cum sa ma orientez .Eu nu am pronuntat ca am ochit vre-o unul si ca nu ar fi bun. Am facut cont la Voltronic sa descarc manuale, sa le cer niste informatii. Acum intreb cum aflu daca modelul care il comand eu poate fi modificat? Daca poate fi tonat. Au cateva modele noi cu modificari fata de cele din anii trecuti,VOLTRONIC Axpert MKS 5KVA 48V este cam ieftin nu stiu detalii  . Nu se stie cu ce componente sunt echipate dar fac sapaturi in continuare. Salutare!

#1581
vast

vast

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,471
  • Înscris: 04.05.2008
Wollfman,

Te rog nu mai cita întregul post atunci când vrei să răspunzi cuiva. Încarci pagina și implicit serverul de pomană.

Dacă vrei să te adresezi cuiva anume, poți să o faci simplu, punând @ în fața numelui lui. Poți chiar să răspunzi astfel la mai mulți într-un singur post.

Mulțumesc de înțelegere.

#1582
cavit

cavit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,089
  • Înscris: 08.05.2016
Am primit GAN get urile de 5 miliohm la 100v 120a, dar pentru a folosi asa ceva trebuie facut pe comanda cablaj flexibil care vine lipit pe radiator, sau gata lipit pe o placuta de aluminiu pe care o prinzi pe radiator.

Momentan nu le folosesc la  forta doar pentru un aparat Rife cu lumina modulata, pentru asta este suficient cablaj obisnuit, la Rife am nevoie doar de frecventa mare timpi de comutare scurti sub 10 ns.

Cat despre invertor au si alti colegi experienta buna cu Voltronic, la urma urmei ai nevoie de un raport pret caliate bun, nu de tehnologie spatiala care costa o carca de bani, Cei de la voltronic au vazut si ei ca Sic mosfet este o optiune avantajoasa, ca raport performanta /costuri.

Divagind putin, cei de la ST au scos SIC mosfeturi cu carateristica de temperatura mai plata, si limita mai sus 200 grade( nu exista altele la temperatura asta) problema este ca cineva a contractat toata productia si nu se gasesc pe piata secundara.

Am pus o intrebare la SKU si mi-au zis ca au la 23 USD pcs, dar MOQ este minim 300 buc.

Edited by cavit, 23 April 2019 - 17:31.


#1583
wollfman

wollfman

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 14.08.2009
@ am gasit un model care ma impresionat putin, daca il vedeti si il studiati va rog dati-mi parerea despre el: https://suministrosd...sion_to_5_years

#1584
cavit

cavit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,089
  • Înscris: 08.05.2016
Bun!

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate