Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Brioșe
Last Updated: May 29 2014 15:27, Started by
-Diana-
, Oct 10 2013 17:16
·
0
#1
Posted 10 October 2013 - 17:16
Azi, va prezint brioșele facute de mine dupa reteta Moacai, careia ii multumesc mult !
In plus, am mai divagat un pic de la reteta initiala, si asta la capitolul decor si timp de coacere. Reteta este asta: 1: 300 g faina + 150 g zahar brun + 2 lingurite praf de copt + zahar vanilat+ esenta de rom 2: 50 g unt topit + 1 ou + 225 ml lapte Se amesteca ingredientele uscate de la 1 intr-un castron (poza nr 2), iar in alt castron ingredientele umede de la 2 (poza nr 3). Apoi se omogenizeaza 1 + 2 (pozele nr 4-5) Compozitia se toarna in formele de hartie puse deja in tava (poza 6), nu se unge, se pune hartia direct in locasul respectiv si se toarna din compozitie cam 3/4, apoi se pun fructele/ciocolata (pozele 7-8), deasupra 1/4 din compozitie (poza 9). Se pune tava in cuptorul preincins, eu am lasat-o 20 de min cu testul scobitorii. (sa ramana scobitoarea uscata), apoi se scoate tava si se lasa cateva minute la odihnit.( poza 10) Eu am folosit fructe de padure si ciocolata in umplutura, plus budinca de capsuni pt ornarea lor. Se face extrem de rapid, 10 minute maximum la preparat compozitia plus inca 20 la cuptor, iar ca si cost cred cca, 10 lei pt 12 briose. (depinde daca aveti prin casa sau nu ingredientele ) Ce a iesit, se vede mai jos. Attached Files |
#5
Posted 10 October 2013 - 18:07
De ce ne faci astaaaa????????? Treci alaturi de tortionari!
Edited by danutz96, 10 October 2013 - 18:07. |
#8
Posted 11 October 2013 - 05:26
Diana buna initiativa topicului .O sa incerc si reteta ta cand o sa am timp!!
Vin si eu cu briosele mele "curcubeu"facute in vara. Crema e din cream cheese,zahar pudra,esenta de vanilie. [ http://i42.tinypic.com/n1cftu.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by Whitefairy, 11 October 2013 - 05:31. |
#9
Posted 11 October 2013 - 08:39
@Whitefairy pe pariu ca nu ai facut tu briosa curcubeu . Nu mai polua topicul asta .
|
#10
Posted 11 October 2013 - 08:47
Poate a facut-o ea de unde stii tu ca nu?
Faci si tu ca frate-miu acum: m-am dus aseara sa le duc si lor jumatate de tava si ma ia de la usa ca nu am facut eu alea, ca mint. Noroc ca postasem aici pozele si i-am dat cu laptopul in cap dupa ce s-a uitat pe topic. Ontopic: daca se apuca cineva de facut briosele astea, faceti cu fructe de padure sau cu fructe, parca sunt mai bune decat alea cu ciocolata. Punga aia de fructe de padure congelate are 750 g si costa 11 lei in Lidl. |
|
#11
Posted 11 October 2013 - 08:58
HighClass, on 11 octombrie 2013 - 08:39, said:
@Whitefairy pe pariu ca nu ai facut tu briosa curcubeu . Nu mai polua topicul asta . Diana am folosit culori de la Wilton Uite inca o poza! [ http://i42.tinypic.com/1567s0j.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#12
Posted 11 October 2013 - 09:00
Nu stiu cine e Wilton.
Am vazut si eu reteta asta de briose intr-un tutorial pe YT, mi s-au parut simpatice briosele curcubeu. Deci, unde ai gasit culorile astea? Oricum, ia interventia lui High Class ca pe ceva dragut, e surprins ca ti-au iesit atat de bine briosele-curcubeu. A facut fix ca frate-miu. |
#13
Posted 11 October 2013 - 09:07
-Diana-, on 11 octombrie 2013 - 09:00, said:
Nu stiu cine e Wilton. Am vazut si eu reteta asta de briose intr-un tutorial pe YT, mi s-au parut simpatice briosele curcubeu. Deci, unde ai gasit culorile astea? Oricum, ia interventia lui High Class ca pe ceva dragut, e surprins ca ti-au iesit atat de bine briosele-curcubeu. A facut fix ca frate-miu. Wilton sunt culori,le folosesc mai mult la fondant ca decor. http://www.wilton.co...E5077&killnav=1 Ma tot gandeam eu cum sa le asez culorile,ca cu lingura nu iese deloc,se amesteca straturile. Am impartit compozitia in 6,si am pus intr-o punga cu fermuar!Am adaugat culoare,si am taiat punga la varf si am pus cate putin din fiecare. Am si un tort in 4 culori,tre sa gasesc poza,am facut in 4 nuante roz si mov,cu un strat de afine,si marshmallows cu gust de vanilie!!Poza e in aparat tre sa le descarc P.s Am si eu talente ascunse,nu ma d-au mare!! Edited by Whitefairy, 11 October 2013 - 09:11. |
#14
Posted 11 October 2013 - 09:15
Whitefairy, ceva stiinta de culori din astea pe plaiurile mioritice ai?
15 $ niste culori alimentare? ....cam mult zic.... |
#15
Posted 11 October 2013 - 09:33
-Diana-, on 11 octombrie 2013 - 09:15, said:
Whitefairy, ceva stiinta de culori din astea pe plaiurile mioritice ai? 15 $ niste culori alimentare? ....cam mult zic.... O daa e mult..sunt 12 culori inauntru te tine foarte mult pt ca pui cu scobitoarea f putina culoare. Eu am platit cred ca 7$ E o pasiune,imi place cand ma duc la ziua unei prietene sa duc briose sau tort facut de mine!! Edited by Whitefairy, 11 October 2013 - 09:37. |
|
#16
Posted 11 October 2013 - 09:36
Arata minunat.
Nu vrei sa faci un topic separat cu pozele cu tortul, reteta, pasii care se fac etc? Asa nu am mai fi niciuna dintre noi offtopic. |
#17
Posted 11 October 2013 - 09:39
-Diana-, on 10 octombrie 2013 - 17:16, said:
Azi, va prezint brioșele facute de mine dupa reteta Moacai, careia ii multumesc mult ! In plus, am mai divagat un pic de la reteta initiala, si asta la capitolul decor si timp de coacere. Reteta este asta: 1: 300 g faina + 150 g zahar brun + 2 lingurite praf de copt + zahar vanilat+ esenta de rom 2: 50 g unt topit + 1 ou + 225 ml lapte Se amesteca ingredientele uscate de la 1 intr-un castron (poza nr 2), iar in alt castron ingredientele umede de la 2 (poza nr 3). Apoi se omogenizeaza 1 + 2 (pozele nr 4-5) Compozitia se toarna in formele de hartie puse deja in tava (poza 6), nu se unge, se pune hartia direct in locasul respectiv si se toarna din compozitie cam 3/4, apoi se pun fructele/ciocolata (pozele 7-8), deasupra 1/4 din compozitie (poza 9). Se pune tava in cuptorul preincins, eu am lasat-o 20 de min cu testul scobitorii. (sa ramana scobitoarea uscata), apoi se scoate tava si se lasa cateva minute la odihnit.( poza 10) Eu am folosit fructe de padure si ciocolata in umplutura, plus budinca de capsuni pt ornarea lor. Se face extrem de rapid, 10 minute maximum la preparat compozitia plus inca 20 la cuptor, iar ca si cost cred cca, 10 lei pt 12 briose. (depinde daca aveti prin casa sau nu ingredientele ) Ce a iesit, se vede mai jos. esti maritata ? |
#18
Posted 11 October 2013 - 09:40
-Diana-, on 11 octombrie 2013 - 09:36, said:
Arata minunat. Nu vrei sa faci un topic separat cu pozele cu tortul, reteta, pasii care se fac etc? Asa nu am mai fi niciuna dintre noi offtopic. Am sters tortul si pun iara briose ca am si pe varianta de vara briose cu tema maritima Sunt incepatoare!! Diana la decor trebuie sa stii sa lucrezi cu fondantul,eu sunt mai pretentioasa cu decorul la dulciuri!! Briosele m-a rugat o prietena sa le fac pt mama ei!! [ http://i43.tinypic.com/2q08toi.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by Whitefairy, 11 October 2013 - 09:43. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users