Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema pornire

Inlocuire "pornire cu cheie&#...

Peleti amestecati cu boabe porumb...
 Reparatie acoperis din sindrila b...

Multifunctional color 1000 RON max

Nu merge sunetul pe cablu

Am și eu un porcușor ca...
 Black Friday Pro pentru echipamen...

Amplificatoare IPRS Baneasa (cod ...

Montare Jante noi si problema de ...

Rabla pentru becuri.
 Permis suspendat 3 luni

Calculatorul nu mai afiseaza

Recomandare piersic

Sfat instalare termosemineu lemne
 

modul masina de spalat indesit win 121 ars.

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
emyemanuel

emyemanuel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 29.03.2009
Salut! Aseara mi-a venit un miros de ebonita arsa dintr-o data. M-am uitat la masina de spalat si de acolo venea mirosul.Nu functiona. Am desfacut-o si am realizat ca venea mirosul de la modulul principal.Am realizat ca busisera 2 condensatori.Oare daca ii schimb o sa functioneze din nou masina?Un modul nou este undeva la 4-500ron. Am atasat cateva poze cu modulul si cei 2 condensatori explodati.

Attached Files


Edited by emyemanuel, 05 October 2013 - 22:22.


#2
megaenergy94

megaenergy94

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 59
  • Înscris: 17.02.2011
Poti incerca sa schimbi condesatori cu uni de valori indentice si sa incerci sa vezi daca functioneaza in continuare. Daca nu functioneaza nici cu condesatori arsi asta inseamna ca mai este ceva ars pe langa acei condensatori si totusi inclin spre aceasta idee deoarece ei nu se ard asa dintr-o data decat daca se incalzeste peste o anumita temperatura sau daca trec de o anumita tensiune .

#3
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006
RV ăla poate fi un varistor, nu un condensator (dacă văd eu bine marcajul) . Varistoarele se ard la supratensiuni.

#4
gigiones

gigiones

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 316
  • Înscris: 13.03.2006
ar trebui sa te extinzi in verificari si la componentele de langa varistori (ai diode , rezistente si altele care pot fi masurate la rece cu un aparat de masura electronic)..simpla inlocuire poate sa mearga sau sa nu mearga fara identificarea si remediarea altor defecte !, spor la treaba si succes !

#5
emyemanuel

emyemanuel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 29.03.2009
Problema este ca nu prea stiu ce valori ar trebui sa aibe celelalte componente....sau macar ce valori au acei varistori arsi, pt. ca nu se mai vede nimic pe ei din cauza ca s-au ars prea rau.Am reusit sa descifrez (cred) scria TVR12.

#6
AEMelectronic

AEMelectronic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 994
  • Înscris: 29.11.2011
ar trebui sa porneasca si fara acei varistori ;)
sunt doar de protectie

#7
Robertbv

Robertbv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 413
  • Înscris: 26.08.2013
da....ar trebui sa mearga si fara acei varistori....dar pentru siguranta inlocuieste-i cu unii noi
nu prea ai sanse sa iti dai seama de valoarea piselor fara sa le scoti de pe placa........
diodele ar trebui sa aiba 0.6V (cu aparatul pe semnul pt dioda) sau 600mV in functie de aparat iar rezistentele le calculezi dupa codul culorilor si compari cu rezultatul dat la masuratoare(cu aparatul pe ohmi)
daca nu sti ce faci....mai bine cheama pe cineva

Edited by Robertbv, 07 October 2013 - 20:14.


#8
gigiones

gigiones

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 316
  • Înscris: 13.03.2006
cand ma uit la foto si mie imi miroase a ars !:))) adica in Buc sect 2

#9
emyemanuel

emyemanuel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 29.03.2009
Am rezolvat baieti! Am inlocuit varistorii si rezistenta mare verde. Varistorii am gasit unii mai mari(sper sa nu fie o problema prea mare. M-a costat 20 ron. Un electronist imi  cerea 120ron. O zi buna sa aveti!
2013-10-05 23.09.41.jpg

View PostAEMelectronic, on 07 octombrie 2013 - 20:08, said:

ar trebui sa porneasca si fara acei varistori Posted Image
sunt doar de protectie

Uite ca nu functioneaza.Poate si din cauza rezistentei .

Edited by emyemanuel, 09 October 2013 - 08:12.


#10
cojixboy1

cojixboy1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 27.06.2007
Salut!


am aceeasi problema

zi-mi si mie te rog ce valor au varistoarele inclusiv cel mare galben, si rezistenta.

#11
sipmc

sipmc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 314
  • Înscris: 26.11.2013
Daca nu le dati de cap vi le pot repara contra a 150 ron

#12
razvanu

razvanu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,089
  • Înscris: 06.06.2006
"Buna oferta" probabil nu ai citit si mai sus....

#13
Colchonero

Colchonero

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 482
  • Înscris: 03.01.2013
salut, am patit-o si eu, la mine e alimentarea. aveti idee unde gasesc de schimb?
masina functioneaza, am simtit miros de ars si am oprit-o repede.

Attached Files


Edited by Colchonero, 22 July 2022 - 16:21.


#14
Colchonero

Colchonero

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 482
  • Înscris: 03.01.2013
cumparat de pe okazii filtru deparazitare si cablu. problem solved.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate