![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Mancarea in Turcia
Last Updated: Apr 10 2015 08:15, Started by
oztan
, Sep 05 2013 16:47
·
0

#73
Posted 08 April 2015 - 13:39

#75
Posted 08 April 2015 - 18:49

#76
Posted 08 April 2015 - 18:53

#78
Posted 09 April 2015 - 11:34

Acum visez la kokorec-ul(la farfurie cu cartofi prajiti, sa fie mai mult) mancat in Septembrie la Istanbul! Bunica mea, desi din si in Ardeal, facea ceva de genul asta, dar in tigaie, cand luau mielul. Cred ca m-as duce la Istanbul for food alone, bine ca nu locuiesc acolo ca bateam recorduri de greutate. Macar bine ca am mancat ieri o ciorba de linte buna!
Vreun restaurant cu mancare cat mai autentica, prin zona Dristor/Muncii sau cat de cat accesibil ,exista? Stiu de unul Golden Kebap, la intersectia Ritmului cu Pantelimon, unde am fost acum vreo 10 ani asa ca nu stiu cum mai e acum, e unul deschis proaspat chiar langa intersectia de la Piata Muncii, Sultan ii zice, parca era pe Pache Protopopescu inainte(m-am uitat pe net, are meniu destul de variat dar nu l-am testat inca) si mai stiu de unul langa Piata Rosetti, am fost o data dar n-am mancat cine stie ce ca era seara si nu prea mananc seara. O sa merg sa caut baclavalele alea ca nu-s departe, eu mai iau de la un supermarket turcesc de pe langa Kauflandul de la Dristor(unde se intersecteaza Mihai Bravu cu strada pe care e Mall Vitan, imi scapa numele), nu au decat vreo 2 feluri de baclava dar cele pe care le cumpar eu au avut tot timpul un gust autentic si sunt proaspete. Tot acolo se gasesc si foi de placinta pentru Sigara Boregi, are si "asamblate"(nefacute), produse specifice din carne, etc. |
#79
Posted 09 April 2015 - 12:24

Vreun restaurant cu mancare cat mai autentica, prin zona Dristor/Muncii sau cat de cat accesibil ,exista? Incerca : http://www.efesrestaurant.ro/ Sau zona colentina : http://www.edessa63.ro/ Edited by oztan, 09 April 2015 - 12:25. |
#80
Posted 09 April 2015 - 17:21

eu mai iau de la un supermarket turcesc de pe langa Kauflandul de la Dristor(unde se intersecteaza Mihai Bravu cu strada pe care e Mall Vitan, imi scapa numele) http://www.aytliderg...new/?page_id=53 |
#81
Posted 09 April 2015 - 17:54

#82
Posted 09 April 2015 - 18:41

La subiect:
Attached FilesEdited by zuv, 09 April 2015 - 18:53. |
|
#83
Posted 09 April 2015 - 18:45

#84
Posted 10 April 2015 - 00:14

O sa merg sa caut baclavalele alea ca nu-s departe, eu mai iau de la un supermarket turcesc de pe langa Kauflandul de la Dristor(unde se intersecteaza Mihai Bravu cu strada pe care e Mall Vitan, imi scapa numele), nu au decat vreo 2 feluri de baclava dar cele pe care le cumpar eu au avut tot timpul un gust autentic si sunt proaspete. Tot acolo se gasesc si foi de placinta pentru Sigara Boregi, are si "asamblate"(nefacute), produse specifice din carne, etc.
De Edessa am auzit si eu numai de bine.
La subiect: Zuv, esti clar erectile member. ![]() |
#85
Posted 10 April 2015 - 08:15

Ceaiul turcesc :
In timp ce chinezii si indienii se mandresc ca au descoperit si folosit ceaiul de mii de ani, turcii si-au dezvoltat un mod propriu de a prepara si a bea ceaiul negru (Çay in turca sau Camellia sinensis in limba latina), care a devenit un mod de viata pentru bogata lor cultura. Cand mergi in Turcia, ceaiul sau cafeaua (cel putin la fel de cunoscuta) va vor fi oferite ca semn de prietenie si ospitalitate, oriunde si in orice moment, inainte sau dupa orice masa. Atunci cand Imperiul Otoman s-a prabusit, in 1923, turcii au avut o problema in a-si pastra traditia cafelei mocca (adusa din Peninsula Arabica, care si-a luat numele dupa portul yemenit Mocha), deoarece cafeaua a devenit o marfa de import, evident, destul de scumpa. Astfel, privati de traditionalul stimulent, turcii au inceput sa bea ceai. Productia de ceai in Turcia a inceput sa se dezvolte cu precadere in primii ani ai Republicii, de-a lungul regiunii de est a Marii Negre. Multe din plantatiile de ceai sunt grupate in jurul orasului Rize, si din zona granitei cu Georgia pana la Trabzon. In anul 1947 prima fabrica de ceai a fost construita in orasul Rize, iar in anul 1965 productia de ceai uscat a ajuns la nivelul consumului intern al tarii. Ceaiul turcesc este foarte aromat si concentrat pentru a fi servit in cesti mari sau cani, de aceea intotdeauna va servit in pahare delicate, sub forma de cupa de lalea (cu margini aurite) pe care trebuie sa le tii de margine, pentru a-ti feri degetele de arsuri, deoarece acesta se serveste foarte fierbinte. Puteti adauga cuburi de zahar, dar niciodata lapte si il puteti servi slab (mai deschis la culoare) sau tare (inchis), in functie de preferinte, ajunstand cantitatea de apa fiarta pusa peste ceaiul initial, care este foarte puternic. Bautorii de ceai impatimiti din Turcia se duc de obicei la cafenele si ceainarii, unde servesc ceaiul din samovar (Semaver in turca) pentru a-si putea reumple paharele singuri, ori de cate ori vor. Pentru a prepara ceaiul trebuie sa folosim un ceainic turcesc (Caydanlik), care se aseamana cu samovarul, si care este format dintr-un vas mic asezat peste un vas de dimensiuni mai mari. 4 lingurite de frunze de ceai turcesc 2 lingurite de apa 3 cesti de apa rece Puneti cele trei cesti de apa la fiert, in vasul cel mare. Puneti frunzele de ceai, alaturi de cele doua lingurite de apa, in ceainicul mic, pe care il asezati deasupra celui mare. Lasati apa din acesta sa ajunga la fierbere, la foc mediu, apoi opriti focul, lasand ca apa sa se “linisteasca” timp de cinci minute * . Apoi turnati jumatate din apa fierbinte, peste frunzele de ceai, in ceainicul mic, lasandu-le timp de cinci minute sa se infuzeze **. Apoi turnati ceaiul in paharele de ceai, folosind o strecuratoare mica. Umpleti cate jumatate din paharele de ceai cu ceai infuzat, restul completandu-le cu apa fierbinte din vasul cel mare. Folosind aceasta reteta veti obtine 4 portii de ceai, servite in pahare de ceai. * Daca veti turna apa fiarta peste frunzele de ceai imediat, ceaiul isi va pierde din vitaminele continute. ** Daca veti prelungi perioada de infuzie, gustul ceaiului va deveni amarui. De asemenea, pentru a va bucura la maxim de experienta concumarii ceaiului turcesc proaspat preparat, acesta trebuie consumat intr-o jumatate de ora de la infuzare. Turcia este cel de-al cincelea producator de ceai la nivel mondial (6% din productie), fiind de asemenea ce-a de-a patra tara in clasamentul consumului per cap de locuitor (2,1 kg de ceai). Afiyet olsun! Attached Files |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users