Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 

cum fac o casa in 2013

- - - - -
  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#19
lestad_25

lestad_25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,317
  • Înscris: 28.07.2010
tot ciment e si cel de la statie (cifa) circa 200 lei mc cu tot cu pompa, cel de la saci cu balast practic e la fel de bun daca respecti o reteta 1/4 , 1/5 (beton / balast) + piatra  altfel nu faci nici o afacere, dar piatra a fost eliminata din fundatii odata cu schimbarea normativelor  stas in euronormative in 2006, datorita faptului ca producatori de ciment din tara nostra sunt firme de afara, iar la fier undeva in jur de 4 lei / kg fie OL 37 , PC 52

#20
constructor1234

constructor1234

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 20.10.2013

 raulalexandru1985, on 05 august 2013 - 23:35, said:

acest model de casa l-am vazut afara nu in tara sunt rare si afara dar sunt interesante si frumoase pt cei care vor ceva diferit si de aceea prefer livingul cu terara la etaj pt k nu au toti la fel.... cu un minibar la etaj nu trebe sa ai de aface cu bucataria k omu nu vin sa manance vine se discute sa bea ceva nu?...  cand vine cineva la tine vine in living si iesi cu el pe terasa si savurezi frumusetea naturi care pe suprafata asta de 3000mp se gaseste..... baie vreau binenteles si la etaj.....

ink ceva pe teren este o casa batraneask ce are curent si apa doar.....stiti se pot muta astea la casa noua sau trebuie alte acte si proiecte?....

eu am tot copiat ceva programe de proiectare a casei de pe net pentru ami face asa un mic proiect o mica idee despre cum asi vrea sa arate casa dar sunt prea sofisticate programele.... stie cineva unu mai usor de manevrat si dak se poate si in lb romana?
sa ma duc la un proiectant sa ii spun sa imi faca o schita doar,el deja ma taxeaza si de aceea dak stiti un program mai usurel asa pt incepatori multumesc.....

Buna va trimit o casa  care a costat manopera si materiale29000€ pentru cei interesati

pentru detali sunati la 0757315176

am finalizato acuma

cu 50000€ o faci la cheie

pret real nu povesti

va fac si o poarta stil maramures

Attached Files



#21
ligrivis

ligrivis

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 13.08.2003
Din ce vad eu cum se fac casele in Italia pentru fundatie se foloseste doar ciment de la statia de betoane , peretii sunt construiti doar din caramida porotherm , pe afara peretii au izolatie de polistiren. Acoperisul din tigla groasa traditionala la ei , imi place ca sub tigla este o izolatie groasa din mai multe straturi de lemn si polistiren sau vata de sticla , am observat ca multi folosesc barne groase de lemn masiv pentru sustinere cu un frumos efect rustic. In plus se monteaza pe acoperis panouri solare cuplate la instalatii sofisticate care dau energia electrica in surplus sistemului energetic national.
Pentru incalzire se renunta la calorifere si se folosesc tuburi de apa calda ingropate in sapa acoperite de faianta sau parchet totul cuplat la centrale termice pe gaz sau pompe de caldura electrice.

#22
cptplanet77

cptplanet77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 13.06.2012

 siryana, on 06 august 2013 - 13:22, said:

Buna ziua si bine v-am gasit!

De cateva zile tot citesc forumul asta, mai exact topicul "Constructia unei case" si deja ma iau durerile de cap afland cate probleme pot aparea din cauza nestiinei/neatentiei..

Momentan locuiesc intr-un apartament cu 3 camere, micut (confort 2) si doresc un spatiu mai mare pentru familia mea: 2 adulti, un minor si un pisoi. Posted Image

Sfaturi am primit o multime de la amici, ca e mai bine sa cumpar casa deja construita, ca as scapa de o multime de alte griji.. Dar eu ma gandesc tot mai mult sa cumpar terenul si sa imi construiesc singura propria casuta, cat de mare vreau eu si de forma pe care mi-o doresc eu.

Am citit si am afat care sunt pasii care trebuiesc urmati pentru constructia unei case (desi si aici am vazut ca parerile sunt impartite, mai mult m-am zapacit decat sa ma lamuresc..) As ramane datoare daca mi-ati putea enumera strict si la obiect acesti pasi + persoanele de contact (desigur, nu nume ci ceva de genul: pentru proiect trebuie sa cauti un arhitect; pt.obtinerea autorizatiilor trebuie sa cauti un....?!), in ordinea lor normala, pentru a nu avea probleme de niciun fel.

O alta dilema ar fi materialul din care este bine sa fie construita casa. Caramida? BCA? pe structura metalica? AMVIC? Ca sunt atat de multe variante acum, fiecare constructor isi lauda materialul cu care lucreaza, de nu mai stii ce e bun si ce nu. (cand spun "bun" ma refer, desigur, la rezistenta: vreau in casa asta sa locuiasca si feciorul meu cand noi nu vom mai fi, nu sa reziste 5 ani si apoi sa incep sa o repar..)

Tot caut pe net de ceva vreme modele de case si am gasit ceva ce chiar mi-ar placea, nefiind adepta stilului clasic:

http://www.roarhitec...iecte-case-etaj

Dar stiu ca nu intotdeauna ce place e si potrivit asa ca as indrazni sa solicit sfatul expertilor: ce parere aveti despre aceasta casa? Mi-ar putea da batai de cap in vreun fel? Aceasta structura pe cadre din beton armata este ok sau e de evitat? Amprenta la sol pentru aceasta casa este de 100 mp daca o vreau cu terasa (si cred ca ar fi frumos totusi o terasa, ca sa pot sta la aer ca de-asta ma mut la casa, sa scap de cutia de chibrit a apartamentului in care stau..). Terenul ar fi ok pt.o astfel de casa sa fie de 500 mp sau e prea mare? (mentionez ca doresc o cusca de catel, o gradinita de flori, un gratar si un balansoar, nu doresc sa cresc gaini, iepuri sau porci, chiar daca nu oi lua terenul in oras (pretul pe mp in Cta e foarte scump si nu ma mai incanta orasul, prea e aglomerat si poluat) dar nici sa sar din poarta direct in casa, sa nu imi pot parca masina in curte..

De asemenea m-ar interesa cum as iesi mai bine d.p.d.v. financiar, desigur: sa solicit casa la rosu, la gri sau la cheie? Spun de la inceput ca nu ma pot "intinde" mai mult decat imi este plapuma: adica un maxim de suma ar fi 50.000 euro (plus/minus 5.000 euro) - casa la cheie. (exceptie pretul dat pe teren, ca ar fi un vis prea frumos sa poata intra in cei 50.000 euro si pretul terenului...)

Poate aceste intrebari o sa va faca sa zambiti dar vreau sa luati in considerare faptul ca sunt adresate de catre o femeie care nu are alaturi un barbat cu care sa se poata sfatui si stiti prea bine ca in Romania inca se mai poarta "eee, hai ca asta e muiere, o putem fraieri ca si-asa nu se pricepe, pe asta o intereseaza doar sa fie casa aspectuoasa".
Rog seriozitate in sfaturi, cine are chef de mistouri rog sa se abtina si sa nu polueze degeaba topicul.
Va multumesc mult!

partea urata la construirea unei case sunt actele...urbanism ,autorizatie de constructie ,disciplina in constructii iau bani procentual din valoarea constructiei..normal supraevaluata.Pe mine tot tacamul de la autorizatie pana la receptie m a costat f multi bani (2500e pentru o casa simpla de 60 m2)desi am alergat eu pentru toate.Ca sa iesi mai ieftin la o casa nu trebuie declarata terasa si mansarda. La receptia casei s a prins ala ca am gresit o in sus si m a pus sa aduc o hartie de la proiectant ca ce am facut nu afecteaza ceva. M a costat 14000 constructia fara finisaje interioare deci total16500 pana acum. Specific faptul ca am facut o cu un prieten si la izolat m a ajutat nevasta.Parerea mea e ca bca ul de constanta(mi s a parut mai drept) lipit exact ca faianta e sfant si ieftin(mi au intrat 10saci de adeziv de faianta ct9 la 9 paleti bca ). Cimentul desigur cu cifa cu pompa ca de alfel dai mancare bautura, tigari si bani cit nu face.uite pozenu te lua dupa toti autointitulatii specialisti in constructii cauta in special parerile meseriasilor vechi ca sunt mai trainice si mult mai uttile. Si mie imi place stilul modern dar nu am avut de ales= am luat acest teren in concesiune cu proiectul servit ....am fortat mult nota deviind de la aspectul in 4 ape cu inaltime a podului ca mergeai dea buselea...acum am o inaltime  in mansarda de 2,25. Precizez ca nu fac reclama la nimic si nu vreau sa ti construiesc nimic ci doar sa ti spun ca daca dispuneam de 50000 e ma apucam fara sa clipesc de frumusetea aia de proiect numai ca bagam garajul la subsol sau incorporat in casa.

Attached File  7Eru4H623285-02.jpg   38.16K   97 downloads

Attached File  13-10-07_1107.jpg   29.19K   89 downloads

#23
lestad_25

lestad_25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,317
  • Înscris: 28.07.2010
@ cptplanet77 - proiectul pentru casuta aia a costat enorm, doar daca ai avut un PUZ la teren as intelege pretul :D, normal ca ala de la primarie sa prins ca ai facut diferit, a mai vazut cel putin documentatiile vecinilor pana sa o vada pe a ta, in cazul tau ai scapat ok fara amenda sau reautorizare, intradevar sunt niste taxe uneori care par aiurea, singura chestie ar fi ca au termene cam lungi dar nu ptoiectul tau e singurul proiect de pe masa primariei. Bravo pentru gard e din plasa  nu ai mai zidit un contur perimetral sa mai coste gardul cat un etaj la casa, In 14K euro teoretic trebuia sa  ai materiale pentru o casuta mai mare.
Unui beneficiar i-a luat constructorul 8k manopera si materiale de 10k euro la o casa de 70 mp la ros
Eu am ajuns la cota 0.00, gard perimetral acte si 6 masini de pamant pentru gradina la 4500 de euro cu casa de 92 mp. Da se pote construi ieftin, bine cu cap, daca nu e graba sti unde si cu cine sa negociezi

#24
bicosu

bicosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,034
  • Înscris: 03.01.2007
Se poate construi ieftin daca ai un proiect pe masura. Calculat la sange fierul si betonul.

Spune-mi cum scoteai tu 4500 euro materialele si manopera pentru cota 0 cand au intrat 60 mc beton, 2600 kg fier la o fundatie si o placa de 70mp.
Fara gard si alte minuni. Nici materialele nu le scoti. Unde negociezi? Poate doar daca iei de furat la jumatate de pret. Dar nu prea gasesti asa chilipir.

#25
m_maru

m_maru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,297
  • Înscris: 04.05.2013
Cele mai ieftine si calduroase ramin casele pe structura de lemn.Am doua de care sunt supermultumit.

#26
lestad_25

lestad_25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,317
  • Înscris: 28.07.2010
Simplu fundatia e mixta din piatra cu beton si armaturi de fier PC 52 12 mm, 50 cm latime  fundatie 1 m adancime, si 50 cm elevatia. Care e gata si am facut calculul recent, Manopera a fost pentru mine personal,  dintr-un motiv anume se scrie constructie in regie proprie nu firma, Am ales sa imi fac casuta decat sa dau  28K euro pe un apartament, terenul il aveam, nu asta a fost problema in bugetul respectiv sper sa finalizez constructia, partea de dosar nu a fost o problema(doar e meseria mea pana la urma) Nu degeaba tot recomand materiale traditinale locale pentru constructii. Proiectele reusite se numara pe degete chiar daca, prima etapa cu gardul,  fundatia si pamantul a depasit cu 500 de euro(costul pamantului si imprastiatul lui)
D intradevar casele de lemn sunt foarte calduroase surprinzator, acum vreo 2 ani am facut un paraclis de lemnde 4*7 din calcule si costuri in loc de barne de 10 cm sa realizat din stalpi de lemn si dulap de 5, chiar si in timp de iarna fara sa fie pornita caldura avea o temperatura destul de mare  fata de  ce era afara

Edited by lestad_25, 18 November 2013 - 23:13.


#27
cptplanet77

cptplanet77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 13.06.2012

 lestad_25, on 18 noiembrie 2013 - 12:21, said:

@ cptplanet77 - proiectul pentru casuta aia a costat enorm, doar daca ai avut un PUZ la teren as intelege pretul Posted Image, normal ca ala de la primarie sa prins ca ai facut diferit, a mai vazut cel putin documentatiile vecinilor pana sa o vada pe a ta, in cazul tau ai scapat ok fara amenda sau reautorizare, intradevar sunt niste taxe uneori care par aiurea, singura chestie ar fi ca au termene cam lungi dar nu ptoiectul tau e singurul proiect de pe masa primariei. Bravo pentru gard e din plasa  nu ai mai zidit un contur perimetral sa mai coste gardul cat un etaj la casa, In 14K euro teoretic trebuia sa  ai materiale pentru o casuta mai mare.
Unui beneficiar i-a luat constructorul 8k manopera si materiale de 10k euro la o casa de 70 mp la ros
Eu am ajuns la cota 0.00, gard perimetral acte si 6 masini de pamant pentru gradina la 4500 de euro cu casa de 92 mp. Da se pote construi ieftin, bine cu cap, daca nu e graba sti unde si cu cine sa negociezi

pentru inceput trebuia sa spun ca locatia e Eforie Nord( eu neavand nici o legatura cu localitatea) unde nu se misca nimic fara pile si spaga..proiectul a costat in 2007 (cind toti erau ocupati) 7 mil ,autorizatiile f multe... imi amindesc studiu geo 4mil si restu de cite 1 mil...imi mai amintesc diriginte de santier5 mil, cadastru multe mil,stampile care costau mult ,bani la canal apa....totul ca la carte primarul fiind la data aia fostul director de la disciplina in constructii  Constanta. La receptie am dat nu stiu cit la suta din valoarea de 800mil  la primarie si la Disciplina in constructii si multe altele. Deci am spus ca toata actaraia plus spagi si servicii m au costat 2500e nu numai proiectul.Trebuie luat in seama toate cheltuielile astea si sa atentionam pe cei ce vor sa construiasca sa ia seama.Pot sa spun ca atunci cand incepusem ajunsese sacul de ciment 500mii, nu gaseam scandura (plangeam cu banii in buzunar)....Eu am facut poza in timpul lucrului calculele mele s au oprit cand casa pe afara era gata cu tot cu terasa ,garduri si pe interior o camera mansarda finisata , o baie functionala, fire, teava trasa prin pereti, scara lemn interioara, am usi interioare(asta e mult mai mult decat stadiu la rosu)...mi au ramas peretii tavanele gresie faianta 2 geamuri trapez sus. Nu prea am facut risipa de bani totul a fost calculat...dar apar tot timpul tot felul de cheltuieli la care nu te astepti....mai ales la acoperis unde am aruncat o gramada de tabla ondulata datorita acelui pridvor plus accesoriile la lindab(pazii,burlane,jgheaburi,suruburi,coame....) care costa exact cit tabla.M a costat deasemenea o tubulatura intesata pe sub toata temelia prin care o sa circule aer rece ventilat vara ,aport la un sistem de aer conditionat si schimbator de caldura iarna(inca nu e gata total).Mai am un sut de 4mii de euro si e gata cam tot cu tot cu gradina.In viitor cand o sa fie imozitele,caldura,intretinerea f . multi bani o sa fiu in avantaj si pana la urma 2 camere sus de 3,2m pe 4 m c, wc servici cu hol si balconas, si jos o baie o camera  mare(dormitor),scara interioara la 45 grade 80cm latime, si un living cu bucarie cu acces in terasa(totul decomandat) este super suficient pentru 3 persoane.Eu ii inteleg pe vecinii mei care fac case f mari pentru a inchiria vara dar pe cei ce pleaca cu talpa casei de peste 100 m2 si se mai duc si in sus facandu si casa numai de locuit nu prea ii inteleg.....costa incalzirea ei......in viitor peste 100m2 o sa fie dublu la impozit si o sa fie fortati ca nemtii sa si inchirieze etajul, lumea e oarba nu vede incotro se indreapta politica de impozitare ,accizare a Romaniei?

#28
lestad_25

lestad_25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,317
  • Înscris: 28.07.2010
Cunosc problema, se va ajunge in viitor probabil ca si in Australia, Canada sa se consruiasca ''case de gradina" cu amprenta minima la sol 30-40 mp si in Romania, deja lumea e stresata datorita impozitelor care urmeaza sa fie introduse de la anu, Inainte sa stie cat face proiectul intreaba cat va fi impozitul, cunosc cazuri cand a venit beneficiarul foarte suparat ca el are casa mica si primaria il impoziteaza enorm, ~3000 de lei  la 200 mp construiti din ce am inteles. In medie nevoia psihica de spatiu e mare ~180-200 mp la sol + mansarda, dac cand apar costurile se rezuma la 120-140 mp in idee in care vei avea copii si vor locui cu tine tot timul, dar, cum nici eu si nici alti tineri nu doresc lucrul acesta, raman case marigata unde sunt locuite doar partial

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate