Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 

Medici incompetenti, superficialitate in cazul unui accident grav.

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
amotida

amotida

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 474
  • Înscris: 03.02.2011
Introducere:
Am avut un accident rutier, ne-a lovit o alta masina pierduta de sub control de un sofer beat, 5 persoane in masina mea.
Urmari:
-Eu (sofer) am suferit politraumatisme mai usoare (dureri cutie toracica, dureri lombare acute, dureri acute rinichi); am avut probleme in a ma deplasa normal vreo 3 saptamani; cca o luna de la accident inca mai resimt dureri acute lombare.
-Fratele meu a suferit politraumatisme picior, dureri cutie toracica, dureri acute lombare, 3 degete ale piciorului drept nu le simte; probleme  mari de a merge inca si acum la o luna dupa accident; actualmente internat intr-un spital din Iasi pentru investigatii medicale complexe.
-Nepotul meu a scapat doar cu o sperietura zdravana si cateva zgarieturi.
-Mama mea a suferit multiple politraumatisme cu forme mai grave, dintre care mentionez o fractura a platoului tibian (sfaramat) ce a necesitat pana in acest moment 2 interventii chirurgicale complexe, reconstructie, fractura a bazinului. A fost operata de doi dintre cei mai buni medici chirurgic ortopezi din Romania. Si actualmente nu se poate misca, va avea recuperare de foarte lunga durata, medicii mi-au  spus ca niciodata nu va mai fi ca inainte…
-Tatal meu a murit la cinci zile dupa accident in urma leziunilor suferite.
Accidentul s-a petrecut pe raza judetului Vaslui, drept pentru care am fost transportati cu totii la Spitalul de Urgente Vaslui. Acolo, medicii au considerat ca mama este cazul cel mai grav, i-au facut tomografie abia a doua zi, apoi eu (suspect initial de fractura a coloanei), mi-au facut si mie tomografie a doua zi (a iesit negativa), tatalui meu i-au facut doar simple radiografii, precum si fratelui…
Gresit, ne-au indus idea ca doar mama este in stare grava.
-Eu am fost internat la Neurologie, cate doi intr-un pat, in urma faptului ca nu ma puteam odihni  (la cca 36 ore fara somn din momentul preluarii mele) si ca am fost lovit in timpul somnului de celalalt ocupant al patului, mi-am cerut a doua zi externarea. Doar asa am putut sa ma odihnesc si apoi sa pot gandi lucid la ce era de facut ulterior.
-Fratele meu nu a fost internat deloc la Spitalul Vaslui, diagnosticul initial fiind “leziuni usoare”. La investigatii mai amanuntite facute la 5 zile dupa accident (tot in acelasi spital) diagnosticul fiind tot superficial…
-Nepotelul meu chiar nu a patit nimic, avand doar vreo cateva zgarieturi si dureri minore.
-Mama mea a fost internata la Chirurgie Ortopedica, avand nesansa sa cada pe mainile celui mai nepriceput (din reclama negativa facuta de diverse persoane, cunoscuti si necunoscuti, inclusiv din spusele unora ce fac parte din personalul medical de acolo). Macar am avut norocul ca medicul insusi si-a recunoscut subtil incompetenta, spunandu-mi ca daca pot s-o mut la Iasi sau la Bucuresti el “nu se opune”.  Am reusit s-o mut la Iasi in a 3-a zi de la accident, asigurandu-ma ca pica pe mana celor mai buni chirurgi ortopezi de acolo.
-Tatal meu a fost diagnosticat cu (doar) 4 coaste rupte si o fractura a humerusului. Am vorbit cu chirurgul vasluian la care a picat, acesta m-a asigurat ca nu este in stare grava, ca totul este sub control, etc, etc.I-am dat medicului numarul meu de telefon spunandu-i ca doresc sa se faca tot ce trebuie, orice investigatii, medicamente, etc, ca pentru absolut orice este nevoie sa ma contacteze la orice ora. In a patra noapte de la accident, tatal meu a intrat in imposibilitatea de a mai respira, sedat , mutat la terapie intensiva si pus pe respiratie artificiala. Abia a doua zi medicul mi-a zis ca vrea sa faca toate eforturile inspre a-l muta la Spitalul de Chirurgie Toracica din Iasi, dar ca pentru asta trebuie sa-i platesc o tomografie axonica (realizata la o clinica privata din apropierea spitalului). Tomografia a aratat 9 coaste rupte si plamanii striviti intr-o proportie mare! Medicul vasluian, vazand tomografia, a spus ca doar “trebuie sa moara omul pentru ca spitalul sa nu mai faca restrictii de buget” (cu cheltuielile analizelor mai complexe)… I-am replicat ca “ doar am spus ca absolut tot ce este nevoie, sa-mi zica”… Raspunsul lui: “da, dar ieri era bine”…!!!! In acea seara a fost transferat la Iasi unde, din pacate, a decedat doar cateva ore mai tarziu….
Superficialitatea cu care a fost abordata situatia tatalui meu, precum si a celorlalti (a mea, dar mai ales a fratelui meu care, internat actualmente in Iasi, deja a suferit o interventie chirurgicala la picior precum si altor chestiuni de natura infectiologica) merita cu siguranta macar o plangere la Colegiul Medicilor… Ieri, la Politie, am putut vedea si actele facute de IML (Medicina Legala) pe baza constatarilor medicilor din Vaslui… Ce am vazut m-a facut sa ma gandesc ca probabil medicii spitalului vasluian nu merita doar o simpla plangere la Colegiul Medicilor, ci, pentru superficialitatea lor, probabil merita chiar o abordare intr-o instanta judecatoreasca.
Scuze pentru lunga poveste, as dori doar, din partea celor dintre voi ce au si o pregatire juridica, sa-mi spuna parerea daca merita sau nu sa actionez Spitalul din Vaslui in judecata. Toti cu care am mai vorbit mi-au zis ca merita sa le fac ceva, numai si numai din considerentul ca aceste superficialitati sa nu se mai intample si in alte cazuri…
Ce parere aveti?

PS: Deja am angajat o casa de avocatura specializata in drept de asigurari ce ma va sprijini in procesul penal intentat vinovatului precum si in eventualul proces civil cu Societatea de Asigurari. Pentru un eventual proces impotriva spitalului parca nu i-as angaja tot pe ei (sunt exceciv de scumpi).
Multumesc.

#2
lelali

lelali

    Vrăjeală, multă vrăjeală!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,645
  • Înscris: 07.11.2009
Am și eu un coleg care la 34 de ani a primit un "frumos" diagnostic: tumoare la pancreas. Dar asta în Viena, după 2 luni de plimbat în toată țara. O groază de bani cheltuiți și nu  e chiar avut, să aibă de unde, se chinuie să străngă 25000 E pt operație.

La Craiova, unde cică o data pe lună vine nu știu ce doctor renumit (în ce, habar n-am) era să moară în timpul unei biopsii, după ce a tot spus "băi nene, am probleme, nu mi se coagulează sângele". Nooo, pt ei asta era unica soluție, hemoragie internă și colivă.


E nasol, a devenit un lux să te îmbolnăvești sau să ai o problemă mai complicată decât răceala.

Chiar așa, dacă printre voi există cazuri de genul și ați reușit să fentați boala, PM pt detalii.

#3
Gonthar

Gonthar

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,581
  • Înscris: 15.10.2006
Moldova!

#4
vladutgm

vladutgm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,165
  • Înscris: 19.01.2008
Sotia mea a fost in pericol de a pierde sarcina (acum 6 ani) si la spitalul judetean Vaslui i s-a raspuns ca medicul este la masa si sa mearga la policlinica. In clipa respectiva nu am fost acolo (umblam dupa alte analize) ca-i scapam asistentei o palma peste bot de-i mutam fata si chemam si televiziunea.

Am o banuiala ca o parte din personalul medical de la Spitalul Judetean Vaslui a facut scoala sau specializarea al Auschwitz.

Rezolvarea a venit de la Spitalul de obstretica si ginecologie din Iasi, care, Gonthar, este tot in Moldova.

Edited by vladutgm, 01 August 2013 - 11:06.


#5
amotida

amotida

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 474
  • Înscris: 03.02.2011
Va rog, a nu se transforma acest topic intr-o polemica, in intreținerea izolationismelor si atatarea urii impotriva apartenentelor la diverse regionalitati si aprecierea exclusiva și exagerata a tot ceea ce apartine propriei apartenente sociale ori regionale.

#6
DjMx

DjMx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,051
  • Înscris: 04.07.2009
In locul tau n-as actiona in instanta spitalul ci medicul care s-a ocupat de (pseudo)tratament.
Intreaba si aici, acolo sunt numai avocati si ai sanse mai mari sa primesti un raspuns relevant.
Sau poti sa intrebi avocatii pe care deja iai angajat cu privire la optiunile tale si care ar fi cel mai bun mod de a proceda (ii intrebi si cu informatiile de la ei angajezi pe altcineva mai ieftin).
http://www.avocatnet.ro/

Edited by DjMx, 01 August 2013 - 11:40.


#7
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,623
  • Înscris: 07.02.2003

View Postvladutgm, on 01 august 2013 - 11:05, said:

In clipa respectiva nu am fost acolo (umblam dupa alte analize) ca-i scapam asistentei o palma peste bot de-i mutam fata si chemam si televiziunea.
Pai da, ca sa te poata da in judecata, pe langa ce-ti face politia Posted Image

#8
Gonthar

Gonthar

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,581
  • Înscris: 15.10.2006
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/up9wB-49CZY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#9
DjMx

DjMx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,051
  • Înscris: 04.07.2009
Nu cred ca initiatorul are chef de glume...

#10
Gonthar

Gonthar

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,581
  • Înscris: 15.10.2006

View PostDjMx, on 01 august 2013 - 11:55, said:

Nu cred ca initiatorul are chef de glume...

Atunci un alt clip, care nu e gluma si arata cum au loc de fapt operatiile prin minunata zona a Moldovei.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/DI9Yj7CRfSY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#11
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,596
  • Înscris: 05.12.2005
Păi spune și tu numele medicului respectiv, aici și în alte locuri, să se ferească lumea de el. Publicitatea negativă e o pedeapsă mai eficientă decât plimbatul prin tribunale. De la tricouri inscripționate cu MEDICUL X M-A NENOROCIT până la postări pe forumuri sau ziare online. Nu se poate considera defăimare, dacă ai argumente.

Edited by mihaicozac, 01 August 2013 - 12:28.


#12
DjMx

DjMx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,051
  • Înscris: 04.07.2009

View PostGonthar, on 01 august 2013 - 12:09, said:

Atunci un alt clip, care nu e gluma si arata cum au loc de fapt operatiile prin minunata zona a Moldovei.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/DI9Yj7CRfSY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Posted Image  Tu habar n-ai despre care Moldova se discuta, nu ?

#13
amotida

amotida

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 474
  • Înscris: 03.02.2011

View PostDjMx, on 01 august 2013 - 11:37, said:

In locul tau n-as actiona in instanta spitalul ci medicul care s-a ocupat de (pseudo)tratament.
Pe medicul respectiv cu siguranta il pun "cap de afis". Problema e ca am observat o superficialitate in cazul a patru diferiti medici, deci concluzia generalizata este ca la spitalul respectiv un om bolnav doar in mila Celui de sus probabil ca mai poate avea oarecare expectative... Sa nu mai zic ca, tot la spitalul respectiv, nici cu renumitul plic nu-ti maresti sansele pentru o ingrijire medicala adecvata...

View PostDjMx, on 01 august 2013 - 11:37, said:

Intreaba si aici, acolo sunt numai avocati si ai sanse mai mari sa primesti un raspuns relevant.
http://www.avocatnet.ro/

Corect, probabil acolo voi gasi mult mai multe raspunsuri. Multumesc.

#14
DjMx

DjMx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,051
  • Înscris: 04.07.2009
Metoda cu plicul merge doar in cazul in care medicul este totusi cat de cat competent, daca-i batut in cap si habar n-are ce face o sa dai banii degeaba.

De curiozitate, care sunt medicii implicati ? La ce povestesti nu cred ca esti singura persoana fata de care au gresit, ai putea sa cauti alti fosti pacienti ai medicilor si sa discuti cu ei, daca sunteti mai multi sansele ca ei sa fie pedepsiti pentru neglijenta lor cresc considerabil.

Oricum, orice ai face nu te da batut si nu-i lasa sa scape.

Edited by DjMx, 01 August 2013 - 15:44.


#15
zile_san

zile_san

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,671
  • Înscris: 10.10.2011
ce iti recomand sa faci este sa ii actionezi in instanta, dar cauta un avocat bun, si un avocat bun costa... mergi la decanul baroului vaslui, sau decanul baroului iasi.de obicei nu dai gres cu ei.sau poti sa faci un efort si sa platesti in continuare casa de avocatura.succes si rabdare....

#16
amotida

amotida

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 474
  • Înscris: 03.02.2011

View PostDjMx, on 01 august 2013 - 15:27, said:

Metoda cu plicul merge doar in cazul in care medicul este totusi cat de cat competent, daca-i batut in cap si habar n-are ce face o sa dai banii degeaba.

Stiu, stiu.... precum stiu si de faptul ca majoritatea medicilor chirurgi (buni, mai putin buni sau deloc buni) nu misca un deget pana cand nu dai plicul...

View PostDjMx, on 01 august 2013 - 15:27, said:

De curiozitate, care sunt medicii implicati ?

Acest lucru chiar nu as dori sa-l relevez aici si acum (nu macar pana in momentul cand m-as hotari in actionarea in instanta)

View PostDjMx, on 01 august 2013 - 15:27, said:

La ce povestesti nu cred ca esti singura persoana fata de care au gresit, ai putea sa cauti alti fosti pacienti ai medicilor si sa discuti cu ei, daca sunteti mai multi sansele ca ei sa fie pedepsiti pentru neglijenta lor cresc considerabil.

Mai mult ca sigur...
Insa probabil este cam greu sa obtin date ale fostilor pacienti.

View Postzile_san, on 01 august 2013 - 15:35, said:

ce iti recomand sa faci este sa ii actionezi in instanta, dar cauta un avocat bun, si un avocat bun costa... mergi la decanul baroului vaslui, sau decanul baroului iasi.de obicei nu dai gres cu ei.sau poti sa faci un efort si sa platesti in continuare casa de avocatura.succes si rabdare....

Stiu ca un avocat bun costa (oricum nu aveam in vedere optiunea unor avocati ieftini, ci, doar mai rezonabili. Voi vedea eu cum voi face... Deocamdata sunt in cautarea unor sfaturi pertinente referitor la daca am vreo sansa sa castig un proces de genul acesta.

#17
DjMx

DjMx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,051
  • Înscris: 04.07.2009
Vezi ca netul e mare, da un search pe google dupa numele lor si daca te hotarasti sa le divulgi numele, fa asta in cat mai multe locuri posibile (fara spam totusi).

Edited by DjMx, 01 August 2013 - 16:06.


#18
disturbed

disturbed

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 574
  • Înscris: 12.01.2007
Groaznic ce ti s-a intamplat.
Din nefericire am avut si eu de a face cu spitalul din Vaslui, in care am vazut si sobolani pe holuri. Daca nu cunosti pe nimeni, te trateaza ca pe un nimic. Superficial e un cuvant prea frumos pentru ce se intampla acolo. Chiar daca vorbesc de experiente de acum cca 8-10 ani, nici nu ma asteptam sa vad vreo schimbare spre bine.
Esti intr-o situatie urata, pentru ca pe langa faptul ca trebuie sa te recuperezi si sa-ti ajuti si rudele sa o faca, trebuie sa te lupti si cu ei. Nu stiu ce as face in locul tau, sper ca as gasi resursele sa-i trag la raspundere pe cei care poarta vreo vina intr-o situatie de genul.
Cauta un avocat, prezinta-i problema, vezi ce sfaturi iti da si daca dispui de resursele materiale si spirituale pentru a merge inainte, trage la raspundere in instanta pe cineva.

Am vazut ulterior ca ai angajat deja o firma de avocatura. Pana la urma se rezuma la bani. Daca ai resurse suficiente sa mergi inainte fa-o. Dar sa nu iti faci iluzii ca vei schimba ceva in mentalitatea de acolo, fie si in cazul unui castig clar. Poate faci un pas inainte, dar sistemul e prea infect ca sa fie "vindecat" de la atat.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate