Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

centrala lemne gazeificare

Dying light 2-Baba Yaga challenge

Fitinguri pentru teava incalzire ...
 Problema scanare Xerox Workcentre...

Premiile UCIN/2022

Cum dezactivez bara de navigare?

sistem afore aton,eroare citire c...
 Renunțam la tot pentru linis...

BSOD Windows 11 22H2

Ford Focus 1.6 benzina

Șuierat scurt Volvo V50 2.0 ...
 The Mother (2023)

The Last Of Us (2023)

Problema masina de spalat Gorenje...

Upgrade Nvidia 1080Ti pentru 4k 1...
 

cadre in visual basic

- - - - -
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
Cristu97

Cristu97

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 28.01.2012
Sunt foarte incepator in visual basic si nu stiu cum sa fac urmatoarea chestie...:
Cum deschid aplicatia pe care am facut-o am un formular de autentificare... Acum vine problema cum fac sa imi dispara formularul asta de autentificare si sa imi apara in aceeasi fereastra altceva(ce vreau eu ....sa zicem un alt formular)

#2
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,909
  • Înscris: 10.08.2005
element.hide

#3
bgMiKe

bgMiKe

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 149
  • Înscris: 28.01.2006
Aplicatia ta ... single-form sau multi-form? Functie de caz, procedura poate sa difere un pic.
Ca principiu, daca ai mai multe "pagini" (=form-uri) pe care le vrei afisate:
a) desemenzi un form principal, cel care se va incarca la inceput si din care "pleaca" actiuniile pe care le ofera aplicatia, inclusiv autentificarea (functie de ce-ti trebuie, poti avea un meniu si/sau tab-uri, butoane etc);
B) din el, la pornire (de preferat pe on_activate), incarci form-ul de autentificare (deci e vorba de un form separat) si depinde de tine cum tratezi mai departe autentificarea:
= toate procesele au loc in acest form si se ofera la iesire True/False care va fi tratat in main;
= doar "culegi" datele, date care sunt preluate apoi in main, procesate si afisezi rezultatul (eventual tot in form-ul de autentificare sau intr-un form dedicat pentru mesaje - asta daca nu vrei sa folosesti msgbox);
c) cand ai terminat cu autentificarea, descarci form-ul (= se revine in main) si, presupunand ca a fost OK, faci ce ai de facut:
  1) nu mai afisezi nimic, operatiile sunt alese din meniu de utilizator / din butoane / tab-uri;
  2) varianta mai complicata/complexa in care, ce afisezi (ce contine meniul sau ce butoane se afiseaza), depinde de tipul de utilizator.

Ca pasi:
1) main - on load -> incarci, configurezi etc ce-ti trebuie pentru aplicatie
2) main - on load (la final) -> variabila auth=false; incarci form-ul de autentificare (show frmAuth, vbModal);
3) frmauth - btnOK click -> verifici datele; setezi auth=true daca OK; unload frmAuth;
si
frmAuth - btnCancel click -> unload frmAuth;
4) main - on load (se revine automat) -> daca auth=true continui daca nu iesi;

#4
Cristu97

Cristu97

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 28.01.2012
ma scuzati dar cred ca nu este cea ce am vrut....eu am mai multe pagini de afisat una dupa alta( ca o carte) dar eu vreau aceste pagini sa treca de la una la alta fara sa mi se deschida alta fereastra...

#5
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,714
  • Înscris: 30.07.2003
Pui controale intr-un tabcontrol fara eticheta si activezi tab-ul corespunzator.

#6
Cristu97

Cristu97

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 28.01.2012
Defapt cred ca este ceea ce am vrut...... Dar cum fac mai multe form-uri ....pana acum nu stiu sa fac decat 1...cel care apare implicit cand aleg un nou proiect

Edited by Cristu97, 28 May 2013 - 15:28.


#7
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,714
  • Înscris: 30.07.2003
Adaugi in proiect alte forme (din IDE sau manual in cod). Vezi si ce inseamna MDI la o forma. Fara studiu nu se poate !

Edited by neagu_laurentiu, 28 May 2013 - 15:29.


#8
Cristu97

Cristu97

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 28.01.2012
Stiu ca fara invatat nu se poate dar m.am apucat de invatat abia de ieri....Multumesc

Am gasit cum sa adaug un nou form ...dar cand il deschid raman amandoua =>doua feresre   eu vreau ca, continutul celui de al doilea sa apara tot in primul

#9
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,714
  • Înscris: 30.07.2003
Seteaza MDI la una din ele pe true si la cealalta pune-i parinte pe prima.

Edited by neagu_laurentiu, 28 May 2013 - 15:44.


#10
Cristu97

Cristu97

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 28.01.2012
multumesc.... Si pot pune cu metoda asta mai multe? Adica las una parinte iar la celelalte setez mdi=true

Dar pot face cumva sa imi dispara bara de titlu de sus.....adica sa imi ramana doar datele?

#11
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,714
  • Înscris: 30.07.2003
MDI = multiple document interface
adica o fereastra parinte si mai multe copii.
Daca vrei altceva atunci folosesti un tabcontrol cu pagini.

#12
Cristu97

Cristu97

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 28.01.2012
Da dar si la tabcontol apar acele titluri ale paginilor sus....eu vreu pur si simplu sa apara doar datele din pagina.......multumesc mai invatat niste lucruri foarte folositoare

#13
nexusm

nexusm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,793
  • Înscris: 07.07.2011
ai putea folosi Frame-uri in loc de Form-uri.
tine doar seama de limita celor 50 de obiecte(contriale si/sau containere) dintr-un Form.
tabcontrolul, meniul(ctrl+E), un listbox sau chiar butoane (command/radio sau checkbox) sunt elemente de design si ergonomie a interfetei.
faci ce vrei si ceea ce iti imaginezi tinand cont de 2 chestii
1. un Form suporta Load/Unload, Show/Hide, Visible(True/False), Enabled(True/False)
2. restul controalelor (create in modul design) au Visible(True/False) si Enabled(True/False)
in mare de aici pornesti in administrarea graficii si a modului de afisare a datelor.

Edited by nexusm, 28 May 2013 - 18:09.


#14
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,714
  • Înscris: 30.07.2003

View PostCristu97, on 28 mai 2013 - 16:19, said:

la tabcontol apar acele titluri ale paginilor sus
Ele pot sa nu mai fie vizibile.

Ai si panel-uri ce le poti afisa/ascunde dupa dorinta.

Edited by neagu_laurentiu, 28 May 2013 - 18:14.


#15
Cristu97

Cristu97

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 28.01.2012
o sa folosesc panel-uri ..tocmai am vazut un video pe youtube si asta este ceea ce imi trebuie doar ca nu da nici macar o explicatie acolo...puteti sa imi spuneti in mare cum se folosesc....multumesc

#16
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,909
  • Înscris: 10.08.2005

View PostCristu97, on 28 mai 2013 - 15:41, said:

Dar pot face cumva sa imi dispara bara de titlu de sus.....adica sa imi ramana doar datele?
aia este o proprietate a ferestrei, BorderStyle
arunca un ochi prin resurse, http://forum.softped...e-visual-basic/

View PostCristu97, on 28 mai 2013 - 18:20, said:

puteti sa imi spuneti in mare cum se folosesc....multumesc
precum tab-urile de la browser,

ca programator tu le programezi, utilizatorul le foloseste

#17
nexusm

nexusm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,793
  • Înscris: 07.07.2011
o mica atentionare ...!!!
imi dau seama cat poti fi de nerabdator sa iti vezi aplicatia ruland DAR ...
pune mana si invata !
in stadiul in care te afli, orice proprietate sau eveniment (citit/inteles/aplicat) al unui control s-ar putea sa-ti creeze mult mai multe satisfactii, decat o solutie de "import" si mai important decat atat iti va "deschide" imaginatia in folosirea si combinarea acestoara.
sunt de acord cu imboldul de a rezolva "o situatie", dar nu asta este solutia in cazul tau.
ai rabdare si incerca sa inveti sa citesti cat mai mult si sa experimentezi.
ar fi pacat sa te rezumi la solutii punctuale si astfel sa-ti creeazi un mod de gandire aplicand solutiile altora.
revin si spun ca iti inteleg dorinta de a compila un .exe "ce face ceva", dar daca vrei sa te dezvolti, nu apela la solutii de-a gata de pe net.
citeste, intelege si apoi combina dupa mintea ta.
va veni cu siguranta si vremea in care vei constata cate greseli faci, singura diferenta va fi doar ca le stii, doar sunt ale tale, nu sunt "importate".
sper sa nu te simti ofensat de acest sfat

#18
Cristu97

Cristu97

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 28.01.2012
Am si eu o noua intrebare...
Am urmatorul cod
Scor.image = my.resources.1
si eu as vrea sa imi arate niste imagini (1,2,3,4)...in locul acelui 1 as vrea sa pun o variabila care sa dea numele imaginii....dar imi da niste erori...im incercat sa pun variabila in paranteza si tot degeaba   ......multumesc

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate