Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 

Ciclocomputer

- - - - -
  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#19
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,303
  • Înscris: 02.02.2006

 BlueKing-69, on 25 aprilie 2013 - 22:05, said:

Wireless - interferente (nu imi dau seama ce eroare s-ar inregistra astfel);
Eroare de orice fel. Se primesc date complet aleatorii interpretate complet aiurea de ciclocomputer. Te trezești astfel cu viteze/cadențe astronomice. Abia apuci să ieși cu bicicleta până în fața blocului (ducând-o mai mult în mâini, pe scări), și deja ai ”parcurs” (conform computerului) câțiva kilometri buni. Se mai găsesc pe-aici, precum și pe alte forumuri, povești de ”groază” despre cum afișează ciclo-computerul viteze de 999 km/h doar pentru că ai trecut prin dreptul unei uși cu senzor la o benzinărie, sau pe sub o linie de înaltă tensiune, sau pur și simplu pentru că aveai un telefon în buzunar.

 BlueKing-69, on 25 aprilie 2013 - 22:05, said:

Gresesc? Si daca DA, unde?

Ai greșit și la eroarea de ”3-4-5 km/h” a GPSului. Acceptă explicația lui danghetau pentru că are dreptate.

 danghetau, on 25 aprilie 2013 - 22:32, said:

Si luati-va oameni buni ce vreti voi si gata...

Păi nu-i frumos. :)
Ai afirmat că cele mai precise sunt cele GPS. Mi-am expus argumentele că nu este așa, inclusiv cu exemple de pierdere a semnalului GPS în aer liber. Iar dacă folosești sistemul ăla pe un traseu banal, precum Transfăgărășan sau alt traseu de munte cu multe tunele, deja distanța ți-o dă în bălării complet. Faptul că un site sau altul e capabil ulterior să ”presupună” că tu mergeai pe o anume stradă și că acolo era un anumit tunel de o anumită lungime, astfel corectându-ți distanța finală a călătoriei nu înseamnă că dispozitivul e precis. :) Și asta pentru simplul motiv că orice traseu încărcat pe acel site, înregistrat de orice dispozitiv GPS (chiar și unul ieftin) ar profita de exact aceleași optimizări, ajungându-se exact la rezultate similare.

Folosesc și eu Strava pentru a încărca trasee înregistrate cu un telefon oarecare (non-smartphone), cu un GPS oarecare (extern bluetooth), folosind o aplicație JavaME neoficială (chiar modificată de mine pe alocuri). În timp real, apar destule probleme la înregistrare iar poziția mai sare de colo-colo. De altitudini nu mai vorbesc. După urcarea pe site, în mod absolut miraculos, totul este foarte roz. Graficul de altitudini este foarte lin, vitezele la fel, distanțele la fel... toate fiind optimizate prin baze de date de altitudini, distanțe și-așa mai departe. Toate bune și frumoase dar, comparate cu traseele reale - unele din ele parcurse de mine timp de ani de zile, de zeci (poate sute) de ori, deci pot zice că le știu ca-n palmă -, se observă foarte ușor diferențe. Și da, la toate traseele încărcate, sunt exact aceleași diferențe, pentru că bazele de date sunt fix aceleași. Deci faptul că ai tu 3 trasee cu aceeași distanță (aproximativ) nu demonstrează absolut nimic. Repet din nou exemplul podurilor/viaductelor. Înregistrează un traseu în care treci un pod peste o cale ferată (un pot mai lung/înalt), și-apoi vezi dacă pe site, după toate procesările, îți apare acolo vreo diferență de nivel.

Ah, și încă ceva: Nu știu de Garmin Connect, dar Strava specifică în mod expres că, dacă GPXul (traseul înregistrat) nu a fost generat de un dispozitiv cu altimetru barometric, atunci informațiile de altitudine NU sunt luate în considerare, ci sunt folosite strict cele din bazele de date. Doar cele înregistrate de barometru sunt considerate cât de cât de încredere - contrar faptul că ție ți se par altfel. Deci nu mă crede pe mine pe cuvânt, crede-i pe cei care se ocupă să facă astfel de servicii și care studiază îndeaproape performanța diferitelor sisteme.

#20
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,693
  • Înscris: 21.08.2008
Eu am vrut sa pun punct discutie putin mai inainte dar cum nu s-a inteles ce am vrut sa spun am continuat sa incerc sa explic niste lucruri poate citite incomplet sau scoase dintr-un context mai larg. Am zis ca e mai bine sa termin mai abrupt chiar daca pare nepoliticos insa mai bine asa decat sa provoc vreun flame din nimic.

Am spus in ultima instanta ca pentru mine, care merg doar pe DJ si DN (si e a treia oara cand spun asta) este absolut suficient si foarte precis un GPS, dovada exemplele prezentate. E adevarat ca se pierde semnalul (la fel ca la masina) insa am avut de toate tipurile si punand in balanta avantajele si dezavantajele am concluzionat sa iau unul din asta. In final am spus sa ia fiecare ce vrea ca sa nu se mai interpreteze ca am vrut sa spun altceva. Nu o tin pe a mea insa toata dizertatia asta a fost facuta tinand cont de ce a fost important pentru mine. Cum nu exista lucru perfect da, se pot gasi bube oricand si oricui.

Sper ca s-au clarificat problemele...Posted Image

#21
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,130
  • Înscris: 04.02.2011
Există senzori bluetooth de măsurare a vitezei? Ar fi interesant de conectat la Android un asemenea senzor.

#22
pg-soare

pg-soare

    Ciclist de mahala

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,533
  • Înscris: 14.09.2008
Cred ca exista, dar sincer nu are sens sa consumi atata energie electrica pentru o comunicatie bluetooth.

#23
erik

erik

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,004
  • Înscris: 22.12.2004

 R10, on 23 aprilie 2013 - 16:30, said:

Am vazut ca de joi e promotie la Lidl, dar e bun acela care va fi in promotie? Mie nu imi inspira deloc incredere, pentru ca ma iau dupa pret, si cand vad 22 de lei parca imi vine sa inchid ochii

Nu conteaza daca e mai inestetic, pe mine ma intereseaza sa indice corect, unul cu fir ma gandeam sa cumpar

Cel de la Lidl este foarte bun si nu este deloc inestetic, dimpotriva. Este mai aratos si mai bine finisat decat altele de 10 ori mai scumpe pe care le-am vazut.

Problema e ca s-ar putea sa se fi epuizat deja stocurile... costa aproape cat un magnet de la Sigma si are o gramada de functii (inclusiv iluminare, afisare permanenta a accelerarii-decelerarii, functie scan, afisare customizabila a parametrilor). Are si garantie 3 ani, deci practic e o investitie fara riscuri.

(am 3 buc. montate pe biciclete, nu vorbesc din descrierea de pe site)

#24
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,693
  • Înscris: 21.08.2008
Acum 5 minute m-am intors din LIDL, nu era nici un produs epuizat, erau ciclocomputere garla... Interesant e ca iti dau voie sa desfaci pechetul sau sa returnezi produsul, poti cere alt produs la schimb sau rambursarea sumei achitate.

#25
Andero

Andero

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 593
  • Înscris: 01.02.2009
Mi-am luat si eu de la lidl si l-am testat azi. Am masurat un  traseu scurt cu gmap-pedometer si mi-a dat la fel si pe ciclocomputer.

Sunt foarte multumit si arata chiar foarte bine pe bicicleta.

#26
R10

R10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,683
  • Înscris: 29.03.2010
Si eu am cumparat ieri unul de la Lidl. L-am testat pe un traseu a carui distanta o stiam, si a indicat foarte precis. Il tin pana cand cedeaza, dupa care voi cumpara SIGMA BC 1009

Multumesc tuturor pentru raspunsuri

#27
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Exista un computer mai ieftin ca blackburn atom-sl 5 0 wireless care sa afiseze si unghiul pantei? L-am gasit la 250 lei, dar caut ceva mai ieftin. Functia asta am mai vazut-o si la cateye  cc at200w adventure wireless, dar jucaria vine la un pret enorm, 650 lei. Nu ma intereseaza sa fie wireless, chiar si cel mai ieftin computer care afiseaza unghiul imi e suficient.

#28
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,693
  • Înscris: 21.08.2008
La un moment dat am luat odata cu noua bicicleta si un ciclocomputer Crivit din Lidl: http://www.freerider...2834.jpg?x12266 insa astazi, apasand butonul din centru am constatat ca s-a restartat. De fiecare data cand apas acel buton asta se intampla si trebuie sa introduc toate datele de fiecare data. Nu mai am ODO, nu mai stiu cat e circumferinta introdusa (trebuie sa masor din nou).
Pentru cei care aveti acest model: la voi se restarteaza la apasarea acelui buton central sau are al meu buba? Nu cred ca am mers 800 de km cu el, baterie are (cred, nu s-a aprins indicatorul de baterie epuizata).

PS: m-am uitat pe manual si am observat ca acel buton central e LIGHT, ma gandesc poate nu mai are baterie de se restarteaza...

Edited by danghetau, 29 March 2017 - 21:36.


#29
disturbed

disturbed

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 574
  • Înscris: 12.01.2007
Schimba bateria.

#30
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,693
  • Înscris: 21.08.2008
Am schimbat-o, nu aparea semnul de baterie epuizata, am zis ca e defect.

#31
honeymik

honeymik

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,531
  • Înscris: 18.02.2014
Avand in vedere ca sunt N modele pe internet, recomandati-mi un ciclocomputer in jurul a 150 ron.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate