Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Scandalul Carnii de cal stimuleaza comertul la macelariile locale
#19
Posted 12 February 2013 - 12:21
Iar ca sa fie tacamul complet,ne acuza si ca[,] carnea de cal ar fi fost infestata cu anemie infecţioasă ecvina...
Edited by Fumez_Vodca, 12 February 2013 - 12:26. |
#20
Posted 12 February 2013 - 12:40
Cine acuză ?
Presa ? Păi ăştia pun pe media orice se vinde. le: stai să afle Diaconescu să vezi ce urlă OTV-ul... |
#21
Posted 12 February 2013 - 12:51
iar au dat licenta la otv?
de unde si cum a fost aranjata treaba nu stim dar , repet, nu poti confunda carnea de cal cu cea de vita. asta e dresura la scara mare. oricum eu sunt fan inrait carne de cal(manz) |
#22
Posted 12 February 2013 - 13:00
mirel81gl, on 12 februarie 2013 - 12:51, said:
iar au dat licenta la otv? ... Scuze, se pare că eu am dezinformat, nu ştiam că nu mai emit, da' mi-a spus Gogu' după ce am citit postul tău [ http://1.1.1.5/bmi/forum.softpedia.com//public/style_emoticons/default/tongue.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Îmi părea şi mie că a crescut IQ-ul general şi nu ştiam de ce. on: În lasagnia, posibil să meargă confundată, însă nu la scara susţinuta de Dorel. Am un fix referitor la cupărarea cărnii: numai Selgros. M-au "prins" fiindcă au avut acea idee genială cu pereţii de sticlă la sala de tranşare. Corect şi transparent (şi la propriu) pentru client. |
#23
Posted 12 February 2013 - 13:16
scaiba, on 12 februarie 2013 - 13:00, said:
la scara susţinuta de Dorel. |
#24
Posted 12 February 2013 - 13:57
dorel232004, on 12 februarie 2013 - 13:16, said:
! O gainarie, la prima vedere! S-a cam transformat in calarie si din pacate tot pe Romania pica saua ! Eu cred ca firma din Olanda, Cipru , ce mama naibii o fi, a importat carne de cal etichetata corect de la noi si ulterior i-a prostit pe francezi . Din cate stiu italienii monopolizau piata carnii de cal din Romania, chiar sa nu fie si ei implicati ? Daca britanicii baga la stomac haleala trecuta prin atatea maini (murdare) va dati seama ce baga romanii in gura din import ? |
#26
Posted 12 February 2013 - 14:30
s-au trezit englezoaicele ca prea is armasari barbatii lor dintr-o data, si au dat-o la analize. Si ce sa vezi... aia mancasera carnea calului...
|
#27
Posted 12 February 2013 - 14:49
Eu cred ca stiau de mult! In mod sigur daca a fost gainarie au fost interceptati usor de servicii! Dar au asteaptat sa acopere cu el alt eveniment exploziv! Ma gandesc la bugetul UE?! Ca si englezii s-au declarat multumiti si ceilalti! Atunci care au pierdut? Si au bagat-o pe asta cu, calu'!
Edited by dorel232004, 12 February 2013 - 14:49. |
#28
Posted 12 February 2013 - 15:43
scaiba, on 12 februarie 2013 - 13:00, said:
În lasagnia, posibil să meargă confundată, însă nu la scara susţinuta de Dorel. daca eu cumpar caruta de la dvs si apoi o vand drept tractor e vina mea nu a dvs. cam asa am putut eu sa fac o comparatie. off: urasc cu prea multa patima otv-ul ca sa nu ma bucur ca i-a "murit capra", indobitocise prea multa lume, vezi rezultatele ultimelor alegeri |
|
#29
Posted 12 February 2013 - 15:52
Aici:
http://adevarul.ro/n...0773/index.html asta spune: Firma suedeză Findus susţine că pe carnea de cal folosită în fabricarea lasagna există ştampilă veterinară franceză, care certifică materia primă ca fiind carne de vită. Producătorul de lasagna pentru Findus, compania franceză Comigel, care foloseşte aproximativ 20 de ingrediente din care aproximativ 15 la sută carne de vită, a primit "pachete purtând eticheta cu ştampila veterinară franceză şi numele şi înregistrarea Spanghero", a declarat pentru AFP, directorul de operaţiuni al filialei franceze a grupului Findus, Christophe Guillon. "Ştampila franceză presupune că Spanghero a transformat această carne, altfel nu avea dreptul" de a o marca, explică el. Or, "după cum citim în presă, Spanghero începe să explice că de fapt nu procesează această carne. Există o incoerenţă aici", a adăugat Christophe Guillon. "Findus pune următoarea întrebare: cum este posibil ca în 2013 un procesator de carne să poată comercializa carne de cal cu ştampila veterinară franceză «carne de vită»?", a declarat şi său Matthieu Lambeaux, directorul general al Findus France. Pe 9 februarie, Spanghero afirma că intenţionează să dea în judecată producătorul român de la care s-a aprovizionat, în cazul în care ar fi vorba despre carne de cal. "Am cumpărat carne de vită de origine europeană şi am revândut-o. Dacă a fost într-adevăr vorba despre cal, atunci ne vom îndrepta spre furnizorul român", declara, pentru AFP, Barthélémy Aguerre, preşedintele Spanghero. Acesta însă nu a precizat numele furnizorului român. La rândul său, grupul agroalimentar Findus s-a declarat "înşelat" şi a anunţat că va depune plângere luni. Astfel, grupul agroalimentar Findus l-a acuzat apoi pe furnizorul de carne pentru lasagna, compania franceză Spanghero, că a livrat carne de cal românească cu menţiunea "vită". |
#30
Posted 12 February 2013 - 19:28
dorel232004, on 12 februarie 2013 - 13:16, said:
Inclin sa cred e o facatura! Poate ii sufocau importurile in Anglia sau au ceva alegeri, somaj! La o diferenta de un euro/kg nu e mare afacere, nu merita riscul! Nu poate fi vorba de milioane de tone! Poate cateva mii, hai sa zic, |
#31
Posted 12 February 2013 - 19:48
dorel232004, on 12 februarie 2013 - 19:28, said: Cica anul trecut s-au exportat vreo 6000 to de carne de cal! E clar ca nu e vorba de banii ce se scot din schimbarea categoriei de carne! Intr-adevar, din Romania nu puteau sa cumpere o cantitate foarte mare. Mai aveau ei si alte surse. Si nu a fost vorba numai despre lasania. S-au gasit mai multe produse la mai multe lanturi de magazine. Toate aveau la baza "carne tocata de vita ". |
#32
Posted 12 February 2013 - 19:52
dorel232004, on 12 februarie 2013 - 19:28, said:
Cica anul trecut s-au exportat vreo 6000 to de carne de cal! E clar ca nu e vorba de banii ce se scot din schimbarea categoriei de carne! Dorele, la noi e carnea de cal mai ieftina, la frantuji si la macaranori e mai scumpa. Vei vedea in cateva zile rezultatul, adica o vor lasa moarta pentru ca nu le-a iesit combinatia. Ei vor sa scoata de pe piata un viitor competitor, Romania, care are potential de productie mare. De anul asta strainii pot cumpara teren, care e ieftin, iar o afacere in zootehnie o poti pune pe picioare in 1-2 ani, daca ai furajele asigurate si banii de investitie. Cu un milion de euro poti face o ferma de 100-150 de vaci de carne cu tot cu pamantul cumparat. |
#33
Posted 12 February 2013 - 23:52
Fumez_Vodca, on 12 februarie 2013 - 10:18, said:
Eu zic ca frantuzu cam stia el ca-i carne de cal si nu si-a asumat nici-un risc Quote .Eu ma mai intreb,cat oare o sa mai fim ciuca batailor in UE... armandoaxinia, on 12 februarie 2013 - 10:56, said:
...si ai nostri au livrat carne de cal cu eticheta de vita in nici un caz. scaiba, on 12 februarie 2013 - 11:41, said:
ps: cât de mare credeţi că poate fi diferenţa de preţ pentru a justifica tăierea crengii de sub picioare ? scaiba, on 12 februarie 2013 - 11:51, said:
... (admiţând o dif. de un euro/Kg) Acel 1 euro per kg s-ar putea sa reprezinte 20-25% din pretul final al produsului. Sa nu uitam ca e vorba de semipreparate congelate, alimente aflate undeva la categoria "budget"... Eu stau si ma-ntreb: daca descoperira acuma ca era cal in loc de vita, mai demult ce fel de carne or fi folosit ? dorel232004, on 12 februarie 2013 - 13:16, said:
La o diferenta de un euro/kg nu e mare afacere, nu merita riscul! [...] Poate cateva mii, hai sa zic, zeci de mii! O gainarie, la prima vedere! |
|
#34
Posted 12 February 2013 - 23:53
Din ce-am citit pe la englezi,ar fi undeva pe la 60 tone,in combinatie de vita si cal.
Edited by Fumez_Vodca, 12 February 2013 - 23:53. |
#35
Posted 12 February 2013 - 23:54
#36
Posted 12 February 2013 - 23:55
horia66, on 12 februarie 2013 - 23:44, said:
... Diferenta intre profitabilitate si lipsa ei... ... Există soluţii onorabile de a ieşi dintr-o afacere dacă nu mai există profit; să ai profit până ajunge clientul acasă şi deschide punga cred că se numeşte altfel... |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users