Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg
 Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...
 Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar
 pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon
 

Astm bronsic: ce trebuie sa fac in cazul crizelor continue de astm bronsic sub tratament?

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
florian_

florian_

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 20.01.2013
Buna ziua

Sunt bolnav de astm bronsic mediu iar dupa inceputul tratamentului cu Simbicor T 80, mai exact acum 5 zile, desi am intrerupt inhalarea cu Simbicor T ma aflu intr-o stare continua de criza de astm cu faze acute si faze medii, desi am luat Miofilim capsule de 100 si Hemusucinat intravenos starea de criza nu a disparut ci dimpotriva am o stare generala proasta. Ce trebuie sa fac?

#2
meanman

meanman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,959
  • Înscris: 14.08.2006
Salut, ptr. astm bronsic (ptr. crize nu stiu, cel mai bine e sa apelezi la un doctor) achizitioneaza un aparat SALIN S2, este o inventie romaneasca pe baza de sare, aparatele se fac undeva la Buzau, sunt medaliate cu aur la mai multe saloane internationale. Cunosc mai multe persoane cu probleme de respiratie care se simt mai bine de la acest aparat salin. Aparatul costa aprox. 150 lei si are un filtru care se schimba la 6 luni si care costa 40-50 lei. Practic acest aparat are un filtru cu granule de sare din salina si un ventilator care ia aerul din camera si-l trece prin filtrul de sare, in felul acesta facand aerul ca intr-o salina. Cauta pe google, sunt multe persoane care au astm bronsic si folosesc asa ceva.

#3
Marius3k

Marius3k

    Rechin de stepă, "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,677
  • Înscris: 14.03.2006
Am folosit si eu asa ceva (aparat cu sare) si nu pot spune ca m-am simtit mai bine dupa el. Bine, eu nu m-am simtit mai bine nici dupa ce am fost la salina (Praid).
Eu sunt astmatic de ~20 de ani, am incercat aproape toate tratamentele inventate si nou-aparute. Cel mai bine ma simt dupa Seretide dimineata/seara (recent redus doar la o doza/zi - seara) si inhalator Ventolin(salbutamol) - la nevoie.
Pentru initiator: consulta un medic specialist/alergolog - in mod sigur o sa iti prescrie un tratament adecvat.

#4
florian_

florian_

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 20.01.2013
Multumesc pt raspunsuri. Voi incerca sa fac testul de alergie si voi consulta un specialist.

Totodata daca cineva cunoaste tehnica buteyko (tehnica de respiratie) si o practica, iar daca raspunsul e afirmativ da rezultate? Va simtiti mai bine?

Edited by florian_, 20 January 2013 - 18:06.


#5
Marius3k

Marius3k

    Rechin de stepă, "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,677
  • Înscris: 14.03.2006
Nu cred ca te ajuta o tehnica sofisticata de respirare daca tu nu poti respira normal implicit.

#6
tatic_distrat

tatic_distrat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 278
  • Înscris: 17.01.2010
Buna, citeste te rog si posturile de la Astmul-boala cronica.Cum traim cu el ? .
Ai grija la alimentatie, fa sport ( inot, tenis, badminton, arte martiale ce folosesc kata-uri cu miscari complexe, miscari largi, pozitii extinse de brate si picioare, in care este solicitata respiratia ( eu mi-am revenit cu asa ceva )), nu sta in medii poluante ( nici rafturile cu detergenti din supermarketuri nu fac bine ). Incearca medici naturisti, gen granule sub limba, acupunctura. Profita de cate ori poti sa mergi vara la mare, pentru apa sarata, sau la Baile Felix pentru apa cu sulf.

Spor!

#7
On_my_way

On_my_way

    robotica melomana

  • Grup: Validating
  • Posts: 9,799
  • Înscris: 06.06.2012
Aerosolii cu apa de la Olanesti pe mine m-au ajutat foarte mult, n-am mai facut nicio criza de ani de zile.

#8
remedii-plante

remedii-plante

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 01.06.2013
Astmul este o boala care afecteaza bronhiile. Bronhiile sunt ramificatii ale traheei ce conduc aerul spre alveolele pulmonare. La astmatici, bronhiile se ingusteaza astfel incat apar dificultati in circulatia aerului atat la inspiratie cat si la expiratie. Mai multi factori pot fi la originea acestei afectiuni:
- fibrele musculare situate in jurul bronhiilor se contracta (“spasm” bronsic)
- mucoasa este iritata si se congestioneaza
- in interiorul bronhiei se acumuleaza mucus anormal de vascos.
Caracteristic astmului este rolul important jucat de contractia musculaturii bronhiilor. Spasmul dispare in cateva minute dupa inhalarea medicamentelor specifice, iar circulatia aerului in bronhii este net ameliorata.
Bronhiile se contracta in contact cu iritantii cei mai diversi, ca de exemplu:
- aer rece si uscat;
- efort fizic;
- fumul de tigara (inclusiv cel din expunerea pasiva);
- poluarea;
- stresul;
- infectii ale cailor respiratorii (guturai,gripa).
Remedii naturale :
-cimbrisorul : se indica in tuse convulsiva, astm bronsic, tuse productiva.
-cimbrul: este o planta pe care medicii fitoterapeuti o recomanda astmaticilor, datorita continutului bogat in uleiuri volatile. Persoanele care sufera de astm trebuie sa bea zilnic doua cani cu infuzie preparata din doua lingurite cu cimbru uscat si maruntit.
-ungurasul: anorexie, aritmii cardiace, astm bronhic, bronsite cronice, dischinezie biliara, gripa, dureri de cap, dureri de rinichi, guturai, palpitatii cardiace, stari febrile, tulburari de ritm cardiac pe fond nervos, tuse convulsiva si spastica – sub forma de infuzie, praf de planta uscata pus sub limba.
-sovarf :afectiuni respiratorii,afectiuni stomacale, anorexie, astenie, astm bronhic, bronsite, colite de fermentatie, dizenterie, faringite, gastrite hipoacide, insomnie, stari gripale, stomatite, traheite, tulburari intestinale, tuse convulsiva
-patlagina : boli tratate cu patlagina: bronșite cronice, astm bronșic, diaree, ulcer gastrointestinal, hipercoleterolemie, hipertensiune arterială, ulcer varicios, ulcerații cutanate (băi), conjunctivite, blefarite, laringite, traheite
-podbal : acnee, anorexie, astm bronhic, bronhidroză, bronşite cronice, dischinezii biliare, dispepsii, emfizem pulmonar, erupţii tegumentare, hiperhidroză, laringite, răguşeală, răni, reumatism, seboree, silicoză, tulburări dispeptice, tuse, ulceraţii.
-isop : gripa, bronsita, laringita, astm bronsic, tuse, hipertensiune, anorexie, afectiuni gastrice,intestinale, boli hepatice, icter, leucoree, boli renale, boli reumatice, meteorism, amenoree
-iarba mare : bronsite, astm bronsic, tuse, afectiuni cronice ale aparatului urinar, reumatism, guta, spondilita anchilozanta, dischinezie biliara hipotona si atona, anemie, leucoree; tonic general, stomahic, sedativ nervos, vermifug; bun imunomodulator natural.
-vitamina A si C :’’lipsa de vitamina A şi C din alimentaţie duce la creşterea riscului apariţiei astmului, într-o măsură care ar putea fi relevantă clinic”, a explicat coordonatorul studiului dr. Jo Leonardi-Bee. Cercetătorii susţin existenţa acestei legături între vitamine şi astm, deşi atrag atenţia şi asupra altor factori importanţi în declanşarea acestei afecţiuni.
-magneziul : numeroase studii au evidenţiat nu numai că deficienţa de magneziu ar putea creşte predispoziţia unor persoane la astm, ci şi că acest mineral este eficient ca adjuvant în tratamentul asmaticilor. De asemenea, numeroase cercetări au subliniat că persoanele care au o alimentaţie săracă în magneziu au mai multe simptome astmatiforme. De aceea, consumă cât mai multe cereale integrale, fructe oleaginoase şi seminţe, bogate în magneziu, implicat în buna funcţionare a plămânilor şi în relaxarea căilor respiratorii.
-uleiul din luminita noptii : este foarte util in urmatoarele afectiuni. scăderea tensiunii arteriale, controlul greutăţii corporale, reducerea riscului formării de cheaguri sanguine, reducerea riscului la afecţiuni cardiovasculare şi infarct. Este de asemena eficienta in tratarea afectiunilor dermatologice, plagilor ai astmei.
-extractul din muguri de coacaz negru :actiunea sa anti-inflamatorie si de crestere a nivelului corticosteroizilor,precum si prin actiunea sa imuno-stimulatoare si anti-alergica reprezinta principalul preparat utilizat in tratamentul astmului bronsic alergic,dar si a astmului bronsic cu componenta infectioasa.
- extractul din muguri de calin : astm bronsic, bronsita cronica astmatiforma, dispnee astmatiforma, asocieri in bronhospasm; eczema atopica; hipoacuzie. -extractul din mladite de macese: rinofaringite repetate la copii, episoade bronhopulmonare banale si recidivante, patologie respiratorie de natura alergica; la copii cu tulburari de crestere datorate episoadelor inflamatorii recidivante (otite, amigdalite, rinite, traheobronsite); profilaxia antigripala; artroze; in migrene si cefalee vasomotorie; in epuizare generala sau la persoane care obosesc usor.

#9
neo27bz

neo27bz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 03.11.2011
A incercat cineva exercitiile Buteyko o perioada mai indelungata? Daca da, vreau sa stiu daca a fost eficienta metoda impotriva astmului.

Edited by neo27bz, 16 March 2014 - 12:37.


#10
Thair

Thair

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 5,653
  • Înscris: 15.12.2012
Eu am facut 7 pneumonii in cativa ani, doua duble, am ajuns o data la spital inconstient, m-a dus cineva. Am fost diagnosticat cu astm bronsic.
Doctorii ridicau din umeri cand ii intrebam cum e posibil sa fac atat de des.
Luam Symbicort, Singulair, Aerius. De la Symbicort faceam foarte des candida (presupun ca de la aia era) si si-asa ma simteam ca pixu numa de candida nu imi ardea. Imi simteam respiratia si mai greoaie.
Am facut teste sa vad la ce-s alergic. M-am gandit ca o fi ceva de mediu. Nu am iesit la praf de carti si praf de casa cum presupuneam, nici la mucegaiuri, nici la polenul copacilor din zona. Sunt foarte alergic la polen de cereale.
Observasem ca daca trec prinntr-un lan de grau, sau stau in fan ma umplu instantaneu de bubite si ma simt ca dreq.
De asemenea observasem ca de fiecare data cand merg la munte ma simt INSTANTANEU ca si cum n-as avea nimic.
M-am mutat langa padure, am renuntat la toata mediacatia, am devenit fanatic cu curatenia, iar de atunci nu mai am absolut nimic nici chiar in Mai cand eram pe moarte.
ABSOLUT NIMIC.
Fac sport mult, iar cand m-am dus la control acum vreun an s-a uitat doctorita la mine ca la felu 14.

#11
NelsonMandravela

NelsonMandravela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,567
  • Înscris: 10.01.2012
Incearca si ulei de maghiran ;)

Quote

În concluzie, datele sugerează că administrarea uleiului de măghiran într-o doză sigură (două picături zilnic), a fost eficientă în îmbunătăţirea sănătăţii şi funcţiilor pulmonare ale pacienţilor adulţi cu astm.


#12
arab

arab

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,577
  • Înscris: 12.03.2006
Astmul este influentat in bine de Coaxil,are si un  rol de bronhodilatator,desi e un antidepresiv defapt.

Edited by arab, 06 March 2015 - 22:33.


#13
kelppa

kelppa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 565
  • Înscris: 15.07.2009
Salut.Mama a fost diagnosticata in urma cu cateva luni cu astm bronsic.I s-a administrat un spray(puf)nu-i mai retin exact numele,iar apoi pastile Teotard.In urma cu cateva zile a avut ceva probleme cu inima si fiind internata in alt oras, a fost consultata si la plamani,unde i s-a confirmat diagnosticul.Dr de acolo i-a prescris un spray puf ,Frenoly.Cand am revenit acasa,dr de familie a zis ca poate sa ramana pe Teotard,pt ca oricum mai are destule tablete sau se poate trece pe Frenoly,dar nu ambele.Care este mai eficient?Precizez ca cele 2 tratamente au fost date de doctori diferiti,la interval de cca 3 luni.Multumesc

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate