![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Alegere facultate..Lenes si nelinistit!
Last Updated: Oct 20 2021 23:25, Started by
Ironiq1
, Jan 17 2013 02:30
·
0

Posted 17 January 2013 - 02:30

Sunt clasa a 11-a la un liceu teoretic, profil matematica-informatica. Majoritatea colegilor mei stiu deja unde vor sa dea, eu nu. Urasc chimia si biologia, imi plac matematica si fizica, desi nu am medii foarte mari pentru sunt lenes, dar (in opinia mea) si inteligent pentru ca la celelalte materii am medii de 10, fara sa ma complic prea mult. Sunt bun la toate materiile umaniste, initial vroiam sa dau la uman. Intr-a 6-a scriam poezii, destul de bune, zic, pentru ca dna profesoara imi propusese sa ma ajute sa public un volum de poezii. Am.fost de 2-3 ori la judet, la romana. Iubesc engleza. Si
fotbalul. Imi place sa tot ce tine de actorie, unii spun chiar ca am talent. La ce facultati m-am gandit eu: - UPB: Mecatronica sau Autovehicule Rutiere - UMC - ASE: Cibernetica sau Marketing Ce-mi puteti spune despre facultatile de mai sus si/sau ce imi mai recomandati? Edited by Ironiq1, 17 January 2013 - 02:55. |
Posted 17 January 2013 - 07:45

Oriunde mergi, tot aceleasi sanse mici ai sa te angajezi..
eu tot la upb invat dar sunt foarte sceptic dupa perioada de practica in ceea ce-mi priveste viitorul. ![]() |
Posted 17 January 2013 - 09:43

Posted 17 January 2013 - 10:06

Posted 17 January 2013 - 10:30

catalinuptm, on 17 ianuarie 2013 - 10:06, said:
Trebuie sa-i si placa o meserie ca sa o aleaga, daca predomina IT-ul si lui ii placa dreptul, atunci in mod clar nu e o solutie sa aleaga it-ul. Edited by neagu_laurentiu, 17 January 2013 - 10:30. |
Posted 17 January 2013 - 10:50

La UPB ti-as recomanda TCM-ul din facultatea IMST. http://www.tcm.pub.ro/
Edited by ionut76, 17 January 2013 - 10:50. |
Posted 17 January 2013 - 20:28

Eh, si-asa pe site-urile astea de locuri de munca nu gasesti nimic bun.
sunt cateva variante (bag mana in foc !) : a) videochat b ) cunoscator de limbi din europa de est, centrala pentru call center c) muncitor sau lucrator comercial d) alte locuri de munca avand pretentii fantasmagorice. e) call-centerist. varianta f) nu mai exista. asa ca nu ai ce sa mai cauti pe site-uri de acel gen. nu tu internship civilizat, orice afise gen "cu sau fara experienta" duc la joburi gen faiantar, tester pe produse dermatologice.. Sa mai continui? ![]() si evita politehnica. eu si acuma platesc pt niste pastile si mai fac niste transfuzii.. dar sa nu intram in detalii. Edited by bogdan_z, 17 January 2013 - 20:25. |
Posted 17 January 2013 - 21:00

|
Posted 18 January 2013 - 10:48

@Ironiq: Cibernetica, Marketing, Mecatronica sînt muuuuuuuuult prea diferite ca să aibă sens o asemenea alegere pe forum. Dacă întrebai concret care e diferenţa dintre 2 profile f. asemănătoare (de ex. cum s-a mai întrebat care e diferenţa de la CTI-AC la CTI-ETTI) puteai primi nişte informaţii concrete. Dar aici, doar de tine depinde. Sînt topicuri dedicate despre UPB şi ASE, au vreo 100 pagini fiecare, citeşte să-ţi faci o idee, vezi planurile de învăţămînt, şi apoi alege singur, că vezi şi tu că nu poate alege echo3 pt tine. Într-un fel ţi-a răspuns bine, dacă nu eşti în stare să alegi, munceşte cu ziua undeva, pînă îţi vine mintea la cap că vrei mai mult de la viaţă.
|
Posted 18 January 2013 - 20:55

Facultate pt lenesi nu exista, s-a mai discutat acum ceva timp. Daca vrei sa alegi, fa o lista si elimina din ele pana ramai cu ceva. Si acolo te duci, nu te mai sucesti.
|
Posted 26 January 2013 - 08:10

bogdan_z, on 17 ianuarie 2013 - 20:28, said:
sunt cateva variante (bag mana in foc !) : a) videochat Videochat-ul e bun ca job pe timpul studentiei, dar desi faci bani, cariera nu prea ai cum face, decat in industria adult. Sau mai sti, evoluezi de la performer la admin de studio. Edited by VideoModeling, 26 January 2013 - 08:12. |
Posted 26 January 2013 - 09:15

Prien, on 20 ianuarie 2013 - 21:10, said:
Da ce nevoie ai de facultate ca sa pui faianta? ![]() VideoModeling, on 26 ianuarie 2013 - 08:10, said:
Videochat-ul e bun ca job pe timpul studentiei, dar desi faci bani, cariera nu prea ai cum face, decat in industria adult. Sau mai sti, evoluezi de la performer la admin de studio. |
|
Posted 26 January 2013 - 09:24

e foarte important sa-ti alegi ceva care sa-ti placa. E clar ca n-ai de unde sa stii acum prea bine ce-ti place, dar intereseaza-te de fiecare domeniu ce presupune si gandeste-te daca te vezi facand asta. Daca iti alegi o facultate doar pentru ca se plateste mai bine sau sunt multe joburi acum, oricum nu vei ajunge expert in domeniu, deci nu vei fi platit foarte bine si pe deasupra vei fi si nefericit in fiecare zi pentru restul vietii.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users