Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 

E Book Reader - Subiect General

- - - - -
  • Please log in to reply
437 replies to this topic

#397
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Amazon Kindle si Nook nu sunt produse perfecte. In schimb sunt mai bune decat majoritatea modelelor de la alti producatori.
De diferenta de calitate dintre ele si modelele de la Trekstor sau Prestigio, Pocketbook etc. devii constient abia dupa ce le ai in fata.
Kindle PaperWhite are cateva bug-uri de software urate si limitari deranjante comparativ cu Nook, in schimb iluminarea ecranului este superioara celei de care este capabil Nook Simple Touch Glowlight. Insa daca le compari pe acestea, inclusiv la nivel de constructie, cu modele precum cele enumerate mai sus (care in aparenta pot face chiar mai multe la nivel de software, desi ceea ce este mai important - adica functiile necesare pe un eBook Reader - sunt implementate destul de prost), atunci diferentele devin clare.
Problemele pe care le gasesti la nume mari precum Kindle, Nook, Sony (care au si vanzari mari) pot fi considerate neglijabile comparativ cu problemele unor marci chinezesti, din Europa de Est sau chiar de vest (Germania) care incearca sa se impuna de putina vreme pe piata eBook Readerelor.
Repet: diferenta o intelegi abia dupa ce le tii pe fiecare in mana.
Nu ar trebui sa te iei doar dupa cateva review-uri negative. Intotdeauna vor exista nemultumiti si chiar persoane ghinioniste carora sa le crape display-ul, sa li se strice butoanele, sa li se strice bateria etc. Astfel de probleme au totusi o pondere mica raportat la cantitatea de produse vandute.

#398
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Era sa uit de Evolio. Exista numerosi cumparatori de Evolio EvoBook care au devenit entuziasmati de acest model si il considera o achizitie grozava, chiar sustinand ca este peste Kindle din multe puncte de vedere, ca display-ul E-ink din dotare este superb s.a.m.d. Eu am avut ocazia sa butonez unul in Altex si marturisesc ca nu m-a impresionat prin absolut nimic. Ecranul are un aspect de produs ieftin, de murdar, refresh-ul se face prost, butoanele par ale unei jucarii de proasta calitate. Nu cred ca ar rezista pe termen lung apasarilor repetate. Desi majoritatea review-urilor in cazul acestui model sunt pozitive si exista relativ putini utilizatori care se plang ca le sare peste pagini sau ca li se blocheaza, eu am rezerve fata de sinceritatea acestor proaspeti posesori care le-au cotat atat de sus. Eu cred ca fie nu au tinut niciodata in mana un Kindle PaperWhite de exemplu (si nu au avut astfel termenul de comparatie), fie au fost entuziasmati de pretul mic, de compatibilitatea (teoretica) cu mai multe formate, de faptul ca includ nistre carti gratuite in limba romana si au considerat ca la pretul respectiv merita facute anumite compromisuri...
Personal nu as cumpara asa ceva si aceasta nu pentru ca as fi fan Kindle sau Nook. De altfel, sunt dezamagit atat de software-ul lui Kindle cat si de petele intunecate de la baza display-ului (am primul model de PaperWhite). Iar la Nook ma deranjeaza fondul prea intunecat / luminozitatea prea slaba. Ecranul de la PaperWhite II este imbatabil. Totusi, din perspectiva functionalitatii prefer Nook-ul. In rest nu as avea ce sa aleg de pe piata noastra. Probabil ca as fi optat pentru Kobo Aura HD in urma lecturarii a numeroase review-uri, chiar si fara sa il vad cu ochii mei. Mai exista si anumite modele promitatoare de la Sony, dar nu m-as risca. Cu toate acestea, in ceea ce priveste calitatea display-ului as paria pe Sony. Calitatea imaginii este, de obicei, un atu al lor. Despre alte modele exista prea putine review-uri si nici preturile nu sunt atractive. De altfel, nici pentru modelele de la Sony nu sunt.

#399
wirespot

wirespot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,654
  • Înscris: 23.09.2002
Pe Kindle se poate pune custom ROM şi ţi-l poţi face foarte decent. Asta din auzite, eu n-am simţit niciodată nevoia de mai mult decât face (listare cărţi, arată-mi cartea).

#400
Papillon_

Papillon_

    2B

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,006
  • Înscris: 15.04.2011
De 2 saptamani si-a cumparat si tatal meu un Nook Simple Touch Glowlight, intradevar iluminarea nu e atat de buna ca la Kindle dar nu e ceva deranjant. Eu sunt foarte multumit de Nook Simple Touch Wi-FI pe care il am de aproape 2 ani.  Pacat ca nu se gaseste si la noi NOOK GlowLight si Kobo Aura.

#401
undercoverbrother

undercoverbrother

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 18,293
  • Înscris: 02.04.2007
Evolio e cea mai mare teapa. Aduc cea mai ieftina marfa din China, dau de-o ciorba unuia sau altuia sa le vb de bine si aia e tot. Din pacate le-am dat bani odata.

#402
nicos

nicos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 636
  • Înscris: 24.11.2002
Eu am Evolio de aproape un an, se citeste pe el 4-5 ore pe zi. Se mai restarteaza uneori, porneste mai greu citeodata din cauza unui buton f.prost, dar nu imi pare rau pentru achizitie, dimpotriva, cititul este o placere. Mai ales ca a venit incarcat cu 100 de carti. Nook este la 600 de lei, asta la jumatate de pret cu tot cu suta de carti inclusa.

#403
Alia3751

Alia3751

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 02.07.2007
MultumescMagister Ludi pentru expunerea amanuntita a punctului de vedere. Multumesc si celorlalti care v-ati implicat.
Nu aveam in vedere Prestigio sau Trekstor. Nici Evolio pentru ca mi se pare ca mi-as asuma si mai multe riscuri si nu prea am gasit pareri despre el. In schimb, m-a batut gandul cu Pocketbook, foarte raspandit in oferta actuala de la noi. Mi s-a parut insa cam scump si nu am reusit sa culeg suficiente informatii despre firma. Mi se pare cam aiurea ca cineva mai putin cunoscut sa aiba preturi mai maricele decat cei consacrati, in afara de cazul ca e intr-o ascendenta marcata si, prin calitatea a ceea ce ofera, acapareaza piata. Dar nu am vazut semne in sensul asta. Ca au alte avantaje cum ar fi navigare pe net, asta chiar nu ma intereseaza. Cu el vreau sa citesc si atat.
Sony a iesit din joc in vara asta... daca nu cumva s-or fi razgandit si ei. Deci nu mai sunt de luat in calcul. Kobo m-a interesat, dar nu am descoperit sa fie comercializat de cineva. Am studiat si varianta sa iau de afara. Am avut in vedere si ultimul model de Nook glowlight, cel cu rezolutie superioara, ca deh... ma gandeam ca poate au mai imbunatatit si ecranul. Totusi chestia cu garantia ma retine. Pana la urma ma batea gandul serios sa iau abandonatul Nook Simple Touch, acela fara iluminare, care nu are problema cu ecranul. Pana la urma nici nu ma cramponez de iluminare desi e un avantaj. Doar ca in oferta de pe la noi nu prea se mai gaseste! Si... Kindle... Imi place tare mult cum se citeste pe el, dar... Se mai gandesc astia un pic, imbunatatesc DRM si, uite asa nu se mai poate scoate si ramai sa te uiti lung la reader in timp ce te pregatesti sa-ti imbunatatesti engleza. Ei bine, eu sunt vorbitor nativ de romana, citesc mult si vreau sa o fac in limba materna ca sa nu imi scape nuantele, engleza o las doar pentru ce tine de profesie. Asa ca, pornind de la logica de mai sus, nu consider Kindle o optiune si continui sa ma invart in jurul lui Nook cu speranta ca, asa cum a zis Magister Ludi, au avut unii ghinion. Desi nu prea cred, parerea ca e bun de bibelou e destul de generala.

#404
vladc

vladc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,923
  • Înscris: 19.09.2002
@Alia - nu-ti inteleg problema.
Uite, parerea mea este ca cel mai mult merita Kindle Paperwhite- iluminare mai buna, ecran mai misto. Dar MIE personal imi place mai mult Nook-ul pentru design - este ergonomic comparativ cu Kindle Paperwhite, butoanele sunt usor de folosit. In rest, toate au +/- lor. Cel mai potrivit este sa le vezi fizic si mai ales sa le tii in mana. Feeling-ul este foarte important.
Oricum, asteapta Black Friday sau orice alta oferta si alege.
PS: mie Kindle-ul mi-a crapat din senin dupa mai putin de 2 ani. Ghinion, stiu... Posted Image

Edited by vladc, 11 November 2014 - 22:10.


#405
Papillon_

Papillon_

    2B

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,006
  • Înscris: 15.04.2011

 nicos, on 11 noiembrie 2014 - 20:18, said:

Eu am Evolio de aproape un an, se citeste pe el 4-5 ore pe zi. Se mai restarteaza uneori, porneste mai greu citeodata din cauza unui buton f.prost, dar nu imi pare rau pentru achizitie, dimpotriva, cititul este o placere. Mai ales ca a venit incarcat cu 100 de carti. Nook este la 600 de lei, asta la jumatate de pret cu tot cu suta de carti inclusa.
Nook e 479 de lei la oferta la emag http://www.emag.ro/e...6/pd/EL7KKBBBM/ cat despre Evolio, Allview si compania nu le recomand pentru ca sunt produse chinezesti low-cost pe care firmele romanesti doar si-au pus sigla.

Edited by Papillon_, 11 November 2014 - 22:32.


#406
Alia3751

Alia3751

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 02.07.2007
Vladc, poate ca problema mea e ca sunt nehotarata Posted Image Faptul ca ti s-a dus Kindle-ul dupa 2 ani e curat ghinion, dar ce sa-i faci, asa e cu tehnica asta prea avansata, te ajuta mult si te lasa repede, taman cand te obisnuisesi cu binele! Eu vreau doar sa nu ma lase dupa cateva saptamani, asa cum am vazut ca li s-a intamplat multora.
Da, Nook glowlight e la oferta la emag acum, nu e sigur ca va fi o oferta mai buna de Black Friday, desi acum 10 zile reducerea a fost si mai mare. Doar ca atunci nu fusesem cuprinsa de un interes asa de acut.... am tot fost tentata in ultimii ani, dar mereu mi s-a parut tare slabuta oferta de carte in limba romana.
Multumesc ca va straduiti sa-mi limpeziti mintea. Ma hotarasc greu, dar, de regula, sunt multumita in final de alegerea facuta. Si pana acum nici ghinionista nu prea am fost.

#407
nicos

nicos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 636
  • Înscris: 24.11.2002
Nook-ul acela este model vechi, 2011. De aceea este mai ieftin.
Evolio este 279 cu tot cu cartile incluse. Sint multumit cu Evolio, de ce sa pling dupa Nook?! Important este ca citesc pe el, nu cum il cheama, pina la urma toate sint China. Evolio este usor, subtire, placut de tinut in mina.

#408
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

 Alia3751, on 11 noiembrie 2014 - 21:02, said:

Pana la urma ma batea gandul serios sa iau abandonatul Nook Simple Touch, acela fara iluminare, care nu are problema cu ecranul. Pana la urma nici nu ma cramponez de iluminare desi e un avantaj.

Nu as recomanda un model fara iluminare. Am avut si fara ecran iluminat, dar nu as mai accepta asa ceva. Diferenta de pret pentru ecranul iluminat merita. Nicio lampa externa cu baterie nu poate compensa ecranul iluminat uniform. Folosesc iluminarea tot timpul, cu exceptia situatiei in care citesc direct in lumina soarelui sau cand lumina artificiala este foarte puternica.

Personal as alege Nook Simple Touch with GlowLight, deoarece are atat iluminare cat si butoane + suport pentru card si posibilitatea de a naviga usor prin colectia de carti organizata intr-o structura de foldere si subfoldere. Daca nu as citi pdf-uri si nu as avea o colectie foarte bogata de carti, atunci as opta pentru Kindle PaperWhite (in niciun caz primul model), datorita ecranului care este cel mai confortabil. Amandoua se comporta excelent, nu se blocheaza, nu se restarteaza, nu sunt incarcate cu functii inutile pe un eBook Reader. Pentru amandoua exista si promotii, amandoua isi merita banii. Nu cred sa existe pe piata noastra altceva mai bun in aceasta gama de preturi.

#409
Alia3751

Alia3751

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 02.07.2007
Ei... foarte bine ca esti multumit cu Evolio, iti urez sa te serveasca inca multi ani de acum incolo. Discutia care se poarta se refera la un comportament pe medie.Este evident ca nu sunt absolut toate proaste, pentru ca nu s-ar mai vinde deloc. Tu ai avut noroc de unul bun.
Modelul de Nook nu prea poate fi din 2011 pentru ca glowlight a fost lansat in 2012. Da, stiu, asa s-a exprimat un user pe site-ul emag. Dar e adevarat, asa cum am scris si eu mai sus, ca nu e ultimul lor model

#410
vladc

vladc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,923
  • Înscris: 19.09.2002
Alia, gasesti pe net mii de carti in limba romana. Timp fizic sa ai sa le citesti pe toate. Asa ca... nu mi se pare o scuza faza cu cartile. Ca sa nu mai pomenim de Calibre care face conversie din ce in ce vrei tu.

#411
Alia3751

Alia3751

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 02.07.2007
Da, asa e, sunt mii de carti. Am consumat si eu destul timp parcurgand diverse liste (legale sau... nu prea legale). Din miile astea sunt de interes pentr mine o parte relativ mica. Literatura clasica transformata in ebook am ciitit-o cu mult timp in urma, iar ce mi-a ramas necitit e ce nu mi-a placut cu niciun chip. Nenumaratele carti gen mananca sanatos, gandeste pozitiv etc. nu ma intereseaza... in fine, sunt destule cele pe care le exclud pe anumite criterii personale si cred ca asta e valabil pentru multi dintre noi. Ca un exemplu insa. am fost interesata de cartile lui Isabel Allende si pe astea nu le-am gasit decat pe hartie.
Acum, nu stiu de ce crezi ca ma scuz sau ar trebui sa ma scuz pentru ceva. Am expus doar ce rationament am avut, bun sau rau. Pana acum am citit carti tiparite, iar de acum incolo vreau sa citesc si carti electronice.

#412
Papillon_

Papillon_

    2B

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,006
  • Înscris: 15.04.2011
Gasesti carti electronice la preturi bune pe elefant.ro, eu am luat cateva de la ei.

#413
dan2626

dan2626

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 731
  • Înscris: 14.02.2009
Va salut ! Am cumparat si eu zilele trecute cu ocazia BlackFriday un: ///eBook Reader Kindle Paperwhite 2014 Wi-Fi, 6.0"  Touch, negru ///. I-am incarcat vreo 4-5 carti limba romana format pdf (prin cablu de date) . De ce nu mi le vede ? Pe specificatiile acestui ebook scrie ca suporta pdf . Rog ajutorul dvs ! Ce  nu am facut bine sau ce trebuie facut , deoarece nu ma pricep prea mult la ebook. Credeam ca este ca la mp4 reader(pt audio) adica copy(pc)-paste(reader). Multumesc frumos !!!

Edited by dan2626, 17 November 2014 - 20:09.


#414
dan2626

dan2626

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 731
  • Înscris: 14.02.2009
gata.merge acum .prima data i-am incarcat carti prin contul kindle (prin email) ,apoi m-a lasat prin copiere directa asa cum incercasem initial .Nu stiu de ce nu a vrut de prima data !

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate