Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

The Witch: Part 2. The Other One ...

La multi ani @VerSus_88!

La multi ani @RMC Info!
 La multi ani @lupini!

La multi ani @Astrul!

La multi ani @Lex404!

Probleme distincte cu 2 vecini l...
 Cum pot afla daca o persoana are ...

Cum a fost posibil? Implicatii......

Actionare Geo-fence fara Internet

Mitsubishi l200 probleme turometru
 De ce este iconita Whatsapp turti...

22H2 - Nu reusesc bootarea

Oras sau sat?

SMTP relay in reteaua DIGI
 

Timer sau Sleep WFA

- - - - -
  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#19
reddevilnb1

reddevilnb1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,246
  • Înscris: 13.12.2007
Nu e ca si cum nu as fi cautat inainte pe internet....
vreau doar codul pentru un timer de 1 secunda intre instructiuni...

#20
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,718
  • Înscris: 30.07.2003
Nu asa ! Schimba optica !
Dar cu DoEvents nu a mers ?
Pe timer la un prim eveniment colorezi cu X. Pe al doilea cu Y si tot asa pana termini. Tii un index la cat esti cu acel contor.

Edited by neagu_laurentiu, 29 December 2012 - 18:20.


#21
reddevilnb1

reddevilnb1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,246
  • Înscris: 13.12.2007
poate ar fi trebuit sa incep asa:
fac programare de 3 luni si pana acuma am facut aproape exclusiv in consola...
acum am de facut un program in WFA si chiar nu am idee cum sa fac un timer si nici nu am inteles nimic din ce era pe net
in consecinta nu am inteles aproape nimic sau chiar nimic din ce ai scris in postul de mai sus ...Posted Image

#22
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,110
  • Înscris: 24.02.2007
Public Class Form1
	Private WithEvents timer As New Timer
	Private shapes As New List(Of PowerPacks.OvalShape)
	Private index As Integer
	Private random As New Random
	Private Sub Form1_Load(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
		index = 0
		shapes.Add(OvalShape1)
		shapes.Add(OvalShape2)
		shapes.Add(OvalShape3)
		timer.Interval = 1000
		timer.Start()
	End Sub
	Private Sub timer_Tick(sender As Object, e As System.EventArgs) Handles timer.Tick
		shapes(index).FillColor = Color.FromArgb(random.Next(256), random.Next(256), random.Next(256))
		index = (index + 1) Mod shapes.Count
	End Sub
End Class


Edited by dani.user, 29 December 2012 - 18:35.


#23
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,718
  • Înscris: 30.07.2003
Programarea GUI (interfete grafice) e mai complicata decat cea in consola. Programarea Windows e bazata pe evenimente, nu-i totul un carnat lung de cod.
1) Nu ai ales pe C++/CLI (asta cu .NET) ca model prea fericit. Vezi ca nu-i C++. Daca vrei .NET alegi C# (ti-am dat link mai sus la MSDN care iti recomanda la fel).
2) Nu e vorba ca-s rau dar daca tu nu poti citi o documentatie din MSDN cum sa instantiezi o clasa (pt. Timer) si sa-i folosesti o metoda sau un evenoment inseamna ca nu esti pregatit pentru lucrul cu asa ceva. E spre binele tau sa studiezi metodic conceptele. Apoi singur iti vei raspunde la probleme. Si eu am facut greseli in programare, ceream si ma suparam cand ma trimiteau la documentatie dar stiau cei mai batrani de ce fac asta si acum le apreciez sfatul si nu darea de cod direct.

Edited by neagu_laurentiu, 29 December 2012 - 18:38.


#24
daniel22vlad

daniel22vlad

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 181
  • Înscris: 17.01.2010

View Postreddevilnb1, on 29 decembrie 2012 - 17:09, said:

Deci am pus asa cum mi-ai spus si cand apas pe buton programul se blocheaza.Alta sugestie?:-\
Sau sa trec aici codul si sa il verifici?

Scopul programului ar fi sa coloreze ceva forme si apoi sa redevina formele transparente si tot asa.

private: System::Void button1_Click(System::Object^  sender, System::EventArgs^  e) {
  
this->ovalShape1->BackStyle = Microsoft::VisualBasic::PowerPacks::BackStyle::Opaque;
this->ovalShape1->BackColor = System::Drawing::Color::Red;
System::Threading::Thread::Sleep(1000);
this->ovalShape1->BackStyle = Microsoft::VisualBasic::PowerPacks::BackStyle::Transparent;
System::Threading::Thread::Sleep(500);
  ....



de ce apare cu :: ? oi fi eu incepator, dar nu am mai vazut cu :: pana acuma...

#25
reddevilnb1

reddevilnb1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,246
  • Înscris: 13.12.2007
este in C++ CLR

deci codul dat de dani nu e bun....inca o groaza de erori+ca nu este in CLR

Edited by reddevilnb1, 29 December 2012 - 19:05.


#26
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,718
  • Înscris: 30.07.2003

View Postreddevilnb1, on 29 decembrie 2012 - 18:59, said:

deci codul dat de dani nu e bun....inca o groaza de erori+ca nu este in CLR
Codul e foarte bun dar e in Visual Basic, aria in care e topicul. Si nici tu nu stii VB ca sa faci traducerea in C++/CLI.

Analizeaza aici (toata documentatia clasei): http://msdn.microsof...mers.timer.aspx

Iar legat de povestea ta, dupa ce setezi o culoare trebuie ca sistemul sa se ocupe in spate de o serie intreaga de operatii ce nu-s vizibile in codul tau (era bine sa stii WinAPI & C). Asta inseamna ca dupa ce-i spui culoarea trebuie sa-l lasi sa execute, nu-i bagi pe gat altceva. Ori asta se intampla cand ii predai controlul, cand se termina metoda/evenimentul tau (oricare ar fi). Deci concepe asa cum ti-am zis mai sus o metoda (aia din timer) ce la fiecare pas colorezi altceva si dupa terminare sistemul are timp de modificarea ceruta.

Edited by neagu_laurentiu, 29 December 2012 - 19:22.


#27
reddevilnb1

reddevilnb1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,246
  • Înscris: 13.12.2007
Am rusit sa obtin acelasi efect folosing o bucla infinita.
Multumesc oricum pentru raspunsuri

#28
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,718
  • Înscris: 30.07.2003

View Postreddevilnb1, on 03 ianuarie 2013 - 16:32, said:

o bucla infinita.
Si procesorul nu ia foc ?

#29
msmihai

msmihai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,259
  • Înscris: 02.09.2006

View Postneagu_laurentiu, on 03 ianuarie 2013 - 17:45, said:

Si procesorul nu ia foc ?

o sa gaseasca o solutie neconventionala si pentru asta, la fel cum a gasit-o pe cea cu bucla.. Posted Image

#30
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,916
  • Înscris: 10.08.2005
while(true)
{ vent_uP();}


#31
reddevilnb1

reddevilnb1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,246
  • Înscris: 13.12.2007

View Postneagu_laurentiu, on 03 ianuarie 2013 - 17:45, said:

Si procesorul nu ia foc ?

nu am avut nevoie decat de cateva secunde de rulare cat sa fac screen-uri pentru proiect deci nu a luat foc Posted Image

Edited by reddevilnb1, 04 January 2013 - 00:57.


#32
msmihai

msmihai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,259
  • Înscris: 02.09.2006
La ce te-ai mai obosit sa creezi functionalitate aplicatiei atunci? Puteai sa schimbi manual culorile intre poze..

#33
reddevilnb1

reddevilnb1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,246
  • Înscris: 13.12.2007
pentru ca in proiect este scris codul sursa care va fi verificat de profesor

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate