Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 

Bucatarie - open space

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
anababushka

anababushka

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 16.12.2012
Buna!! M-am mutat in urma cu un an intr-un apartament cu 4 camere intr-un ansamblu nou. Dupa cum stiti, nu prea se mai construiesc bucatarii inchise in blocurile noi, sunt lasate open-space. Nu am optat s-o inchid, asadar comunica cu livingul. Am cerut pareri si care mai de care mai diferite.
Ca am 4 camere si e foarte mult spatiu, deci bucataria deschisa vine chiar foarte bine. Ca nu si-a mai inchis nimeni. Ca asa e la moda. Ca asa e frumos.
Adevarul este ca am investit in mobila care arata foarte ok dar si in aparatura, mi-am luat o hota destul de performanta. Din pacate hota nu are nici cel mai mic efect, mai ales cand gatesc la cuptor si mirosul ajunge pana si in baie.
Dar, sa zicem ca nu este motivul nr 1 pentru care as inchide bucataria. Nu ma deranjeaza atat de mult mirosul, sunt mereu dupa ce se poarta si ce e modern dar parca ceva nu e la locul lui. :( Spatiul mi se pare mult prea mare, livingul nici nu l-am luat vreodata in considerare drept camera, fiind mai mult un spatiu de tranzit.......... Cu bucataria inchisa parca totul se schimba inclusiv atmosfera. Livingul ar putea fi locuit, ma gandesc ca ar fi mai multa linista per total (copiii aud mixerul chiar din ultimul dormitor).
Sunt convinsa ca nu puteti lua decizia in locul meu dar poate ca aveti si voi idei care ar fi sau nu pe aceeasi lungime de unda cu ale mele.

#2
Fumez_Vodca

Fumez_Vodca

    I'm so mean I make medicine sick

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,460
  • Înscris: 04.11.2012
Cate balcoane ai ?

#3
jeffy86able

jeffy86able

    True Evil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,514
  • Înscris: 06.01.2012

View PostFumez_Vodca, on 16 decembrie 2012 - 14:48, said:

Cate balcoane ai ?
Nice one ! Posted Image

Eu in locul tau ( opinie pur subiectiva ) nu as tine o bucatarie deschisa . Ce faci daca ai musafiri si abia ai terminat de prajit friptura ? O sa miroasa in toata casa . Sau alta mancare cu miros greu . Acum , tu alegi .

#4
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006
Bucatariile care impart spatiul cu livingul, au ca utilitate facutul cafelei, scosul cumparaturilor din plase, si ornatul tortului cu frisca.

Problemele apar in general, tocmai din cauza neintelegerii unor lucruri clare, evidente si logice, inca de la inceput.

Exemplu arhi-elocvent de lipsa totala de logica:

"Mi-am luat o hota destul de performanta. Din pacate hota nu are nici cel mai mic efect."

Evident, prima propozitie reprezinta o premisa complet falsa.
In acest context, destul era adevarat, exclusiv daca hota nu lasa deloc aburi si mirosuri sa se imprastie dincolo de plita si cuptor.
Daca plasarea cuptorului ( care se deschide) era alta decat sub plita, era nevoie de hota suplimentara, sau sistem dedicat de absorbtie pt. el, de asemenea eficient.

In general, hotele sunt utilizate doar ca decor, datorita zgomotului inacceptabil, pe care-l produc atunci cand sunt pornite pe o treapta de putere - foarte deranjant chiar si in spatiul bucatariei....

In Romania lipsesc in cvasitotalitate  hotele eficiente si silentioase.
Hota buna inseamna trunchi de piramida pasiv, conectat la un burlan de evacuare cu diametru de 30-40 cm, cu traseu cu doua sicane mascate, si unitate exterioara in afara casei, cu turbina cu 11-24 pale si diametru de 40-45 cm.

#5
pierre_de_timp

pierre_de_timp

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,251
  • Înscris: 30.12.2007

View PostFumez_Vodca, on 16 decembrie 2012 - 14:48, said:

Cate balcoane ai ?

ce intrebare! 2, normal! ;)

ca la 4 camere cam asa sunt.


View Postanababushka, on 16 decembrie 2012 - 14:31, said:

Buna!! M-am mutat in urma cu un an intr-un apartament cu 4 camere intr-un ansamblu nou. Dupa cum stiti, nu prea se mai construiesc bucatarii inchise in blocurile noi, sunt lasate open-space. Nu am optat s-o inchid, asadar comunica cu livingul. Am cerut pareri si care mai de care mai diferite.
Ca am 4 camere si e foarte mult spatiu, deci bucataria deschisa vine chiar foarte bine. Ca nu si-a mai inchis nimeni. Ca asa e la moda. Ca asa e frumos.
Adevarul este ca am investit in mobila care arata foarte ok dar si in aparatura, mi-am luat o hota destul de performanta. Din pacate hota nu are nici cel mai mic efect, mai ales cand gatesc la cuptor si mirosul ajunge pana si in baie.
Dar, sa zicem ca nu este motivul nr 1 pentru care as inchide bucataria. Nu ma deranjeaza atat de mult mirosul, sunt mereu dupa ce se poarta si ce e modern dar parca ceva nu e la locul lui. Posted Image Spatiul mi se pare mult prea mare, livingul nici nu l-am luat vreodata in considerare drept camera, fiind mai mult un spatiu de tranzit.......... Cu bucataria inchisa parca totul se schimba inclusiv atmosfera. Livingul ar putea fi locuit, ma gandesc ca ar fi mai multa linista per total (copiii aud mixerul chiar din ultimul dormitor).
Sunt convinsa ca nu puteti lua decizia in locul meu dar poate ca aveti si voi idei care ar fi sau nu pe aceeasi lungime de unda cu ale mele.

Acum, nu stiu ce inseamna la ansamblul ala bucatarie open-space, si daca are sau nu geam. Destinatia livingului este pentru a sta acolo in timpul zilei si a interactiona cu ceilalti membrii ai familiei, nu ca si camera de dormit.
Daca te deranjeaza mirosul care se raspandeste in toata casa, o varianta ar fi sa  inchizi usile de la camere, cum e normal, de altfel. O alta solutie ar fi sa delimitezi bucataria de living cu un bar, destul de lat, pe care sa se poata si manca, cu scaune inalte, iar pe partea deschisa de deasupra barului ai putea folosi obloane de lemn, frante, pentru interior.Le inchizi cand gatesti fasole cu ciolan, si le deschizi cand pregatesti aperitivele pentru invitati. Nu gasesc acum o imagine dar daca dau de ea, o postez.

#6
anababushka

anababushka

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 16.12.2012

View PostFumez_Vodca, on 16 decembrie 2012 - 14:48, said:

Cate balcoane ai ?

Ca sa fac pe proasta, am 4 terase, asadar, sunt deschise.

View Postjeffy86able, on 16 decembrie 2012 - 14:52, said:

Nice one ! Posted Image

Eu in locul tau ( opinie pur subiectiva ) nu as tine o bucatarie deschisa . Ce faci daca ai musafiri si abia ai terminat de prajit friptura ? O sa miroasa in toata casa . Sau alta mancare cu miros greu . Acum , tu alegi .
Asta se intampla aproape in fiecare weekend. Nu deranjeaza pe nimeni mirosul, dar nici placut nu e.

View Postloock, on 16 decembrie 2012 - 14:57, said:

Bucatariile care impart spatiul cu livingul, au ca utilitate facutul cafelei, scosul cumparaturilor din plase, si ornatul tortului cu frisca.

Problemele apar in general, tocmai din cauza neintelegerii unor lucruri clare, evidente si logice, inca de la inceput.

Exemplu arhi-elocvent de lipsa totala de logica:

"Mi-am luat o hota destul de performanta. Din pacate hota nu are nici cel mai mic efect."

Evident, prima propozitie reprezinta o premisa complet falsa.
In acest context, destul era adevarat, exclusiv daca hota nu lasa deloc aburi si mirosuri sa se imprastie dincolo de plita si cuptor.
Daca plasarea cuptorului ( care se deschide) era alta decat sub plita, era nevoie de hota suplimentara, sau sistem dedicat de absorbtie pt. el, de asemenea eficient.

In general, hotele sunt utilizate doar ca decor, datorita zgomotului inacceptabil, pe care-l produc atunci cand sunt pornite pe o treapta de putere - foarte deranjant chiar si in spatiul bucatariei....

In Romania lipsesc in cvasitotalitate  hotele eficiente si silentioase.
Hota buna inseamna trunchi de piramida pasiv, conectat la un burlan de evacuare cu diametru de 30-40 cm, cu traseu cu doua sicane mascate, si unitate exterioara in afara casei, cu turbina cu 11-24 pale si diametru de 40-45 cm.

Sunt de acord cu utilitatea.......

Am zis ca e performanta deoarece am dat ceva bani pe ea, bani cu care poate mai mobilam dormitorul pe care deocamdata il folosesc pe post de spatiu de depozitare, tocmai pentru ca ce am cumparat pana acum m-au secat de bani. Ca nu da randament, asta e evident..... nu cunosc pe nimeni care sa detina hota si sa dispara problema mirosurilor.

Hota este Gorenje DK2000P2B , in mod evident am continuat si cu frigiderul, cuptorul, cuptorul cu microunde si plita din aceeasi serie. Cuptorul se afla la 3 m de plita, pe la nivelul capului, amplasat in asa fel incat un alt sistem de absorbtie nu isi are locul...




: Am usi la camere, dar tot le mai deschizi si inevitabil mirosul ajunge peste tot. Bucataria are , oricum , geam si calorifer propriu, incat poate fi inchisa linistita.

Momentan am o masa de 6 persoane care delimiteaza bucataria de living + plinta care delimiteaza gresia de parchet.

Edited by anababushka, 16 December 2012 - 15:18.


#7
Fumez_Vodca

Fumez_Vodca

    I'm so mean I make medicine sick

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,460
  • Înscris: 04.11.2012
Eu am transformat unul din balcoane in bucatarie.Astfel am o bucatarie de 6 m2,mai mult decat destul,asta daca stii sa-ti organizezi spatiul.De mancat,mananc in living.. acolo unde am si frigiderul.In respectivul balcon am totul,mai putin produsele perisabile.

PS:Daca vrei sa-ti pun schita bucatariei.. lasa un mesaj.

Edited by Fumez_Vodca, 16 December 2012 - 15:24.


#8
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,963
  • Înscris: 03.12.2005
Bun, ai o scula care poate evacua o cantitate relativ ok de aer. Dar ca sa compenseze pe unde intra altul proaspat? As putea face pariu ca in afara de gaura hotei camera e relativ etansa.
Incearca sa deschizi pe verticala un geam in coltul opus bucatariei. Daca se imbunatateste treaba, ai nevoie de o gaura catre exterior de unde sa preia aer proaspat. Altfel hota aia va incerca echivalentul inspiratului printr-un pai infundat.

#9
1741010

1741010

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 498
  • Înscris: 28.03.2010
Cam aceeasi problema o am si eu. La mine casa-i la rosu, dar voi pune un perete din sticla culisabil, format din 3 sau 4 bucati care se pot retrage astfel incat sa ramana doar unul. Adica un perete cortina-mobil. Cand gatesti inchizi bucataria iar dupa aceea retragi peretii.

#10
anababushka

anababushka

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 16.12.2012
Repet, faptul ca miroase este doar asa un bonus.
Tot apartamentul in care locuiesc l-am facut dupa "cum se poarta" si "cum zic altii". Nu am tinut cont si de ce zice inima mea. Sincer, nu ma incalzeste cu nimic atata modernsim. Am respectat sfatul designerului, schite, modele, palete de culori, ca in final sa iasa ceva in care nu ma simt deloc bine. Posted Image Asta aviz amatorilor !!! Intotdeauna sa faceti ce simtiti si nu se spun altii sau cataloagele!

Daca ar fi problema numai a mirosului, as pune si eu ceva din sticla. Mie nu imi place atmosfera data de spatiul foarte mare (living-ul are 45 mp iar bucataria 10), un perete din rigips macar mi-ar da sentimentul de caldura, nu stiu ce sa zic  .

La o adica, sunt constienta ca e foarte modern ce am eu, sunt constienta ca toata lumea care mi-a calcat pragul m-a invidiat pentru cum arata. E atat de greu... si atat de usor.

Edited by anababushka, 16 December 2012 - 22:25.


#11
BlackBliss

BlackBliss

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 11.08.2009
Buna,
Si eu as incerca tot o usa din sticla.... dar sticla sablata, sau tip vitraliu, care sa mai ”incalzeasca” din ”raceala” sticlei.
Sunt foarte curioasa ce vei alege....

#12
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006
Sticla sablata este cosmar.

Se recomanda sticla matuita chimic, sensibil mai usor de intretinut.

Sunt si alte varianate, lovitura de ciocan, raster, etc, facute de la turnare.

Exista si matuita cu LASER ( XASER, GASER) dar este rara si f. scumpa.

Sablata este naspa rau - se pateaza, si la stergere se lustruieste si pateaza si mai rau, devine transparenta neuniform, etc.
Practic are in porii de la sablare, praf de sticla si pulbere de sablare (corindon-oxid de aluminiu cristalizat), si cele doua sunt antrenate la stergere....
Lichidele de orice fel doar agraveaza situatia.
Nu se curata bine nici cu aer comprimat...

Si cea matuita chimic trebuie protejata de maini si degete, si se sterge doar prin tamponare cu o carpa moale si uscata natural, fara lichide de orice fel.
Se foloseste alcool izopropilic sau metilic sau cu neofalina pura sau cu nitro pur (-ultimele mai greu de gasit), doar in caz de necesitate grava,( grasime pe geam), si oricum cu tamponare usoara fara frecare.

Edited by loock, 18 December 2012 - 00:11.


#13
dobrotescunicol

dobrotescunicol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,872
  • Înscris: 30.08.2003
Cu bucătăria-open te poți lăuda cînd vin prietenii în vizită, UTILITATE  0.

View Post1741010, on 16 decembrie 2012 - 21:43, said:

Cam aceeasi problema o am si eu. La mine casa-i la rosu, dar voi pune un perete din sticla culisabil, format din 3 sau 4 bucati care se pot retrage astfel incat sa ramana doar unul. Adica un perete cortina-mobil. Cand gatesti inchizi bucataria iar dupa aceea retragi peretii.

Eu am bucătărie închisă cu geam spre exterior diagonala 1,3m. Dacă gătesc cartofi prăjiți și mai arunc două ouă în tigaie, se umple bucătăria de abur și miros încît ditamai geamul deschis abea face față. Oricum, pute a mîncare de-ți mută nasul.
Poți să pui și mama hotelor, nu rezolvi nimic. NU poți să gătești o mîncare de fasole, o varză, o sarma, să fierbi ceva. Ori mînînci toată viața la restaurant, ori te chinui cîțiva ani așa, apoi îți dai seama că bucătăria-open e  fudulie cu iz de parvenitism și o închizi.

View PostBlackBliss, on 17 decembrie 2012 - 00:08, said:

Buna,
Si eu as incerca tot o usa din sticla.... dar sticla sablata, sau tip vitraliu, care sa mai ”incalzeasca” din ”raceala” sticlei.
Sunt foarte curioasa ce vei alege....

CE FACI CU STICLA, îți place să vezi nevasta plină de aburi și grăsime în bucătărie mestecînd de zor în oală? Să vină un oasptete în vizită și să-ți vadă nevasta mestecînd în fasole?
Orice casă care se respectă încearcă SĂ ASCUNDĂ bucătăria, să nu permită accesul vizitatorilor în zona, să fie cît mai departe de locul de vizită al oaspeților și să nu ajungă mirosurile la ei, iar tu o faci vitrină????

Și, apoi, chiar mate geamurile, cine crezi că stă să le tot culiseze? Și, chiar de ar fi ușor de culisat, o bucătărie e frumoasă NOUĂ, dar odată ce ai început s-o folosești, se umple de grăsime, de aburi, de mirosuri, ORICÎT ai freca și ai păstra-o.
Te hotărăști, ori vrei bucătărie, caz în care o închizi, îi pui ușă calumea să nu permită mirosurilor să ajungă în casă, o utilezi pentru gătit, o izolezi fonic cu perete (să nu se audă cartofii sfîrîind în tigaie), ori vrei un spațiu gol pentru aspect, îl faci bar... Asta altă tîmpenie, ce ai face cu un bar în casă nu știu...

Edited by dobrotescunicol, 18 December 2012 - 03:03.


#14
anababushka

anababushka

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 16.12.2012
Daca inchid bucataria, aleg in mod sigur rigipsul. Aspectul mult mai cald si primitor pe care as vrea sa-l aiba presupune disparitia bucatariei din peisaj. Plus ca sticla e pretentioasa, destul de scumpa, fragila si imi inspira dentist. :D
Loc in bucatarie sunt sigur c-o sa am mai ales ca masa o sa ajunga in living.

#15
AdinaBratosin

AdinaBratosin

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 14.08.2017
Buna ziua, hota despre care vorbiti ca o aveti nu are cum sa faca fata la suprafata de 45 mp. Aveati nevoie de o hota cu putere de absorbtie peste 1000mc/h. Degeaba este ea scumpa daca puterea nu o ajuta. Trebuie calculata h x mp x 12 pentru a decide puterea hotei.

#16
talica

talica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 968
  • Înscris: 21.03.2012

View PostAdinaBratosin, on 14 august 2017 - 12:50, said:

Buna ziua, hota despre care vorbiti ca o aveti nu are cum sa faca fata la suprafata de 45 mp. Aveati nevoie de o hota cu putere de absorbtie peste 1000mc/h. Degeaba este ea scumpa daca puterea nu o ajuta. Trebuie calculata h x mp x 12 pentru a decide puterea hotei.
Cred ca in loc de ´´puterea hotei´´ ar fi mai corect ´´eficienta hotei´´!

#17
mellbo

mellbo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 885
  • Înscris: 07.06.2010
am si eu o curiozitate. de ce va tot faceti atatea griji de musafiri.
va construiti o casa ca sa primiti musafiri ?
ce prostie....!!

#18
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Topic vechi de 5 ani

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate