Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Bios laptop Myria MY8315

Folie display laptop in Bucuresti?

Pagina Wikipedia

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...
 Salariu de șofer Uber 8000 l...

Problema token semnatura electron...

Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...
 RMN Decontat

Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED

Problema PC - se blocheaza sau re...
 Notebook HP 840G2 - Upgrade RAM, ...

Defect ciudat Videorecorder Panas...

lege de reglementare a shrinkflat...

Care este cota parte la succesiun...
 

Insealaciunea cu strainii care vor veni sa cumpere teren agricol in Romania

- - - - -
  • Please log in to reply
67 replies to this topic

#1
hellen2012

hellen2012

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 625
  • Înscris: 02.10.2012
Se tot face publicitate urmatoarei idei: in curand vor veni straini sa cumpere teren agricolin Romania.
Cei ce platesc (din buzunarul lor) aceasta campanie de popularizare a ideii de mai sus au interesul ca romanul de rand sa creada ca vor veni straini aici pentru agricultura si ca in curand se va scumpi mult pretul la teren agricol.

Ironia cea mare este ca ideea este popularizata cu tenta nationalista: "sariti frati romani si cumparati voi terenul ca sa nu ne ia strainii pamantul , o sa ajuungem in tara noastra sclavi ai strainilor"


Voi demonstra patru lucruri:

1) Romania ca tara o duce mai prost daca terenul ei agricol e cultivat de romani decat de straini.
2) Strainii nu au interes sa faca agricultura in Romania. Nu vine nimeni sa cumpere teren agricol decat ca sa il lase in paragina , nu sa il cultive.
3) Nu va exista o bula a terenurilor agricole.
4) Bogatasii cu mult pamant cumparat la pret de nimic , incearca doar sa convinga poporul sa il cumpere de la ei la suprapret.

1) O suprafata de pamant daca e cultivata de un roman acesta va incerca sa nu plateasca impozite. Daca e cultivata de un strain , el plateste impozit , si tot ce produce va fi impozitat de stat , deci bugetul tarii castiga mai mult.

Mai mult , o firma staina ce ar cumpara teren agricol ar avea tractoare , si silozuri , si camioane , si erbicide , si ingineri agricoli , iar productia ar fi de 2 ori mai mare decat teren cultivat de romani.

Un investitor roman ce are o suprafata de teren mare si face o ferma pe ea este la fel de milostiv si pomanagiu cu romanii ca un investitor strain.

Toata manipularea ca e rau ca strainii sa cumepre pamant are la baza ca un bogatas roman e mai cinstit si mai omenos decat unul strain , si ca din profit va face acte caritabile pentru poporul roman.

2) Terenul agricol roman este MUUUUUULT mai prost ca cel din UE din urmatoarele motive:
- nu exista irigatii , sa pui tevi pt irigatii pe un hectar costa mai mult decat pretul la care cumperi acel hectar de pamant.

- se fura , orice teren trebuie pazit in perioada culesului , trebuie deci angajati paznici.

- nu exista silozuri , daca o firma vine sa faca agricultura aici ea trebuie sa construiasca silozuri si sa aiba camioane/tractoare/semanatoare/ingineri/ etc.

- nu exista samanta eficienta produsa local , orice plantezi trebuie sa importi semintele.

- TVA in Romania este 24% cand in Germania taxa pentru firme este 15%. Mai exact impozitele covarsitoare pe care le cere statul roman cand tarile UE cer mai putin.

- mana de lucru este extrem de scumpa:  in agricultura e nevoie de cativa necalificati si din astia avem multi si ieftini , dar mult mai important ca acestia sunt inginerii. Oameni cu multa carte in domeniul agriculturii. Noi nu avem suficienti ingineri agricoli , si ce avem nu sunt bine pregatiti. O firma trebuie sa aduca acesti experti din afara , sa ii cazeze aici si sa le dea salarii mai mari ca in afara (altfel nu ar veni). Deci orice inginer din UE adus sa munceasca in Romania il platesti mai mult decat cerea la el in tara , plus impozitele catre statul roman pentru acel inginer.

- piata de desfacere este ridicol de proasta la noi , a se vedea mafia pietei , si saracia din tara. O firma ce vine aici sa faca agricultura trebuie sa transporte si sa dea la export produsele , deci tre sa vina si cu piata de desfacere de la ei de acasa.

- coruptia si spagile de tot felul , fiscalitatea si birocratia. Pai vine o firma sa cultive aici teren , pana obtine un aviz/aprobare i se strica marfa in depozit (pe care tot ea tre sa il construiasca ca noi nu avem aici).

3) Bula a terenurilor agricole ??? Unde ati mai auzit de asa ceva. Nu a existat in nici o tara nicaieri in istorie. Oricat se straduie cativa sa bage lumii in cap ideea ca se vor scumpi si se vor scumpi terenurile agricole , si tu vindeti casa sa cumperi azi teren agricol ....  e doar penibil.

In timpul bulei imobiliare romani bogati au cumparat teren agricol , stiind ca daca romanii sunt suficient de prosti sa cumepre case la suprapret vor fi probabil suficient de prosti sa cumpere si terenuri.

Ideea e ca sunt costuri foarte mari ca sa pornesti o ferma (utilaje/siloz/ingineri/seminta) , iar orice alt tip de agricultura e necompetitiv.

Iar un om de rand sa cumpere teren sa il cultive , apoi sa il vnada peste cativa ani cand vin cei din UE sa il cumpere la suprapret.... aberatii.

Apropo , dupa revolutie sute de mii de familii de romani si-au irosit banii si timpul incercand sa cultive cate un petic de pamant pe la tara la bunici , toti au investit timp si bani dar nici unul nu a facut profit.

4) La fel ca si la imobiliare , unul ce are luat pamant la un pret X si il vinde la 10X sau 20X se imbogateste repede si masiv. Evident ca va da cativa lei unor ziaristi sa publice articole induiosatoare in ziare pentru ca romanul de rand sa viseze ca daca el azi cumpara teren vin germanii si ii dau dublu pe el.

Partea proasta pentru bogatasii romani este ca cei suficienti de prosti sa vizese la bani nemunciti si castigati usor din aceasta specula.... ei demult si-au irosit banii pe prima casa sau alt fel de credite.
Cantitatea de naivi si visatori si lacomi si cautatori de bani repede si fara munca e limitata chiar si in Romania , iar astia deja au fost prostiti cu prima casa.

#2
ccf_cristi

ccf_cristi

    Asa si?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,500
  • Înscris: 13.10.2010
Ce treaba are imobiliarul cu agricolul?! :huh:

#3
dan84

dan84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,028
  • Înscris: 25.09.2006
Oricat de multi straini se vor buluci sa cumpere teren in Ro, la cat de mult teren parasit exista, nu are cum sa creasca pretul. In plus romanul nu prea mai are bani, bancile nu prea mai dau credite...
Dorinta de a creea o bula din terenuri agricole e un part slab.

#4
funkypair

funkypair

    By Softpedia

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,043
  • Înscris: 11.02.2012
Inainte sa scrii cele de mai sus ai verificat cat teren au Olandezii , italienii , suedezii ? Nu ai verificat .In afara de cei binecunoscuti ai nostri care detin multe zeci de mii de hectare sunt foarte multi straini in dobrogea , in muntenia si in ardeal . Ei au venit si au investit in utilaje SNC-uri si altele .Unii au ferme de invidiat , altii au preluat fostele CAP-uri si au cumparat cu preturi cuprinse intre 1200-2500 euro pe hectar.

Potrivit datelor furnizate de şeful MADR, în topul deţinătorilor de terenuri se mai numără Austria cu 6,13%, Spania cu 6,22%, Danemarca cu 4,52%, Olanda cu 2,4%, Ungaria - 8,17%, Grecia - 2,4%, şi Turcia - 0,78%, iar prin sistemul off-shore sunt cumpărate terenuri de către Malta, Cipru, Monaco, San Marino şi Luxemburg cu o pondere 5,91%. Din ţările din zona arabă, deţin terenuri în Romaniapersoane din Irak, Liban şi Siria, precum şi din Iran.



Tabără a precizat că preţul terenurilor în România, de cel mult 2.500 de euro/ha, este însă cu mult sub cel înregistrat în ţările UE, unde ajunge şi până la 15.000 de euro pe hectar.

Suprafaţa agricolă deţinută de străini în România se ridică la ora actuală la peste 700.000 de hectare, ceea ce reprezintă 8,5% din suprafaţă arabilă a Românei, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără. “Suprafaţa agricolă deţinută de străini în România se ridică la ora actuală la peste 700.000 de hectare, Italia având 24,29% din suprafaţă deţinută, Germania 15,48%, iar ţările arabe - 9,98 procente. Solicitarea de a cumpăra terenuri agricole este un fenomen care se accentuează tot mai mult la această dată”, a spus Tabără, citat de Agerpres.

Edited by funkypair, 08 October 2012 - 11:10.


#5
vacantamijlocie

vacantamijlocie

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,824
  • Înscris: 13.08.2008
Pretul terenurilor agricole bune/ fertile cred ca va creste in urmatorii ani.
In lume se prefigureaza o criza alimentara, creste populatia lumii, pretul alimentelor, suntem in UE...
Vom trai ( care mai apuca ) si vom vedea !
Parerea meaPosted Image

#6
funkypair

funkypair

    By Softpedia

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,043
  • Înscris: 11.02.2012

View Postccf_cristi, on 08 octombrie 2012 - 11:06, said:

Ce treaba are imobiliarul cu agricolul?! Posted Image

Ce intrebare este asta ? Se vorbeste de vanzare cumparare nu de cresterea porcilor .Sau terenul agricol nu este imobil ?

Foarte putina lume stie ca de la 31 decembrie 2013, conform Tratatului de Aderare  la Uniunea Europeana, Romania va fi obligata sa liberalizeze achizitia terenurilor de catre cetatenii straini.

http://blogulluipope...na-in-2014.html

#7
vacantamijlocie

vacantamijlocie

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,824
  • Înscris: 13.08.2008

View Postfunkypair, on 08 octombrie 2012 - 11:08, said:


Tabără a precizat că preţul terenurilor în România, de cel mult 2.500 de euro/ha, este însă cu mult sub cel înregistrat în ţările UE, unde ajunge şi până la 15.000 de euro pe hectar.

Suprafaţa agricolă deţinută de străini în România se ridică la ora actuală la peste 700.000 de hectare, ceea ce reprezintă 8,5% din suprafaţă arabilă a Românei, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără. “Suprafaţa agricolă deţinută de străini în România se ridică la ora actuală la peste 700.000 de hectare, Italia având 24,29% din suprafaţă deţinută, Germania 15,48%, iar ţările arabe - 9,98 procente. Solicitarea de a cumpăra terenuri agricole este un fenomen care se accentuează tot mai mult la această dată”, a spus Tabără, citat de Agerpres.

Multi acceseaza fonduri UE ( SAPARD, PNDR ) pe baza terenurilor agricole.
Uite aici ceva despre ce declara dl Tabara referitor la pretul terenurilor agricole- august 2011 ( era ministru al agriculturii )- august 2012 ( nu mai era )- diametral opus !
Oare de ce !? Prietenii stiu de ce...Posted Image
http://www.hotnews.r...-vor-creste.htm

Ministrul Valeriu Tabara catre fermieri: Nu va vindeti terenurile, pentru ca preturile lor vor creste
de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 13 august 2011

http://www.dailybusi...agricole-80301/

De ce ar putea sa scada pretul terenurilor agricole - 31 august 2012

View Postfunkypair, on 08 octombrie 2012 - 11:17, said:


Ce intrebare este asta ? Se vorbeste de vanzare cumparare nu de cresterea porcilor .Sau terenul agricol nu este imobil ?

Foarte putina lume stie ca de la 31 decembrie 2013, conform Tratatului de Aderare  la Uniunea Europeana, Romania va fi obligata sa liberalizeze achizitia terenurilor de catre cetatenii straini.

http://blogulluipope...na-in-2014.html
Sunt multe lucruri importante pe care foarte putina lume le stie. Fluxul masiv de dejectii in massmedia/ tabloidizarea/ cancanurile au si acest rol, de spalare a creierului.
Nici nu trebuie sa stie prea multi. Stie cine trebuie...
Foarte putini stiu, dar toti vor simti pe propria piele scumpirea terenurilor agricole, alimente etc...Posted Image

#8
funkypair

funkypair

    By Softpedia

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,043
  • Înscris: 11.02.2012
Lasa ca venit Voiculescu in fruntea ministerului si o sa apara declaratiile .Vindeti tot ca o sa fie grav .Voiculescu  o sa cumpere 2 milioarde de hectare si gata ,s-a dus dracului agricultura .

#9
colombo2003

colombo2003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,312
  • Înscris: 16.07.2008

View Posthellen2012, on 08 octombrie 2012 - 10:56, said:

...
Cei ce platesc (din buzunarul lor) aceasta campanie de popularizare a ideii de mai sus au interesul ca romanul de rand sa creada ca vor veni straini aici pentru agricultura si ca in curand se va scumpi mult pretul la teren agricol.

Ironia cea mare este ca ideea este popularizata cu tenta nationalista: "sariti frati romani si cumparati voi terenul ca sa nu ne ia strainii pamantul , o sa ajuungem in tara noastra sclavi ai strainilor"
...
Asa, si?
Tu din ce tabara faci parte...? :))

#10
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,763
  • Înscris: 25.09.2004

View Posthellen2012, on 08 octombrie 2012 - 10:56, said:

Se tot face publicitate urmatoarei idei: in curand vor veni straini sa cumpere teren agricolin Romania.

Zi tu ce vrei, in vestul tarii strainii vor sa cumpere teren, fie el pentru agricultura clasica sau alte cele. Singura chestie e ca au conditii: sa fie de o anumita suprafata, intabulate si cu toate actele in regula, cu acces facil (DC/DE decent) si eventual langa un curs de apa sau linie de electricitate, dupa nevoi.

#11
hellen2012

hellen2012

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 625
  • Înscris: 02.10.2012

View Postfunkypair, on 08 octombrie 2012 - 11:08, said:

Inainte sa scrii cele de mai sus ai verificat cat teren au Olandezii , italienii , suedezii ? Nu ai verificat .In afara de cei binecunoscuti ai nostri care detin multe zeci de mii de hectare sunt foarte multi straini in dobrogea , in muntenia si in ardeal .


Se intampla sa fi verificat.

Ideea e asa: Olanda si Belgia au terenuri agricole foarte scumpe , FIINDCA SUNT TARI SUB NIVELUL MARII. Si toti propagandistii ieftini scriu cum terenurile agricole ajung la cateva mii euro pe hectar. Evident ca in Belgia si Olanda ajung , ca doar trebuie sa tii oceanul cu niste diguri uriase ca sa ai teren agricol.

Ceea ce e im portant , in celelalte tari UE similare Romaniei , anume Bulgaria si Ungaria terenul are acelasi pret ca la noi , uneori mai scump uneori mai ieftin.  In Franta , Italia , Spania , sunt mai scumpe , dar nu dublu fata de noi.

Ia ganditiva acum , o firma mare ca sa deschida o ferma trebuie sa cumpere sau inchirieze pamant , si ultilaje/siloz/ingineri , etc.
Costurile cu pamantul sunt MULT mai mici decat costul utilajelor.


Deci nu e prioritar pt nici o firma sa vina in Romania cand are optiuni mult mai bune (eficiente) in Bulgaria sau Ungaria (taxe pe jumatate ca la noi , terenul la acelasi pret , ingineri agricoli insa care la noi lipsesc , mai putine furturi si coruptie , etc)

Iar in Dobrogea nimeni nu a venit vreodata sa faca agricultura. Clima e continentala. Dute acolo sa vezi nisip si dealuri cu pietre in ele , nu poti baga plugul si fara irigatiile inexistente nu iese nimic.

De ce minti ca un disperat ca vin straini sa cumepre in Dobrogea ? Bine ca nu ai mintit ca vin strainii sa cumpere in marea neagra si sa faca diguri sa cultive terenul ala.

Edited by hellen2012, 08 October 2012 - 13:46.


#12
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,763
  • Înscris: 25.09.2004
Hellen, tu vrei sa cumperi teren? Ca vad ca te certi singura pe aici.

Ca să vezi cum stă piața, într-o zonă unde terenul e pe grila notarială 3000 euro / hectar și media neoficială e mai sus, prețul oferit de o firmă mare de agricultură din București era de 1800-2500, jumătate din cât oferă 'talienii și alți vestici atrași de terenurile fără irigații dar cu canale funcționale în zonă, fără silozuri mari (dar cu silozuri mici și multe în zonă), fără piață de desfacere (dar cu producția pe anul în curs vândută integral), fără mână de lucru (pentru că nimeni nu-i fraier să vină să tragă zi-lumină pe salariu minim cum visează micii afaceriști autohtoni)...

#13
funkypair

funkypair

    By Softpedia

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,043
  • Înscris: 11.02.2012

View Posthellen2012, on 08 octombrie 2012 - 13:40, said:

Se intampla sa fi verificat.


Iar in Dobrogea nimeni nu a venit vreodata sa faca agricultura. Clima e continentala. Dute acolo sa vezi nisip si dealuri cu pietre in ele , nu poti baga plugul si fara irigatiile inexistente nu iese nimic.

De ce minti ca un disperat ca vin straini sa cumepre in Dobrogea ? Bine ca nu ai mintit ca vin strainii sa cumpere in marea neagra si sa faca diguri sa cultive terenul ala.


Mai omule ....ca sa nu-l citez pe Iliescu .... Citeste aici si taci din gura .
http://ro.wikipedia....mâniei#Cartofi


Investitorii au ramas uimiti ce culturi pot scoate in Dobrogea ...

#14
ccf_cristi

ccf_cristi

    Asa si?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,500
  • Înscris: 13.10.2010

View Postfunkypair, on 08 octombrie 2012 - 11:17, said:

Ce intrebare este asta ? Se vorbeste de vanzare cumparare nu de cresterea porcilor .Sau terenul agricol nu este imobil ?
Pe aceasta sectiune a forumului cand ai scris imobil, te gandesti automat la o cladire, fie ea casa/vila/bloc....
Daca in subiectul deschis de hellen se vorbea despre terenurile intravilane, era alta treaba....dar in acest subiect se vorbeste de terenurile extravilane, ca nu ai cum sa ai 10 hectare cultivate cu grau in buricul targului, care nu au nici o treaba cu domeniul imobiliar. Ai priceput?!

#15
vacantamijlocie

vacantamijlocie

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,824
  • Înscris: 13.08.2008

View Postccf_cristi, on 09 octombrie 2012 - 13:50, said:

Pe aceasta sectiune a forumului cand ai scris imobil, te gandesti automat la o cladire, fie ea casa/vila/bloc....
Daca in subiectul deschis de hellen se vorbea despre terenurile intravilane, era alta treaba....dar in acest subiect se vorbeste de terenurile extravilane, ca nu ai cum sa ai 10 hectare cultivate cu grau in buricul targului, care nu au nici o treaba cu domeniul imobiliar. Ai priceput?!
Terenurile extravilane, fiind tot terenuri ( bunuri imobile ), tin de domeniul imobiliar. Inainte de 2009 se acordau credite pentru / se luau in garantie si terenuri extravilane.Posted Image

#16
mardraaxi

mardraaxi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,898
  • Înscris: 22.11.2009
si in ziua de azi se acorda credite in baza terenurilor,unchiul meu lucreaza in agricultura si an de an face inprumut la banca agricola pt ce ai trebuie lui la agricultura,el acolo ai foloseste dar banii tii da cash si nu te intreaba nimeni ce faci cu ei.
nu este vb de sume importanate dar nici nu are ternuri intinse.

#17
Carrman

Carrman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,107
  • Înscris: 06.08.2010
ultima "moda" este cu certificatele de producator de energie bio. pentru asta iti trebuie teren.
da' stiu eu mai bine ca sue hellen?

#18
vacantamijlocie

vacantamijlocie

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,824
  • Înscris: 13.08.2008

View PostCarrman, on 15 octombrie 2012 - 06:50, said:

ultima "moda" este cu certificatele de producator de energie bio. pentru asta iti trebuie teren.
da' stiu eu mai bine ca sue hellen?
Subventiile pentru Certificatele verzi sunt platite pe spinarea tuturor consumatorilor de energie, prin marirea tarifelor.Posted Image

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate