Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
O gospodarie de "subzistenta", o familie si o dorinta apriga de a "profita" de pamantul romanesc (bonus o scurta povestioara)
#19
Posted 14 September 2012 - 18:02
Felicitari si mult succes in continuare iti doresc !
|
#20
Posted 14 September 2012 - 19:22
Cei care va ocupati si cu vanzarea produselor din propria gospodarie cum v-ati format o piata de desfacere?Ce solutii ati gasit?Eu pentru desfacerea legumelor ma gandesc sa apelez la ASAT(Asociatia pt sustinerea agriculturii taranesti) si treptat sa introduc si alte produse.
Quote Felicitari si mult succes in continuare iti doresc ! Edited by horia66, 14 September 2012 - 19:41. |
#21
Posted 14 September 2012 - 19:47
rand, on 14 septembrie 2012 - 16:42, said:
Daca il faci cilindric, trebuie sa ai si in interior un cilindru de aerisire, eventual , depinde de grosime, si tuneluri de aerisire verticale. Altfel, la un diametru de peste 1 metru, iti mucegaieste daca are umiditate mai mare de 14%. La boabe, nu la stiuleti. Stiuletii stau ei singuri in asa fel incat circula aerul in jurul lor. In pod, cand sunt pusi la gramada, cum stau ? La boabe, da, trebuie burlan de aerisire. Quote Tot timpul anului am peste tot in gospodarie plicuri cu pasta raticida, pe care le schimb periodic. Pai, si catelu' ce zicea de treaba asta ? Andreiu88, on 14 septembrie 2012 - 19:22, said:
Cei care va ocupati si cu vanzarea produselor din propria gospodarie cum v-ati format o piata de desfacere? Ce solutii ati gasit? S-a discutat foarte mult pe "cresterea animalelor", la topicul "ferma familiala pasari", "cresterea broilerilor", "ferme mixte" etc. Nu esti ferma agrementata, inregistrata. Doar ca producator individual, poti obtine un carnet de sanatate si dreptul de a vinde productia animala (deci nu carne, carnati, slanina, pastrama) in piata si direct de la poarta fermei, la persoane fizice. Nu poti emite certificat sanitar-veterinar de transport, nu poti vinde unor re-vanzatori. |
#22
Posted 14 September 2012 - 19:59
Andreiu88, on 14 septembrie 2012 - 19:22, said:
Cei care va ocupati si cu vanzarea produselor din propria gospodarie cum v-ati format o piata de desfacere?Ce solutii ati gasit?Eu pentru desfacerea legumelor ma gandesc sa apelez la ASAT(Asociatia pt sustinerea agriculturii taranesti) si treptat sa introduc si alte produse. Tu esti unul din artizanii deciziei mele....prin topicul "Hai sa ne facem o ferma si sa ne mutam la tara" Din pacate eu am fost fortat de niste imprejurari neplacute (ce nu au nicio legatura cu afacerea mai degraba cu soacra ) sa ma retrag pentru regrupare ! |
#23
Posted 14 September 2012 - 20:22
horia66, on 14 septembrie 2012 - 19:47, said:
Eheee,asta ma ustura pe mine pana in maduva oaselor.O tara formata preponderent din fermieri mici si mijlocii si autoritatile nu au putut sa reglementeze situatia...Cand oare? Quote in piata Quote direct de la poarta fermei |
#24
Posted 14 September 2012 - 20:46
Eu te sfatuiesc sa o iei pas cu pas , sa te dezvolti direct proportional cu cererea. Ia-ti un esantion de 30 de familii abonate si fa un calcul sa vezi ce nevoi au in ceea ce priveste consumul de produse pe care le poti obtine in gospodaria ta. Daca veti fi doua familii asociate in productie va fi usor sa va dezvoltati si incercati sa o faceti pe orizontala nu pe verticala.
PS: O productie de 1000 de oua pe zi cred ca e prea mare pentru o "gospodarie". |
#25
Posted 15 September 2012 - 09:52
Quote Eu te sfatuiesc sa o iei pas cu pas , sa te dezvolti direct proportional cu cererea. Ia-ti un esantion de 30 de familii abonate si fa un calcul sa vezi ce nevoi au in ceea ce priveste consumul de produse pe care le poti obtine in gospodaria ta. Quote si incercati sa o faceti pe orizontala nu pe verticala. Edited by Andreiu88, 15 September 2012 - 09:58. |
#26
Posted 15 September 2012 - 13:53
Andreiu88, on 14 septembrie 2012 - 20:22, said:
Eheee,asta ma ustura pe mine pana in maduva oaselor.O tara formata preponderent din fermieri mici si mijlocii si autoritatile nu au putut sa reglementeze situatia...Cand oare? Pai, situatia este reglementata. Cei care vand in piata (asa-zisii producatori individuali) sunt exceptia, nu regula. Pentru ca nu respecta nici o regula de igiena, si nici trasabilitate. Matale stii de la cati producatori de lapte aduna branza cel ce se duce cu ea in piata ? Dar cum sunt pastrate ouale pana cand se aduna mai multe, pentru a putea fi vandute ? Sau de unde provin PET-urile in care se vinde laptele "proaspat muls" ? Chiar si la fermele producatoare de lapte, exista niste conditii pentru "lapte conform". Stii care sunt acelea ? Stii cat lapte e ne-conform pe piata romaneasca ? Stii care sunt bolile transmisibile de la animale la om (zoonozele) ? Ai idee cati oameni sunt afectati anual de zoonoze la noi in tara si in intreaga Europa ? Andreiu88, on 14 septembrie 2012 - 20:22, said:
Nu prea vad eu cum as putea sa vand o mie de oua zilnic,in piata.Ar trebui sa autorizez un centru de colectare,numai cand ma gandesc ma apuca "boala".Europa pe dracu. Eu nu-ti doresc sa ti se imbolnaveasca vreun membru al familiei de vreo salmoneloza luata dintr-o maioneza facuta cu oua de tara, "proaspete"... |
#27
Posted 15 September 2012 - 14:16
Andreiu88, on 15 septembrie 2012 - 09:52, said:
Aici nu inteleg care e "morala" Ma refeream la faptul ca ar fi bine sa diversifici gama de produse apoi sa cresti cantitatile. Un client in cazul asta este reprezentat de o familie. Aceasta familie nu consuma doar oua , lapte si carne. Consuma si branza, legume, leguminoase, aromatice, conserve, muraturi, dulceturi, vin, tuica etc. Sa vinzi cat mai multe produse unui client te ajuta mult si la desfacere. Poti pleca lejer si 200 de km cu 10 comenzi a cate 200-300 lei . Edited by kos_funny, 15 September 2012 - 14:17. |
#28
Posted 15 September 2012 - 15:43
Quote Pentru ca nu respecta nici o regula de igiena, si nici trasabilitate. Ce face producatorul industrial in plus si eu nu? Quote Eu nu-ti doresc sa ti se imbolnaveasca vreun membru al familiei de vreo salmoneloza luata dintr-o maioneza facuta cu oua de tara, "proaspete"... Nu spune nimeni sa nu ma controleze,sa stie exact de unde vine oul,sa stie conditiile in care este produs s.a.m.d.Dar sa ma lase si pe mine ca producator sa am o sansa cat de mica sa intru pe piata.Ca lor nu le iese mare lucru din "gainaria" mea mica,asta e altceva. Quote Matale stii de la cati producatori de lapte aduna branza cel ce se duce cu ea in piata ? Quote Dar cum sunt pastrate ouale pana cand se aduna mai multe, pentru a putea fi vandute ? Quote Sau de unde provin PET-urile in care se vinde laptele "proaspat muls" ? Quote Chiar si la fermele producatoare de lapte, exista niste conditii pentru "lapte conform". Stii care sunt acelea ? Quote Stii care sunt acelea ? Stii cat lapte e ne-conform pe piata romaneasca ? Edited by horia66, 16 September 2012 - 18:32. |
|
#29
Posted 15 September 2012 - 16:22
De ce producatorii industriali de produse legumicole,pomicole s.a.m.d. nu sunt controlati daca au aplicat tratamente chimice cu prea putin timp inainte de recoltare?
Edited by Andreiu88, 15 September 2012 - 16:23. |
#30
Posted 16 September 2012 - 18:37
Andreiu88, on 15 septembrie 2012 - 15:43, said:
Ce este rau daca eu daca colectez ouale manual? dupa care le igienizez(asa cum face duduia la minutul 8:37. Apoi le depozitez pana in momentul livrari.Transportul il fac cu o dacie-papuc frigorifica.(spatiul de depozitare ar fi cea mai mica problema a mea). Ce face producatorul industrial in plus si eu nu? Quote
Normal ar fi sa cumperi ouale dintr-o sursa sigura,sa nu cumperi de la Leana din piata care tine ouale in soare si le mai si vinde cu 1leu oul "eco". Quote
Am eu cumva siguranta ca atunci cand ies din casa si ma duc la alimentara din fata blocui sau chiar supermarket,ca nu cumpar oua de la un producator individual dar care se foloseste de codul de identificare al Avicolei Corbu sau marcheaza oul cu un cod aleatoriu? Si, in fond si la urma urmei, ar putea fi asta un argument impotriva autorizarii sanitar-veterinare a producatorilor de oua ? Chiar vrei sa se interzica in tara asta productia de oua de consum in afara fermelor autorizate ? Quote
Nu spune nimeni sa nu ma controleze,sa stie exact de unde vine oul,sa stie conditiile in care este produs s.a.m.d.Dar sa ma lase si pe mine ca producator sa am o sansa cat de mica sa intru pe piata.Ca lor nu le iese mare lucru din "gainaria" mea mica,asta e altceva. Quote
In spatii frigorifice. Sau intr-o cosnita, langa soba ? Quote Nu le cunosc. Cauta "lapte conform" pe google si vezi care-s criteriile. Andreiu88, on 15 septembrie 2012 - 16:22, said:
De ce producatorii industriali de produse legumicole,pomicole s.a.m.d. nu sunt controlati daca au aplicat tratamente chimice cu prea putin timp inainte de recoltare? Cu prea putin timp inainte de recoltare n-au nici un interes sa le aplice, fiindca nu mai au nici un efect. Daunatorii evolueaza in general din momentul aparitiei florilor si pana la maturizare. |
#31
Posted 16 September 2012 - 19:13
horia66, on 16 septembrie 2012 - 18:37, said:
Se autorizeaza sanitar-veterinar. Iar asta inseamna ca intra pe o lista a autoritatilor si ca va fi controlat periodic. Quote Ai fi surprins de cati din cei de buna credinta tin ouale "in soare" din nestiinta si se jura ca sunt oua proaspete... Quote Ai vazut vreun echipament de stampilat oua ? Stii cat costa ? Plus ambalarea cu acelasi tip de etichete, insotirea marfii cu certificate san-vet false, etc. Quote Si crezi ca supermarketul plateste cu cash un furnizor care vine cu 5 cartoane de oua falsificate ? Quote Si, in fond si la urma urmei, ar putea fi asta un argument impotriva autorizarii sanitar-veterinare a producatorilor de oua ? Quote Chiar vrei sa se interzica in tara asta productia de oua de consum in afara fermelor autorizate ? Hmm... daca se interzic ouale de la producatori individuali... nu-i a buna.Eu cand ma duc in oras si trec prin piata nu vad un producator care sa vanda oua in piata si nici pe aproape.Iar aici nu ma refer la baba Leana care cumpara oua,le spala de stampilare si le vinde ca oua "eco".Eu ma refer la taranu care are 250 oua/zi si vine in piata sa vanda.Sa zicem ca,el mai produce si legume,compoturi si vine cu ele in piata,chiar si la aia nu vad oua.Iar in jur la fel..branzarii,pescarii,legume si atat.Unde sunt restu de 400 milioane? Quote Pai, si daca "nu spune nimeni", inseamna ca urmeaza sa te autorizezi ? Quote Sau intr-o cosnita, langa soba ? Quote Cu prea putin timp inainte de recoltare n-au nici un interes sa le aplice, fiindca nu mai au nici un efect. Daunatorii evolueaza in general din momentul aparitiei florilor si pana la maturizare. Edited by horia66, 16 September 2012 - 19:42. |
#32
Posted 16 September 2012 - 19:49
Andreiu88, on 16 septembrie 2012 - 19:13, said:
Eu cand ma duc in oras si trec prin piata nu vad un producator care sa vanda oua in piata si nici pe aproape. ... Iar in jur la fel..branzarii,pescarii,legume si atat. Unde sunt restu de 400 milioane? Sunt hrana zilnica a populatiei rurale si a rudelor lor de la oras. Populatia de la tara si din orasele mici nu prea cumpara oua... Quote
O sa ma autorizez atunci cand pt 1-2000 oua/zi nu o sa trebuiasca sa investesc in centru de colectare cat o ferma industriala. Quote
Iar aici nu ma refer la baba Leana care cumpara oua,le spala de stampilare si le vinde ca oua "eco". Nu se ia chiar asa de usor de usor tusul acela. Nici macar la fiert nu iese. |
#33
Posted 16 September 2012 - 21:56
Din experienta proprie tind sa-i dau dreptate lui kos_funny in ceea ce priveste desfacerea. ASAT din ceea ce am vz sustine producatorii care sunt aproape de Bucuresti si vestul tarii (sau poate ma insel ) . Oricum , ia-ti in calcul ca mai sunt si alti distribuitori de "cos taranesc " "cos bio" etc care au deja o piata de desfacere formata si care cauta producatori . Vanzarea produselor in piata nu este o mare afacere . Implica foarte mult timp , bani pentru transport si tot din experienta iti pot spune ca exista o "clica" a pietei si greu ajungi la o taraba buna . Iar o taraba buna in piata inseamna vanzare dubla, daca nu chiar tripla . Ceea ce a facut kos_funny fac si eu de ceva timp , cu singura deosebire ca vand numai produsele din gospodaria noastra ( din motive de igiena , siguranta pentru livrari etc) . Vanzarea mono produs chiar daca pare mai simpla aduce un profit mult mai mic si uneori e mult mai dificil sa vinzi cate 1000 oua zilnic decat sa gasesti cateva familii interesate de produsele tale (chiar daca sunt mai putine la inceput ) . Cred ca incercand sa dai plusvaloare (poate nu e cel mai nimerit termen dar nu-mi vine altul in minte acum ) fiecarui produs ai mai mult de castigat . Ai un castig daca vinzi rosii , ardei, vinete etc si un cu totul altul daca vinzi un borcan de zacusca . Renteaza si daca te duci si le iei de la piata , ce sa mai spun daca le produci tu . Sau sa vinzi miez de nuca in loc sa faci o baclava (cam fortata...stiu ).Oricum , daca vei incepe o vanzare de tipul celei mai sus amintite o sa ramai surprins cat de comoda e lumea si cate alimente poti vinde (mai ales in Bucuresti ) . Cred ca cel mai mult conteaza igiena (nu e rau sa poata veni sa vada unde sunt produse ) si f. mult seriozitatea .
|
|
#34
Posted 17 September 2012 - 11:22
Quote cu singura deosebire ca vand numai produsele din gospodaria noastra |
#35
Posted 17 September 2012 - 14:46
In piata am vandut cam tot ce s-a facut in gradina pana in iulie ,inceputul lui august (ceapa , verdeata, sfecla, mazare- f. multa si f. convenabil, salata, ridichi, cartofi- f putin pt ca nu am avut f multi , fasole , etc ) . Rosii am pus 1000 fire dar nu am vandut deloc la piata pt ca intre timp ma lamurisem care-i ideea si la en gros ofereau f putin . Toate rosiile au intrat la zacusca si tocanita . Si inca suntem in stadiul acesta , de preparare . De vandut am mai vandut lapte si branza de capra in toate formele ei iar de cand avem vacile vand si smantana , telemea de vaca , si branza de vaci (dar doar de la 1 vaca careia i-a murit vitelul la fatare ) . S-au mai vandut 3 iezi iar un porc l-am dat zilele trecute .Anul trecut am vandut f mult miez de nuca (peste 500 kg ) . Ocazional am mai vandut in Bucuresti oua , cate un pui , iezii , bors , branza , prajituri facute in casa , dar trimiteam doar cand pleca cate cineva venit in vacanta la noi . Sper ca toata productia de zacusca sa o vand unui restaurant din Bucuresti care mi-a luat anul trecut f mult miez de nuca ( trimit saptamana aceasta cateva borcanele de proba ) . In cazul in care nu o cumpara ei probabil voi vinde aici in oras celor care imi cumpara si branza dar prefer in Bucuresti pentru ca preturile de vanzare sunt cu mult mai bune . La Craciun avem de vanzare alti 2 porci (deja dati ) dar trebuie sa vedem cum facem pt ca sunt vanduti cu conditia sa vina sa-i pregateasca aici ( cu preparare carnati , sunca , afumatoare etc ) si mi-e cam greu sa gazduiesc 2 familii in acelasi timp . Dar mai e pana atunci
Edited by cristinaptudor, 17 September 2012 - 14:52. |
#36
Posted 17 September 2012 - 15:46
cristinaptudor, on 16 septembrie 2012 - 21:56, said:
Cred ca incercand sa dai plusvaloare (poate nu e cel mai nimerit termen dar nu-mi vine altul in minte acum ) fiecarui produs ai mai mult de castigat . Mare cuvant ai spus ! Maaare de tot ! Daca ar gandi la fel mai multi roma^ni am fi departe ..., foarte departe ! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users