Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pagina Wikipedia

Masina veche sau indatorat in ban...

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...

Salariu de șofer Uber 8000 l...
 Problema token semnatura electron...

Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...

RMN Decontat
 Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED

Problema PC - se blocheaza sau re...

Notebook HP 840G2 - Upgrade RAM, ...
 Defect ciudat Videorecorder Panas...

lege de reglementare a shrinkflat...

Care este cota parte la succesiun...

Camera auto DVR PNI Voyager S2600...
 

Multifunctionala Va ROg!

- - - - -
  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1
atheus24

atheus24

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 396
  • Înscris: 05.05.2009
Buna ziua!

As vrea sa cumpar o multifunctionala, si avand in vedere ca ultima achizitie a fost o mare teapa (ca multe altele de pe piata la ora actuala) - un HP Photosmart C4600 All-in-One la care consumabilele nu puteau fi reincarcate cu cerneala, se terminau foarte repede la utilizare relativ normala daca nu chiar rara, si costul uneia multiplicat de 4 ori ajungea la banii investiti pe multifunctionala. Nu mi se pare deloc normal, as vrea o multifunctionala care:

- sa poata scana A4 in detaliu, n-am fost impresionat nici de scanerul HP-ului;
- sa aiba consumabile cu capacitate mare si sa se poata reincarca;
- laser sau ink (nu prea conteaza), dar sa fie fiabile si sa merite;
- sa printeze bine atat alb-negru cat si color - probabil ca voi dori sa scot si fotografii, as vrea sa pot face si asta;
- sa nu se blocheze sau sa aiba probleme de genul acesta.

Utilizarea este pentru acasa, si nu va fi constanta desigur (adica poate sta saptamani fara sa fie folosita), m-ar interesa sa functioneze totusi in aceste conditii, precizez ca nu sunt familiarizat cu termenii tehnici, asadar, daca ii folositi incercati sa explicati despre ce e vorba pe scurt. Multumesc!

#2
hemTT

hemTT

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,443
  • Înscris: 18.07.2011
Ce suma doresti sa aloci ?
Ti-as recomanda un Epson numai ca nu bate cu una din cerintele tale "adica poate sta saptamani fara sa fie folosita" pentru ca se usca cerneala pe capul de print si dai de necaz . Cu un set de cartuse autoressetabile la inceput, cerneala , face treaba buna dupa, daca te simti limitat de capacitatea cartuselor (14 ml) se poate monta CISS si listezi pina se ia curentul  :)

Edited by hemTT, 30 July 2012 - 15:49.


#3
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,091
  • Înscris: 24.02.2011

View PosthemTT, on 30th July 2012, 16:48, said:

Ti-as recomanda un Epson numai ca nu bate cu una din cerintele tale "adica poate sta saptamani fara sa fie folosita" pentru ca se usca cerneala pe capul de print si dai de necaz .
Epsonul meu sta luni fara sa fie folosit si nu s-a uscat niciodata cerneala.Il tin in conditii normale(birou) dar acoperit cu o husa antipraf.Oare are vreo legatura?

#4
atheus24

atheus24

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 396
  • Înscris: 05.05.2009
Ce semnifica CISS?
Nu prea conteaza pretul, dar nu vreau nici sa arunc cu milioane nejustificat, vreau doar sa indeplineasca cerintele mele si sa fie un produs bun in raportul calitate/pret. As fi recunoscator daca m-ati indruma spre ceva anume, si sa argumentati, dupa cum am spus nu ma pricep la termenii tehnici astfel ca o analiza e exclusa si oricum subiectiva.

#5
hemTT

hemTT

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,443
  • Înscris: 18.07.2011
Daca vrei o multifunctionala f buna din toate punctele de vedere , atit foto cit si text , viteza mare de print recomand Epson PX 730wd, are duplex, wi-fi, suporta ciss.
CISS este un sistem de alimentare continuu http://www.cartusepe...oti.ro/ciss.glo
Avem un coleg aici care te poate indruma catre un sistem de calitate plus cerneala verificata ce nu-ti va face probleme in timp .
Am lucrat mult cu canon si hp , de curind mi-am luat un epson mai slabut ca seria 730 doar sa vad cum se comporta si l-am verificat deocamdata pe cartuse resetabile - sunt extrem de multumit . Sistemul de evacuare cerneala de la initializarea printului l-am scos in exterior sa nu-mi faca balta in imprimanta . Am scos in 2 saptamini 3500 coli atit text cit si foto , merge de rupe fara griji ca-mi ard capul de print . Peste o saptamina o vind si urc stacheta si eu la un 730 plus un ciss . oricum, nu recomand sa cobori sub seria 4xx de la epson datorita vitezei mici de printare , si 230 e buna dar te ia cu ameteli pina scoate un A4 foto la calitate maxima .

#6
danb1961

danb1961

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,531
  • Înscris: 09.03.2002
Epson sx(125-130...) + cartuse reincarcabile /resetabile+ 4 rezerve cerneala dye intek 100ml (rezolvi problema cu uscatul cernelii)=180+ 90+72=242 ron

Edited by danb1961, 01 August 2012 - 14:39.


#7
atheus24

atheus24

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 396
  • Înscris: 05.05.2009
Clar, nu am nevoie de CISS, n-am s-o folosesc atat de des. As avea cateva intrebari:

@danb1961 - Care este diferenta dintre cartusele reincarcabile si cele resetabile si care sunt mai avantajoase din toate punctele de vedere.
Inteleg ca acel tip de cerneala nu se usuca in timp?
Cate reincarcari se pot face la cartuse pana trebuie sa le schimb si cat costa sa o fac?
Aceasta multifunctionala indeplinseste conditiile mele?

#8
hemTT

hemTT

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,443
  • Înscris: 18.07.2011
Autoresetabile au un cip ce se reseteaza cind il scoti din imprimanta si-l pui la loc , se spune ca e vesnic sau pina se descarca bateria si o schimbi . Reincarcabile sunt toate dar trebuie schimbat cipul de fiecare data si te duce la costuri foarte mari .
Imprimanta aleasa este excelenta si ca sa scapi de dureri de cap cu reincarcatul , baterii , seringi, mizerie pe miini si birou etc, cumperi o sacose de cartuse compatibile de aici http://www.printpro....compatibil.html si te-ai scos.
CISS-ul e recomandat la Epson datorita faptului ca are un program de curatare cap ce consuma (arunca) foarte mare cantitate de cerneala, asa e ea , mai larga la mina , la capitolul asta cel mai bine sta HP . Odata montat un ciss nu mai ai batai de cap DAR sa fie unul de calitate cu furtunase din silicon nu trompete cu furtunase din plastic casant .

#9
atheus24

atheus24

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 396
  • Înscris: 05.05.2009
Un alt set de intrebari :rolleyes:  :
Sa-nteleg ca marcile Epson mananca mai multa cerneala decat restul pentru aceeasi calitate si cantitate, sau numai cand se utilizeaza dupa un timp indelungat, in timp ce se curata cerneala uscata?
Avand CISS nu trebuie sa-mi mai fac griji pentru cartuse, ci doar pentru cerneala pe care trebuie s-o completez atunci cand se golesc rezervoarele acelea?
Care ar mai fi avantajele montarii unui CISS, se usuca cerneala la folosiri rare?
Cerneala trebuie sa fie de un fel anume sau pot sa iau orice tip?

Edited by atheus24, 01 August 2012 - 22:56.


#10
hemTT

hemTT

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,443
  • Înscris: 18.07.2011
Epson consuma la fiecare pornire o cantitate mai mare de cerneala fata de alte marci - toate consuma dar Epson detine recordul aici
Cu ciss montat trebuie doar cerneala, hirtie si curent . Nu trebuie sa lasi sa se goleasca , la 25% deja le umpli , nu e obligatoriu dar e mai sanatos sa nu uiti si sa prinda aer fals ca dupa apar alte probleme.
Ciss - pret mare la achizitie dupa care pauza , doar cerneala costa . Cartuse - pret mic la achizitie si constant pe toata durata folosirii plus ca poti lua teapa cu anumite cartuse cu cip de proasta calitate pe care le arunci .
Daca folosesti cerneala tip pigment trebuie sa fi atent , cu cea pe baza de apa , dye, e ca la oricare alta imprimanta .
La sistemul ciss doar dye se foloseste , bine , daca insisti poti baga pigment dar nu recomanda nimeni

#11
atheus24

atheus24

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 396
  • Înscris: 05.05.2009
Bun, inteleg ca cerneala aceea "dye" se poate gasi usor si e si ieftina - atunci nu vad de ce nu as pune CISS pe multifunctionala mea actuala, sper numai ca e compatibila - am un HP Photosmart C4680.

#12
danb1961

danb1961

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,531
  • Înscris: 09.03.2002
" Utilizarea este pentru acasa, si nu va fi constanta desigur..." si eu am fost ca tine...
1. Ciss costa cel putin cat imprimanta, folosit pentru "trafic" mare, iar punctul slab sunt capetele care daca se defecteaza trebe sa le schimbi+ relativ inestetic cu " mate" ce ies din imprimanta..+ nu stii daca functioneaza bine cu tipul de impimanta , chiar daca ti se "garanteaza".
2. Pentru imprimanta mea sx 130 este recomandata cerneala pigment , totusi am ales la reincarcare,dye Inteck, care este mai fluida  si chiar nefolosita mai mult timp , nu infunda capetele; totusi regula este indiferent de cerneala imprimanta sa listezi 1 data pe saptamana o pagina de test=> nu insista pe uscare cand iei decizia
3. Consumul nu te mai intereseaza la  pretul 8- 18 ron /100ml cerneala
4. Imprimanta aleasa de tine foloseste tipul de cartuse la care ma refeream dar trebe sa o compari cu sx 130 sa decizi daca merita 200 ron in plus
5. "Am un HP Photosmart C4680" -vezi ce zic si altii ciss la imprimanta asta
6 Am de un an sistemul meu, cu  o reincarcare de 4x 100ml + 2 reincarcari x100 ml pe negru fara probleme

#13
hemTT

hemTT

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,443
  • Înscris: 18.07.2011

View Postatheus24, on 2nd August 2012, 02:27, said:

atunci nu vad de ce nu as pune CISS pe multifunctionala mea actuala, sper numai ca e compatibila - am un HP Photosmart C4680.
Sa nici nu te gindesti la asa ceva ! nu va functiona ok mai mult de 10 pagini

Epson se cumpara in general pentru CISS , altfel iese scump
Daca doresti ceva fara atitea batai de cap cauta o imprimanta ce foloseste cartuse 21 si 22 de la HP , seriile 2180,4180 etc se gasesc pe okazii noi sau aproape noi.
Pe epson este recomandat ciss-ul pentru ca are cap de print micro piezo iar celelalte termal ink , ultimele racindu-se pe baza de flux de cerneala si rezulta ca trebuie facuta pauza dupa sa spunem 30 coli trase la foc automat. La epson poti trage o zi intreaga ca nu are nimic , doar cerneala buna sa ai.

#14
atheus24

atheus24

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 396
  • Înscris: 05.05.2009
danb1961 - se pare ca diferentele sunt minore, nu merita diferenta aceea doar pentru interfata wireless. Cred ca am sa-mi iau pana la urma acelasi model daca zici ca timp de un an n-ai avut probleme, am nevoie insa sa-mi spui:
1. Cam cat spatiu ocupa?
2. Daca viteza de printare este decenta si ce calitate prezinta.
3. Cum arata cu sistemul CISS montat, se poate gasi o solutie pentru ca rezervoarele sa fie atasate in spatele multifunctionalei?!!

Si acum o intrebare separata - Care este diferenta intre multifunctionalele laser si cele ink in ceea ce priveste costul consumabilelor?

Edited by atheus24, 02 August 2012 - 09:51.


#15
hemTT

hemTT

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,443
  • Înscris: 18.07.2011

View Postatheus24, on 2nd August 2012, 10:50, said:

Care este diferenta intre multifunctionalele laser si cele ink in ceea ce priveste costul consumabilelor?
Daca nu ai nevoie de color diferenta atit in costul consumabilelor cit si al batailor de cap este destul de mare
ex : o mf laser samsung la 1500 pagini costa reumplutul cartusului 40 lei , avantaj e ca poti printa de 2 ori pe an daca asa ai chef , nu se intimpla nimic
Sunt HP laser de generatie veche cu capacitate 7000 pagini 5% - pe tine te tine 10 ani

#16
danb1961

danb1961

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,531
  • Înscris: 09.03.2002
1,2   http://www.eurosoft-...8-15-ppm_P25894
2. Calitatea... este o "chestie" extrem de subiectiva... eu unul sunt multumit de calitatea listarii iar la poze am ramas uimit de cat de bine arat in poza daca ma "fotosopez"; totusi fotografiile pe suport hartie nu mai sunt la moda, foto poti optine rezultate bune si daca vrodata voi dori o poza pentru posteritate , cu 2 ron o scot la un centru foto..
3 NU am ciss dar:  http://www.cartuseri...0-cu-ciss-.html ( ma refer la poza)

Diferenta : http://forum.compute...-sau-laser.html
" Imprimanta laser, printeaza uscat. Daca intervine umiditatea, scrisul nu pateste nimic, spre deosebire de inkjet, care se dizolva si devine ilizibil in caz de umiditate. Alta diferenta este volumul de lucru foarte mare la laser, rapiditatea este factor decisiv, dar cel mai interesant este raportul pret/print...foarte mic. Si sa nu uitam ca un toner te tine mii de printuri, un cartus inkjet de cateva zeci de ori mai putin."

PS Uiti insa pentru ce ai nevoie de imprimanta :"Utilizarea este pentru acasa, si nu va fi constanta desigur" => imprimanta pentru amator( ca mine)

Edited by danb1961, 02 August 2012 - 11:49.


#17
atheus24

atheus24

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 396
  • Înscris: 05.05.2009
Da, asa este, exact asta si caut - o multifunctionala pentru amatori, am intrebat diferenta de cost pur informativ. Prin urmare am decis sa achizitionez acelasi model ca al tau , acum ramane de vazut de unde si ce model de CISS...sper sa ma ajuti putin sa iau ceva de calitate.

#18
danb1961

danb1961

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,531
  • Înscris: 09.03.2002
Aici nu pot sa te ajut, intrucat eu am preferat(am mentionat asta) varianta cu cartuse resetabile /reincarcabile de la : http://cartusereinca...are-cu-buton-86 de unde am luat cartusele + rezerve de 100 ml.
In acel moment mi sa parut cel mai convenabil, dar ar fi de preferat cand te hotarasti pe ce varianta mergi (ciss sau cartuse) sa studiezi putin piata si sa alegi varianta cea mai buna.
PS Cred ca nu iti este clar, deci :
ciss      : http://www.cartuseri...0-cu-ciss-.html
cartuse : http://cartusereinca...are-cu-buton-86

Edited by danb1961, 02 August 2012 - 18:40.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate