Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Washington DC in 1940 - secvente ...

Miniatur Wunderland - Monaco

Familia Simpson

plata impozit profit actiuni trad...
 Extras de cont cu semnatura elect...

Ce parere aveti despre ascasa.de ...

Sfat achizitie bmw e92 320d

switch Gigabit POE pentru toate e...
 Triunghi

Relatie, vorbit prin mesaje

Radon!

S-a ocupat Dumnezeu de formarea o...
 Windows 10 Pro - Automatic Repair...

Purici pisica apartament

Romania se afla in top 5 cele mai...

Dividende 2023 declaratia unica A...
 

CNC controlat folosind Webcamera,imagini sau fisiere text

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
bobyca2003

bobyca2003

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 519
  • Înscris: 04.02.2006
Un program prea simplu pentru unii dar nu chiar asa simplu pentru altii.
-Trageti fereastra asupra imaginii pe care vreti sa o procesati,click copiaza apoi click contureaza
-Scrie-ti numele pe o foaie de hartie, salveaz-o folosing webcamera,click si ai numele tau din polistiren
-Incarca un fisier text sau o imagine (bmp) si nu mai iti stoarce creierul in Autocad sau fisiere Gcode, click si gata.

La ce este util acest program
-Este util in special pentru cei ce fac pcb-uri sau mai bine zis circuite cablate
-Poti crea diferite forme din polisitren fara bataie de cap.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/o_icHPsvO48?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/bkWean5WwME?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Attached Files



#2
dawin45

dawin45

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 850
  • Înscris: 06.01.2007
Foarte tare programul facut de tine,din cate vad tu esti un amator al CNC-urilor,si vad ca pentru cei care nu stiu cu ce se mananca programarea CNC acest program e ideal pentru ei.Eu personal am invatat sa programez CNC-uri si sa folosesc software special pentru generare cod la formele complicate,aici nu trebuie multa carte,trebuie doar sa stii ce vrei si programul face tot...
La mai multe programe!

#3
SineNomine

SineNomine

    Artisan Distiller

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 12.02.2012
Despre ce programare vorbesti? De ani buni, un simplu desen vectorial este suficient pentru orice masina CNC.
In aceste filmulete este vorba despre o vectorizare a unor imagini pe care o poti face si in CorelDraw, Illustrator, Photoshop fara nicio problema.

Edited by SineNomine, 03 September 2012 - 07:25.


#4
bobyca2003

bobyca2003

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 519
  • Înscris: 04.02.2006
Multuemsc pentru aprecieri,dawin45!
In ceea ce priveste ambiguitatea lui sinenonime,in primul rand ca nu a specificat interlocutorul caruia i se adreseaza si in al doilea rand, ca nu sa straduit sa citeasca:

Quote

-Incarca un fisier text sau o imagine (bmp) si nu mai iti stoarce creierul in Autocad sau fisiere Gcode, click si gata.
nu cred ca mai era cazul sa enumar pe langa autocad softurile enumerate de el
in al treilea rand in softurile enumerate de el trebuiau create niste fisiere pentru a le prelucra,pe cand aici nu mai e nevoie,e facut instant...
In plus  construirea acelui cnc si acelui soft da dovada ca stapanesc cat de cat principiile cnc,programare atat pentru windows cat si pentru microcontrolere,drivere,etc...
si in al treilea rand am tot dreptul sa ma enervez pentru ca banuiesc ca e un om cu multe facultati si scoli care i se par astea niste chestii banale...
Pentru multi insasi programele enumerate de dansul sunt o mare necunoscuta ,plus ca sunt pe bani,si asta nu inseamna ca ar trebui sa aiba acces la tehnologie,
doar cei cu bani ,ci toti avem dreptul asta,si poate am demonstrat intr-o mica masura ca e posibil....
pe cand eu nu am nici macar facultate nu am,in prezent somer,am lucrat ca tamplar,muncitor necalificat, electrician pentru ca altii detin posturi doar pentru ca au facultate nu si pentru ca au habar de ceva!
Si cred ca el macar nu are habar de programare low lewel atat pentru win cat si pentru microcontrolere,atat cat stiu si eu

Edited by bobyca2003, 03 September 2012 - 21:19.


#5
SineNomine

SineNomine

    Artisan Distiller

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 12.02.2012
Cand am intrebat de programare vorbeam cu  dawin45. Din anul 2000, de cand folosesc CNC-uri, nu a fost necesar sa le programez. Atunci exportam fisiere .plt si comandam CNC-ul in DOS.
Nu am habar de programare dar ma pripep destul de bine in domeniul routter-elor. Tu ai facut un soft foarte bun dar cu aplicatii limitate. Daca ai un bitmap si il vectorizezi pe conturul exterior, faci asta pentru a taia conturul dintr-un material si apoi pui pe materialul taiat printul cu imaginea respectiva. Daca vrei sa redimensionezi imaginea si implicit conturul cum faci asta din softul tau? Daca imaginea de baza nu are o rezolutie  foarte buna sau este prost conturata dupa ce criteriu se face vectorizarea? Daca vrei sa vectorizezi in interiorul imaginii cum face asta programul?
Tu zici ca softul tau se adreseaza celor care nu au bani pentru a cumpara programe specializate, dar cati dintre acestia au bani pentru a-si cumpara un CNC?
In alta ordine de idei, eu lucrez in domeniul privat unde se tine cont doar de competenta, nu conteaza cata scoala ai daca nu faci fata cerintelor. Practic dai examene de angajare in fiecare zi, daca nu mai faci fata poti fi dat afara fara prea multe vorbe. Este un domeniu deschis tuturor, inclusiv tie care faci atacuri la persoana fara sa ai idee despre realitate.

Bravo tie pentru realizarea programului! Eu am vrut sa atraga atentia ca pare destul de limitat pentru aplicatii practice si ca deja exista programe specializate pentru a face asta. Daca vrei sa vorbim despre aplicatiile posibile, despre problemele care pot aparea sau despre nevoile de vectorizare in aplicatiile practice, putem face asta dar trebuie sa renunti la tonul acuzator de mai sus si sa constientizezi ca nu ceilalti sunt vinovati de esecurile tale.

#6
bobyca2003

bobyca2003

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 519
  • Înscris: 04.02.2006
Mia culpa...se vede ca am facut o greseala mare...i-mi cer sincer scuze!
Intr-adevar poate si tonul meu vine din faptul ca nu am avut realizari pe plan profesional,si ai dreptate ,in primul rand poate fi vina mea.
Si iar mi aculpa pentru ca nu am mai postat si ultimele doua programe facute intre timp:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/W-AhMtOv4IU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
si ultima versiune a programului care nu am mai puso pe youtube:

Edited by bobyca2003, 04 September 2012 - 09:03.


#7
bobyca2003

bobyca2003

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 519
  • Înscris: 04.02.2006
bineinteles ca programul l/am facut impreuna cu varul meu, ne-am completat unul pe altul...
chiar vreau sa discutam despre cum as putea optimiza acest program...
initial programul vectoriza si interiorul imaginii...dar am renuntat,ca pentru a taia polistiren cu fir cald trebuie sa
ai doar o linie continua...
apoi l-am reintrodus

Attached Files


Edited by bobyca2003, 04 September 2012 - 09:26.


#8
Cris_V

Cris_V

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 464
  • Înscris: 19.08.2012
Eu, totusi, nu vad care ar fi utilitatea acestei aplicatii, asa ca sunt nevoit sa-ti cer unele lamuriri.
Pentru decuparea unor figurine din polistiren expandat (care folosesc la ce?), inca din perioada copilariei mele exista in comert un fel de traforaj ce avea in loc de panza un fir de nichelina alimentat de la niste baterii amplasate in maner (eventual se alimenta dintr-un alimentator cu tensiune reglabila, aceasta metoda prezentand avantajul ca se putea regla fin temperatura firului de nichelina), cu care se putea face acest lucru foarte usor si repede, fiind suficient sa se deseneze sau transfere de pe o foaie de hartie modelul gandit, sau sa se foloseasca niste sabloane din carton sau alt material prinse cu niste bolduri pe placa respectiva de polistiren.
Cat despe proiectarea si executarea unor cablaje, lucrurile deja sunt mult mai complicate. Am vazut in demonstratia ta cum ai copiat un model deja existent si apoi i-ai vectorizat contururile traseelor. Bun... si mai departe? Modelul cablajului trebuie sa fie la scara pentru a se respecta distanta dintre gauri. ce trebuie sa corespunda distantei dintre terminalele componentelor respective. Chiar si asa, ce urmeaza dupa ce ai copiat imaginea respectiva prin metoda ta?
Cei ce produc cablaje pe scara industriala nu au nevoie de aceasta aplicatie. Amatorii de regula isi proiecteaza singuri cablajele in functie de piesele ce le au la dispozitie, spatiul in care acesta va fi amplasat etc. Daca fac asta prin metoda traditionala (pe hartie) nu mai au nevoie sa treaca modelul respectiv prin calculator ( mai ales folosind un webcam care va deforma si schimba dimensiunea imaginii respective) fiind suficient sa transfere, printr-o metoda oarecare imaginea respectiva pe placa de sticlotextolit placat cu cupru sau, pur si simplu sa fixeze foaia de hartie respectiva peste viitorul cablaj si sa puncteze gaurile, urmand ca, dupa aceea sa deseneze  manual traseele prin metode deja cunoscute. Daca vor sa utilizeze un model de cablaj de pe NET, e suficient sa scoata la o imprimanta respectiva imagine si apoi sa procedeze ca mai sus.
Daca vor sa foloseseasca calculatorul pentru proiectarea unui cablaj exista aplicatii dedicate, mult mai elaborate (Sprint-Layout, Eagle) ce permit multe alte functii.

In alta ordine de idei: extragerea contururilor unei imagini se poate face foarte usor, foarte multe aplicatii free de editare a imaginilor avand inclusa aceasta optiune.

Edited by Cris_V, 04 September 2012 - 10:49.


#9
mariantudor111

mariantudor111

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 09.05.2014

View Postbobyca2003, on 04 septembrie 2012 - 08:47, said:

Mia culpa...se vede ca am facut o greseala mare...i-mi cer sincer scuze!
Intr-adevar poate si tonul meu vine din faptul ca nu am avut realizari pe plan profesional,si ai dreptate ,in primul rand poate fi vina mea.
Si iar mi aculpa pentru ca nu am mai postat si ultimele doua programe facute intre timp:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/W-AhMtOv4IU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
si ultima versiune a programului care nu am mai puso pe youtube:

... si iar ... mea culpa ....

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate