Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Furtul din magazine in SUA schimb...

Margherita de la Clejani da decla...

Tigari din afara UE
 Maitre Gims - Est-ce que tu m'...

Solutii incalzire portabile

Tot ce era alb este roz acum,de ce?

Windows 11 + hdd vechi
 Scara lemn pe vanguri

Ce telefon sa-mi iau?

Cum circula banii intr-o economie...

ortoped foisor contact-ruptura LIA
 Gingia creste peste masea

Comutatoare si RCCB 18 mm

Despre setarile OBS Studio !

Cum reacționezi ca tata cand...
 

Calibrare tamron 17-50 2.8

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
fld7

fld7

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 06.09.2011
Salut. Vreau sa imi iau un tamron 17-50 2.8 sh iar daca o sa am probleme de B/F Focus pot sa il duc la f64 sa ii fac calibrare, desigur contra cost? Adica se poate rezolva cu orice obiectiv care are probleme de compatibilitate cu body cu  o calibrare la f64?

#2
DannyMC

DannyMC

    Bug freak

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,583
  • Înscris: 09.05.2009
Da ,dar impreuna cu aparatul pe care va fi folosit!

#3
fld7

fld7

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 06.09.2011
da, normal. Stie cineva cat costa si cat dureaza?

#4
trica22

trica22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,329
  • Înscris: 13.02.2011
100 lei.

#5
mihaibrrrr

mihaibrrrr

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 08.02.2009
Buna seara,
Am cumparat un Tamron 17-50/2.8 cu VC la mana a doua, pe care il folosesc pe un Canon 600d. Ca si calitate, culori, unsharf, sunt multumit, viteza de focalizare stiam ca nu o sa fie ft rapida, momentan nu ma deranjeaza intotdeauna. Problema este ca la distante de 2-3-4 m fata de subiect face backfocus (daca focalizez pe ochi, clarul este pe lobul urechii). Ce este cel mai ciudat este ca nu se intampla intotdeauna asa. In intervalul 0,30-1m mi se pare ca are o mica tendinta de frontfocus.
Pana aici am prezentat situatia cu focalizare automata si vizare prin viewfinder.

Am testat si cu LiveView si AF folosind contrastul, in acest caz, nu se greseste focusul.
Mentionez ca stiu sa focalizez corect (cei din service credeau ca sunt incepator).

L-am dus la F64 acum 2 saptamani si, avand nevoie de el pentru o filmare, i-am tot sunat daca au terminat. Dupa 2 zile primesc telefon din service ca obiectivul nu are probleme (insa are o mica tendinta de FRONTfocus) dar ca nu ii mai fac nimic. Asa ca a ramas necalibrat. Eu stiind ca are BACKfocus, a ramas sa il mai testez inca o data in weekend si sa revin. Am vazut ca ei l-au testat la o distanta mica fata de subiect asa ca se explica frontfocusul, l-am observat si eu.

Se pot rezolva backfocusul si frontfocusul? S-a confruntat cineva cu asa ceva? Eu credeam ca problemele sunt singulare, ori back, ori front, vad ca al meu are ambele dar la distante diferite, iar uneori este in regula (putin soft, probabil ca BACKfocusul nu e ft pronuntat in acele momente)

Va rog ajutor!  :console:

Edited by mihaibrrrr, 05 August 2012 - 20:28.


#6
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,048
  • Înscris: 24.02.2007
Tipareste-ti un focus test chart si testeaza la modul serios.

#7
mihaibrrrr

mihaibrrrr

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 08.02.2009
La ce distante trebuie sa pun aparatul fata de focus chart?

p.s.: Dupa sedinta foto din exterior de astazi, uitandu-ma pe monitor la fotografii, concluzia este ca uneori face focusul unde trebuie, alteori face backfocus. Rezolva calibrarea aceasta problema? :(

Edited by mihaibrrrr, 05 August 2012 - 20:50.


#8
smecheras

smecheras

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 590
  • Înscris: 03.09.2006
folosesti cumva single shot si single focus? treci pe servo si vezi ce parere ai... din ce spui tu e cam user error

#9
mihaibrrrr

mihaibrrrr

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 08.02.2009

View Postsmecheras, on 6th August 2012, 13:54, said:

folosesti cumva single shot si single focus? treci pe servo si vezi ce parere ai... din ce spui tu e cam user error
Da, asa folosesc. De vreo 4 ani de cand fotografiez nu am intalnit aceasta problema pana sa folosesc obiectivul asta :). Si nici de jumatate de an de cand am aparatul si am utilizat diferite obiective cu el. Am sa testez si asta totusi...

#10
smecheras

smecheras

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 590
  • Înscris: 03.09.2006
este posibil sa fie si din cauza focus-ului lent...pana declansezi sa misti si sa "scape" focus-ul in fata sau in spate..

#11
mihaibrrrr

mihaibrrrr

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 08.02.2009
Am facut teste de la 2 distante fata de subiect, am focalizat pe partea din fata a brichetei si am tiparit focus chartul astfel incat partea gri sa fie mult mai slaba decat cea neagra, pentru a nu influenta AF-ul.
(1)-(4) (5132-5135) la aproximativ 80 de cm
(5)-(8) (5136-5139) la aproximativ 120 de cm
(crop-ul este facut pentru ca nu e foarte multa ordine la mine :) )
(9) crop dintr-un prim-plan.
distantele focale folosite sunt 17,24,35,50 adica cele marcate pe obiectiv.

Vad ca exista backfocus cam de 1,5 unitati la distantele la care am facut testele. La service la F64 mi-au spus (si am si vazut pozele de pe cardul meu) ca obiectivul are putin frontfocus. Intr-o situatie reala (sedinta foto cu lumina naturala in exterior (distanta fata de subiect de 1,5-2 m) ) am avut backfocus (am focalizat pe ochi dar sharful era pe lobul urechii) insa nu intotdeauna...
Am mai facut cateva teste pe care nu le-am urcat inca, la distanta de 40 cm si se pare ca are putin front focus.

Se poate efectua calibrarea la mai multe distante fata de subiect? Sau este singulara si risc sa ma confrunt cu alte combinatii front/backfocus?
Intreb aici ca sa nu am surprize la f64 ca dupa calibrare sa nu mai fie deloc cum trebuie AF-ul (macar acum il nimereste cam in 1:2 din cazuri.



View Postsmecheras, on 6th August 2012, 14:56, said:

este posibil sa fie si din cauza focus-ului lent...pana declansezi sa misti si sa "scape" focus-ul in fata sau in spate..
La fel se intampla si pe AF Servo.

Attached Files


Edited by mihaibrrrr, 07 August 2012 - 12:59.


#12
geeorge

geeorge

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 173
  • Înscris: 19.08.2006

View Postmihaibrrrr, on 5th August 2012, 21:10, said:

L-am dus la F64 acum 2 saptamani si, avand nevoie de el pentru o filmare, i-am tot sunat daca au terminat. Dupa 2 zile primesc telefon din service ca obiectivul nu are probleme (insa are o mica tendinta de FRONTfocus) dar ca nu ii mai fac nimic. Asa ca a ramas necalibrat. Eu stiind ca are BACKfocus, a ramas sa il mai testez inca o data in weekend si sa revin. Am vazut ca ei l-au testat la o distanta mica fata de subiect asa ca se explica frontfocusul, l-am observat si eu.

Combinatia F64/Service Tamron nu e stralucita. Am avut si eu un Tamron la ei. L-am primit inapoi asa cum l-am dat...
Restul sunt povesti...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate