Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Aplicatie medicala / asistent med...

Google Sheet - Referire la textul...

De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE
 Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...
 Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis
 PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 

recomandare pt un incepator

- - - - -
  • Please log in to reply
48 replies to this topic

#19
GabytzuX08

GabytzuX08

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,779
  • Înscris: 26.02.2008
Pana la urma ar fi mai simplu sa incerce mai intai distributiile alea in masina virtuala - scuteste cateva CD/DVD-uri si/sau timp!

#20
ear1976

ear1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,448
  • Înscris: 09.10.2006
Nu e chiar asa. In masina virtuala faci doar un preview, eventual te antrenezi cu o instalare etc.
Dar, eu cel putin, intotdeauna testez livecd pe masina reala, ca sa vad cum se pupa cu hardware-ul (in general pe la wifi poti avea multe dureri de masele si pe la placile video), asta te poate scuti de multe batai de cap ulterioare.
Got the point? ;)

Edited by ear1976, 13 April 2012 - 23:33.


#21
GabytzuX08

GabytzuX08

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,779
  • Înscris: 26.02.2008
Bine, iti inteleg punctul de vedere, ii poti spune si ca un preview, nu-i bai, insa (din cate am inteles eu)... ar avea un desktop, nu laptop - deci nu vad unde ar avea batai de cap cu wifi-ul s.a.m.d. si am zis sa foloseasca masina virtuala (nu musai!) pentru a elimina din start erorile care s-ar putea ivi la accesarea CD/DVD-urilor.
Eventual mai da un search pe google dupa tutoriale/lamiriri/etc...
Din alt punct de vedere: iti dai seama ce forja ar trebui sa-si ia unitatile optice?!
Deci... aici mai castig un pic si la capitolul uzura (daca nu intervine aia planificata! :D ).

#22
ear1976

ear1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,448
  • Înscris: 09.10.2006
Pai de-aia i-am dat si solutia, bootezi iso-ul derect de pe hdd. Nu se mai uzeaza nimic.
Crezi ca eu stau sa ard discuri toata ziua? pierd destul timp cu download-ul.
(ca idee, pe tigaia pe care experimentez de obicei nici macar nu am unitate optica).

Edited by ear1976, 14 April 2012 - 00:05.


#23
_blue

_blue

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 283
  • Înscris: 14.09.2010
Am instalat OpenSuSE 12.1, instalarea e decurs fara probleme.
Citeam undeva ca se misca ceva mai repede cu interfata kde 3.5, dar nu stiu cum trebuie sa procedez. Ma poate ajuta cineva ?
Nu vreau sa fac vreo prostie, prefer sa intreb inainte de a instala. Credeti ca acest link ma ajuta ?
Multumesc anticipat.

#24
flegma

flegma

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,294
  • Înscris: 09.08.2009
KDE 3.5 e mort.

#25
_blue

_blue

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 283
  • Înscris: 14.09.2010

 flegma, on 14th April 2012, 10:32, said:

KDE 3.5 e mort.
Bine, dar de ce scrie asta ?

As of OpenSuSE 12.1 KDE 3 desktop is included as officially supported part of the distribution. Additional KDE 3 software can be installed from community-supported KDE:KDE3 repository.

#26
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,600
  • Înscris: 30.07.2003
Pai scrie corect, la fel de adevarat e si faptul ca versiunea 3.x e apusa. Vor ei sa-l includa, nu inseamna ca se dezvolta sau ca-i disparut de pe planeta.

Edited by neagu_laurentiu, 14 April 2012 - 09:42.


#27
mcmlxxxvi

mcmlxxxvi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 888
  • Înscris: 30.01.2012

 _blue, on 14th April 2012, 10:31, said:

Citeam undeva ca se misca ceva mai repede cu interfata kde 3.5, dar nu stiu cum trebuie sa procedez. Ma poate ajuta cineva ?
Poate fi instalat OpenSuSE cu KDE 3, desi nu ti-as recomanda, e cam mort KDE 3-ul, dupa cum spuneau altii pe aici.
Vezi aici: http://lizards.opens...-1-kde3-livecd/

Daca vrei o distributie care sa consume putine resurse, ar trebui sa incerci Lubuntu sau CrunchBang.

#28
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,600
  • Înscris: 30.07.2003
O sa-l zapaciti cu atatea recomandari de distributii. Daca intra in "febra" testarii distributiilor nu o mai scoate la capat. Sa alega una (la fel cum e si Linux-ul) si sa o studieze din scoarta-n scoarta

Edited by neagu_laurentiu, 14 April 2012 - 09:48.


#29
_blue

_blue

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 283
  • Înscris: 14.09.2010

 mcmlxxxvi, on 14th April 2012, 10:43, said:

Poate fi instalat OpenSuSE cu KDE 3, desi nu ti-as recomanda, e cam mort KDE 3-ul, dupa cum spuneau altii pe aici.
Ce inseamna ¨ e cam mort KDE 3-ul¨ ?
N-are suport pt aplicatii, sau la ce te referi ?
De exemplu, daca instalez KDE 3.5, si sa presupunem ca Mozilla Firefox e versiunea 8.0, as putea face update la versiunea 11.0 ?

#30
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,600
  • Înscris: 30.07.2003
Asa cum vrei Firefox 11 si nu 8 la fel trebuie sa vrei KDE 4.x si 3.5

#31
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009
Lasă dracu' Kde 3, Kde 4 e stabil, matur, plin de facilități și pachete noi. Eu folosesc Kde 4.8.2   :console:
Ai pus OpenSuSE, ok, învață să-l utilizezi, configurezi, etc. Ce anume te nemulțumește? Sistemul e la zi cu update-urile? Viteza aia nașpa e legată cumva de yast???  :confuzzled:  Din câte-mi amintesc eu, yast se mișcă-n reluare, folosește linia de comandă! Sau la ce te referi, ce te nemulțumește?

#32
M-A-R-I-U-S

M-A-R-I-U-S

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 912
  • Înscris: 29.08.2010
Salutare,
Vreau si eu sa-mi recomandati o distributie de linux, pe care sa pot avea urmatoarele:
- Compilator C/C++ . (GCC ?)
- Apache, MySQL, si PHP.
- Interfata simpla (eleganta) (Gnome3).

Mai mentionez ca vreau sa-l folosesc ca OS principal / unic. (momentan folosesc Windows 7).

Edited by M-A-R-I-U-S, 17 April 2012 - 16:27.


#33
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,600
  • Înscris: 30.07.2003
Toate.
Daca vrei si un nume (subiectiv): Fedora

#34
M-A-R-I-U-S

M-A-R-I-U-S

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 912
  • Înscris: 29.08.2010
Ok, tocmai l-am instalat (Fedora 16).
Deocamdata merge foarte bine ... mi-a recunoscut tot hardware-ul, (merg fisierele audio / video), adaptorul WiFi ... etc  :thumbup: .
Am cateva intrebari:
  - Inainte sa se updateze OS-ul, sau orice alt soft, ma intreaba ... nu ? (am impresia ca tot descarca ceva ... nu ar fi o problema ... insa am internetul limitat, pe 3G).
  - Fisierele .rpm , sunt echivalente cu fisierele .exe din windows ?

#35
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,600
  • Înscris: 30.07.2003
Te intreaba. Cauta in aplicatii ca vei gasi si cea cu update-ul.
RPM nu e executabil. E o arhiva ce contine executabile sau alte fisiere, aplicatii in general. Sa-i zicem un installer din Windows. Tot in aplicatii gasesti si Add/Remove Software si de acolo insalezi acele .rpm-uri (desigur nu-i singura modaliate).

 M-A-R-I-U-S, on 18th April 2012, 12:53, said:

merg fisierele audio / video
Pune in surse la instalare/upgrade si asta suplimentara (Fedora vine default numai cu soft open-source iar acolo ai si closed source) http://rpmfusion.org/Configuration

Edited by neagu_laurentiu, 18 April 2012 - 12:11.


#36
1221

1221

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 24.04.2012
de Ubuntu sau Knoppix nu zice nimeni nimic?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate