Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...
 Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 

Instalatii Sanitare, Canalizare, scurgere..

- - - - -
  • Please log in to reply
3415 replies to this topic

#3025
XrainX

XrainX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,469
  • Înscris: 28.09.2011
Sunt mediocre produsele de la Capricorn doar pentru că zici tu, un garant al calității produselor, dar nici nu dai exemplu de un produs cu adevărat bun cu care să îți susții afirmația. Nu ajuți pe nimeni dacă nu dai alternative.
Sau poate voiai să recomanzi Hutterer la un preț triplu?

#3026
radurus

radurus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,023
  • Înscris: 16.06.2006
Ce cu HATE-ul asta?
Primesti dividende sau recompense de la Capricorn?

Deschide un topic "solutii instalatii Capricorn versus solutii banale" si varsa-ti acolo naduful.
(vezi exemple android versus ios, diesel vs. benzina, etc.)

Edited by radurus, 29 September 2021 - 12:06.


#3027
l_stoian79

l_stoian79

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,780
  • Înscris: 29.08.2006
OK, nu as vrea sa continue disputa, am inteles ideea :-)
La baia principala de la parter si baia de la mansarda (e deasupra) o sa pot scoate o aerisire prin pod afara pe fatada cumva, acolo e ok.
La baia de servici, ma mai gandesc . Daca nu gasesc o solutie acceptabila sa ies cu aerisire in pod, atunci o sa pun capac de asta cu membrana si aia e...daca crapa il schimb...daca crapa si a2a oara il schimb cu unul mai scump...daca si atunci crapa -> vin si ma plang pe softpedia :-P

#3028
XrainX

XrainX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,469
  • Înscris: 28.09.2011
Deci pentru 2 băi tu vrei să găurești placa peste mansardă și chiar acoperișul? Unul din cele mai disperante lucruri care se întâmplă la o casă este infiltrația de apă. Când a găsit apa pe unde să îți intre în casă, cu greu o mai oprești. O să îți dorești să schimbi membrane de aeratoare în fiecare an, nu la 50 de ani.

Știi că este foarte foarte foarte posibil ca baia de la mansardă să nu îți golească niciodată sifonul de la parter? Depinde acum și care este volumul de apă din el, eu le-am pus pe cele mai mari care le-am găsit la Dedema ca să am cât mai multă apă în ele. N-am dat 8 lei pe un sifon ci am dat 28 de lei, dar suma este infimă față de costurile pe care le ai la amenajarea unei băi. Trebuie să fii prea idiot ca să dai 8 lei pe un sifon mic deși ți-ai dori unul mare și te-ai zgârci pentru 20 de lei.

Îți spun asta din experiența proprie nu din niște presupuneri. Am băi la parter și la etajul 1. Mai multe. Toate băile pe ambele nivele au fost foarte folosite o perioadă de timp, până să termin definitiv partea cea mai superioară a casei. Niciodată nu mi-a mirosit în vreo baie deși nu aveam aeratoare atunci. La un moment dat, dacă nu folosești acea baie aproape deloc, ar putea apărea o problemă dacă ți se va evapora apa din sifonul de parter, fie din cauza căldurii, fie din cauza vântului puternic. Asta, împreună cu trasul apei la WC-ul de la mansardă te-ar putea lăsa fără apă în sifon. Tu știi cum vei folosi băile. În toată ecuația cel mai important este să folosești des baia de jos.

N-o să uit niciodată cum a început instalatorul să-mi spună că trebuie să găuresc placa de deasupra, unde am terasă circulabilă, ca să scot țeava lui pește prăjit. Când l-am întrebat ce fac cu mirosul de hazna care va fi permanent, indiferent ca se kk cineva la mine în casă sau nu, el a zis că asta e, așa funcționează sistemul și mi-a zis de blocurile comuniste în care am stat la un moment dat!
S-a oferit să îmi dea o idee să ridic țeava undeva la vreo 3 metri în sus. Pla calului în vârful dealului. De parcă mirosul pestilențial se duce ca o rachetă în sus.
I-am zis că este imposibil ca pe planeta asta, în secolul ăsta, la vile de milioane de dolari, cu terase circulabile sau nu, cu piscine pe acoperiș să iasă o țeavă cu miros de rahat. El a dat din umeri.

Așa că m-am pus pe studiat pe net și din cauză că stau aproape de Dedema m-am dus să văd în realitate cum arată unul. Aveau două modele, unul care arăta ca un gunoi din PVC gri și celălalt care arăta profi.

View Postradurus, on 29 septembrie 2021 - 12:04, said:

Primesti dividende sau recompense de la Capricorn?
Pentru ca stoian79 să nu ia o decizie proastă din cauză că ar fi văzut doar acel gunoi de aerator gri, la un moment dat am scris aici despre aeratorul de la firma C, care arată mult mai bine decât cel de la firma H. Deși cel de la firma H vândut de Romsta e de 3 ori mai scump, probabil că din cauză că e super-profi. Pe cel de la firma C poți să îl lași chiar la vedere în baia de la mansardă, nu trebuie să îl ascunzi pentru că arată foarte bine.

Revenind la Dedema, un agarici de acolo s-a apucat să îmi spună că acest aerator se montează sus pe casă. Deci în viziunea lui eu ieșeam pe mansardă cu o țeavă de 110 mm în vârful căreia puneam acest aerator care se vede clar că nu e făcut să stea afară în soare și ger. I-am tot explicat că în videoclipul oficial al firmei C acel aerator este instalat chiar în baie, mi-a zis că ăia sunt niște proști care au făcut videoclipul.

Pe mine personal mă doare la bascheți dacă cineva își găurește acoperișul sau placa pentru țeava cu miros de rahat, dacă își pune aerator de la firma X sau Y, dar dacă tot m-am băgat în discuție măcar să-l ajut pe om pentru că și eu era să fiu păcălit de un prostovan de instalator care nu a fost în stare să îmi ofere o alternativă, el insista să găuresc placa.
Cum mai stăteam eu la plajă pe terasă cu gagici topless lângă țeava cu rahat care nu putea fi folosită nici măcar pentru un dans la bară?

Edited by XrainX, 29 September 2021 - 15:19.


#3029
mihai93

mihai93

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,412
  • Înscris: 10.05.2007
Buna ziua , am un apartament vechi de care as vrea sa ma ocup, si pe langa multitudinea de reparatii necesare , am observat ca scurgerea de la chiuveta trece prin Jollyflex iar dupa ajunge intr-o piesa din fonta. Am chemat un instalator pentru diferite lucrari si mi-a recomandat sa nu ma bag la scurgerea din fonta pentru ca din cauza vibratiilor/miscarilor pot apare scurgeri in pereti la diverse imbinari.
Sa schimb meseriasul ? Ce solutie am pentru a inlocui fonta cu pvc?

#3030
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Posibil să aibă dreptate instalatorul. Tu poți totuși să te apuci de spart cu foarte mare grija, pina ce dai de o alta îmbinare dintre o fonta și o altă fonta (că-i clar că în perete exista numai fonta, inclusiv coloana principala) și în funcție de ce imbinare găsești și de ce diametru are, decizi daca te oprești sau nu cu spartul și totodată descoperi și la cita fonta se poate renunța. Iar dacă nu se poate, chemi zidarul sa repare peretele stricat.

Edited by florin71_skoda, 04 October 2021 - 20:04.


#3031
vandemm

vandemm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 686
  • Înscris: 05.05.2009
Voiam sa sa intreb, o teava de PEX25 poate intra normal in interorul tevii PE32, avand in vedere ca am eliminat cotul care exista, si ar fi cea mia simpla solutie la mine intrucat,
din cauza presiunii pribabil, PE ul de 32 s-a spart in minim doua locuri.
Instalatorul spunea ca e suficient PE1X6 avand consum mic de apa (2MC) dar nu stiu ce sa zic, am si luat avea teava aceea si mufele dar nu stiu daca nu e prea mare presiunea (am doua bai si o bucatarie).

Doar o persoana momentan, deci consum mic.

ALtceva decat sa trag teava prin teava sa modificam racordurile de PEX in locul PE nu prea stiu

Edited by vandemm, 08 October 2021 - 07:56.


#3032
l_stoian79

l_stoian79

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,780
  • Înscris: 29.08.2006
Revin cu o alta intrebare :-) , banui ca aici e topic-ul potrivit:
aveti ceva recomandari de firme/modele de rezervoare de wc ingropate? la ce sa fiu atent? ce sa iau, ce sa nu iau?

In principiu vorbim despre modele/produse care se gasesc in Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin, Practiker ...astea le am in apropiere, asa ca nu imi recomandati va rog chestii exotice care vin pe comanda.
Instalatorul mi-a zis ca "toate e la fel" , dar sa imi notez ce marca iau ca mai tarziu trebuie sa iau clapeta tot de la marca respectiva, altfel nu se prea potrivesc intre ele...alta recomandare n-am primit.

Am tot studiat partea de pompa de caldura, ipat, rahaturi de astea...dar la detaliile importante cum ar fi wc-ul nu am acordat atentie :-)
Multumesc anticipat.

#3033
radurus

radurus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,023
  • Înscris: 16.06.2006
Grohe.

Structura buna.
Mecanism bun (cu nota ca e pneumatic si in timp e nevoie de ajustat furtunasul) silentios.

Cauta Grohe Solido, pachet vas (rimless) si suport incastrat.(1000-1300lei)

Edited by radurus, 13 October 2021 - 13:21.


#3034
l_stoian79

l_stoian79

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,780
  • Înscris: 29.08.2006
Multumesc.
Intre timp am luat 2 Cersanit model ingust , 40cm rama rezervorului, din cauza spatiului disponibil. Grohe cu cadru ingust se aducea doar pe comanda si nu puteam astepta pana la livrare.

#3035
tudor32

tudor32

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,008
  • Înscris: 19.11.2008
Salut.
am un boiler electric montat pe un perete in curte, ce l-am folosit astă vară pentru colectarea apei calde  obtinute dintr-o spirala de PEHD pusă pe casă, si din care am golit apa prin desfacerea legaturilor  la cele doua tevi ( apa calda si rece ce intra in boiler).... dilema mea este dacă nu cumva mai ramane ceva apă in el care să înghete si sa facă rău boilerului!
Momentan este prins pe perete si nu l-as mai desface sa-l dau jos, insă dacă cumva credeti ca mai ramane apa în el și-l afectează, o sa-l dau jos....
Păreri?

Edited by tudor32, 26 October 2021 - 16:42.


#3036
radurus

radurus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,023
  • Înscris: 16.06.2006
Daca are racordurile jos, ati demontat de acolo orice robinet, pe apa rece nu exista supapa de sens sau racordul e liber, atunci e gol.

#3037
tudor32

tudor32

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,008
  • Înscris: 19.11.2008

View Postradurus, on 27 octombrie 2021 - 12:18, said:

Daca are racordurile jos, ati demontat de acolo orice robinet, pe apa rece nu exista supapa de sens sau racordul e liber, atunci e gol.
Da, racordurile sunt jos ( sub boiler) și am demontat toate ”acareturile” .... e cum a venit de la magazin!
Mulțumesc, m-am linistit, deoarece dacă trebuia dat jos era mai complicat fiind la inălțime și ancorat bine!

#3038
victor29cr

victor29cr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,438
  • Înscris: 04.06.2016

View PostXrainX, on 29 septembrie 2021 - 15:13, said:

Deci pentru 2 băi tu vrei să găurești placa peste mansardă și chiar acoperișul? Unul din cele mai disperante lucruri care se întâmplă la o casă este infiltrația de apă. Când a găsit apa pe unde să îți intre în casă, cu greu o mai oprești. O să îți dorești să schimbi membrane de aeratoare în fiecare an, nu la 50 de ani.

Știi că este foarte foarte foarte posibil ca baia de la mansardă să nu îți golească niciodată sifonul de la parter? Depinde acum și care este volumul de apă din el, eu le-am pus pe cele mai mari care le-am găsit la Dedema ca să am cât mai multă apă în ele. N-am dat 8 lei pe un sifon ci am dat 28 de lei, dar suma este infimă față de costurile pe care le ai la amenajarea unei băi. Trebuie să fii prea idiot ca să dai 8 lei pe un sifon mic deși ți-ai dori unul mare și te-ai zgârci pentru 20 de lei.

Îți spun asta din experiența proprie nu din niște presupuneri. Am băi la parter și la etajul 1. Mai multe. Toate băile pe ambele nivele au fost foarte folosite o perioadă de timp, până să termin definitiv partea cea mai superioară a casei. Niciodată nu mi-a mirosit în vreo baie deși nu aveam aeratoare atunci. La un moment dat, dacă nu folosești acea baie aproape deloc, ar putea apărea o problemă dacă ți se va evapora apa din sifonul de parter, fie din cauza căldurii, fie din cauza vântului puternic. Asta, împreună cu trasul apei la WC-ul de la mansardă te-ar putea lăsa fără apă în sifon. Tu știi cum vei folosi băile. În toată ecuația cel mai important este să folosești des baia de jos.

N-o să uit niciodată cum a început instalatorul să-mi spună că trebuie să găuresc placa de deasupra, unde am terasă circulabilă, ca să scot țeava lui pește prăjit. Când l-am întrebat ce fac cu mirosul de hazna care va fi permanent, indiferent ca se kk cineva la mine în casă sau nu, el a zis că asta e, așa funcționează sistemul și mi-a zis de blocurile comuniste în care am stat la un moment dat!
S-a oferit să îmi dea o idee să ridic țeava undeva la vreo 3 metri în sus. Pla calului în vârful dealului. De parcă mirosul pestilențial se duce ca o rachetă în sus.
I-am zis că este imposibil ca pe planeta asta, în secolul ăsta, la vile de milioane de dolari, cu terase circulabile sau nu, cu piscine pe acoperiș să iasă o țeavă cu miros de rahat. El a dat din umeri.

Așa că m-am pus pe studiat pe net și din cauză că stau aproape de Dedema m-am dus să văd în realitate cum arată unul. Aveau două modele, unul care arăta ca un gunoi din PVC gri și celălalt care arăta profi.

Pentru ca stoian79 să nu ia o decizie proastă din cauză că ar fi văzut doar acel gunoi de aerator gri, la un moment dat am scris aici despre aeratorul de la firma C, care arată mult mai bine decât cel de la firma H. Deși cel de la firma H vândut de Romsta e de 3 ori mai scump, probabil că din cauză că e super-profi. Pe cel de la firma C poți să îl lași chiar la vedere în baia de la mansardă, nu trebuie să îl ascunzi pentru că arată foarte bine.

Revenind la Dedema, un agarici de acolo s-a apucat să îmi spună că acest aerator se montează sus pe casă. Deci în viziunea lui eu ieșeam pe mansardă cu o țeavă de 110 mm în vârful căreia puneam acest aerator care se vede clar că nu e făcut să stea afară în soare și ger. I-am tot explicat că în videoclipul oficial al firmei C acel aerator este instalat chiar în baie, mi-a zis că ăia sunt niște proști care au făcut videoclipul.

Pe mine personal mă doare la bascheți dacă cineva își găurește acoperișul sau placa pentru țeava cu miros de rahat, dacă își pune aerator de la firma X sau Y, dar dacă tot m-am băgat în discuție măcar să-l ajut pe om pentru că și eu era să fiu păcălit de un prostovan de instalator care nu a fost în stare să îmi ofere o alternativă, el insista să găuresc placa.
Cum mai stăteam eu la plajă pe terasă cu gagici topless lângă țeava cu rahat care nu putea fi folosită nici măcar pentru un dans la bară?
Multumesc frumos, in curand o sa fiu si eu client aerator capricorn.
cel mai bun sales pitch, fara misto.
am un aerator din ala nasol la 4 lei cred, nu stiam de ce mi se duce apa din sifon
daca faci thread special, anunta-ma si intru si eu acolo!

#3039
nekkyy3

nekkyy3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 28.07.2012
Bună,  care a mai întâlnit așa ceva,  eu tot nu pricep ce s-a întâmplat,  țeava de la scurgere arată în așa hal, menționez că casa e nouă iar la montare a fost în perfectă  stare,  aș da vina pe șobolani  dar chiar așa,  nu știu, voi ce părere aveți? Vă mulțumesc.

Attached Files



#3040
XTH

XTH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,687
  • Înscris: 23.01.2010
Poate de la montare a fost lovita , sparta, astupata.
Poate a fost desfundata si manevre mecanice a adus-o instadiul asta.
Poate agenti chimici/soda caustica...pt decolmatare...
Trebuie descris mai amanuntit contextul de montare si folosire.

#3041
nekkyy3

nekkyy3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 28.07.2012
A fost montată corect,  e folosită cca 2 luni, e casă nouă,  pe toți care ii întreb dau din umeri.

#3042
XrainX

XrainX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,469
  • Înscris: 28.09.2011
Trebuia să pui și tu prima poză mai largă.
Îți venea miros de canalizare în casă? Dacă da, nu cumva încă de la început? Ai fost tu de față când acel racord care apare spart în poză a fost acoperit cu scafă sau cu cel a fost el acoperit? Dacă acea țeavă de canalizare nu era vizibilă la exterior eu cred că a fost spartă de cei care au acoperit-o.

View Postvictor29cr, on 28 octombrie 2021 - 22:50, said:

Multumesc frumos, in curand o sa fiu si eu client aerator capricorn.
cel mai bun sales pitch, fara misto.
am un aerator din ala nasol la 4 lei cred, nu stiam de ce mi se duce apa din sifon
daca faci thread special, anunta-ma si intru si eu acolo!
Cred că și cel de la firma H de la Romsta e bun, ia ce vrei.
Nu mă apuc să fac alt topic, dacă vrea moderatorul să facă un split de când a apărut discuția, poate să o facă.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate