![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Prednison și sare
Last Updated: Feb 10 2012 16:07, Started by
Saurian
, Feb 10 2012 07:59
·
0

Posted 10 February 2012 - 07:59

Am ceva paralizie pe partea dreaptă că m-a tras curentul iar doctorul mi-a dat ca tratament printre altele și Prednison și mi-a zis să nu mănânc sare. Acum doctorul mi-a zis că pot să mănânc pâine. Eu mă întreb dacă am voie să mănânc mâncare cu bulion ( fără să pun sare în mâncare ). Că la ingrediente spune că bulionul are 3% sare. Dar untul de arahide, că și acesta am văzut că ar avea 1% sare? Menționez că tratamentul ține 7 zile după care încep să scad pastilele timp de 11 zile când se termină tratamentul. Mulțumesc anticipat!
|
Posted 10 February 2012 - 08:33

Incearca sa eviti sarea cat mai mult posibil. Am vazut pe cineva care a mancat sare din greseala in timpul tratamentului cu prednison si s-a umflat la fata si la corp.
|
Posted 10 February 2012 - 08:36

Incearca sa eviti sarea cat mai mult posibil. Am vazut pe cineva care a mancat sare din greseala in timpul tratamentului cu prednison si s-a umflat la fata si la corp. |
Posted 10 February 2012 - 08:58

Posted 10 February 2012 - 08:58

Asta am înțeles. Eu mă refer la sarea din bulion sau din untul de arahide dacă poate să-m facă probleme. E clar că nu voi pune sare în nici o mâncare. Sarea din bulion NU e tot sare ? Omule prednisonul nu se impaca cu sarea , daca nu crezi incearca , Regimul fara sare impune micsorarea aportului de sare din alimentatie indiferent de sursa din care provine, mai ales ca toate produsele din natura aduc si un aport de sare (mai putin apa distilata) |
Posted 10 February 2012 - 09:04

Și totuși pâinea conține sare iar doctorul a spus că pot mânca pâine. Dacă nu aș fi avut voie cu sare deloc nu mi-ar fi spus și de pâine să am grijă? Mai ales că l-am întrebat despre problema asta.
|
Posted 10 February 2012 - 09:16

Posted 10 February 2012 - 09:20

Exista si paine de regim, fara sare Edited by Saurian, 10 February 2012 - 09:21. |
Posted 10 February 2012 - 10:51

Sarea trebuie redusa pe cit posibil, lucru oricum benefic si pentru oamenii sanatosi cu alimentatia omului modern din ziua de azi. Sint destule fructe si legume proaspete pe piata in ziua de azi, in orice anotimp al anului, ca sa nu trebuiasca sa maninci conserve, macar astea 2 saptamini de tratament. Gasesti sigur atit arahide cit si rosii "natrurale" (in particular nesarate), de ce sa te chinui cu ele procesate si bagate la borcan?
In particular la prednison e recomandat potasiul pentru refacerea celui eliminat din organism. |
Posted 10 February 2012 - 10:58

Am ceva paralizie pe partea dreaptă că m-a tras curentul iar doctorul mi-a dat ca tratament printre altele și Prednison și mi-a zis să nu mănânc sare. Acum doctorul mi-a zis că pot să mănânc pâine. Eu mă întreb dacă am voie să mănânc mâncare cu bulion ( fără să pun sare în mâncare ). Că la ingrediente spune că bulionul are 3% sare. Dar untul de arahide, că și acesta am văzut că ar avea 1% sare? Menționez că tratamentul ține 7 zile după care încep să scad pastilele timp de 11 zile când se termină tratamentul. Mulțumesc anticipat! puteti manca paine de regim, fara sare. sau, daca aveti masina de facut paine (sau puteti imprumuta de la cineva), va faceti singur paine fara sare. in loc de bulion, cred ca puteti folosi rosii decojite intregi sau cubulete, din conserve, nu stiu insa cata sare contin (presupun ca mai putina decat bulionul sau pasta de tomate), ar trebui sa verificati la un supermarket, la mai multe marci/sortimente, ce scrie pe eticheta. alternativa cea mai sigura ar fi sa folositi rosii naturale, insa acum sunt foarte scumpe si nici nu prea au gust... despre untul de arahide nu stiu ce sa va spun, stiu ce sa poate prepara si in casa, cu ajutorul blenderului/robotului de bucatarie. insa problema ar fi sa gasiti arahide crude, sa le prajiti si apoi sa "fabricati" untul de arahide. |
Posted 10 February 2012 - 13:02

Sarea trebuie redusa pe cit posibil, lucru oricum benefic si pentru oamenii sanatosi cu alimentatia omului modern din ziua de azi. Sint destule fructe si legume proaspete pe piata in ziua de azi, in orice anotimp al anului, ca sa nu trebuiasca sa maninci conserve, macar astea 2 saptamini de tratament. Gasesti sigur atit arahide cit si rosii "natrurale" (in particular nesarate), de ce sa te chinui cu ele procesate si bagate la borcan? In particular la prednison e recomandat potasiul pentru refacerea celui eliminat din organism. ![]() ![]() Edited by Saurian, 10 February 2012 - 13:04. |
|
Posted 10 February 2012 - 13:15

Te în?eleg ce spui dar gânde?te-te că momentan sunt la cămin ( sunt student ) ?i de luni trebuie să încep să mă duc la muncă să lucrez. De asta a? fi preferat să-mi fac ceva mâncare ce să ?ină câteva zile. În fine, voi face tot felul de salate fără sare ( deoarece con?in doar legume ), pilaf ?i în general mâncăruri ce nu mi-ar trebui să folosesc bulion. Poate e mai bine a?a că voi for?at să-mi măresc paleta de mâncăruri ce a? putea să le gătesc ( ?i a?a doar 2 - 3 tipuri de mâncare găteam tot timpul ). ![]() ![]() Acum ai inteles perfect ca orice bagi in gura indiferent daca sunt carne ,legume , fructe i-ti aduc un aport de sare pt ca sarea e prezenta in aproape tot ce e viu ( chiar daca noi nu simtim) , asa ca macar evita sa consumi alimente pe care chiar sti ca au sare in compozitie. Daca gresesti nu se intampal mare lucru , te umfli ceva , ca o reactie alergica, din cauza faptului ca apa va fi retinuta in tesuturi ... cam neplacut totusi. |
Posted 10 February 2012 - 14:13

sarea trebuie redusă, nu neapărat eliminată. La tratamentele pe termen scurt, persoane tinere, fără probleme cardiace sau renale, nici măcar nu-i obligatorie chestia asta, deci poți mânca liniștit mâncare nomală. Nu ai voie chestii gen covrigei sărați, snacks-uri, semințe și încearcă să eviți și dulciurile și prăjelile.
|
Posted 10 February 2012 - 14:30

sarea trebuie redusă, nu neapărat eliminată. La tratamentele pe termen scurt, persoane tinere, fără probleme cardiace sau renale, nici măcar nu-i obligatorie chestia asta, deci poți mânca liniștit mâncare nomală. Nu ai voie chestii gen covrigei sărați, snacks-uri, semințe și încearcă să eviți și dulciurile și prăjelile. ![]() |
Posted 10 February 2012 - 15:47

Eu nu inteleg ce fel de paralizie ai deoarece din discutie rezulta ca esti o persoana tanara , e cam devreme pt paralizie?
|
Posted 10 February 2012 - 16:07

Eu nu inteleg ce fel de paralizie ai deoarece din discutie rezulta ca esti o persoana tanara , e cam devreme pt paralizie? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users