Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cenzura in masa comentarii youtube

Sa folosim antivirus, antimalware?

mesaj suspect . . .

Film original sau pirat?
 Cum poti inregistra CD-uri in for...

Ceainaria celor pasionați de...

Probleme la acoperis din cauza in...

Transferuri instant intre bancile...
 player video

Carrefour Act for good

Parcare gratis in Bucuresti pentr...

Rovinieta prin SMS pentru masina ...
 Viteza mica Usb 3.2 gen.1 header

Cerificat atestare fiscala pentru...

Schimbare destinatie imobil din l...

Dorsalgie
 

ShopPC program gestiune baza de date magazin alimentar

- - - - -
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
catosp

catosp

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 511
  • Înscris: 28.02.2008
Salutare !

Am atasat versiunea DEMO a unui program ce face gestiunea unei baze de date al unui magazin alimentar .Programul e foarte interesant. Astept critici si pareri despre program. Orice e binevenit. :peacefingers:

Attached Files


Edited by catosp, 12 September 2011 - 16:26.


#2
mariusleu

mariusleu

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 369
  • Înscris: 07.06.2011
Imi place cum arata, doar ca poti sa il generalizezi pentru orice categorie de produs , nu numai alimentare. Si pe langa fieldul Produs (care este defapt numele produsului) sa mai pui si o categorie , o subcategorie si eventual o coloana "marca" si una "model".
Apoi poti sa particularizezi pentru fiecare produs in parte dar asta inseamna modificari majore.

Oricum, arata bine.

#3
catosp

catosp

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 511
  • Înscris: 28.02.2008

 mariusleu, on 12th September 2011, 06:37, said:

Imi place cum arata, doar ca poti sa il generalizezi pentru orice categorie de produs , nu numai alimentare. Si pe langa fieldul Produs (care este defapt numele produsului) sa mai pui si o categorie , o subcategorie si eventual o coloana "marca" si una "model".
Apoi poti sa particularizezi pentru fiecare produs in parte dar asta inseamna modificari majore.

Oricum, arata bine.

Merci de apreciere . Modificarea e una majora insa nu foarte dificila.

#4
cyberDJ

cyberDJ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 650
  • Înscris: 22.11.2005
Pe langa categorii/subcategorii, eu as mai adauga urmatoarele:
- Unitati de masura, pe care sa le poti atribui produsului in momentul adaugarii
- Un field barcode, care sa fie adaugat si la cautare
- Eventual la functia de scadere stoc sa ai posibilitatea de a genera si fisierul txt pentru casa de marcat

Dupa parerea mea aceste facilitati sunt un "must have" la un program comercial din ziua de azi :)

#5
catosp

catosp

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 511
  • Înscris: 28.02.2008

 cyberDJ, on 12th September 2011, 22:17, said:

Pe langa categorii/subcategorii, eu as mai adauga urmatoarele:
- Unitati de masura, pe care sa le poti atribui produsului in momentul adaugarii
- Un field barcode, care sa fie adaugat si la cautare
- Eventual la functia de scadere stoc sa ai posibilitatea de a genera si fisierul txt pentru casa de marcat

Dupa parerea mea aceste facilitati sunt un "must have" la un program comercial din ziua de azi :)
Da ai dreptate ...dar pentru magazine gen "Buticu' lu' Bunicu' " cred ca e sufucient..Voi lucra sa -l fac si cu barcode si toate cele necesare unui program coercial.

#6
cyberDJ

cyberDJ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 650
  • Înscris: 22.11.2005
Oarecum de acord, dar facandu-l comercial, ma gandesc ca vrei sa castigi un ban si limitandu-te la "Bunicu'", va fi cam greu.
Ah, sa nu uit, mai important decat ce ti-am scris sus ar fi editarea produselor (inclusiv pretul) si pana nu e prea stufos programul sa implementezi TVA-ul.
De exemplu in programul cu care lucrez eu, la fiecare produs ai pretul de intrare, pretul de vanzare si TVA-ul. Tinand aceasta evidenta, poti calcula mai precis castigul.
In fine, eu incerc sa-ti dau niste idei de viitor, dar tu decizi in ce directie vrei sa te indrepti mai departe :)

#7
catosp

catosp

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 511
  • Înscris: 28.02.2008

 cyberDJ, on 12th September 2011, 22:08, said:

Oarecum de acord, dar facandu-l comercial, ma gandesc ca vrei sa castigi un ban si limitandu-te la "Bunicu'", va fi cam greu.
Ah, sa nu uit, mai important decat ce ti-am scris sus ar fi editarea produselor (inclusiv pretul) si pana nu e prea stufos programul sa implementezi TVA-ul.
De exemplu in programul cu care lucrez eu, la fiecare produs ai pretul de intrare, pretul de vanzare si TVA-ul. Tinand aceasta evidenta, poti calcula mai precis castigul.
In fine, eu incerc sa-ti dau niste idei de viitor, dar tu decizi in ce directie vrei sa te indrepti mai departe :)

La TVA nu m-am gandit dar la pret de intrare si cel de iesire tocmai lucram...vreau sa implementez profitul.

Produsele se pot edita din butonul "Reinnoieste valori stoc" in care se poate edita si pretul si cantitatea si se poate modifica si numele produsului daca se doreste.

Multumesc pentru sfaturi , chiar voi tine cont de ele ca sunt foarte bune. :lol: :coolspeak:

#8
cristian_sen

cristian_sen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,106
  • Înscris: 21.08.2003
...daca tot se vrea soft specializat la alimentatie publica poti adauga un reminder ptr data expirare produse...adica la introducerea articolui X sa am posibilitatea de a seta undeva daca vreau sau nu sa ma anunte peste Y zile ca trebuie scos de la raft. Si neaparat coduri de bare,toate formatele.

#9
catosp

catosp

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 511
  • Înscris: 28.02.2008

 cristian_sen, on 12th September 2011, 23:34, said:

...daca tot se vrea soft specializat la alimentatie publica poti adauga un reminder ptr data expirare produse...adica la introducerea articolui X sa am posibilitatea de a seta undeva daca vreau sau nu sa ma anunte peste Y zile ca trebuie scos de la raft. Si neaparat coduri de bare,toate formatele.
Dap...ai dreptate...data expirarii e esentiala pentru produsele alimentare, iar legat de coduri de bare ...e mai complicat avand in vedere ca nu am un aparat pe care sa fac practica...adica sa vad cum lucreaza ...

#10
cristian_sen

cristian_sen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,106
  • Înscris: 21.08.2003
Te referi la scaner de mana?  La o adica codul de bare poate fi introdus manual la primirea produsului (desi ar fi munca de sisif) sau importat dintr-o baza de date  tip .csv ,de xemplu.Unde s-ar gasi o astfel de baza e alta poveste... Important e sa am 13 caractere libere pentru asta. A ,si soful trebuie sa stie sa lucreze cu greutati ,sunt produse vrac (sau necalibrate) care au si greutatea inclusa in codul de bare. Eu am lucrat tangential in domeniu si vreau sa-ti zic ca e bulijbareala mare la capitolul asta ;0

Edited by cristian_sen, 13 September 2011 - 10:03.


#11
catosp

catosp

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 511
  • Înscris: 28.02.2008

 cristian_sen, on 12th September 2011, 23:51, said:

Te referi la scaner de mana?  La o adica codul de bare poate fi introdus manual la primirea produsului (desi ar fi munca de sisif) sau importat dintr-o baza de date  tip .csv ,de xemplu.Unde s-ar gasi o astfel de baza e alta poveste... Important e sa am 13 caractere libere pentru asta. A ,si soful trebuie sa stie sa lucreze cu greutati ,sunt produse vrac (sau necalibrate) care au si greutatea inclusa in codul de bare. Eu am lucrat tangential in domeniu si vreau sa-ti zic ca e bulijbareala mare la capitolul asta ;0

Dap...la scaner de mana ma refeream...ma uitam acum pe okazii sa vad daca gasesc ceva la un pret decent pe care sa fac practica... insa mai trebuie sa strang ceva bani. Daca stau sa ma gandesc e o gramada de munca la o asemenea baza de date.Sper sa nu ma intind mai mult decat mi-e patul. :)

#12
cristian_sen

cristian_sen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,106
  • Înscris: 21.08.2003
Trebuie sa intelegi structura codurilor de bare si mai ales cum le transmiti/receptionezi in/din soft. Ai mult de citit. Pe foarte scurt: in rumelia 99.99% din produsele alimentare sunt etichetate in codul EAN adica 13 caractere. Sunt articole ( unele tigari,dulciuri,etc ) are au doar 8 caractere ,atunci codul va fi memorat ca 00000XXXXXXXX cu pretul fix dde ZZ,ZZ ron.Dar sunt si produse vrac imposibil de calibrat-transat in cantitati fixe (carne,fructe) care in cele 13 caractere contin si greutatea ,adica primele 7 cfire este codul propiu zis iar urmatoare 5 reprezinta greutatea si o cifra de control. Acum codul trebuie memorat ca XXXXXXX000000 pentru care corespunde pretul de ZZ,ZZ ron iar softul trebuie sa-l inmulteasca cu greutatea/cantitatea cuprinsa in urmatoarele 5 cifre(ultima e de control) astfel incat pretul final nu ma este fix pentru acelasi articol. Nu vreau sa te sperii dar mai sunt niste protocale de respectat la portul serial/usb pe care vine scanerul(daca nu poate fi el insusi programat). Iar daca se foloseste un cantar care sa trimita cantitatea ...deh ,e fericire mare. E foarte mult de munca daca pornesti de la 0  si-ti doresc sa fie si rentabil. La firma unde am lucrat s-a preferat achizitionarea cu 10000 euro a unui soft specializat in retea(facut in in fox !)cu tot ce trebuie: intrari ,stocuri/incasari in timp real si tot felul de raportari pe departamente/ produse/casieri inclusiv generare etichete produse vrac. Chiar si asa a capotat de cateva ori dar l-au facut moka ( arf i fi fost culmea  sa mai ceara bani). Nu uita ca softul trebuie sa fie compatibil cu casa de marcat sau imprimanta fiscala,alte nebunii (ex: maxim 8 carcatere in denumire produsului,altfel nu-l primeste). Trebuie si ai si ceva (nu putine) cunostiinte din legislatie (ex: pe etichetele de carne refrigerata trebuie sa apara numarul/data nir). Succesuri!

Edited by cristian_sen, 13 September 2011 - 11:33.


#13
catosp

catosp

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 511
  • Înscris: 28.02.2008

 cristian_sen, on 13th September 2011, 01:03, said:

Trebuie sa intelegi structura codurilor de bare si mai ales cum le transmiti/receptionezi in/din soft. ,......

Acum chiar m-ai speriat . dar nu ma las eu batut  asa repede....

Multumesc de sfaturi...voi tine cont de ele.

#14
cristian_sen

cristian_sen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,106
  • Înscris: 21.08.2003
Nu ma intelege gresit,departe de mine gandul de a te speria sau deprima:)  Din contra ,e o initiativa originala si-ti doresc sa duci proiectul la bun sfarsit. Dar daca tot il faci trebuie sa-l faci bine si problema e sa-l faci si ieftin ...e multe ,nu?  
Stii regula de baza a comertului ,2 din 3?  ieftin,repede,bun ...alege 2 :))

#15
catosp

catosp

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 511
  • Înscris: 28.02.2008
Am atasat ShopPC versiunea 1.2 DEMO cu imbunatatiri substantiale.

Attached Files



#16
catosp

catosp

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 511
  • Înscris: 28.02.2008
Am atasat versiuna 1.4 DEMO cu alte facilitati :

- Logare cu user si parola
-Posibilitatea de blocare manuala

-Posibilitatea de blocare automata dupa un timp x de inactivitate.

Attached Files



#17
montajprestaf

montajprestaf

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 20.09.2010
Apropo de regula de baza  a comertului  

  -Lucrarile bune si rapide nu sunt ieftine !
    -Lucrarile bune si ieftine nu sunt rapide !
    -Lucrarile ieftine si rapide nu sunt bune !

multa bafta

#18
anubiss93

anubiss93

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 10.04.2013

 catosp, on 14 septembrie 2011 - 21:28, said:

Am atasat versiuna 1.4 DEMO cu alte facilitati :

- Logare cu user si parola
-Posibilitatea de blocare manuala

-Posibilitatea de blocare automata dupa un timp x de inactivitate.
salut ai putea sa mi da i shi mie tot programul acesta!!plizz!!am nevoi mult de el!!!ms anticipat

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate