Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Lucruri interesante despre tigara...

Comenzi pe volan Nissan pentru Ke...

Poze cu tigara electronica

backup pentru centos
 INSIDIOUS: THE LAST KEY (2018)

Problema telecomanda Samsung

Mica livada de par. Detalii. Ce p...

Problema instalatie electrica.
 The Country Network

SVS

[de ce] curierul nu semneaza la p...

Mantuiții nasc tot mantui...
 freelancer sau nu?

Sfaturi achizitie purificator/umi...

Probleme spinoase din istoria rom...

Stie cineva care este scopul real...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Cum se aplica o folie auto?(tutorial)

- - - - -
 • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1
tinted

tinted

  Junior

 • Grup: Members
 • Posts: 2
 • Înscris: 02.07.2011
 • ID membru: 697,789
Pentru cei interesati de montajul foliilor auto:
Nu este necesara demontarea geamurilor sau fetelor de usi

Quote


Tehnologie de montaj
Cum se aplica o folie auto?
In procesul de foliere folosim o tehnologie avansata, ce nu necesita demontarea geamurilor sau fetelor de usi. Acest lucru opreste orice pericol legat de functionarea normala a geamului sau a instalatiei electrice. Folia este montata pe fata interioara a geamului. Pe orice luneta folia se monteaza dintr-o singura bucata. In procesul montarii folosim doar scule profesionale de origine americana,ce asigura calitatea superioara a manoperei. Va prezentam,pe scurt,tehnologia de montare a foliei:

Pas 1 -Curatarea exterioara
Partea exterioara a fiecarui geam trebuie bine curatata.Fiecare geam trebuie coborit cu grija, pentru a se indeparta murdaria de pe partea superioara a sticlei, aceasta fiind cea mai expusa la depuneri de praf. In acest scop, se pulverizeaza usor cu o solutie de aplicare a foliei (Film-On) sau cu o solutie de curatat geamuri. Ajustarea foliei auto la forma necesara va fi efectuata, in mod obisnuit, pe suprafata exterioara. Este o metoda rapida si de mare acuratete, mai ales prin aplicarea unor mici trucuri.

Pas 2 - Ajustarea Foliei Auto
Se aplica folia auto, se intinde cu atentie si grija, apoi se ajusteaza la marimea geamului. Marginile flexibile, care depasesc perimetrul geamului, contureaza suprafata acestuia, oferind un avantaj instalatorilor experimentati. Taierea foliei auto va fi efectuata cu usurinta, dintr-un unghi potrivit, fara a aduce prejudicii garniturii sau geamului.

Pas 3 - Tratarea cu caldura a foliei auto
Dupa ajustarea foliei auto la marimea geamului, orice curbura a sticlei va fi vizibila. Majoritatea lunetelor si o buna parte din geamurile laterale au o curbura sferica abia perceptibila, impiedicind lipirea perfecta a foliei auto pe sticla. Efectul produs asupra foliei auto este numit "fingering", adica formarea unor spatii cu aer intre folia auto si geam, cauzind crearea de amprente pe geam. Exista o solutie extrem de eficienta in acest caz, si anume pistolul cu caldura. Daca este bine minuit, folia se va mula perfect pe majoritatea geamurilor curbate. Putem spune adio zilelor in care majoritatea lunetelor necesitau aplicarea mai multor mici fisii pentru a acoperi acele curburi. Contractarea cu ajutorul caldurii este efectuata inaintea instalarii. Tratarea cu caldura este probabil cea mai eficienta procedura pentru o instalare rapida si rezultate maxime.

Pas 4 - Curatarea interioara a geamului
Cind ajustarea sau tratarea cu caldura s-a incheiat, suprafata interioara a geamului trebuie tratata cu un puternic agent lichid de curatare (Dirt Off). Majoritatea suprafetelor pot fi rase apoi periate cu o perie de nilon, pentru a indeparta agentii grasi de murdarire. In cele din urma, se indeparteaza orice surplus de pe suprafata geamului. Lunetele necesita un tratament mai precaut.

Pas 5 - Linerul
Dupa curatarea geamului se scoate garnitura de protectie a foliei si adezivul de la suprafata se pulverizeaza cu solutia de aplicare. Dupa pulverizarea suprafetei adezive a folie auto , se pulverizeaza si suprafata interioara a geamului.

Pas 6 - Montarea foliei auto pe Geamurile Laterale
Dupa scoaterea linerului si aplicarea solutiei pulverizate atat peste suprafata geamului cat si peste partea adeziva a foliei,aceasta poate fi montata.

Pas 7 - Montarea foliei auto pe luneta
Asa cum am aratat, geamurile din spate reprezinta o provocare pentru instalatori, asa ca le vom dedica un spatiu mai generos pentru discutarea si ilustarea multitudinilor de tehnici de montare de foliei auto. Procesul de punere a foliei cere o atentie deosebita pentru a mentine folia umeda la suprafata. Se realizeaza tehnici speciale de prelucrare permitand unui instalator sa puna un geam din spate, de dimensiuni mari, dintr-o singura bucata de folie auto fara ajutor specializat.

Pas 8 - Presarea folie auto
Imediat dupa ce folia este pusa in pozitia finala, suprafata geamului se pulverizeaza din nou cu solutie de aplicare pentru a lubrifia presarea si a pregati montarea foliei. Sunt folosite dispozitive speciale de presare pentru a extrage toate bulele de aer si cat mai multa solutie de aplicare. Portiunile reziduale umede de pe straturile foliei auto se vor usca in cateva zile. Timpul de uscare va fi diferit si depinde de temperatura, umiditate, compozitia foliei si de cantitatea de umezeala ramasa in urma presarii.

Pas 9 - Verificarea Marginilor/Ermetizarea
Toate marginile foliei sunt verificate si ermetizate cu 'suport dur' de teflon. Toate marginile trebuie sa fie ermetizate pentru a impiedica particulele de apa, aer si praf sa se strecoare intre geam si folie in timpul procesului de tratare.

Pas 10 - Revizia finala & Verificarea
Cand instalarea este completa, toate geamurile sunt curatate pentru a inlatura toate urmele si petele si pentru a conferi intregului vehicul un aspect lustruit. Dupa curatare,se face o inspectie vizuala finala a geamurilor vehiculului.

Edited by Adm, 23 July 2016 - 07:32.


#2
undercoverbrother

undercoverbrother

  Guru Member

 • Grup: Validating
 • Posts: 18,293
 • Înscris: 02.04.2007
 • ID membru: 162,800
 • Locație: Micro 17
Zi-mi si mie cu ce am gresit (in afara de faptul ca am luat cea mai ieftina folie) de mi-au cazut toate foliile din balcon.
Era umiditate in aer, zi ploiasa. Sa fie din cauza asta?
In rest am facut la fel ca in toate tutorialele. Le-am aplicat la rece ca sa zic asa.
M-a pus pe ganduri chestia cu adezivul. Nu parea sa aiba asa ceva. Adica nu se simtea la mana. In prima zi au stat f frumos, nu aveau bule sau alte minuni. A doua zi erau deja dezlipite la margini, pe suprafete destul de mari. Sa fi fost pt ca le-am taiat prea aproape de cheder si s-au inpins in el? Pareau ca s-au dilatat putin.

#3
undercoverbrother

undercoverbrother

  Guru Member

 • Grup: Validating
 • Posts: 18,293
 • Înscris: 02.04.2007
 • ID membru: 162,800
 • Locație: Micro 17
N-are nimic. Lumea merge pe recomandari mai mult, nu pe reclama pe forumuri.

#4
tinted

tinted

  Junior

 • Grup: Members
 • Posts: 2
 • Înscris: 02.07.2011
 • ID membru: 697,789
salut.zici ca nu ai simtit adezivul...
cred ca nu ai dezlipit linerul de pe folie.
alt motiv nu vad.
o zi buna.

#5
biker17

biker17

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 983
 • Înscris: 15.09.2006
 • ID membru: 97,130
wrong post

Edited by biker17, 03 July 2011 - 19:58.


Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users