Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...

RMN Decontat

Jgheab clasic forma "U"- ...
 Reparatie plafoniera LED

Problema PC - se blocheaza sau re...

Notebook HP 840G2 - Upgrade RAM, ...

Defect ciudat Videorecorder Panas...
 lege de reglementare a shrinkflat...

Care este cota parte la succesiun...

Camera auto DVR PNI Voyager S2600...

Cartelul din Carpati - mafia PNL ...
 Trecut: Europa versus S.U.A. la c...

Garantie apartament dezvoltator

Aplicație GPS cu zoom automa...

Ipad Pro & Air 2024
 

Android vs. Symbian.

- - - - -
  • Please log in to reply
312 replies to this topic

#289
root_cert

root_cert

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,331
  • Înscris: 30.12.2010
sunt bune ambele. depinde cum privesti lucrurile

#290
naigroig

naigroig

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 20.08.2011
In primul rand , inainte de a-ti achizitiona un mobil, tre sa te gandesti .... ce vrei sa faci cu el !!

il cumperi pt aplicatii , stat pe faszbuc si mess toata ziua sau il cumperi sa te mai uiti la un film din cand in cand ( ceea ce in ultima vreme se practica cu toate ca au displayuril;e cam mici) un cheatuit cateva ,mici aplicatii si neavand grija ca ti se termina bateria ! ??

nu zic ca android e cal mai bun , nici ca symbian e invechit , dar ambele softuri sunt bune de ceva .

de ce se da batalia intre android si sys ? de ce nu se da concurenta intre WM si Android !?


si inca ceva ; mai HIDER  , cu ce te-a deranjat ca i-am dat cu parerea !?? ca mi-am facut cont doar anul asta si acela a fost primul comm care l-am facut ??!!

#291
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,921
  • Înscris: 01.01.2010
Symbianul este invechit. Interfata este aceeasi pe mai toate telefoanele cu acest SO, unele vechi de cativa ani chiar. In ultimul timp, am mai testat aparate care ruleaza pe Android si am tras concluzia ca niciunul dintre aceste sisteme de operare nu se ridica net peste celalalt. Nu ma intereseaza pareri gen procesoare cu muschi sau altele. Eu scriu ca utilizator obisnuit de telefon inteligent si va spun ca mai mult depinde pe ce parte te trezesti pana sa pleci la magazin sa-ti iei telefon, decat ce diferente reale sunt intre ele. In ceea ce priveste touchscreen-ul, Andoidul a plecat mai de sus decat Nokia. In timp insa, ultimele modele de Nokia chiar dau randament pe touch, cele cu nout tip de Symbian. Cele vechi insa, nu a fost creat pentru touch si niciodata nu au fuctional cum trebuia.
Deocamdata insa, in ceea ce priveste viteza si calitatea ca si sistem de operare, Android-ul, fiind de generatie mai noua, se misca net superior Symbian-ului. Vine si acesta din urma, dar tot in urma este. Probabil dupa cateva actualizari, isi va gasi si Androidul un competitor serios. Deocamdata nu are.
Tot testand Androidul am gasit aceleasi probleme pe care le genereaza si Symbian-ul, restartari, blocari etc. Urmariti topicul dedicat pentru a intelege mai bine despre ce vorbesc. Asta inseamna ca nu numai Symbianul mai are de mancat mamaliga.
Sa vedem W7, dar in momentul asta, as spune ca batalia se va da intre Symbian si Android, dar numai daca Nokia, inainte de imbunatatiri si actualizari, nu uita si de calitatea produselor. Iar calitatea acestora este un subiect care marcheaza puncte bune in favoarea Symbianului, datorita superioritatii materialelor aparatelor Nokia. Aparatele Samsung, caci pe acestea m-am jucat ceva mai mult, duc lipsa de acea delicatete si stil specifice Nokia si asta se vede de departe. Pun oricand E71 langa orice Samsung si cred ca primul ar putea si acum  dupa ~3 ani sa castige in ceea ce priveste aspectul si calitatea materialelor.
Doar daca nu cumva, pe unii nu-i intereseaza designul...

#292
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,078
  • Înscris: 14.08.2007

View Postnaigroig, on 12th September 2011, 16:23, said:

de ce se da batalia intre android si sys ? de ce nu se da concurenta intre WM si Android !?
Nu se da nici o batalie, exista cel putin 5-6 sisteme de operare decente pe piata acum si majoritatea au destule aplicatii (de ordinul zecilor de mii). Fiecare alege ce ii place ... eu prefer telefoanele Nokia pentru ca sunt mai dotate ca altele si au camere mai bune. Imi e indiferent ca am pe N8 Symbian sau Android cat timp am camera aia buna cu xenon si buton de declansare in doua trepte, video cu zoom fara pierdere de calitate, ecranul AMOLED cu ora afisata permanent pe ecran, butonul ala de deblocare usor de folosit cu o mana, FM Transmitter, HDMI, card de memorie hot-swap si alte chestii care multe alte telefoane nu le au. iOS si WP Mango m-ar deranja un pic cu limitarile lor, dar au si ele avantajele lor. MeeGo (ala de pe N9) chiar mi-ar place. Bada si Blackberry OS nu le cunosc suficient de bine incat sa-mi dau cu parerea, dar din ce am vazut asa pe net banuiesc ca si ele sunt ok.

Edited by utopium, 12 September 2011 - 16:39.


#293
Nk11

Nk11

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 16.04.2011
Symbian pt ca e mai practic. De ex daca lasi ceasul sa sune pe android si inchizi telefonul ... nu suna .

Edited by Nk11, 12 November 2011 - 11:08.


#294
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,868
  • Înscris: 06.01.2008
Da, insa de ce-ai vrea sa opresti telefonul pe timpul noptii? Orice smartphone (cu symbian, Android, Windows Mobile) consuma mult mai multa baterie la secventele de shutdown si boot, decat daca l-ai lasa pornit pe timpul noptii.
Defy-ul meu consuma maxim 2-3% din baterie pe timpul noptii.

#295
Nk11

Nk11

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 16.04.2011

View PostHider141, on 12th November 2011, 11:10, said:

Da, insa de ce-ai vrea sa opresti telefonul pe timpul noptii? Orice smartphone (cu symbian, Android, Windows Mobile) consuma mult mai multa baterie la secventele de shutdown si boot, decat daca l-ai lasa pornit pe timpul noptii.
Defy-ul meu consuma maxim 2-3% din baterie pe timpul noptii.

Pe langa partea de baterie, mai este un lucru trecut cu vederea: telefonul emite radiatii. Sa stai cu telefonul langa corp toata ziua nu e foarte sanatos. Adevarat, noi nu stim inca daca ne afecteaza sau nu radiatiile telefoanelor mobile dat fiind faptul ca sunt folosite de ~9 ani.
Chit ca telefonul merge pus pe modul "deconectat", mi-e mai comod sa-l stiu inchis.

Edited by Nk11, 12 November 2011 - 11:22.


#296
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,868
  • Înscris: 06.01.2008
Cel putin pe Android, sa-l treci pe airplane mode e treaba de maxim 3 click-uri (apesi tasta power, deblochezi telefonul si apesi pe widgetul pentru airplane mode) si gata, ai scapat de radiatii, daca te sperie asa tare.
Dar banuiesc ca uneori e "mai comod" sa apesi 4-5 secunde tasta power pentru a-l opri, si inca vreo 4-5 secunde pentru a-l porni, sa introduci apoi si codul PIN sau alte coduri de securitate activate pe telefon.

Edited by Hider141, 12 November 2011 - 11:36.


#297
root_cert

root_cert

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,331
  • Înscris: 30.12.2010
sunt de acord aici cu alarma cu tel oprit. asta cu dat tel pe offline este si pe symbian si pe android, dar aia cu tel oprit nu este pe android. degeaba spui ca il poti da pe airplain sau ca consuma mult knd il pornesti. treaba cu alarma cu tel oprit nu exista - ea existand pe orice telefon mai putin android.
iar cand suna alarma , ai buton de pornire telefon - pe touch. in mom ala oricum esti adormit si porneste singur.
2 la mana.  de ce ai tine pe offline mode tel? doar asa sa fie aprins sau cum? oricum nu primesti info pe el in mom ala. si da nu as dormi cu un modul wifi pornit langa mine, sau 3g activ.

a inca ceva.. cand tel ramane fara baterie , el se inchide . il poti reporni iar cateva minute apoi iar se inchide.
avantaj aici ca daca ai alarma setata si ai ramas fara baterie, se va aprinde pentru alarma aia . testat !
la android o freci intens la treaba asta - poti pierde o slujba

#298
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,868
  • Înscris: 06.01.2008
Inca odata spun, chiar nu vad niciun avantaj ca la un sistem de operare poti opri telefonul sai sa-ti sune alarma cu el oprit, si la altul nu poti.
Ma intreb cati 0,00001% isi opresc telefonul pe timpul noptii doar de teama radiatiilor sau a altor chestii.
Pentru teama de radiatii am spus mai sus, telefonul pe airplane si gata.
Iar cei ce vor sa economiseasca baterie oprind telefonul pe timpul noptii, ar fi surprinsi sa vada ca de fapt telefonul iti consuma mai multa baterie pentru fiecare secventa de shutdown si boot, decat energia consumata daca l-ai lasa pornit pe timpul noptii, evident cu wifi/bt/3g oprite, telefonul setat pe 2g.

Edited by Hider141, 12 November 2011 - 12:58.


#299
gekkado

gekkado

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 824
  • Înscris: 25.09.2007
Poate ca unii il opresc ca sa nu fie deranjati. Apoi, telefonul se mai poate inchide accidental, un restart ceva, ti se pune pata sa-l inchizi, il bagi la incarcat pe inchis, sunt o gramada de motive si chiar e o chestie buna sa nu stai cu grija alarmei - ce nu inteleg eu este de ce androidul nu rezolva dracului chestia asta, chiar e importanta pentru unii (foarte multi, as zice).

#300
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,921
  • Înscris: 01.01.2010
Incet, incet, dispare si noutatea si utilizatorul obisnuit incepe sa vada ca Androidul chiar nu este Sfantul Graaal al sostemelor de operare.
In afara de chestiunea cu alarma, care nu este deloc de neglijat (eu am fost salvat de aceasta facilitate de nenumarate ori de-a lungul timpului), mai vine si limitarea rezolutiei camerei si consumul mare de resurse etc.
Totusi, de cand a aparut, am avut prilejul sa cunosc cat de cat acest sistem de operare si as adauga ca adevarata sa valoare consta in impletirea dintre un SO user friendly si un hardware performant, relativ ieftin, doua calitati care lipsesc cu desavarsire Symbianului. Daca discutam insa despre operativitate, functionalitate si SO in adevaratul sens al cuvantului, Symbianul desi batranel, a fost construit cu o arhitectura de viitor, care nu a impus limitari. Tineti conta ca folosim Symbian de cativa ani buni, de la telefoane lente ca melcul, pana la high end-urile anului 2011.
Punand insa doua aparate unul langa altul, nu ai cum sa nu apreciezi in primul rand calitatea imaginii, aspectul overall si fluiditatea in navigare.
Symbianul ramane SO al cunoscatorilor, iar Androidul, al celor impatimiti de frumos, atenti la pret si in cautare de nou.

#301
Nk11

Nk11

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 16.04.2011

View PostHider141, on 12th November 2011, 11:36, said:

Dar banuiesc ca uneori e "mai comod" sa apesi 4-5 secunde tasta power pentru a-l opri, si inca vreo 4-5 secunde pentru a-l porni, sa introduci apoi si codul PIN sau alte coduri de securitate activate pe telefon.

Nu prietene , comod inseamna sa-l sti inchis si ala e. Ironia ta nu-si are rostul. Vrei sa spui ca daca dai de 4 ori click iesi in avantaj decat daca apesi un buton 5 secunde? In halul asta?

Problema cu radiatiile e foarte importanta chit ca nu e luata in seama. Vorbim peste vreo 10 ani ...

Edited by Nk11, 14 November 2011 - 22:15.


#302
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
De ieri am citit tot topicul si concluzia a fost ca se compara n8-ul cu sgs-ul si nu sistemele de operare. Sunt constient ca la produsele de top sunt vizibile avantajele/dezavantajele sistemului de operare dar pe langa ele, mai exista o multitudine de posibilitati. Spre exemplu, ce faci daca vrei un smartphon cu dotari medii, fara touchscreen, pe care nu il folosesti pentru business si in consecinta sa nu investeti foarte multi bani in el? A trebuit sa fac eu alegerea asta de curand si mi-a dat cu symbian.

#303
mario_bros

mario_bros

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,690
  • Înscris: 12.01.2007
ce va chinuiti sal mai inchideti cand exista modul Avion , si iese din retea,pff viata e greu*  .

#304
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,868
  • Înscris: 06.01.2008
Pentru ca-i mai "usor" sa-l inchida, doar ca sa se laude ca la telefonul lor suna alarma si cu telefonul inchis, spre deosebire de "pustanii" cu Android carora nu le suna alarma daca telefonul e oprit.

#305
sailor62

sailor62

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,208
  • Înscris: 28.07.2008

View PostHider141, on 16th November 2011, 14:26, said:

Pentru ca-i mai "usor" sa-l inchida, doar ca sa se laude ca la telefonul lor suna alarma si cu telefonul inchis, spre deosebire de "pustanii" cu Android carora nu le suna alarma daca telefonul e oprit.
Ce se intampla cand seara sau in timpul noptii se inchide singur pt ca pur si simplu se termina bateria ,iar eu nu sunt pe faza?Nu ma mai duc maine la servici?Ma gandesc ca e o scapare a fabricantului care trebuie rezolvata ,in loc sa-i cautam noi o scuza :console:

#306
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,868
  • Înscris: 06.01.2008
Deja-i cam rasuflata scuza cu "Daca se descarca si nu sunt pe faza?". Androidul stie ca pe timpul noptii sa-si reduca la minim consumul de baterie.
Pe Symbian nu conta ca e zi sau noapte, umblu la telefon sau nu, la fel de repede se duce bateria. Dar pe Android pot sa-mi las telefonul si cu 10-12% baterie, ca dimineata e inca pornit si tine bateria cat sa sune alarma de 3 ori cu pauze de 10 minute intre.

Edited by Hider141, 16 November 2011 - 15:51.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate