Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Indicatorul mouse este centrat in...

Dilema instalare puffer cu o sesp...

Sfat SRL sau PFA
 Pozitii LED sau Bec incandescent....

MyheritageDNA - transport probe

Up Multibeneficii

Baterie sau redresor? Care e defe...
 Preot filmat cand fura bani cu um...

Implementarea unei scheme de nota...

Sfat Achizitie auto mai "spor...

Drivere GeForce, pentru Windows 8.1
 Cum evaluezi calitatea unui produ...

Condens pe pereții de sub ca...

Probleme aerator statie epurare a...

Radio cu ceas
 

Mac arata gresit size on disk

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
the_beast

the_beast

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 398
  • Înscris: 24.03.2005
Exista vreo solutie ca mac-ul sa foloseasca scala reala pentru unitatile de masura a datelor, si anume cu multiplu de 1024 si nu de 1000? :deadtongue:

exemplu de ce-mi arata la un fisier:
1.44 GB on disk (1,437,791,692 bytes)

in mod normal 1,437,791,692 bytes =~ 1.34 GB.

E vorba de un MacBook cu OS-X 10.6.7

Oare pentru ce fel de useri sunt facute sistemele mac?

#2
the_beast

the_beast

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 398
  • Înscris: 24.03.2005
http://support.apple.com/kb/TS2419

Imi place ca e cu "understanding". Deci eu trebuie sa understand cum e si sa tac, ca sigur apple stie ce e mai bine pt mine.

Edited by the_beast, 05 April 2011 - 21:53.


#3
Horsie

Horsie

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,372
  • Înscris: 10.06.2002
Mac e adeptul simplicitatii, deci arata in modul zecimal.

Daca tu stii ca e gresit, insamna ca stii deja diferenta, deci nu e o supriza, dar pt 99.99% din utilizatori, acest lucru e irelevant.

#4
Centris

Centris

    Moderator

  • Grup: Members
  • Posts: 4,527
  • Înscris: 19.05.2004
este irelevant. oricum o gramada de useri nu inteleg diferentele dintre Kb si KB, si dimensiunea unui fisier poate avea valori diferite pe discuri cu sectoare de marimi diferite. astfel, pe acelasi computer, un fisier de x bytes poate avea marimi usor diferite in MBytes sau GBytes.

Edited by Centris, 06 April 2011 - 09:31.


#5
the_beast

the_beast

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 398
  • Înscris: 24.03.2005
Nu e vorba despre Kb vs KB, ci doar de KB. Si nu e vorba despre marimea reala a fisierului vs spatiul ocupat de fisier pe disc. Treaba e ca MAC foloseste 1000 in loc de 1024 pentru multiplii byte-ului, iar asta poate conduce la erori semnificative si la inconsistente. Nu e deloc irelevant, mai ales daca te crezi cunoscator intr-ale IT-ului.

Bine, nu mai comnetez ca ce ai scris despre real size si size on disk este incorect. (valorile nu pot diferi prea mult, mai ales la nivel de GB).

#6
Centris

Centris

    Moderator

  • Grup: Members
  • Posts: 4,527
  • Înscris: 19.05.2004

View Postthe_beast, on 6th April 2011, 23:34, said:

Nu e vorba despre Kb vs KB, ci doar de KB. Si nu e vorba despre marimea reala a fisierului vs spatiul ocupat de fisier pe disc. Treaba e ca MAC foloseste 1000 in loc de 1024 pentru multiplii byte-ului, iar asta poate conduce la erori semnificative si la inconsistente. Nu e deloc irelevant, mai ales daca te crezi cunoscator intr-ale IT-ului.

Bine, nu mai comnetez ca ce ai scris despre real size si size on disk este incorect. (valorile nu pot diferi prea mult, mai ales la nivel de GB).

ai prins vremurile in care discul de 4b GigaBits costa mii de dolari?

ai formatat vreodata un disc cu alte valori de alocare decit cum vrea butonul next?

#7
the_beast

the_beast

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 398
  • Înscris: 24.03.2005

View PostCentris, on 7th April 2011, 10:18, said:

ai formatat vreodata un disc cu alte valori de alocare decit cum vrea butonul next?
Bineinteles. Pana la un moment dat cand mi-am dat seama ca (pentru datele unui utilizator obisnuit) nu prea are relevanta, iar pentru sistemul de operare e mai bine sa-l lasi pe el sa-si formateze spatiul.

BTW, 4 GigaBits sau 4 GigaBytes ? Ca e o diferenta, nush daca stii, ca observ ca esti APPLE user.

Edited by the_beast, 07 April 2011 - 18:08.


#8
Dante_Sparda

Dante_Sparda

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,247
  • Înscris: 07.11.2006
Tu tre sa-ti vinzi Macu' si toate produsele Apple, si sa te duci in fiecare zi la biserica sa te cureti de pacatul numit Apple. Asta e, alta solutie nu ai, din pacate. Problema e foarte grava.

..Acu' eu nu inteleg ceva: cand ti se spune frumos.. "trebuie sa intelegi, ca spatiul de stocare diponibil ramane acelasi, indiferent daca este folosit sistemul binar sau zecimal. nimic nu se pierde" (trebuia sa traduc, ca tu ai dat-o pe aratura) .. ce atat mare tam tam pe faza asta?

#9
dacuburebista

dacuburebista

    Still Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.09.2003
mai ales ca asta poate conduce la erori semnificative si la inconsistente...
doamne fereste sa nu patesti ceva
:))

#10
the_beast

the_beast

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 398
  • Înscris: 24.03.2005
Ce atata tam-tam? Pentru ca nu mi se pare normal ca un sistem de operare sa masoare gresit spatiul. Ok, sa zicem ca pentru unii e ok asa, dar daca eu vreau sa-mi arate in sistem binar chiar nu exista o solutie? Macar o setare obscura, o schimbare intr-un fisier, ceva.. orice.

Am observat ca la Mac daca nu-ti convin setarile existente ai pus-o. Ori ai noroc sa existe un soft shareware care sa rezolve treaba ori pur si simplu nu se poate.



Ca fapt divers, (nu sunt sigur ca se legat de acest sistem zecimal) aseara am vrut sa scriu un ISO pe un CD, ISO care arata ca are vreo 830MB. NU m-a lasat sa scriu iso, spunadu-mi ca nu incape pe disk :)) . Imediat dupa asta am intrat in win cu masina virtuala si am scris imaginea pe cd. NICIO eroare, totul ok, pe cd era scris 686MB.

#11
Dante_Sparda

Dante_Sparda

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,247
  • Înscris: 07.11.2006
He he.. din partea mea poate sa masoare si in klingoniana. iDon't care.

Incearca Secrets (iti trebuie acel PrefPane 1.0.6). Am folosit ceva timp asta, nu am retinut daca are vreo setare specifica pentru masuratul KB. In schimb, are o multime alte chestii.

Ciudat la faza cu ISO, nu am patit asa ceva.

Edited by Dante_Sparda, 08 April 2011 - 20:49.


#12
the_beast

the_beast

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 398
  • Înscris: 24.03.2005
di pacate n-am gasit nicio setare utila... initial mi s-a parut ca reusisem sa rezolv problema cu mouseul, dar...

Edited by the_beast, 09 April 2011 - 08:50.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate