Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar
 pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Parola la lock screen
 Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 

Unde se duc sufletele celor morti ?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
338 replies to this topic

#109
obadia

obadia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 02.01.2011
Trupurile sunt de 2 tipuri ;1.Pamantesti 2.Ceresti .

Trupul pamantesc se intoarce in pamant de unde a fost luat ,iar trupul duhovnicesc asteapta invierea mortilor .
De fapt Biblia ne relateaza ca sfintii din VT au inviat in momentul rastignirii Domnului Isus Hristos .Matei 27.

Matei 27:51
Și îndată perdeaua dinăuntrul Templului s-a rupt în două, de sus până jos, pământul s-a cutremurat, stâncile s-au despicat,
Ex 26.31; 2Cron 3.14; Marc 15.38; Luc 23.45;
Matei 27:52
mormintele s-au deschis, și multe trupuri ale sfinților care muriseră au înviat.
Matei 27:53
Ei au ieșit din morminte, după învierea Lui, au intrat în sfânta cetate și s-au arătat multora.


Unde sunt acestia care au inviat ?

#110
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

 jeremiah, on 13th April 2011, 14:24, said:

Matei 22. 31,32. ?Cât privește învierea morților, oare n-ați citit ce vi s-a spus de Dumnezeu când zice: <Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isac, - Dumnezeul lui Iacov?> Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morți ci al celor vii?. Luca 16. 19-31. ?săracul a murit și a fost dus de îngeri în sânul lui Avraam. A murit și bogatul și 1-au îngropat... era el în locuința morților în chinuri... grozav sunt chinuit de văpaia aceasta... el este mângâiat iar tu ești chinuit.. rogu-te... să nu vină și ei în acest loc de chin... ? 1 Tesaloniceni 5.10. ?Care a murit pentru noi, pentru ca, fie că veghem, fie că dormim, să trăim împreună cu El?. (Noul Testament se referă întotdeauna la moartea fizică ca fiind un somn / adormire. Deși termenul somn este folosit în Scriptură pentru a indica moartea, totuși el nu este niciodată folosit pentru a descrie moartea naturii imateriale a omului, fie a sufletului sau a duhului. În Scriptură, termenul ?somn? este întotdeauna aplicat doar trupului, devreme ce în moarte trupul împrumută înfățișarea unui om care doarme. Însă termenul de somn al sufletului nu se găsește nici unde în scriptură și de asemenea nici presupunerea că sufletul intră la moartea trupului fizic într-o stare de inconștiență). Luca 20.38. ?Dar Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morți, ci al celor vii, căci pentru El toți sunt vii?.

Conștiența după moarte o mărturisește și Vechiul Testament: Isaia 14.9-11; 15-17. ?Locuința morților se mișcă până în adâncimile ei, ca să te primească la sosire, ea trezește înaintea ta umbrele, pe toți mai marii pământului scoală de pe scaunele lor de domnie pe toți împărații neamurilor. Toți iau cuvântul ca să-ți spună: și tu ai ajuns fără putere ca și noi, și tu ai ajuns ca noi! Strălucirea ta s-a pogorât și ea în locuința morților, cu sunetul alăutelor tale; așternut de viermi vei avea și viermii te vor acoperi?. (corpul fizic, nu sufletul) ?Dar ai fost aruncat în locuința morților, în adâncimile mormântului! Cei ce te văd se uită țintă mirați la tine, te privesc cu luare aminte și zic: ?Acesta este omul care făcea să se cutremure pământul, și zguduia împărățiile, care prefăcea lumea în pustie, nimicea cetățile și nu dădea drumul prinșilor săi de război??

Sufletul și duhul se despart la moarte de trup: Luca 8.54,55. ?Dar El după ce i-a scos pe toți afară a apucat-o de mână și a strigat cu glas tare: ?Fetițo scoală-te!? și duhul ei s-a întors în ea iar fata s-a sculat numaidecât. Isus a poruncit să-i dea să mănânce. Matei 10.28. ?Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeți-vă mai degrabă de Cel ce poate să piardă și sufletul și trupul în gheenă (iad) ?. Iacov 2.26. ?După cum trupul fără duh este mort, tot așa și credința fără fapte este moartă ?. 1 Împărați 17.21,22. ?Și s-a întins de trei ori peste copil, a chemat pe Domnul și a zis: ?Doamne, Dumnezeule, Te rog fă să se întoarcă sufletul copilului în el!? Domnul a ascultat glasul lui Ilie și sufletul copilului s-a întors în el și a înviat?.

Biblia afirmă că duhul și sufletul omului sunt mai mult decât suflare: 1 Samuel 18.1. ?David sfârșise de vorbit cu Saul și atunci sufletul lui Ionatan s-a alipit de sufletul lui David și Ionatan l-a iubit ca pe sufletul din el?. Știind ce este acela suflet și cum se comportă el, poți explica cum se pot alipi două suflete și cum conlucrează acestea.

Măi Ieremie, hai să o luăm băbește.
Contextul din Matei 22 are ca temă principală ÎNVIEREA, nu faptul că omul are un suflet nemuritor.
(Matei 22:23?24) . . .niște saduchei, care spun că nu există înviere, s-au apropiat de el și l-au întrebat: 24 ?Învățătorule, Moise a zis: ?Dacă un om moare fără să aibă copii, fratele său trebuie s-o ia în căsătorie pe soția lui și să-i ridice urmași fratelui său. . .
Saducheii credeau că prin întrebarea lor o să-l pună pe Isus în încurcătură.
Isus le-a răspuns cu cuvintele din versetele folosite de tine și aplicate în mod greșit pentru a susține că avem un suflet nemuritor.

Dar, tu omiți că Isus nu trebuia să le dovedească faptul că avem un sufle nemuritor, ci că Dumnezeu ÎI VA ÎNVIA PE OAMENII FIDELI.  
Avraam, Isaac, Iacov, etc. sunt toți vii ÎN MEMORIA LUI DUMNEZEU, iar la momentul potrivit îi va ÎNVIA.  Repet, subiectul principal din Matei 22 este învierea, nu sufletul nemuritor.

În al doilea rând, am mai vorbit despre parabola cu Bogatul și Lazăr.  Sau este literală sau este simbolică?  
Dacă ar fi înțeleasă literal, atunci ar însemna că aceia care se bucură de favoarea divină ar încăpea cu toții în sânul unui singur om, Avraam, că apa din vârful unui deget nu s-ar evapora în flăcările Hadesului și că o singură picătură de apă ar putea ușura suferințele celui ce se află acolo. Ți se pare logic?

?Bogatul? îi reprezintă pe farisei (vezi versetul 14). Cerșetorul Lazăr îi reprezintă pe evreii de rând, care erau disprețuiți de farisei, dar care s-au căit și au devenit discipoli ai lui Isus (vezi Luca 18:11; Ioan 7:49; Mat. 21:31, 32). Moartea lor este tot simbolică, ea reprezentând o schimbare de situație. Astfel, cei care altădată erau disprețuiți au ajuns într-o poziție de favoare divină, iar cei care altădată păreau să fie favorizați au fost respinși de Dumnezeu, fiind în același timp chinuiți de mesajele judecătorești anunțate de cei pe care îi disprețuiseră. ? Fap. 5:33; 7:54.

În al treilea rând, faptul că în Biblie moartea este asociată cu odihna sau cu somnul, este tocmai pentru a-i ajuta pe oameni să înțeleagă că pentru Dumnezeu va fi la fel de ușor să-i readucă la viață pe cei care au murit tot la fel cum ar trezi din somn o persoană.  Vezi relatarea cu Lazăr din Ioan capitolul 11

(Ioan 11:11) . . .După ce a spus aceste lucruri, le-a zis: ?Lazăr, prietenul nostru, se odihnește, dar mă duc acolo să-l trezesc din somn. . .

Isus nu a spus că sufletul lui Lazăr a mers în cer sau în altă parte.  Când a observat că ceilalți n-au înțeles ce a vrut el să spună prin cuvintele "se odihnește", le-a spus direct: (Ioan 11:14) . . .?Lazăr a murit

În legătură cu exemplul din Luca 8:54 și 55, vreau să menționez că tu nu faci diferența între doi termeni diferiți pe care îi folosește Biblia: suflet și spirit
În Luca 8 cuvântul folosit este pneúma, care se traduce corect SPIRIT, nu suflet
Pentru suflet Biblia folosește termenul ???? (psykhé) în greacă

(Luca 8:54?55) . . .Dar el a luat-o de mână și a chemat-o, zicând: ?Fetițo, scoală-te!? 55 Spiritul ei s-a întors și ea s-a ridicat imediat, iar el a poruncit să i se dea să mănânce.

Apoi, tu faci confuzie între termenii "gheenă" și "iad".  Sunt doi termeni cu semnificații complet diferite.
În ebraică ???? (sheóhl); în greacă ??? (háides); în latină inférnus; în siriană shiul, toți acești termeni se referă la unul și același lucru: MORMÂNTUL COMUN AL OMENIRII, din care va exista ieșire prin înviere.

Pe când, termenul Gheena, în ebraică ?? ??? (geh hinnóm, ?valea lui Hinom?); în greacă ?????? (géenna); în latină gehénna, reprezintă simbolul distrugerii totale, fără speranța învierii.

Mai era de explicat Luca 8:54, 55 și din 1 Împărați 17:21, 22.
În Biblie sufletul se referă la VIAȚA unei persoane.
(Exodul 4:19) . . .După aceea, Iehova i-a spus lui Moise în Madian: ?Du-te, întoarce-te în Egipt, căci au murit toți cei care căutau să-ți vâneze sufletul?.
(Geneza 14:21) . . .Apoi regele Sodomei i-a zis lui Avram: ?Dă-mi mie sufletele, iar bunurile ia-le tu. . .

 obadia, on 13th April 2011, 14:38, said:

Trupurile sunt de 2 tipuri ;1.Pamantesti 2.Ceresti .

Trupul pamantesc se intoarce in pamant de unde a fost luat ,iar trupul duhovnicesc asteapta invierea mortilor .
De fapt Biblia ne relateaza ca sfintii din VT au inviat in momentul rastignirii Domnului Isus Hristos .Matei 27.

Matei 27:51
Și îndată perdeaua dinăuntrul Templului s-a rupt în două, de sus până jos, pământul s-a cutremurat, stâncile s-au despicat,
Ex 26.31; 2Cron 3.14; Marc 15.38; Luc 23.45;
Matei 27:52
mormintele s-au deschis, și multe trupuri ale sfinților care muriseră au înviat.
Matei 27:53
Ei au ieșit din morminte, după învierea Lui, au intrat în sfânta cetate și s-au arătat multora.


Unde sunt acestia care au inviat ?
  
Ce prostii mai debitezi cu explicația asta precum că sfinții din VT au înviat în momentul răstignirii lui Isus.  
Citește cu atenție ce scrie acolo.  Biblia nu spune în versetul 52 că sfinții au înviat, ci faptul că a avut loc un violent cutremur de pământ iar cadavrele au fost aruncate afară din mormânt. Trecătorii, care au descoperit corpurile neînsuflețite, au intrat în oraș și au relatat cele întâmplate (vezi versetul 53 din matei 27).

Niciunul dintre cei care i-au slujit lui Iehova în vechime, înainte să moară Isus, nu va fi înviat până "la sfârșitul zilelor".

(Daniel 12:13) 13 Iar tu du-te spre sfârșit! Te vei odihni, dar te vei ridica pentru a-ți primi partea la sfârșitul zilelor?.

(2 Timotei 2:18) . . .Oamenii aceștia au deviat de la adevăr, spunând că învierea a avut loc deja, și distrug credința unora.

Edited by Eugen3, 13 April 2011 - 16:29.


#111
husand

husand

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,437
  • Înscris: 09.09.2009

 Eugen3, on 13th April 2011, 16:22, said:

Pe când, termenul Gheena, în ebraică ?? ??? (geh hinnóm, ?valea lui Hinom?); în greacă ?????? (géenna); în latină gehénna, reprezintă simbolul distrugerii totale, fără speranța învierii.

Da fiindca scriptura la voi este literatura si este acoperita:

1 Corinteni 2:13

Și vorbim despre ele nu cu vorbiri învățate dela înțelepciunea omenească, ci cu vorbiri învățate dela Duhul Sfînt, întrebuințînd o vorbire duhovnicească pentru lucrurile duhovnicești.


iar Cuvantul Duhovnicesc va ocoleste :

Ioan 11:25

Isus i-a zis: Eu sînt învierea și viața. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi.

11:26   Și oricine trăiește, și crede în Mine, nu va muri niciodată.

Dar ce sa faci omul firesc are o judecata fireasca ,


1 Corinteni 2:14

Dar omul firesc nu primește lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci, pentru el, sînt o nebunie; și nici nu le poate înțelege, pentrucă trebuiesc judecate duhovnicește.


O tine nainte cu moartea.

Luca 20:38

Dar Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morți, ci al celor vii, căci pentru El toți sînt vii.

Edited by husand, 13 April 2011 - 22:43.


#112
obadia

obadia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 02.01.2011

Quote

Ce prostii mai debitezi cu explicația asta precum că sfinții din VT au înviat în momentul răstignirii lui Isus.
Citește cu atenție ce scrie acolo. Biblia nu spune în versetul 52 că sfinții au înviat, ci faptul că a avut loc un violent cutremur de pământ iar cadavrele au fost aruncate afară din mormânt. Trecătorii, care au descoperit corpurile neînsuflețite, au intrat în oraș și au relatat cele întâmplate (vezi versetul 53 din matei 27).

Niciunul dintre cei care i-au slujit lui Iehova în vechime, înainte să moară Isus, nu va fi înviat până "la sfârșitul zilelor".

(Daniel 12:13) 13 Iar tu du-te spre sfârșit! Te vei odihni, dar te vei ridica pentru a-ți primi partea la sfârșitul zilelor?.

Eugene ,da-mi traducerea din care te inspiri ?Din ce carte de povesti au tradus russelistii?Au ei o traducere mai veche decat cea in greaca ?
Mare tupeu satanist mai gasesti la voi /.Voi chiar ca sunteti bolnavi ,nu va faceti .



Matthew 27:53 Greek Study Bible (Apostolic / Interlinear)
καὶ ἐξελθόντες ἐκ τῶν μνημείων μετὰ τὴν ἔγερσιν αὐτοῦ εἰσῆλθον εἰς τὴν ἁγίαν πόλιν καὶ ἐνεφανίσθησαν πολλοῖς.
KJV with Strong's
And came out of the graves after his resurrection and went into the holy city and appeared unto many
Greek Transliteration Strong's Morphology English
καὶ kai 2532 CONJ and
ἐξελθόντες exelthontes 1831 V-2AAP-NPM having come forth
ἐκ ek 1537 PREP out of
τῶν tōn 3588 T-GPN the
μνημείων mnēmeiōn 3419 N-GPN tombs
μετὰ meta 3326 PREP after
τὴν tēn 3588 T-ASF the
ἔγερσιν egersin 1454 N-ASF resurrection
αὐτοῦ autou 846 P-GSM of him
εἰσῆλθον eisēlthon 1525 V-2AAI-3P they entered
εἰς eis 1519 PREP into
τὴν tēn 3588 T-ASF the
ἁγίαν agian 40 A-ASF holy
πόλιν polin 4172 N-ASF city
καὶ kai 2532 CONJ and
ἐνεφανίσθησαν enephanisthēsan 1718 V-API-3P appeared
πολλοῖς pollois 4183 A-DPM to many

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 27:53 Greek NT: Westcott/Hort with Diacritics
καὶ ἐξελθόντες ἐκ τῶν μνημείων μετὰ τὴν ἔγερσιν αὐτοῦ εἰσῆλθον εἰς τὴν ἁγίαν πόλιν καὶ ἐνεφανίσθησαν πολλοῖς.
ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 27:53 Greek NT: Greek Orthodox Church
καὶ ἐξελθόντες ἐκ τῶν μνημείων, μετὰ τὴν ἔγερσιν αὐτοῦ εἰσῆλθον εἰς τὴν ἁγίαν πόλιν καὶ ἐνεφανίσθησαν πολλοῖς.

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 27:53 Greek NT: Tischendorf 8th Ed. with Diacritics
καὶ ἐξελθόντες ἐκ τῶν μνημείων μετὰ τὴν ἔγερσιν αὐτοῦ εἰσῆλθον εἰς τὴν ἁγίαν πόλιν καὶ ἐνεφανίσθησαν πολλοῖς.

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 27:53 Greek NT: Stephanus Textus Receptus (1550, with accents)
καὶ ἐξελθόντες ἐκ τῶν μνημείων μετὰ τὴν ἔγερσιν αὐτοῦ εἰσῆλθον εἰς τὴν ἁγίαν πόλιν καὶ ἐνεφανίσθησαν πολλοῖς

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 27:53 Greek NT: Byzantine/Majority Text (2000)
και εξελθοντες εκ των μνημειων μετα την εγερσιν αυτου εισηλθον εις την αγιαν πολιν και ενεφανισθησαν πολλοις

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 27:53 Greek NT: Textus Receptus (1894)
και εξελθοντες εκ των μνημειων μετα την εγερσιν αυτου εισηλθον εις την αγιαν πολιν και ενεφανισθησαν πολλοις

Matthew 27:53 Hebrew Bible
ויצאו מן הקברים אחרי הקיצו ויבאו אל העיר הקדושה ויראו לרבים׃

Matthew 27:53 Aramaic NT: Peshitta
ܘܢܦܩܘ ܘܒܬܪ ܩܝܡܬܗ ܥܠܘ ܠܡܕܝܢܬܐ ܩܕܝܫܬܐ ܘܐܬܚܙܝܘ ܠܤܓܝܐܐ ܀

Latin: Biblia Sacra Vulgata
et exeuntes de monumentis post resurrectionem eius venerunt in sanctam civitatem et apparuerunt multis

Appeared Arising Christ's Dead Entered Forth Graves Holy Resting-places Resurrection Rising Showed Themselves Tombs Town

Appeared Arising Christ's City Dead Entered Forth Graves Holy Jesus Resting-Places Resurrection Showed Themselves Tombs

Appeared Arising Christ's City Dead Entered Forth Graves Holy Jesus Resting-Places Resurrection Showed Themselves Tombs

Biblos.com Online Bible

Edited by obadia, 14 April 2011 - 07:26.


#113
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

 obadia, on 14th April 2011, 08:24, said:

Eugene ,da-mi traducerea din care te inspiri ?Din ce carte de povesti au tradus russelistii?Au ei o traducere mai veche decat cea in greaca ?
Mare tupeu satanist mai gasesti la voi /.Voi chiar ca sunteti bolnavi ,nu va faceti .

Stai liniștit Obadia.  Că nu sunt povești.  Învățăturile Bibliei sunt un tot unitar, în perfectă armonie.  Biblia în forma ei actuală se bazează pe "copii" ale mai multor manuscrise, nu pe originale.  Din multele copii existente, cercetători atenți le-au selectat pe cele care concordă cu restul Bibliei.  
Să presupunem că la moartea lui Isus a avut loc un miracol, și au înviat câțiva oameni. Oricum au înviat acolo, nu au mers în cer.  Nu susține aberația ta că la moartea lui Isus toți sfinții din vechime au fost înviați și au mers în cer.

Biblia spune că unii oameni au ieșit "dintre morminte", nu din morminte ..... (și este pus în paranteză acest verset)
(Matei 27:51?53) . . .Și iată că perdeaua sanctuarului s-a rupt în două, de sus până jos, pământul s-a cutremurat și stâncile s-au despicat. 52 Mormintele de amintire s-au deschis și multe corpuri ale sfinților care adormiseră au fost aruncate afară 53 (iar unii oameni, ieșind dintre mormintele de amintire după ce el a fost sculat din morți, au intrat în orașul sfânt) și au fost văzute de mulți.


Învățătura pe care o răspândești tu vine în contradicție cu ceea ce a afirmat Pavel mai târziu, după învierea lui Isus.

(2 Timotei 2:18) . . .Oamenii aceștia au deviat de la adevăr, spunând că învierea a avut loc deja, și distrug credința unora.

Înțelegi diferența?

Edited by Eugen3, 14 April 2011 - 09:48.


#114
jeremiah

jeremiah

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,230
  • Înscris: 01.12.2008

 Eugen3, on 14th April 2011, 10:44, said:

Stai liniștit Obadia.  Că nu sunt povești.  Învățăturile Bibliei sunt un tot unitar, în perfectă armonie.  Biblia în forma ei actuală se bazează pe "copii" ale mai multor manuscrise, nu pe originale.  Din multele copii existente, cercetători atenți le-au selectat pe cele care concordă cu restul Bibliei.  
Să presupunem că la moartea lui Isus a avut loc un miracol, și au înviat câțiva oameni. Oricum au înviat acolo, nu au mers în cer.  Nu susține aberația ta că la moartea lui Isus toți sfinții din vechime au fost înviați și au mers în cer.

Biblia spune că unii oameni au ieșit "dintre morminte", nu din morminte ..... (și este pus în paranteză acest verset)
(Matei 27:51?53) . . .Și iată că perdeaua sanctuarului s-a rupt în două, de sus până jos, pământul s-a cutremurat și stâncile s-au despicat. 52 Mormintele de amintire s-au deschis și multe corpuri ale sfinților care adormiseră au fost aruncate afară 53 (iar unii oameni, ieșind dintre mormintele de amintire după ce el a fost sculat din morți, au intrat în orașul sfânt) și au fost văzute de mulți.


Învățătura pe care o răspândești tu vine în contradicție cu ceea ce a afirmat Pavel mai târziu, după învierea lui Isus.

(2 Timotei 2:18) . . .Oamenii aceștia au deviat de la adevăr, spunând că învierea a avut loc deja, și distrug credința unora.

Înțelegi diferența?

Poti sa-mi dai traducerea originalului ?A avut Russel acces la Evanghelia dupa Matei in original ?Pai vezi copile ca vb niste prostii mai mari decat turnul de veghe .Obadia ti-a dat traducerea greceasca si latina .Tu vi cu :"o fi ca o pati "etc,.

#115
Ben_Gal_1

Ben_Gal_1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,356
  • Înscris: 30.04.2010

 obadia, on 13th April 2011, 14:38, said:

Trupurile sunt de 2 tipuri ;1.Pamantesti 2.Ceresti .

Trupul pamantesc se intoarce in pamant de unde a fost luat ,iar trupul duhovnicesc asteapta invierea mortilor .
De fapt Biblia ne relateaza ca sfintii din VT au inviat in momentul rastignirii Domnului Isus Hristos .Matei 27.

Matei 27:51
Și îndată perdeaua dinăuntrul Templului s-a rupt în două, de sus până jos, pământul s-a cutremurat, stâncile s-au despicat,
Ex 26.31; 2Cron 3.14; Marc 15.38; Luc 23.45;
Matei 27:52
mormintele s-au deschis, și multe trupuri ale sfinților care muriseră au înviat.
Matei 27:53
Ei au ieșit din morminte, după învierea Lui, au intrat în sfânta cetate și s-au arătat multora.


Unde sunt acestia care au inviat ?

Nu inviasera, draga Obadia. In cel mai bun caz alea erau niste stafii :D
In iudaism nu prea se invie. Daca ar fi fost chestia cu "inviatul" apropo de Yeshua, atunci evenimentul ar fi fost semnalat in invataturilr rabinilor de atunci, insa nici macar istoricul evreu Josephus, habar nu a avut de toata legenda.

 jeremiah, on 14th April 2011, 15:23, said:

Poti sa-mi dai traducerea originalului ?A avut Russel acces la Evanghelia dupa Matei in original ?Pai vezi copile ca vb niste prostii mai mari decat turnul de veghe .Obadia ti-a dat traducerea greceasca si latina .Tu vi cu :"o fi ca o pati "etc,.
Evanghelia dupa Matei in original a disparut fara urme. De fapt asta a fost soarta tuturor rvangheliilor. S-au pastra doar copieturi de copieturi comentate.

#116
jeremiah

jeremiah

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,230
  • Înscris: 01.12.2008

Quote

In iudaism nu prea se invie. Daca ar fi fost chestia cu "inviatul" apropo de Yeshua, atunci evenimentul ar fi fost semnalat in invataturilr rabinilor de atunci, insa nici macar istoricul evreu Josephus, habar nu a avut de toata legenda.

In Iudaism ,fariseii cred in invierea mortilor ,iar saducheii nu .

#117
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

 jeremiah, on 14th April 2011, 15:23, said:

Poti sa-mi dai traducerea originalului ?A avut Russel acces la Evanghelia dupa Matei in original ?Pai vezi copile ca vb niste prostii mai mari decat turnul de veghe .Obadia ti-a dat traducerea greceasca si latina .Tu vi cu :"o fi ca o pati "etc,.

Ieremie pe tine te interesează adevărul, sau repeți prostiile altora fără să gândești?  
Biblia este un tot unitar.  Nu se contrazice.

Voi susțineți că învierea celor care i-au slujit lui Iehova, despre care se vorbește în VT, a avut loc în momentul în care a murit Isus.  Și, ca dovadă folosiți Matei 27 ...

Nu vezi că această învățătură vine în contradicție cu restul Bibliei?  

Cum explici cuvintele lui Pavel atunci?  

(2 Timotei 2:18) . . .Oamenii aceștia au deviat de la adevăr, spunând că învierea a avut loc deja, și distrug credința unora.

În plus, am menționat anterior că traducerile existente în prezent nu au la bază "originalele", ci copii ale originalelor.  Însă, nu toate copiile au fost catalogate ca fiind veridice.  Dacă vei cerceta atent, vei observa că anumite fragmente care se găsesc în multe Biblii din prezent, sunt omise de Septuaginta și de alte traduceri demne de încredere.

Ești în stare să explici cum se armonizează învățătura voastră precum că învierea a avut loc la moartea lui Isus cu textul din 2 Timotei 2:18?  
Aștept .....


(Daniel 12:13) . . .Iar tu du-te spre sfârșit! Te vei odihni, dar te vei ridica pentru a-ți primi partea la sfârșitul zilelor“.

(Ioan 6:40) . . .Fiindcă iată voința Tatălui meu: ca oricine îl vede pe Fiul și manifestă credință în el să aibă viață veșnică. Și eu îl voi învia în ziua din urmă“.

Nu mai răspândiți minciuni, că nu are rost ....

#118
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

 Eugen3, on 15th April 2011, 09:07, said:

Ieremie pe tine te interesează adevărul, sau repeți prostiile altora fără să gândești?  
Biblia este un tot unitar.  Nu se contrazice.

Nu mai spune!!! Declarativ esti tare. Atunci, uite proba biblica contrara doctrinei tampitului de sharli, conform careia FIII LUI DUMNEZEU sunt INGERII, desi Scriptura arata ca cei salvati sunt.
Sau, cand contrazice doctrina tembelului, nu mai este un tot unitar? Permiteti voi contradictiile?

Romani 8:14
Căci toți ceice sînt călăuziți de Duhul lui Dumnezeu sînt fii ai lui Dumnezeu.

Romani 9:26
Și acolo unde li se zicea: ,Voi nu sînteți poporul Meu`, vor fi numiți fii ai Dumnezeului celui viu.``

2 Corinteni 6:18
Eu vă voi fi Tată, și voi Îmi veți fi fii și fiice, zice Domnul Cel Atotputernic.``

Galateni 3:26
Căci toți sînteți fii ai lui Dumnezeu, prin credința în Hristos Isus.

Galateni 4:6
Și pentru că sînteți fii, Dumnezeu ne -a trimes în inimă Duhul Fiului Său, care strigă: ,,Ava``, adică: ,,Tată!``


Inca odata, arata un singur vers direct, ca cele de mai sus, unde nu e nevoie de "argumentele" iehoviste gen "se refera" sau "este vorba".
UN SINGUR VERS.

#119
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

 zexelica, on 15th April 2011, 10:39, said:

Nu mai spune!!! Declarativ esti tare. Atunci, uite proba biblica contrara doctrinei tampitului de sharli, conform careia FIII LUI DUMNEZEU sunt INGERII, desi Scriptura arata ca cei salvati sunt.


Zexe, văd că tu îi dai înainte cu încăpățânare folosind versetele din Romani pentru a arăta că "fiii lui Dumnezeu" sunt cei salvați.  
Cine a negat vreodată că cei despre care vorbea Pavel sunt cei salvați?

Tu amesteci două lucruri diferite!

Eu vorbeam despre "fiii lui Dumnezeu" despre care se vorbește în cartea Iov.  Iar aceștia nu trebuie confundați cu cei despre care se vorbește în cartea Romani!
Tu însă, nu faci diferența!

(Iov 1:6) . . .Și a venit ziua când fiii adevăratului Dumnezeu au intrat să se înfățișeze înaintea lui Iehova, iar Satan a intrat și el cu ei.  (PENTRU TINE ACEȘTIA SUNT CEI SALVAȚI?)

(Iov 2:1) . . .Apoi a venit ziua când fiii adevăratului Dumnezeu au intrat să se înfățișeze înaintea lui Iehova, iar Satan a intrat și el cu ei, ca să se înfățișeze înaintea lui Iehova. (IDEM)

(Iov 38:4–7) . . .Unde erai tu când am întemeiat pământul? ......... 7 când stelele dimineții strigau împreună de bucurie și toți fiii lui Dumnezeu scoteau strigăte de laudă? (PENTRU TINE ACEȘTIA SUNT CEI SALVAȚI?)

Aceștia sunt "fiii lui Dumnezeu" care se referă la cei salvați:

(Romani 8:14–17) . . .Căci toți cei ce sunt conduși de spiritul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu. 15 Fiindcă voi n-ați primit un spirit de sclavie care provoacă din nou teamă, ci ați primit un spirit de adopție ca fii, spirit prin care strigăm: „Ava, Tată!“ 16 Spiritul însuși depune mărturie împreună cu spiritul nostru că suntem copii ai lui Dumnezeu. 17 Deci dacă suntem copii, suntem și moștenitori: da, moștenitori ai lui Dumnezeu, dar comoștenitori cu Cristos, cu condiția să suferim împreună cu el ca să fim și glorificați împreună cu el.

Dacă ești loial, răspunde la întrebările pe care ți le-am pus cu privire la "fiii adevăratului Dumnezeu din Geneza"!  Nu mai ocoli atâta răspunsul.

#120
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

 Eugen3, on 15th April 2011, 14:37, said:

Zexe, văd că tu îi dai înainte cu încăpățânare folosind versetele din Romani pentru a arăta că "fiii lui Dumnezeu" sunt cei salvați.  
Cine a negat vreodată că cei despre care vorbea Pavel sunt cei salvați?

Tu amesteci două lucruri diferite!

Eu vorbeam despre "fiii lui Dumnezeu" despre care se vorbește în cartea Iov.  Iar aceștia nu trebuie confundați cu cei despre care se vorbește în cartea Romani!
Tu însă, nu faci diferența!
Inca nu ai PROBAT BIBLIC. Tu PRESUPUI, datorita unei invataturi gresite a bisericii tale.

Inca astept macar un vers unde scrie direct ca fiii lui Dumnezeu sunt ingerii.

#121
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

 zexelica, on 17th April 2011, 02:48, said:

Inca nu ai PROBAT BIBLIC. Tu PRESUPUI, datorita unei invataturi gresite a bisericii tale.

Inca astept macar un vers unde scrie direct ca fiii lui Dumnezeu sunt ingerii.


După părerea ta umilă, îngerii din cer, despre care se vorbește în cartea Iov, ai cui fii sunt?

(Daniel 7:9–10) . . .M-am uitat până când au fost puse niște tronuri și Cel Bătrân de Zile s-a așezat. Hainele sale erau albe ca zăpada și părul capului său era ca lâna curată. Tronul său era flăcări de foc, iar roțile acestuia erau un foc arzător. 10 Un râu de foc curgea și ieșea dinaintea lui. O mie de mii îi slujeau și de zece mii de ori zece mii stăteau înaintea lui. S-a întrunit Curtea și au fost deschise niște cărți.

#122
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011
Având în vedere faptul că Adam "a devenit" un suflet, nu a primit un suflet, atunci când a fost creat, sufletul merge acolo unde a avertizat Dumnezeu că va merge:

(Geneza 2:7) . . .omul a devenit un suflet viu. . .


(Geneza 3:19) . . .Căci țărână ești și în țărână te vei întoarce“.

(Ezechiel 18:4) . . .Sufletul care păcătuiește, acela va muri.


#123
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

 Eugen3, on 17th April 2011, 08:44, said:

După părerea ta umilă, îngerii din cer, despre care se vorbește în cartea Iov, ai cui fii sunt?
Ingerii nu sunt fii. Fiii nu au treaba decat cu plata pacatelor, ceea ce pt ingeri e imposibil.

(

Quote

Daniel 7:9–10) . . .M-am uitat până când au fost puse niște tronuri și Cel Bătrân de Zile s-a așezat. Hainele sale erau albe ca zăpada și părul capului său era ca lâna curată. Tronul său era flăcări de foc, iar roțile acestuia erau un foc arzător. 10 Un râu de foc curgea și ieșea dinaintea lui. O mie de mii îi slujeau și de zece mii de ori zece mii stăteau înaintea lui. S-a întrunit Curtea și au fost deschise niște cărți.
Tu stii ce inseamna PROBA BIBLICA? Vers direct. Unde scrie exact INGERIII=FIIILUI DUMNEZEU?

#124
genius

genius

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,514
  • Înscris: 23.11.2004

 Eugen3, on 17th April 2011, 13:04, said:

(Geneza 2:7) . . .omul a devenit un suflet viu. . .
Ahaaaaaaaa . Deci exista si suflete moarte ... buna asta ...

#125
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

 genius, on 17th April 2011, 15:34, said:

Ahaaaaaaaa . Deci exista si suflete moarte ... buna asta ...

Tu crezi că ești un "genius".  Dar nu e chiar așa.  Citește mai atent Biblia ....

(Leviticul 19:28) . . .Să nu vă faceți tăieturi în carne pentru un suflet mort și să nu vă faceți niciun tatuaj. . . .

(Leviticul 21:1) . . .?Nimeni să nu se pângărească în mijlocul poporului său pentru un suflet mort.

(Leviticul 21:11) . . .Să nu se apropie de un suflet mort.. . .

(Leviticul 22:4) . . .Niciun bărbat dintre urmașii lui Aaron care este lepros sau are o scurgere să nu mănânce din lucrurile sfinte până nu va fi curat, nici cel ce se atinge de cineva care este necurat din cauza unui suflet mort,. . .

În ebraică ??? (néphesh); în greacă ???? (psykhé) = suflet

Edited by Eugen3, 17 April 2011 - 14:58.


#126
genius

genius

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,514
  • Înscris: 23.11.2004

 Eugen3, on 17th April 2011, 15:56, said:

Tu crezi că ești un "genius".  Dar nu e chiar așa.  Citește mai atent Biblia ....

(Leviticul 19:28) . . .Să nu vă faceți tăieturi în carne pentru un suflet mort și să nu vă faceți niciun tatuaj. . . .

(Leviticul 21:1) . . .?Nimeni să nu se pângărească în mijlocul poporului său pentru un suflet mort.

(Leviticul 21:11) . . .Să nu se apropie de un suflet mort.. . .

(Leviticul 22:4) . . .Niciun bărbat dintre urmașii lui Aaron care este lepros sau are o scurgere să nu mănânce din lucrurile sfinte până nu va fi curat, nici cel ce se atinge de cineva care este necurat din cauza unui suflet mort,. . .

În ebraică ??? (néphesh); în greacă ???? (psykhé) = suflet
Si cam cum se manifesta sufletele astea moarte ? Pe unde umbla/stau ??!!?

PS : genius vine de la firma mouse-ului . Nu incerc sa ma dau "genius" ...

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate