Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 

Este cineva implicat in Google Adsense ?

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
necromanc

necromanc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,563
  • Înscris: 24.07.2002
Cu ceva timp in urma am citit urmatorul articol din ziarul Capital :

Quote

Cand ai 28 de ani si un salariu de director de multinationala, singura explicatie pentru gestul de a renunta brusc la tot este ca iti place riscul. Marian Vasile avea toti asii in mana cand a decis sa faca bani altfel decat din postura de angajat. Insa el a riscat si a castigat. In numai cateva luni, veniturile pe care le obtine din noua sa activitate au depasit cu mult leafa pe care o avea inainte. Ceea ce face Vasile scapa cumva perceptiei generale despre cum poti castiga bani. Sta acasa, iar noaptea se uita cum site-urile create de el aduc incasari de mii de dolari lunar. Practic, ocupatia lui este de a face cat mai vizibile web site-urile sale, astfel incat cu traficul atras sa genereze interes din partea unor motoare de cautare precum Google sau Yahoo!.

De fapt, Marian Vasile nu a descoperit roata, ci s-a aliniat unui curent in voga in acest moment in lumea publicitatii online. Pana acum doi ani, un proprietar de site-uri preocupat de cresterea veniturilor nu avea altceva de facut decat sa astepte interesul celor care vor sa-si faca reclama pe Internet sau sa apeleze la serviciile unei agentii de media.

Lucrurile s-au schimbat radical din primavara lui 2003, cand celebrul Google a lansat AdSense, un serviciu prin care compania fondata in 1998 de Larry Page si Sergey Brin a facut o miscare strategica in publicitatea online. Spre deosebire de sistemul clasic, Google a venit cu ideea de a intermedia, intr-un fel, relatia dintre “advertiseri” si detinatorii de siteuri din intreaga lume. Spre deosebire de o agentie de media obisnuita, AdSense are avantajul unei relatii directe cu circa 200.000 de web site-uri. Modul de functionare propus este simplu.

Advertiserul, care poate fi, sa spunem, un producator de pasta de dinti, plateste o anumita suma lui Google, pentru ca bannerul lui sa apara la rezultatele cautarii. Practic, compania cumpara cuvinte-cheie pentru o suma care variaza intre cinci centi si 100 de dolari pe cuvant. Respectivele sintagme sunt primele pe care, de regula, un utilizator de Internet le scrie in campul de cautare atunci cand doreste sa afle informatii sau sa cumpere un produs sau un serviciu.

Veniturile online sunt fluctuante

Ceea ce ofera in plus Google este aceea ca reclama advertiserului poate fi plasata in alte cateva sute de mii de web site-uri. AdSense plateste proprietarilor acestora o suma variabila pentru fiecare click dat de vizitator pe reclama, care poate fi sub forma de text sau imagini. De aici castiga Marian Vasile, fondatorul Devour Media.

A inceput cu site-uri mici, care aveau doar cateva zeci de vizitatori pe zi. stia insa ca miza este de a atrage un trafic cat mai ridicat, asa ca, dupa numeroase modificari si imbunatatiri, a ajuns sa creasca numarul de accesari. Ca multi alti webmasteri, a apelat la asa-numitul “Search Engine Optimizer”, o tehnica de optimizare a site-ului, astfel incat sa apara in primele pagini cu rezultate ale motoarelor de cautare. “Am facut site-uri de investitii, de exemplu, care au sarit de la 50-60 la 3.000-4.000 de vizitatori pe zi. Insa, la vremea respectiva, nu aveam nici un scop financiar. Faceam totul doar pentru a invata”, povesteste Vasile.
Intre timp, a dezvoltat cateva zeci de site-uri, care inregistreaza un trafic zilnic de zeci de mii de vizitatori. “Primul pas este sa realizezi un web-site care sa atraga vizitatori din anumite categorii de interes. Cele mai importante sunt cele legate de business, investitii, imprumuturi si, mai ales, forumuri de discutii pe aceste teme. O conditie importanta este ca site-ul sa fie intr-una dintre limbile de circulatie internationala, in special engleza”, explica Marian Vasile.

Site-urile in limba romana sunt, deocamdata, mai greu acceptate de Google, pentru ca se adreseaza unui numar destul de limitat de utilizatori. “Totusi, exista si site-uri acceptate, in special cele care au trafic ridicat”, spune Vlad Tocae, director general al companiei Rom Net.

“Site-urile in limba romana sunt mai greu acceptate de Google, pentru ca se adreseaza unui numar limitat de utilizatori. Totusi, exista si site-uri acceptate, in special cele care au trafic ridicat.”

Vlad Tocae, director general Rom Net


Posibilitatea de a afisa o reclama de la Google poate fi pentru un webmaster extrem de profitabila, daca este folosita corespunzator. La un trafic de numai 1.000 de vizitatori unici, se pot castiga 400-500 de dolari lunar. In conditiile in care volumul de trafic nu este ridicat, costurile intretinerii site-ului sunt minime, de 10-20 de dolari, insa sunt si provideri care pentru acest trafic ofera hosting cu trei dolari pe luna. De la doar cateva sute de dolari la inceput, Marian Vasile a ajuns acum sa castige cateva mii lunar. Totusi, avertizeaza el, veniturile financiare obtinute online sunt fluctuante. “Trebuie sa fii atent ca volumul de trafic sa se pastreze constant sau cel putin sa existe o crestere zilnica de 0,5-1%”, explica Vasile.

“Am pornit de la cateva sute de dolari si am ajuns sa incasez cateva mii de dolari lunar din activitati online.”

Marian Vasile, fondator Devour Media


Desi este greu de spus cati romani castiga bani din astfel de activitati, unele estimari arata ca numarul lor se ridica la cateva sute. Majoritatea webmasterilor autohtoni folosesc AdSense, pentru ca este deschis site-urilor de dimensiuni mici si medii. Principalul concurent al AdSense este reteaua Overture, apartinand Yahoo!, insa aceasta din urma, pe langa faptul ca nu este deschisa catre toate site-urile, are dezavantajul costului de afisare a reclamei, mai ridicat decat la Google.

Insa Marian Vasile nu se bazeaza numai pe AdSense. “Cand detii mai multe site-uri, este bine sa ai cel putin doua-trei surse de venit. In general, incasarea banilor se face lunar”, mai spune Vasile. Pentru romanii prinsi in febra AdSense, traficul este totul. Cei mai multi lucreaza noaptea, pentru a prinde cat mai mult din fusul orar al SUA, de unde vine majoritatea vizitatorilor. Nu spun nimic in jur, dar sunt prezenti la banci, uneori de doua ori pe saptamana, pentru a-si ridica cecurile sau pentru a-si scoate banii de pe card. Bani din reclamele care apar pe site-urile lor.


CUM POTI INTRA IN BUSINESS

• Primul pas este sa construiesti un site sau mai multe. Este de preferat ca limba engleza sa stea la baza portalurilor. Daca limba aleasa este romana, este indicata o dezvoltare a unei variante intr-una dintre limbile de circulatie internationala.
• Tematica site-urilor poate fi diversa, dar se recomanda ca aceasta sa fie orientata catre domenii de interes major, precum cel financiar, imprumuturi, auto etc.
• Urmatorul pas, dupa optimizarea site-urilor, este contactarea serviciului Adsense a lui Google sau al Overture al lui Yahoo!. Acolo sunt toate detaliile prin care se poate stabili colaborarea.
• Pentru a genera venituri mari, este nevoie de trafic. Vizitatori unici care sa vizualizeze cat mai multe pagini. Mai mult, acesti vizitatori trebuie sa dea click pe bannere pentru ca banii sa intre in cont.
• O modalitate de crestere a traficului si a numarului de afisari este crearea unui forum de discutii pe teme de interes major. Rezultatele pot fi surprinzatoare.
• Banii se incaseaza, de regula, in fiecare luna, direct in contul personal sau prin cec.

Sunt interesat daca este cineva implicat in acest program, sa imi spuna si mie una alta, sau mai bine spus sa discutam putin pe tema aceasta.Articolul mi-a starnit interesul, dupa cum cred ca a mai starnit si la alte persoane.

Astept raspunsuri.

Multumesc !

#2
preacher

preacher

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 867
  • Înscris: 27.03.2005
Ce trebuie sa ai: un site (cu cat mai mare cu atat mai bine) original, care e updatat foarte des si care are sau va avea multi vizitatori.

Ce este Adsnese: un program de advertising cu anunturi contextuale (adica anunturi cu acelasi subiect ca si continutul paginii) unde esti platit pentru fiecare click pe care il face un vizitator de al tau. Diferite anunturi au diferite preturi pentru un click, deci conteaza si subiectul pe care il are site-ul tau.

Incearca sa pui mana pe cartea "Building Your Business With Google For Dummies", explica destul de bine conceptul pentru un incepator. Insa dupa asta trebuie sa citesti neaparat un forum sau doua in care gasesti chichite care iti pot mari de 5-6 ori venitul. Preferatul meu este Digital Point.

#3
necromanc

necromanc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,563
  • Înscris: 24.07.2002
Mersi mult !

Mai astept pareri, si detinatori de siteuri in continuare.

#4
gangboy

gangboy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 582
  • Înscris: 12.05.2003
atâta timp cât ai un site cu >500 vizitatori pe zi merită și nu văd cu ce ar deranja un ad 180x150 într-un colț.

#5
FireEyes

FireEyes

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,098
  • Înscris: 02.12.2002
Mai adaug si eu ceva:
Cu siguranta persoana respectiva are un site cu content in engleza.

#6
necromanc

necromanc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,563
  • Înscris: 24.07.2002
Un site in limba romana cu 500-1000 vizitatori/zi sa spunem ar fi rentabil ?
Despre preturi as putea afla ceva informatii ?

#7
preacher

preacher

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 867
  • Înscris: 27.03.2005

Quote

Un site in limba romana cu 500-1000 vizitatori/zi sa spunem ar fi rentabil ?

Am vazut si site-uri in romana cu adsense in romana, dar nu cred ca vei fi acceptat pe baza lui. Inscrie-te cu un site in engleza si apoi pune codul si pe site-ul in romana, cine stie poate ai noroc cu vreun advertiser.

Quote

Despre preturi as putea afla ceva informatii ?

Despre ce preturi vorbesti? Aderarea la program e free.

#8
necromanc

necromanc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,563
  • Înscris: 24.07.2002

Quote

Despre ce preturi vorbesti? Aderarea la program e free.

Vreau sa stiu cat primesc pe afisare, per click, etc.

Edited by necromanc, 27 August 2005 - 21:59.


#9
preacher

preacher

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 867
  • Înscris: 27.03.2005
P-asta nu ai de unde sa o stii. Dupa ce primesti click-uri vei avea acolo in Control Panel-ul de la Adsense toate statisticile.

Sunt multi care spun "foloseste cuvintele astea pe pagina si vei avea anunturi de XX dolari" dar pur si simplu va trebui sa folosesti ce ai deja.

Ca pret pentru un click poti primi intre 3 centi si 50 de dolari din cate stiam eu - unii s-au laudat si cu click-uri de $90 dar nu prea cred. Vezi aici o lista cu cuvintele cele mai scumpe. Ai acolo Max CPC si Average CPC - average e ceea ce poti primi.

#10
necromanc

necromanc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,563
  • Înscris: 24.07.2002
preacher - detii un site , si folosesti Adsense ?

#11
kevinro

kevinro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 753
  • Înscris: 31.03.2004
Stimati tovarasi,

Pe forumul de la seopedia.ro am supus si eu discutiei la vremea respectiva articolul respectiv si concluzia generala a fost ca e o tampenie crasa, mai ales dupa ce am descoperit "marile" site-uri pe care le detinea respectivul domn (axate in special pe tematici precum escort, xxx-girls...  numa' bune de clickat :D ). De altfel, nu ar fi singurul articol total cretin pe care cei de la Capital il publica la rubrica de IT.

Un site in limba romana nu e rentabil nici daca ar avea 30000 de vizitatori pe zi, pentru simplul motiv ca exista momentan prea putine reclame romanesti, iar alea care exista - costa 2-3 centi clickul. Situatia probabil ca se va schimba in 12-18 luni de acum incolo, deci cam incepand cu 2007, cand o sa creasca piata de PPC din Romania, dar acum, in nici un caz.

Daca vrei sa testezi "cum ar merge" AdSense la tine pe site, atunci trebuie sa faci 2 chestii de baza: 1. instalezi un mic plugin in Internet Explorer, plugin care se numeste "Google AdSense Preview Tool", se ia chiar de la Google (gugalatzi dvs. pe Google pentru a localiza adresa pluginului) si te ajuta sa vezi cam ce reclame ti-ar servi google pe pagina pe care o vizitezi in momentul ala (evident, intri pe pagina ta, dar trebuie sa stii ca nu e 100% ca vei primi macar reclamele alea); 2. bagi un ochi pe http://www.google.com/sponsoredlinks si incepi sa cauti cuvinte care tin de tema site-ului tau. Daca nu gasesti nimic (probabilitate 99.99% pentru un site in limba romana), e nasol - inseamna ca nu vei primi decat reclame ieftine, de 2 centi, in cel mai bun caz. Daca ti se returneaza o lista cu minim 5-6 rezultate, atunci sunt sanse mari ca primii ofertanti sa ofere 20-30 de centi pe click. Cu o lista de peste 10 rezultate, cu siguranta vor fi afisate clickuri bunicele, de 50-100 de centi.

Exista anumite smecherii. Unii pun reclamele de la Google in interiorul unor <iframe-uri> optimizate pentru alte lucruri, eventual pentru cautari babane de limba engleza, dar nici asta nu e o solutie - neavand legatura cu site-ul tau, e greu de crezut ca reclamele alea vor lua clickuri. Singura solutie viabila e sa faci un site intr-o limba de circulatie internationala (nu neaparat engleza, daca nu stii engleza, dar in orice caz nu bulgara sau sarbeste) si sa incerci sa atingi un trafic semnificativ cu el.

#12
preacher

preacher

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 867
  • Înscris: 27.03.2005
@necromanc: da ,am site-uri (toate in engleza) pe care folosesc Adsense dar nu castig aproape deloc din ele. Cel pe care il fac acum il fac pentru bani asa ca voi insista pe Adsense si afiliati.

@kevinro: ai dreptate cu Adsense-ul in romana - pur si simplu nu ai cum sa faci bani in momentul de fata cu un site in romana. Daca nu ai advertiseri degeaba ai un site vizitat!

Nu ma uimeste chestia cu iFrame-uri facute express pentru alte cuvinte, mai ales ca eu personal am descoperit de curand un site care facea asta. Partea funny e ca autorul si-a dat site-ul spre review chiar in forumul nostru la sectiunea "Site-uri", crezand poate ca astfel mai face rost de un click - doua.

#13
nydaz

nydaz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 140
  • Înscris: 05.04.2005
Poate daca facem fiecare cate un site XXX in engleza (poate si in franceza, italiana etc...) ... site-ul sa ofere cat mai multe "informatii" ne bagam la Google AdSense, il promovam asa cum trebuie si poate ne ies si noua ceva bani.  :w00t:

Site-urile pentru adulti aduc cele mai mari incasari !!!
:coolspeak:

De ce sa te obosesti sa uploadezi mp3-uri si apoi sa le "servesti" la useri si apoi ei sa iti ceara si tot sa iti mai cera muzica pana obosesti si chiar nu castigi nimic ! Poate doar notorietate pe internet si pe mIRC ! :cursing:

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate