Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Ce ai mancat azi?
Last Updated: Apr 25 2024 16:12, Started by
Jo_jo
, Aug 26 2005 10:34
·
274
#11901
Posted 02 November 2014 - 21:40
Guacamole
Lasagna iar la desert mini-eclere cus-cus si ceva carne de pui |
#11902
Posted 02 November 2014 - 23:59
Un tort, un pui, un sandwich cu ton si cu salata/castreveti si ceapa rosie, salam de sibiu.
|
#11903
Posted 04 November 2014 - 09:37
o napolitană joe amandină; dacă vă întrebați cum e... știți voi unde căutați.
|
#11904
Posted 04 November 2014 - 10:13
Nu ne întrebăm
On: omleta cu brânză de capra +o roșie + habanero. |
#11905
Posted 04 November 2014 - 13:46
Laturi . Si aseara la fel, din pacate. Adica friptura la gratar cu piure reincalzite din ziua precedenta . Astazi supa crema de legume ( tot din weekend) incalzita pe calorifer, cu niste resturi de mezeluri si branzeturi de prin frigider. Si o lingurita de salam de biscuiti cu gust de crema de prajitura de cofetarie .
Supa crema de legume, probabil fiind facuta manual ( cu instrumentul de facut piure), are textura unei ....cum a zis chef Bontea; iar gustul, desi contine multe legum potential gustoase - praz, ardei galben, conopida, morcov, pastarnac, cartofalb si cartof dulce- este doar cel de curry... sa schimb curry cu turmeric, sau e the same **it? Cate legume, maxim, se pot pune la o supa crema pt a se simti predominant sau a pune in valoare gustul uneia sau alteia? |
#11906
Posted 04 November 2014 - 14:00
Eu nu as pune mai mult de 3 și nu as pune condimente puternice, asa cum e curry. Roșii cu ardei copt și o baza de ceapa, evident călită ușor în unt, iar ca și condimente doar sare, piper și busuioc proaspăt, e o combinație fantastica. Sau ciuperci (predominant champignon, cu un 10-15% hribi) și putina smântână de gătit și evident, aceeași baza de ceapa e alt exemplu. Cartof dulce cu dovlecel/zucchini.... Și asa mai departe . Sau Cartof alb și morcov în loc de cartof dulce. La ultimele doua as folosi doar putina nucșoară, pe lângă sare și piper.
Edited by richelieu, 04 November 2014 - 14:03. |
#11907
Posted 04 November 2014 - 14:06
Bureti de padure sotati cu usturoi. Macrou la gratar umplut cu tarhon
Edited by Xenon2006, 04 November 2014 - 14:06. |
#11908
Posted 04 November 2014 - 16:17
richelieu, on 04 noiembrie 2014 - 14:00, said:
Eu nu as pune mai mult de 3 și nu as pune condimente puternice, asa cum e curry. Roșii cu ardei copt și o baza de ceapa, evident călită ușor în unt, iar ca și condimente doar sare, piper și busuioc proaspăt, e o combinație fantastica. Sau ciuperci (predominant champignon, cu un 10-15% hribi) și putina smântână de gătit și evident, aceeași baza de ceapa e alt exemplu. Cartof dulce cu dovlecel/zucchini.... Și asa mai departe . Sau Cartof alb și morcov în loc de cartof dulce. La ultimele doua as folosi doar putina nucșoară, pe lângă sare și piper. Mama a facut sapt trecuta supa crema de dovleac ( habar nu am cu mai ce) si de ardei copt, ambele delicioase. A, si am uitat, ieri mi-am pus in ea si putin somon afumat ( de fapt el trebuia sa fie vedeta, dar nu l-am pus de la inceput ca am zis ca poate vrea al meu doar din legume) insa nu a iesit cum trebuie fara ajutorul mixerului ( vertical) |
|
#11909
Posted 04 November 2014 - 20:26
Am mai mâncat azi o granadilla (3 lei am dat pe o bucată, dar nu merită efortul; m-am certat cu cei de la Carrefour că n-aveau cod de bare la case și eu aveam posibilitatea să-l procur mai repede ca angajații lor de la raft, dar cine era l-a cântare m-ă acuza de furt de cifre , mă amenința cu paza și n-am putut să-l procur) și să vedem ce mai pap acum după ce am mai gustat și un pic dintr-un salam de sibiu (agricola). Dacă nu mă credeți că am dat atât pe el (fruct), vă fac poză la bon (eu le-am păstrat pe majoritatea din anumite motive). Edited by gabriHell-YAh, 04 November 2014 - 20:31. |
#11910
Posted 05 November 2014 - 09:52
Pana la urma am reusit sa mananc ceva delicios aseara, o portie de spagheti cu branza faramata de Sibiu si sos de rosii cu busuioc. Si o jumate de profiterol sau ceva asemanator, adica cateva lingurite de frisca si o alta crema. Nu prea bune de mancar seara, dar eram starved. ( si apoi, carbohidratii șe digera cel mai usor pana la urma, carnea nici atat nu e indicata seara, de grasimi nu mai vorbim, iar cu salatele si fructele mancate seara tare am de furca....)
Si acum am mancat ceva delicios: Tortizzi cu mix de seminte. Atat de delicios ca atrebuit sa leg punga cu un elasticsi sa o arunc in fundul sertarului ca sa nu o mananc pe toata, caci intentionam sa o servesc la pranz ( tot la supa crema, desigur), nu acum, la ceai... Edited by delores, 05 November 2014 - 10:01. |
#11911
Posted 05 November 2014 - 10:16
Din intamplare serverul m-a redirectionat la primâ pagina a acestui topic, si m-am amuzat copios sa vad cu ce isi tortura lumea stomacul in 2005 (:.
Un lucru bun e insa ca de atunci si pana acum am mai evoluat, macar cand mancam mizerii o recunoastem si nu ne mandrim. ..sau macar nu scriem ca am facut-o (: |
#11913
Posted 05 November 2014 - 15:13
Sofico,ești o fericita sa poți manca atâtea bunătati și sa rămâi asa slim fit
|
|
#11914
Posted 05 November 2014 - 16:47
Nu te avânta cu concluziile, că nu am parte zilnic de aşa bunătăţi.
Sunt slim-fit fiindcă 80% din timp mănânc ca un iepure, salate de crudităţi & co. Plus mai joc badminton şi merg la cursuri de zumba. Edited by Tinkerbelle, 05 November 2014 - 16:49. |
#11915
Posted 05 November 2014 - 17:34
Frate, dar ce programe complexe descărcați în burtică ... unii.
Dimi trei mere, o cafea, un colț de pâine șters cu unt, mai încolo paste cu urme de carne și trei nuci. ...și o doză de bere, recunosc abaterea... Îs tot slim... |
#11916
Posted 05 November 2014 - 19:09
Eu tocmai ce am mancat niste paste carbonara... si am beut si un pahar de vin.
Subscriu la slim.. si eu is slim, pentru un hipopotam |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users